banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 01:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Maj 2008, 16:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Maj 2008, 17:38
ginekolog je napisao:
sotona,Lucifer ili Djavo se pobunio jer je zelio da ga slave kao Boga koji je sve stvorio, demoni su pali Andjeli koje je Djavo kao njihov vodja isto kao Adama i Evu preveslao da sluze njemu umjesto Bogu i doveo u gresno stanje...Inace pre potopa su silazili i pravili djecu sa zenama sto se kasnije opisuje u Grcko Rimskim mitovima o Bogovima sa olompa Gdje je Djavo predstavljen kao Zevs i Titanima,ti mitovi najbolje opisuju kakvi su demoni... :angry4: :fist: :evil3:

Kuuul! :confused3:

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2008, 23:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Jest, a onda je došla Xena, warrior princes i sve ih prebila.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2008, 19:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2006, 23:11
mala.garava je napisao:
Car Dusan je napisao:
dzabaleban je napisao:
"Ни Анђели Божији, ни демони, не знају на тај начин будућност, али ипак могу да предсказују; Анђели – када им Бог открива и заповеда да предскажу; зато се и догађа оно, што они говоре. Предсказују и демони – понекад прозревајући у удаљене догађаје, а понекад само нагађајући, зато они често и лажу. Не треба да им се верује, иако они, како смо рекли, много пута говоре и истину. Осим тога, они знају и Писмо."

Kako demoni mogu pogađati (prozrevati) udaljene događaje ako im Bog ne daje tu moć?
Ili je to njihova ostavština sa neba?

Управо, то им је остало, јер су некада били Анђели!
демони нису у могућности да виде, све, него само делове, па онда даље импровизују!
Како се каже ложе народ!

Care Dusane, kad si ti to vidio i gdje?
Nemo' sad da kazes procit'o. Procitati se moze i ljubavni roman.

Када сам видео...слушај, када би ти причао, неби спавала месец дана...зато боље немој да ме вучеш за језик!

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2008, 19:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2006, 23:11
lavić je napisao:
Pozdrav Care,
uplaših se pročitavši naslov i pomislih ,,nije valjda da neko želi opisivati i veličati sile tame'' ali hvala Bogu ovaj tekst je OK.
Tu se pomaže ljudima da bar malo uvide onostrano međutim o tome postoji mnogo dokumentacije a i sama Biblija nam daje dosta pokazatelja. Imam temu ali nikako da je pastiram baš o sličnim stvarima.
Budimo krotki i ne reagujmo na sve.

Треба да почну мало да пазе, велики успех ђавола, је баш тај што је убедио неке да га нема...Св.Оци многи су у неколико списа, баш ту невидљиву борбу описивали, личну борбу ,наравно уз помоћ БОГА са ђаволом...

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2008, 16:21 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 19 Nov 2008, 15:49
Ja znam da djavo postoji, jel sam pricao s njim. Znam da ce te reci da sam lud, al neka, u tome je i najveca prevara koju je djavo izveo, da vas sve ubedi da ne postoji. Jel kad bi ste znali da postoji ne bi vise morali da verujete ili ne verujete u postojanje Boga i djavola vec bi ste znali sa sigurnoscu, tada bi 99% ljudi otrcalo u crkvu onaj 1% bi mu verovatno prodao dusu.
Sto se tice demona skoro svi ljudi imaju bar po jednog demona, i to mi necete verovati ali tako je, djavo ne gubi vreme njemu je cilj da sve ljude obori u pakao.
Voleo bi da imenjak dusan isprica to zbog cega cega se nebi moglo spavati mesecima.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2008, 21:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Avg 2008, 07:15
Dusan10 je napisao:
Ja znam da djavo postoji, jel sam pricao s njim. Znam da ce te reci da sam lud, al neka, u tome je i najveca prevara koju je djavo izveo, da vas sve ubedi da ne postoji. Jel kad bi ste znali da postoji ne bi vise morali da verujete ili ne verujete u postojanje Boga i djavola vec bi ste znali sa sigurnoscu, tada bi 99% ljudi otrcalo u crkvu onaj 1% bi mu verovatno prodao dusu.
Sto se tice demona skoro svi ljudi imaju bar po jednog demona, i to mi necete verovati ali tako je, djavo ne gubi vreme njemu je cilj da sve ljude obori u pakao.
Voleo bi da imenjak dusan isprica to zbog cega cega se nebi moglo spavati mesecima.

ma nisi lud! ovako nešto sam već napisao u jednom postu na temi o urocima i manje-više sve što si napisao stoji! sam bi nadodao da ovo sa crkvom nije nužan uvijet da bi otjrali Sotonu od sebe...iako idem svaki dan u crkvu ipak mislim da su ljudi koji žive u Kristu ona prava istinska crkva kojoj je data moć da ima vlast nad Sotonom! moram priznati da sam i ja imao bliski susret i razgovor sa jednim demonom jer mi je nedavno rođena sestra imala s tim problema!

pozdrav....

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2008, 23:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2008, 23:36
Svako od nas ima ne jednog nego vise demona a sto je vjera u Gospoda Isusa Hrista veca veci su i jaci demonski napadi jer njima nije za cilj pridobiti nekog ko je vec na njihovoj strani vec naprotiv nekoga ko je protiv njih.Zato smo stalno izlozeni raznim iskusennjima ......."i ne uvedi nas u iskusenje no izbavi nas od zlog".Ali najteza su mitarstva kad demoni koriste svaki trenutak da nas odvuku u propast i tada su spremni na sve...SACUVAJ BOZE SVE KOJI TI SE MOLE

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2008, 15:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Oficir s ruzom je napisao:
Nisam bas siguran u tvrdnju da su djavoli i demoni nekad "bili" andjeli.

