banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 03:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Prvo treba poceti od samog sebe... jesam li se uopste pitao ovo pitanje i jesam li se ikad osjetio ovako ili ne?
Glasanje se završava 09 Dec 2007, 11:52
DA 76%  76%  [ 16 ]
NE 10%  10%  [ 2 ]
Ne zanima me to, to je gupost!!! 14%  14%  [ 3 ]
Ukupno glasova : 21
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 11 Nov 2007, 10:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2005, 18:20
dok ne upoznas nekoga uzivo ili makar odrzavas danonocne video call-ove web camerom i mikrofonom ne mozes bas da osjetis energiju...mozes samo raspolozenje...valjda... :-?

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2007, 13:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
nerevar je napisao:
Japanese_rose je napisao:
nerevar-a

omg! omg! is my color pink??? is it? is it? tell me it's pink! it must be pink! :bunny:

:D

It's SHOCKING pink. :P :lol:

Slika

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2007, 14:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Mar 2004, 14:24
Ohhh, opet Tesla udara...
Nema sta, vidim ja da ovo ide prilicno slicno mojim shvatanjima, s druge strane o ovome sam razmisljao prilicno ranije ali nikad svjesno, vec nesvjesno uvijek je bilo na povrsini negdje da izadje ova tema u obliku pitanja ili zakljuicka da DA, ili mozda studije o ovome neke ankete kao ovo sad ko zna sta.
Znam, neki smatraju totalno glupo kao sta ovo ono, medjutim, ako se covjek malo zapita postavlja se pitanje kako je stvarno moguce da ima (ako ima) takvih predefinisanih emocija ako ih mozemo tako nazvati koje se vezu za neku osobu iako nismo razgovarali s njom u 4 oka.

Kao prvo, upit autoru prilicno smjele i odvazne teme, koji posta, a moze otici cak naustrb njega samoga.

Mozda, ako bi se objasnio malo vise, mister Tesla.
Da li ti predlazes da ti osjecas sta ostali misle ili osjecaju,
tj dopiru te emocije do tebe ili sta?
Ili samo smatras da osjecas energiju?
Treba mi potvrda ovdje prije nastavka u komentar
s ovim...

P.S. BorgQueen, sta dopire od mene!? Koja boja ili sta vec?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2007, 21:47 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2005, 11:27
Uhhh al se ispisaste, svidja mi se da ima interesovanja oko ovoga... :P
Pocecu od ozada, lakse mi je gdje god da odvede... :roll:

Triad je napisao:

Kao prvo, upit autoru prilicno smjele i odvazne teme, koji posta, a moze otici cak naustrb njega samoga.

Mozda, ako bi se objasnio malo vise, mister Tesla.
Da li ti predlazes da ti osjecas sta ostali misle ili osjecaju,
tj dopiru te emocije do tebe ili sta?
Ili samo smatras da osjecas energiju?
Treba mi potvrda ovdje prije nastavka u komentar
s ovim...

Sta da ti kazem, istina, moze se osjetiti nesto ali sta pitanje je mozda.
Neko osjeti boju evo vidis, neko vibraciju neku senzaciju ili ne osjecaj bliskosti po nacinu razmisljanja, izrazavanj ili sl... A neko opet antipatiju ili antagonizam.
Mada jesam mislio na ljude koje manje vise prvi put srecemo na forumima ili messengerima ili sl. iako se nisam izjasnio za to.
Lako je osjetiti ili identifikovati se sa ljudima kojima stalno razgovaramo, treba to osjetiti sa ljudima kojima nemamo nikakv kontakt do jednom, do tad, i pokusati rastumaciti to, jer meni je cudno i kao sto rece cini mi se BorgQueen ili neko drugi, otprilike unaprijed znam sta me ceka kod koga (kad su oci u oci) ali ne uvijek, pogrijesi se tu i tamo ali nekako slutis to po mimici prici naglascima sitnicama u govoru koje svakodnevno uopste ne primjecujemo ali itekako igra ogromnu ulogu u raspoznavanju ko je kakav.
Ovo preko interneta, to je daleko instinktivnije, bukvalno...

