banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 22:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: O Аndjelima
PostPoslato: 02 Jun 2008, 22:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Džabalebanu
Ja pod hitno moram naći Bibliju u kojoj piše da je anđeo načinjen manjim od čoveka jer u svim prevodima koje imam piše obrnuto to jest da je čovek načinjen malo manjim od anđela. Kako samo nakupovah toliko pogrešnih Biblija?

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2008, 22:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Eto, ja upadam nepozvan, ali ovdje ste načeli zanimljivu oblast. Uglavnom, treba reći da Čovjek s velikim Č, potpuno duhovno uzrastao i izgrađen, ili kako to ovdje vole reći "Hristolik", stvarno jeste veličanstveno biće koje prožima sve nivoe duhovnog univerzuma. Zapitati se treba zašto je na primjer na Drvetu Života takvom čovjeku mjesto na Tifaretu, stožeru ravnoteže i centru svemira :)

Uglavnom, nismo mi neka beznačajna bića na dnu duhovne evolucije, nego živa božanska slika i prilika, fokus manifestovanja: nije mala stvar biti čovjek, ni najmanje. Doduše, treba se svega toga sjetiti i zapeti s Radom, što može potrajati, ali taj Rad izgleda kao sedam dana naspram vječnosti koja je pred nama :)

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2008, 06:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
lavić je napisao:
Džabalebanu
Ja pod hitno moram naći Bibliju u kojoj piše da je anđeo načinjen manjim od čoveka jer u svim prevodima koje imam piše obrnuto to jest da je čovek načinjen malo manjim od anđela. Kako samo nakupovah toliko pogrešnih Biblija?

:D

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2008, 23:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Između čovjeka i anđela je sloboda volje. Eh sad jel to mana il je vrlina???
Jer po ovoj "slobodi volje" koju nam je Bog s.w.t. podario, nekad je doista teško odlučiti sljedeće:

" Da li je bolje uraditi (neku) stvar pa se pokajati ili ne uraditi pa se pokajati."

...težak je život nas pjesnika, umjetnika. 8)

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2008, 15:18 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Jun 2008, 10:06
У почетку створи Бог небо и земљу
А земља беше безоблична и пуста,
и тама беше над безданом...
Изрази небо и земљу означавају сав свет, све што је Бог створио, духовно и материјално. Свети Оци под небом подразумјевају Анђелски свијет.
И рече Бог да створимо чо-
вјека по лику Нашем, и по подобију Нашем...
Акту стварања човјека, као последњег и најмилијег Божијег створења, за кога је и створен свијет, предходи не заповјест, него савјетовање Божије. Бог није рекао "нека буде човјек". Овим се открива Света Тројица, јер постоји договор за стварање човјека. Два кључна израза библијеске антропологије: бецалмену кидмутену =по слици Нашој (=Божијој), по сличности Нашој(=Божијој)/буквално:као сличност Нашу/, указују на узвишеност човјека богоподобним господством над свим осталим створењима(види: Пс.8, 6-7), али и на богосликост човјека према Архетипу:Тројичном Богу,Који је заједница личности...

Више можете да нађете у Књизи Постања, и тумачењу владике Атанасија (Јевтића) на Књигу Постања.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2008, 21:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2006, 23:11
dzabaleban je napisao:
klauf je napisao:
ipak je čovjek kruna tvorevine i pored anđela, jer u sebi sadrži sve elemente pre njega stvorenog svijeta...

Hoćeš reći da je čovjek savršeniji i bolji od anđela? Potpuniji?
To je podilaženje ljudima, podilaženje samom sebi...

Није савршен сигурно,јер нико није савршен до Господа Христа, али има више дарова од Анђела.(који су наша Браћа) има слободну вољу....човек је круна Божијег стварања...

-------------------------------------------------
http://it.youtube.com/watch?v=um3F7_Wr1 ... re=related
hasta siempre commandante

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2008, 10:04 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Maj 2008, 04:57
8) tema andjeli je sada moje iskustvo koje sam stekao 2007 god,pogledaje post cuda čuda sv vaslilija ostroškog.Energija kojom sam bio vodjen nepogrešivo,od mesta do mesta gde su se fenomeni dogadjali,to su andjeli.To su tvrdim duhovne sile naših predaka,isto tako rezulat možete pogledati na youtube pod nazivima "zlatni andjeo"i "govor andjela" i na engleskom "angels talk".Za dan dva završavam sajt*www.znamenja.Net* pa možete pogledati fenomene koje sam zabeležio foto i video snimcima.Duhovna moć i sila andjela oblikovala je prirodu,nebo,vatru i vodu u divne poruke svima nama. 8) samo gospod je savrsen,i dao je ljudima da duh sveti osete o da se tako objavi.pogledajte srbi http:\\WWW.YOUTUBE.COM video klipove ,POSEBNO PRVO PISMO SRBIMA,oznacite autora :znemanic

Poslednji put menjao Nemanjić dana 23 Jun 2008, 19:41, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2008, 17:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Car Dušan
,,Није савршен сигурно,јер нико није савршен до Господа Христа, али има више дарова од Анђела.(који су наша Браћа) има слободну вољу....човек је круна Божијег стварања...

Ako anđeli nemaju slobodnu volju oni onda Bogu pod prisilom služe?
Kako se onda satana i mnoštvo anđela odvoji kad nemaju slobodnu volju?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]