Jer da je i ako je istina da li to znaci da jos uvjek neki ili nekoliko andjela iz reda Bozje armije prelazi na suprotnu...

Ko ih regrutuje i kako, postoji li sistem prevare ili nagovaranja, kako andjeo dodje ili je dolazio do saznanja da je na drugoj strani "bolje"?

Odakle uopste tvrdnja da i je i sam sotona, djavo, sejtan i bio andjeo?

Cisto sumnjam da bi neki "andjeo" na nagovor ili pola kile kritike postao demon.
Vise mi se svidja teorija da je djavo stvoren kao djavo a andjeo kao andjeo i da tako ostaje trajno...ali opet mozda postoji neki dokaz... ko zna...sve je moguce osim drveng sporeta i poklopca za more.

Tako je pisano, sotona ili kako li ga već nazivaš je stvoren kao prvi anđeo a po svojoj volji je postao ono što jeste.
Kao i ljudima i anđelima je data sloboda volje i izbora.

I čovjek po svojoj volji može da bude ili dobar ili loš, njega niko ne regrutuje, samo prihvati novi model ponašanja, naravno po svojoj volji.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2008, 17:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 31 Jul 2008, 13:19
Nema Boga osim u čovjeku,reče neki pametni lik,pa ni Đavola!

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2008, 18:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
93! 93/93 8) 8) 8)

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2009, 09:41 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Pozdrav Caru Dušanu.
Slažemo se brate u gledištu oko upozorenja na opasnost ali vidiš koliko ih se deklariše i otvoreno ispovedaju njihovu tamnu stranu pa zašto mi deca Jedinoga Boga i istinoga nebi branili istinu.
Neka se niko ne zapliće u njihova udruženja i seanse jer može izgubiti život večni.
suprotstavljajte im se kao i njihovom vođi i pobeći će od vas jer će Bog kroz nas dati pobedu svima koji ga iskreno mole i priznaju ga za svog Oca.
Braćo čuvajte se od zla i lepih reči koje mame.
Varalica radi dvosmerno:
Jednima govori da se ne boje jer neće umreti to je kao samo neka pretnja bez osnove da se narod nebi pokajao.
Drugima koji su se pokajali i kaju govori da im je to džabe jer nikad neće dobiti oprost niti postići savršenstvo.
Tako laže obe grupe ali se vi nedajte prevariti jer Gospod dade sebe za nas i ljubi nas ljubavlju večnom njemu slava.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2009, 16:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
Vozd Jovan Pogani je napisao:
Djavola ima...
A ovog drugog nema...

A ko je onda stvorio djavola ako nema Boga???
Nije on mogao ni iz cega nastati???

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2009, 17:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Shabban je napisao:
A ko je onda stvorio djavola ako nema Boga???
Nije on mogao ni iz cega nastati???

A što se trudiš? Vidiš da stalno ponavlja isto kao pokvarena ploča...

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2009, 21:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
ja sam prisustvovao puno puta egzorcizmu svakakvih osoba i nerjetko sam pricao sa sejtanima-djavolima kako ih vi zovete.....

Sta da kazem, vole sprdati puno, zlobni da ne povjerujete koliko, ohole se, vecinom kako su i opisani..

Jedan nam se u dzamiji cak derao: Miloseviiiiic, Milooooseviiiiccccccc i onda se smijao jako... :confused2:

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2009, 21:22 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
114_AhmeD je napisao:
Jedan nam se u dzamiji cak derao: Miloseviiiiic, Milooooseviiiiccccccc i onda se smijao jako... :confused2:

To onda nije bio sejtan nego Srbijanac. :D
Nadam se da mu niste "pomogli" da "izadje" iz svoje nacionalnosti. :oops:

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2009, 21:24 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
114_AhmeD je napisao:
Sta da kazem, vole sprdati puno, zlobni da ne povjerujete koliko, ohole se, vecinom kako su i opisani..

Jao nama, pa ima takvih ovde i na forumu! :confused2: :confused1: :confused2: :D

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2009, 11:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
114_AhmeD je napisao:

Kako se nije bojao to raditi :roll:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2009, 15:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Citiraj:
Leona je napisao:
114_AhmeD je napisao:
Jedan nam se u dzamiji cak derao: Miloseviiiiic, Milooooseviiiiccccccc i onda se smijao jako...
Leona je napisao:
To onda nije bio sejtan nego Srbijanac.
Nadam se da mu niste "pomogli" da "izadje" iz svoje nacionalnosti.

Ali da su mu pomogli, onda bi u nacionalno-religijsko-psiholoskom smislu bio "van sebe". :D

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2009, 18:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
me ne bi vi zezu pravili od tog da ste bili sa nama, ozbiljno ljudi. Ma koliko to smijesno izgledalo bude vam neugodno gledati momkaa kako se pati.

Vec sam pisao, vole ismijavati puno i takve dernjave je radio sam da nam se smije. Nismo momku pomogli jer je tezi slucaj, treba vise vremena se lijeciti, ima vise dzina u sebi

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2009, 19:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
...treba vise vremena se lijeciti, ima vise dzina u sebi

Koliko ih najviše može biti (u jednom čovjeku)?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]