Osjecam energiju ali nisam citac misli. Zovi to psihickom sposobnoscu u nedostatku boljeg termina. Sve zive stvari odaju energetski potpis, a da li mozes osjetiti ovu energiju od drugih sa kojima pricas online, i u svakodnevnom zivotu na primjer.
Cinjenica je, drugi to nazivaju aura, ali posto ne moze da se vidi, moze da se osjeti.

Nisu sve stvari podlozne nasih 5 cula. To je odavno ustanovljeno.
logicki primjeri oduvavau skeptike.
Radio valovi? Ukljuci prijemnik, cujes a ne vidis niti diras niti ista, samo cujes i treba da kazes nesto, sta?
Sta da si prvi put vidio radio tad? Prva reakcija bila bi strah, ni manje ni vise, pa znatizelja kad vidis da nije zlonamjeran, heeh.
Zasto, bi bilo sta nepoznato danas svima nama bilo drugacije od bas toga?! :roll: :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2007, 22:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2007, 23:02
Triad je napisao:
P.S. BorgQueen, sta dopire od mene!? Koja boja ili sta vec?

Slika

Nista.

RESISTANCE IS FUTILE!

http://www.youtube.com/watch?v=4n25pdHl ... re=related

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2007, 23:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Mislim ono, koja je poenta foruma? osim oglasa i postova tipa "imam problem", sve ostalo je otprilike pod istim nazivnikom što ga "pokretač teme" dotače.
"živimo u pričama, branimo se, hodamo i slavimo, neke bezvezne stvari, neke bezvezne priče, što je smislio neko, u samo par godina za nas..."

Da sam htio biti ciničan mogao sam napisati "Get A Life!" ali ovo je što Korn u obradi "Surrender to your TV" od Sheltera reče "our morning meditation, our daily routine"
Svi smo mi u stvari "polupersonalni" ovdje. Zamišljamo jedni druge kako izgledaju, pridodajemo im boje aura i sl.
To je baš cold. :wink:
Vrlo rado čitam postove nekih posjetilaca, ali sam se ograničio na određene podforume.
Volio bi barem da znam koliko je posjetilac/teljka star/a, eto

Borgqueen, ja sam vjerovatno crn, sa crvenom košuljom i crnim sakoom? :P :lol: 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2007, 23:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
P.S. ako odete na podforum politika, tamo se energija osjeća i previše :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2007, 23:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

dzabaleban je napisao:
P.S. ako odete na podforum politika, tamo se energija osjeća i previše :P

Kad bih taj podforum dozivljavala u boji, bio bi crn, sa primjesama teske tamnoljubicaste. Ako je svrha zivota pronaci svoju svrhu zivota, onda se "politicari" oslanjaju na to da im svrhu donese neko drugi ( cast svijetlim izuzecima ).

Trenutno sam na "Nut free diet", :lol: tako da tamo uopste ne zalazim.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2007, 01:17 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2005, 11:27
pamella_morrison je napisao:
heh ali ja se ne slazem s tobom JER ne postavlja se ovde pitanje -procjene- nego "energije".....
energiju offline osjecas htio ili ne, online na to se mozes samo nafurati - to sam htjela reci

Upravo tako, energija je u pitanju, ja je donekle poistovjecujem i sa emocijama. Obicno razaznajemo one bazicne emocije kao dobre i lose, stoga definisemo i ljude na takve i zato smo skloni greskama.
Inace je dokazano da ima daleko vise emocija osim tih bazicnih, tako da ako bismo ih bili svjesni u domenu u kom stvarno jesu, ne bi se desavale pogresne procjene toliko...

XIX century je napisao:
I na energiju "offline" se možeš samo nafurati.. Ne osjećam uvijek energiju offline... samo u određenim događajima, s određenim ljudima, prostorima itd

a riječi nose energiju, nekad manje a nekad više.. ali je dakako nose, i naravno TEKST, tj. ova tekstualna komunikacija

pamella_morrison je napisao:
a sto se tice TEKSTA to stoji.... ali nema to veze da li je na papiru ili ekranu... poruka i energija koju nosi se ne mjenja pod uticajem -sredstva- komunikacije....

