banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 19:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 111 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2007, 14:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
elektra je napisao:
"Ne postoji ni jedna drug knjiga napisana kao Biblija. Biblija se u potpunosti razlikuje od bilo koje druge knjige - ona je inspirisana Bogom (2. Timoteju 3:16). Bog je naucio pisce sta da kazu, stavljajuci misli i ideje u njihov um, i vodeci njihova pera da to sve napisu. Kada citas Bibliju ti citas rijeci samog Boga. Od pocetka do kraja Biblija je Rijec Bozija, i ona je apsolutno savrsena."
"Kad bi je samo oni ljudi koji imaju puno pitanja o Bibliji uzeli i procitali za sebe! Koliko mnogo problema i primjedbi bi momentalno nestalo! I koliko mnogo ljudi bi za sebe otkrili Boga u ovoj knjizi! Koliko je onda vazno za tebe da procitas Bibliju!"
Dzon Carls Rajli

I jos zelim dodati, velika je uvreda za svakog hriscanina kad neko tvrdi da Isus nije Sin Boziji. Citavo hriscanstvo se na tome zasniva.

Pozdrav svima!

=D> =D> =D>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2007, 14:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2007, 16:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
U-sutonu-tihom je napisao:
pricanje o islamu bez znanja je veliki grijeh, kako stoji i u Kur'anu casnome.

A ti pricas o hriscanstvu bez znanja, kako to

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2007, 16:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Blizzard je napisao:
Ovo ti Damaskin i društvo rade već mjesecima. Koliko god se i ne složio sa nekim stavovima koje Suton navodi, ne primjećujem da u bilo kojoj rečenici vrijeđa Isusa kao ličnost i da bilo šta ružno piše protiv Njega.

Kaze da Isus nije sin Bozji

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2007, 17:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Близард, ја не бих имао ништа против ни да се према Библији
односимо искључиво користећи историјске и археолошке налазе.

Проблем је у томе што се ти, а сада и Сутон,
користите тумачењем Библије, односно пуким силогизмима:
"...ово је речено овако, а требало би онако,
из тога слиједи да је то 100% тако..."

То нису ни аргументи нити чињенице, то је просто нечије лично силогизирање.

Друга врста разговора би се водила, ако би ми узели све општеприхваћена научна сазнања - дакле историјске списе,
списе који помињу апостоле и ране хришћане,
па онда на основу њих отвореног ума закључивали.

Добро каже Валтер, нико од нас не иде на форуме
гдје су већина учесника муслимани и причам им о томе
да је Аллах име једног од номадских арапских божанстава,
или да им доказујем да је Мухамед имао демонска привиђења.

Једноставно ником од нас није такво васпитање
да дођемо у госте и вријеђамо културу и обичаје домаћина.

Ово што прича Сутон су фразе које смо чули милион пута,
дакле не његова лична размишљања, већ једноумље којем је научен.

Он овдје пише данима своју причу, па га нико не дира,
нити му се обраћа, али је сада са вријеђањем Светог Писма,
и цјелокупне хришћанске традиције прешао све границе.

Нисмо једном доживјели сличне провокације од вехабијских мисионара, а каква је поента таквог мисионарења довољно свједоче земље у којима су они били на власти:
одсијецање руку, ногу , глава, јавне егзекуције, вјешања, каменовања и слично...

Такав поглед на свијет се ни у ком контексту не може назвати цивилизованим, а камоли духовним.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2007, 17:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Damaskin je napisao:
То нису ни аргументи нити чињенице, то је просто нечије лично силогизирање.

Друга врста разговора би се водила, ако би ми узели све општеприхваћена научна сазнања - дакле историјске списе,
списе који помињу апостоле и ране хришћане,
па онда на основу њих отвореног ума закључивали.
и причам им о томе
да је Аллах име једног од номадских арапских божанстава,
или да им доказујем да је Мухамед имао демонска привиђења.

Ово што прича Сутон су фразе које смо чули милион пута,
дакле не његова лична размишљања, већ једноумље којем је научен.
Он овдје пише данима своју причу, па га нико не дира,
нити му се обраћа, али је сада са вријеђањем Светог Писма,
и цјелокупне хришћанске традиције прешао све границе.

