Warrior of the Light je napisao:
Vader je napisao:
Sveti spisi mogu dati dozu skromnosti i zrelog rasuđivanja, ali i puno toga drugog, zato smatram da bi prije bilo kakvog okultnog rada trebalo steći veoma jak temelj kroz svete spise, iako znam da se "okultisti" sa tim ne bi složili
Zašto se ne bi složili? Ja sam primjetio da mnogi značajni okultni autori itekako preporučuju proučavanje Sv. Pisma i religija uopšte kao veoma bitan faktor za samorazvoj
Više si onda od mene čitao tu literaturu pošto ja nisam naišao na autore koji "itekako preporučuju proučavanje Sv. Pisma". Primjetno je da oni poznaju Sveto Pismo u smislu da se može vidjeti da su ga čitali, zna tu biti i dosta zanimljivih komentara, tu i tamo pomenu nešto iz Svetog Pisma ili drugogo svetog spisa, ali ga ne potenciraju već se drže svog pogleda i usmjerenja i to je ono što potenciraju, a na Sveto Pismo ne gledaju "istim očima" kao vjernici već na neki svoj način. Ja sam rekao da bi bilo zgodno ne samo "proučiti Sveto Pismo i religije" što mnogi rade "reda radi" u okviru svog okultnog rada, već sam rekao "da bi prije bilo kakvog okultnog rada trebalo steći veoma jak temelj kroz svete spise", a to znači bar par godina dobro kopati samo po Svetom Pismu prije bilo kakvog ozbiljnijeg okultnog rada, na to sam mislio kad sam rekao da se okultisti sa tim gotovo sigurno ne bi složili

, prvenstveno zbog toga što na svete spise ne gledaju tako "ozbiljno" kao vjernici. Ovaj zadnji tekst koji si postavio samo potvrđuje koliko je nezgodno kada se neko upusti u nešto što može dati neke rezultate a da prije toga nije stekao temelj koji bi ga držao na zemlji. To naravno ne znači da nema i ne može biti egoista među onima koji ozbiljnije rade duhovni rad kroz svete spise, ali mislim da takav duhovni rad ako se radi ozbiljno može čovjeku dati neke dimenzije koje na druge načine neće zadobiti ili će zadobiti teško i nakon udaraca koje će podnijeti. Uostalom, mislim da sam čuo da je Sveto Pismo najznačajnija magijska knjiga

.
Warrior of the Light je napisao:
s druge strane, nisam primjetio ni jednog teologa da preporučuje proučavanje okultne literature u istom cilju
Ne znam za teologe ali znam za proučavaoce Svetog Pisma, tj. one kojima je to primarni vid duhovnog rada, da ni najmanje nemaju averziju prema okultizmu već i sami čitaju takvu literaturu i rade nešto od tehnika i koji neće nekoga odvraćati od toga jer su svjesni da je i to jedan od načina duhovnog rada pa ga zbog toga primjenjuju i na sebi.