Ovdje se potpuno slazem jer nije samo energija u pitanju vec predefinisani osjecaj identifikovanosti sa necijim postom i necijim nacinom pisanja, stil isl. Ako je unio emocije ili odredjeno dozu strogoce u post ili sigurnosti ili nedoumice dvoumice ili jake logike sve to je relevantno a na prvi pogled neprimjetno i sve se vaze u glavi.
Kad s nekim razgovaras u cetiri oka recimo tu mozak prati podsvijesno neke stvari koje svjesno uopste ne vidimo i ne bismo cak ni priznali da pratimo, a to je mimika pokreti ruku, gestikulacija, nacin govora, akcenti, pauze, pasioniraonost ili zatvorenost sve ove SITNICE uticu na HARIZMU i AURU koja ih definise ili one definisu nju....

To je u praksi 4 oka, ali na netu na forumu i messengerima to vidjeti je moze se reci, INSTINKTIVNO, bukvalno.
Ono sto po mom mom misljenju definise postove koji nose odredjenu dozu aure ili predefinisanog stava za autora je nesto sto bi se malo ko slozio ovdje da je uopste moguce, a to su EMOCIJE ili osjecaji koje neko unosi u post koji pise i podsvijesno ih veze za post koji je elektronski i koji po svim naucnim shvatanjima nema veze s tim i to se ne moze ni sa cim dokazati...
To je odredjena energetska signatura koju ostavlja svak za sobom, htio ne htio.

Dokaz za ovakve stvari su uvijek nepobitne logike koje su odlicno oruzje za skeptike. Nezainteresovanima nazalost nema pomoci dok ih ne pogodi licno po glavi pa se pocnu cesati!?

Primjer se moze uzeti radio valovima: Oni su sveprisutni cak i u svemiru i prostiru se brzinom svjetlosti, ali mi ih ne mozemo niti cuti niti vidjeti niti osjetiti dok ne iskoristimo modernu tehnologiju i detektujemo frekvenciju valova pomocu risivera ili radija.
Sta da se prezentuje taj uredjaj nekome prije 100 god???
A tuu, je u stvari kvaka!!!

Odgovor je prije psiholoske prirode. Nastao bi, kao prva reakcija na sve sto je nepoznato i fascinantno, STRAH, a nakon toga znatizelja,
kad se shvati da "TO" (radio) nema nikakve zle namjere.
Drugim rijecima ovo samo dokazuje da nasih 5 cula nisu niti blizu SVE, sto moze da nam detektuje REALNOST oko nas.
Zasto onda radio valovi da se razlikuju od emocionalne energije ili emocionalnih valova ili aure ili zracenja u nedostatku terminologije, ako se uzme ovaj primjer odozgo.
Znam da idem dalje ali razmisljam sam sa sobom i ne smeta mi oko toga, tako da ne zamjerate.

Najbolja je Konfucijeva misao, koja je tipicni filozofski dvosjekli mac.
Dobro i lose, dve dualnosti istog izvora, dve strane istog novcica.
"Stvari nemaju nikakvo znacenje dok ih im ti ne das kao takvo, da budu."
A to moze biti dogma ili neistina u kojoj zivis citav zivot i jos shvatis da je svo drustvo oko tebe takvo, zasnovano na dogmi...

Ali ona najbitnija stvar koju sam htio potaknuti je da covjek unutar odredjenog posta stavlja svoj licni i personalni EMOCIONALNI potpis koji se da ocitati s druge strane tastature ako je ta osoba u udredjenom slicnom ili bliskom frekventnom opsegu da tako kazem kao i ova koja salje, ili kako kazu vibri.

bORGqUEEN je napisao:
Sto se tice foruma....postoje forumasi sa kojima bas nikad nisam niti jedan post "izmijenila" a za koje imam jaku vibru. Recimo pokretac teme; od njega primam ljubicasto a nemam pojma zasto jer nikada nismo virtualno komunicirali.