Нисмо једном доживјели сличне провокације од вехабијских мисионара, а каква је поента таквог мисионарења довољно свједоче земље у којима су они били на власти:
одсијецање руку, ногу , глава, јавне егзекуције, вјешања, каменовања и слично...

Такав поглед на свијет се ни у ком контексту не може назвати цивилизованим, а камоли духовним.

Upravo tako. Gospodin "U sutonu tihom" pokusava da neke ekstremne stavove predstavi tako da izgledaju dobri. Prvo je hvalio islam o cemu nismo imali nista protiv, a sad potkopava hriscanstvo, sljedeci korak ce mu biti da napada hriscanstvo kako je krenuo. Slazem se sa Damaskinom u potpunosti. Iako imamo nekih razilazenja po nekim pitanjima u hriscanstvu u vezi ovoga gore mislim da je Damaskin sada potpuno u pravu. , =D>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2007, 20:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Sep 2007, 15:36
ОСНОВНО КРЕТАЊЕ

Не препознајем то битно,
то прво,
то најближе.

Не знам ни како бих именовао
тај покрет, тај корак,
тај праг,
преко прага прелаз;
то одвајање и привезивање,
то издвајање,
то улажење…

То пристајање.

Које би се морало трубама
означавати;
где се без свечаног руха
не ступа;
без залога - обавезно поколебава;
где небудан
пропаствује…
Преко кога се ја
на смрт
шетам…

То - Амин !

А само је то потребно,
Знам.

Д.Б.М.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2007, 21:48 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ja cuo da je Kuran kopija od Biblije. :D

dodju tako neki voajeri, lupe temu i kopiraju da ne kazem koje naucnike, a ne maju pojma koliko teko ima kritike upuceno Kuranu.

e Vaderu ova tema je za kljuc. ili cu da te napadnem. :D vec prozvakana i dosadna, nicemu ne vodi osim prepucavanju. sve ima na wikipedia, i ptice vise znaju o Kuranu i Bibliji i njihovim kritikama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2007, 23:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
"Čuvaj se čovjeka koji je pročitao samo jednu knjigu"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2007, 06:30 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Okt 2007, 05:58
vim je napisao:
U-sutonu-tihom je napisao:
pricanje o islamu bez znanja je veliki grijeh, kako stoji i u Kur'anu casnome.

A ti pricas o hriscanstvu bez znanja, kako to

http://www.thedeenshow.com/videoDebatesDawa.htm

Pa ako neko ovdje ne zna, eto znaju ti, slusaj ako znas engleski, a mozes i gledati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2007, 07:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Damaskin je napisao:
Једноставно ником од нас није такво васпитање
да дођемо у госте и вријеђамо културу и обичаје домаћина.

Alo, kakvi gosti, o čemu mi pričamo ovdje? Pa nije podforum vlasništvo Sinoda SPC-a. Ne znači da, ako ste ovdje možda većina, imate veća prava nego ostali.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2007, 08:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Ja mislim da ga treba banovati...opet!!! Pa gdje bi na muslimanskom forumu dopustili ovakvo propagiranje islama!?

На высокий берег на крутой.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2007, 09:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
Ja mislim da ga treba banovati...opet!!! Pa gdje bi na muslimanskom forumu dopustili ovakvo propagiranje islama!?

A ovo je kao pravoslavni podforum? Jel' možda njegov naslov "Pravoslavna duhovnost i religija" ili...?

Naučite se da pored vas i sa vama žive i oni čija su razmišljanja i vjerovanja drugačija, pa i suprotstavljena vašim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2007, 09:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Blizzard je napisao:
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:

A ovo je kao pravoslavni podforum? Jel' možda njegov naslov "Pravoslavna duhovnost i religija" ili...?

Naučite se da pored vas i sa vama žive i oni čija su razmišljanja i vjerovanja drugačija, pa i suprotstavljena vašim.

Kada se on nauci da govori o svome a nedira tudje. Ove teme su isle glatko sve dok nije krenuo sa osporavanjem biblije. Imam pravilo...kakav sagovornik takav i ja prema njemu.