Sjecas li se XIX pocetka nase komunikacije?
Ja sam tad od tebe primala crveno, i to je ona "zrela" crvena boja, kao recimo plis.....nikada nisam imala negativnu vibru....

Walter mi salje vrlo cistu tamno plavu boju; sa njim sam imala forumske kontakte i imali smo nesporazuma ali ja o njemu, na osnovu te boje, zaista imam ok vibru. Od odredjenih forumasa primam crno, i to ne samo u smislu boje nego kao neka duboka rupa, koja nema ni kraj ni pocetak.
Opet od nekih ne "primam" bas nista.....sto naravno ne znaci da te osobe nisu u redu....

Uh sto nas "zadevera" pokretac topica..... :fadein:

Istina nema sta samo me zivo interesuje kako to da boje vidis i asociras ih sa nama. Ranije sam pronasao info da boje definisu auru ali me interesuje moze li se ikako opisati to kako ti vidis sad ljubicastu recimo.??
Znam da boje odredjuju 7 cakri pocevsi od: tjemene (pink) preko treceg oka (purpurno plava), tiroidne vratna (tamno plava), srcane (svijetlo zelena), pleksusne (zuta), pupcane (narandzasta), polne (svijetlo crvena).
Sta je sa tim, da li katkad ijednu od tih boja vidis na tim pozicijama i kako???

Ne pitam se to uopste, jako osjecam ljude, a sigurna sam da je tako i sa drugima. Neki ljudi me ispunjavaju radoscu kontakta ( i online ), drugi me ispune momentalnom ljutnjom, treci ravnoduscnoscu. Neki me cine konfuznom ( te pokusam izbjeci ) neki ( ti su rijetki ) gadjenjem.

[i]Radjena je ambiciozna studija na ovu temu, pokusacu doci do nje.

Koja je to studija, adje nadji...
Ova studija bi bila alfa i omega za rad svakog foruma i konacan TEST Range Area za upoznavanje i testiranje korisnickih psiho sposobnosti u praksi na licu mjesta. Ko to zeli naravno.

Na CNN-u intervijuisu 6tog najbogatijeg covjeka na svijetu i pitaju ga.
"Kako ste uspjeli sve ovo postici?
Koja je to formula uspjeha koja od covjeka sa pijace pravi bilionera".
On odgovara jednom recenicom:
"Znam da ce vecini ovo zvucati smijesno i da im se nece svidjeti ali to je formula."
"Morate izazivati Status Quo!"

Nas narod kaze: "Nema rizika, nema profita"!
Zasto ta formula onda ne bi vrijedila i za sticanje duhovnog znanja koje u stvari svakim danom biva sve vrijednije od materijalnog.

L. Noc

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2007, 03:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2005, 03:59
bORGqUEEN je napisao:
Mozda ovo i nije bas normalno, ali ja neke forumase dozivljavam kao odredjenu boju. Slika
I svaka ta boja ima odredjenu vibraciju koja mi je nekad cool a nekad uzaaas.

Nije nenormalno. Neobicno sigurno. :)

Stipu cakre. Mozda je ovo:

http://en.wikipedia.org/wiki/Synesthesia

btw kakav je Hogar?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2007, 23:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

vulgaris maximus je napisao:
Nije nenormalno. Neobicno sigurno. :)

Stipu cakre. Mozda je ovo:

http://en.wikipedia.org/wiki/Synesthesia

btw kakav je Hogar?

Men...mnogo hvala za link.

Hagar...od njega mi dolazi bijela boja koja ima primjese zute, ali ne bas sasvim. Meni izaziva ugodu. Slutim da si osoba koja zna razluciti bitno od nebitnog, da se mnogo ljudi oko tebe "grije".....tvoja moc da umiris je rekla bih velika. Nekako si mi kao jutarnje sunce koje obecava dan...ma kao proljece.
Eto. :)

RESISTANCE IS FUTILE!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2007, 23:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

dzabaleban je napisao:
Borgqueen, ja sam vjerovatno crn, sa crvenom košuljom i crnim sakoom? :P :lol: 8)

Eh sad.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hajd da kazemo da ti i nisi bas slucajno odabrao bas te boje u svom avataru, ali Borg te dozivljava zuto. Tako....fino i toplo...nekako...posteno. Otvoreno prema znanju i ljudima.
Dobar je filing koji dolazi od tebe. :wink:

RESISTANCE IS FUTILE!

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2007, 23:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Tesla je napisao:
Istina nema sta samo me zivo interesuje kako to da boje vidis i asociras ih sa nama. Ranije sam pronasao info da boje definisu auru ali me interesuje moze li se ikako opisati to kako ti vidis sad ljubicastu recimo.??
Znam da boje odredjuju 7 cakri pocevsi od: tjemene (pink) preko treceg oka (purpurno plava), tiroidne vratna (tamno plava), srcane (svijetlo zelena), pleksusne (zuta), pupcane (narandzasta), polne (svijetlo crvena).
Sta je sa tim, da li katkad ijednu od tih boja vidis na tim pozicijama i kako???

Vidi...daleko od toga da ja vidim necije aure ili cakre; jednostavno...u stvari i nije bas tako jednostavno - ali pokusat cu objasniti.
Ono sto ja "vidim" je u stvari neka "obojena" senzacija koju ja osjetim/vidim nekim unutarnjim okom. I to je nesto sto mi samo onako "uskoci" bez nekog mog truda ili htijenja. To nema oblik lika; vise je to kao neki bojom iscrtan krug koji ne mora biti bas pravilna kruznica. Nekada se boje prelijevaju, tj "ulaze" jedna u drugu i to najvise dvije a i to rijetko. Najcesce je rijec o jednoj boji.
Ljubicasto koje dolazi od tebe je nekako duhovno-naucno....ti "izmisljas" ali i provjeravas "stvari". Tvoja ljubicasta mi ulijeva neku sigurnost i mir a u isto vrijeme i snagu da potakne znatizelju.
Ma cudan si ti.

Trazis srednji put.

Nije rijec o cakrama niti o bojama koje su "zaduzene" za odredjene; to je jednostavno samo moj dozivljaj boje-dakle potpuno subjektivan.

I Japanski cvijet mi takodjer salje ljubicastu....ali ona mi nije cudna.
Razumijes?

Nemam pojma sta bi se desilo kad bih se koncentrisala samo na jedan nick.....kakve bi onda senzacije bile? Men...mozda i to probam.....

Citao si Antropozofiju?

RESISTANCE IS FUTILE!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2007, 23:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

vulgaris maximus je napisao:

Ma super....ovo sa brojevima mi je bas zanimljivo...meni su neobicno vazni (ne bavim se numerologijom).

Ja cesto imam poriv da nacrtam zvuk...odnosno muziku....blesavo....bas.

RESISTANCE IS FUTILE!

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2007, 08:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

bORGqUEEN je napisao:

I Japanski cvijet mi takodjer salje ljubicastu...

:triplets:

Valjda je to nesto dobro u tvom svijetu boja. Ako nije, presaltaj se na crno-bijelu tehniku. :lol:

Tesla, mozda to nadjem ovih dana ( studija je radjena na majmunima, ali je primjenjiva na ljude ). Iz vise razloga... :lol: :lol:

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2007, 18:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Tesla je napisao:
Mozete li osjetiti energiju onih sa kojima razgovarate i na netu, pored oci u oci...???
Mozete li !!??

Mozete li to STVARNO osjetiti, ili je to samo plod nase maste!?

___
TSA

Misliš TVOJE mašte. :P

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2007, 20:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

bORGqUEEN je napisao:

I Japanski cvijet mi takodjer salje ljubicastu...

:triplets:

[i]Valjda je to nesto dobro u tvom svijetu boja. Ako nije, presaltaj se na crno-bijelu tehniku. :lol:

Jasta nego dobro...."sa dobrim ljudima i dobrim prijedlozima se uvijek slazem" :wink:

RESISTANCE IS FUTILE!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]