На высокий берег на крутой.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2007, 14:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Moraću uzeti Kur'an, pa početi fino čitati sve po redu da vidim u kojem je to "kontekstu" Poslanik spolno opštio sa 9-ogodišnjom djevojčicom.. pošto me baš zanimalo, a niko se kompetentan nije našao da mi objasni..

i nemojte sad svi po meni osuti, jer nije nikakva provokacija, već je Suton sugerisao da se to tako perverzno čini, jer ne poznajemo kontekst.. pa uputite me onda u jebeni kontekst.., ja još čekam ? Valjda je svrha Foruma da se nešto razjasni i nauči?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2007, 17:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Ја не знам који је то могући контекст
да сношај са 9-годишњом дјевојчицом
од стране успаљеног 40-годишњака
може сматрати "нормалним"?

А тек онај примјер када тај исти благосиља својим војницима
силовање заробљених жена...ужас...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2007, 17:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2007, 23:02
XIX century je napisao:
Moraću uzeti Kur'an, pa početi fino čitati sve po redu da vidim u kojem je to "kontekstu" Poslanik spolno opštio sa 9-ogodišnjom djevojčicom.. pošto me baš zanimalo, a niko se kompetentan nije našao da mi objasni..

i nemojte sad svi po meni osuti, jer nije nikakva provokacija, već je Suton sugerisao da se to tako perverzno čini, jer ne poznajemo kontekst.. pa uputite me onda u jebeni kontekst.., ja još čekam ? Valjda je svrha Foruma da se nešto razjasni i nauči?

Ja koliko znam on je tu djevojcicu ozenio iz nekih humanih razloga i nije sa njom konzumirao brak dok nije postala punoljetna (koja je tada bila granica punoljetnosti nisam bas sigurna).
Jedan lik mi je pricao da ju je on vodio da se igra i da joj je bio poput oca...e sad, ako no laze, lazem i ja.

RESISTANCE IS FUTILE!

http://www.youtube.com/watch?v=4n25pdHl ... re=related

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2007, 19:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
Moraæu uzeti Kur'an, pa poèeti fino èitati sve po redu da vidim u kojem je to "kontekstu" Poslanik spolno op¹tio sa 9-ogodi¹njom djevojèicom.. po¹to me ba¹ zanimalo, a niko se kompetentan nije na¹ao da mi objasni..

i nemojte sad svi po meni osuti, jer nije nikakva provokacija, veæ je Suton sugerisao da se to tako perverzno èini, jer ne poznajemo kontekst.. pa uputite me onda u jebeni kontekst.., ja jo¹ èekam ? Valjda je svrha Foruma da se ne¹to razjasni i nauèi?

http://video.google.com/videoplay?docid ... &plindex=0

On je najkompetentniji od nas ovdje da ti pojasni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2007, 19:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Abdurrahman je napisao:
XIX century je napisao:

Aha, shvatila sam. Islamski zakon kaže da je pubertet granica kad se brak može smatrati već normalnim i prihvaćenim (po biološko-društvenom parametru), premda može izgledati ekstremno perverzno i neprihvatljivo drugim kulturama, tj. zapadnoj.

Onda navodi kako su prije 1.400 godina bili drugačiji parametri i zakoni po pitanju braka i ulaska u brak.. pa nije mi strano da su u Antici Vojskovođe spavali s malim dječacima i međusobno i da tu i oko toga nije bilo ama baš nikakvog tabua niti je to bilo strano, a društveno je bilo sasvim normalno i opšteprihvaćeno. Ali mi sad imamo drugačiji mozak nego oni prije 1.400 godina i ja svima toplo preporučujem da svoj mozak, ako ikako mogu, updejtuju.. a ne da žive po zakonima od prije 1.400 godina.. pa i te doktrine i učenja se uvijek valjda stavljaju u kontekst modernog vremena i onda modeliraju.

To bi značilo da je Ajša ušla u pubertet u 9. godini, tj. dobila menstruaciju? Zar to nije malo prerano.. - vodim se svojim skromnim znanjem iz biologije. Ovaj čovjek kaže da je Poslanik nije doveo kući do puberteta, a onda spominje 9.godinu.. vau. pa dobro, nekome to ranije počne.

Ako je tako, shvatam i poštujem zakon jedne civilizacije i religije, iako me, iskreno da ti kažem, navodi na povraćanje..

Samo zato što sam žensko i što se sjetim sebe u pubertetu, i znam da je to(spolni život) kod mene počeo MNOGO posle 9. godine.

Pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2007, 20:13 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
Abdurrahman je napisao:
XIX century je napisao:
Moraæu uzeti Kur'an, pa poèeti fino èitati sve po redu da vidim u kojem je to "kontekstu" Poslanik spolno op¹tio sa 9-ogodi¹njom djevojèicom.. po¹to me ba¹ zanimalo, a niko se kompetentan nije na¹ao da mi objasni..

i nemojte sad svi po meni osuti, jer nije nikakva provokacija, veæ je Suton sugerisao da se to tako perverzno èini, jer ne poznajemo kontekst.. pa uputite me onda u jebeni kontekst.., ja jo¹ èekam ? Valjda je svrha Foruma da se ne¹to razjasni i nauèi?

Aha, shvatila sam. Islamski zakon ka¾e da je pubertet granica kad se brak mo¾e smatrati veæ normalnim i prihvaæenim (po biolo¹ko-dru¹tvenom parametru), premda mo¾e izgledati ekstremno perverzno i neprihvatljivo drugim kulturama, tj. zapadnoj.

Onda navodi kako su prije 1.400 godina bili drugaèiji parametri i zakoni po pitanju braka i ulaska u brak.. pa nije mi strano da su u Antici Vojskovoðe spavali s malim djeèacima i meðusobno i da tu i oko toga nije bilo ama ba¹ nikakvog tabua niti je to bilo strano, a dru¹tveno je bilo sasvim normalno i op¹teprihvaæeno. Ali mi sad imamo drugaèiji mozak nego oni prije 1.400 godina i ja svima toplo preporuèujem da svoj mozak, ako ikako mogu, updejtuju.. a ne da ¾ive po zakonima od prije 1.400 godina.. pa i te doktrine i uèenja se uvijek valjda stavljaju u kontekst modernog vremena i onda modeliraju.

To bi znaèilo da je Aj¹a u¹la u pubertet u 9. godini, tj. dobila menstruaciju? Zar to nije malo prerano.. - vodim se svojim skromnim znanjem iz biologije. Ovaj èovjek ka¾e da je Poslanik nije doveo kuæi do puberteta, a onda spominje 9.godinu.. vau. pa dobro, nekome to ranije poène.

Ako je tako, shvatam i po¹tujem zakon jedne civilizacije i religije, iako me, iskreno da ti ka¾em, navodi na povraæanje..

Samo zato ¹to sam ¾ensko i ¹to se sjetim sebe u pubertetu, i znam da je to(spolni ¾ivot) kod mene poèeo MNOGO posle 9. godine.

Pozdrav.

Postovanje...

Nije zabiljezeno da je iko kod muslimana u danasnjem vremenu, a pogotovo u prijasnjem u vremenu Poslanika ozenio se sa djevojkom/zenom od 9 godina, osim Poslanika gdje postoji vjerodostojna predaja da je to bila naredba od Uzvisenog Boga, no, kako se vec pojasnilo u islamu nije dozvoljeno stupiti u kontakt sa zenom ukoliko ona nije spolno zrela/punoljetna, a punoljetnost postaje dobijanjem prve menstruacije, mjesecnog ciklusa. Iako danas toga gotovo da i nema ili veoma slabo da djevojke u tim godinama dobijaju, vidimo da je Aisa, radijallahu anha, majka pravovjernih, ipak u tim godinama postala punoljetna, a vidimo kako na videu navodi dr. Bilal Philips, u kojim godinama postaju djevojke punoljetne u nekim evropskim zemljama, od 12 godina, 13, 14, 15, 16, itd.

Dakle, ovo sa Aisom r.a., je bilo davno i u to vrijeme prije 1400 godina, danas se mnogo sto sta izmijenilo i ne moze se danas porediti sa onim prije 1400 godina, tako nikakav zakon u islamu ne postoji po pitanju braka od 9 godina i sl. Ako pogledamo vjerodostojne predaje od Poslanika po pitanju morala, samilosti, kulture i sl., vidjet cemo da je to na visokom nivou i da je u to vrijeme nesto bilo nelogicno ozeniti se djevojkom od 9 godina koja je punoljetna ( spolno ), tu bi reagovali tadasnji narod odnosno ne bi to dozvolio Uzviseni Bog odnosno to bi bilo u protivrjecnosti sa onim mnogobrojnim hadisima o visokom moralu, ali vidimo da je to potpuno nesto drukcije, tako da ljudi koji su neupuceni u ovu tematiku i povrsinski je poznaju brzo reaguju, dabome, negativno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 111 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]