Каква увреда, о чему ти причаш човјече?
Нико на планети се не зове Pilar,
осим ако није то варијанта шпанског женског имена Pillar,
а ако се употребљава и као ријеч за стуб Pillar,
у оба случаја се те ријечи на српском читају као Пиљар.
И успут, зашто си се ти нашао увријеђен,
ако Пиљар то сматра за увреду зашто ми се не би сам обратио,
и ја би га најнормалније звао како већ он хоће.
Имали смо чини ми се једну сличну ситуацију када сте представили да је Арагорн био "скрхан и дубоко потресен" неком мојом шалом,
а када сам ја човјеку послао писмо извињења на три стране,
испоставило се да он сам то уопште није тако трагично доживио.
Као поштоваоца Светог Писма нисам те видио да си се жалио,
нити да си досад ублажавао тон ниподаштавања према Светом Писму
од стране многих учесника.
Такође се не сјећам да си реаговао када су неки неонацисти по форуму промовисали своје "родовјерје" - иначе омиљену религију савремених нациста и фашиста.
Пљувања и неаргументованог осуђивања је на овом форуму било много прије него што сам му приступио (прије пола године),
а ток дискусија углавном се кретао од монолога у стилу copy-paste,
до окршаја међу учесницима који немају New Age поглед на свијет.
Било ко ко тежи да аргументовано изнесе ставове који се не полапају са религиозним екуменистичким коктелом Новог Доба (ја бих рекао рађе Последњих Времена) је у старту осуђен и са њим се разговара за нетрпељивошћу и чак, прикривеном мржњом.
Ја сам своје религијске погледе и ставове изградио сам као продукт једног дугог и опширног бављења и изучавања религијских система човјечанства које је почело још 1988 године, и смијешно ми је када ме на овом истом форуму одређени учесници (а већину учесника познајем) карактеришу као неког "једностраног" и "оптерећеног догмама".
Очигледно, једини начин да се на овом подфоруму благонаклоно гледа на неког учесника, јесте да тај исповједи како "сви путеви воде према просветљењу" и како на том путу практично нема странпутица, те да је експриментисање са различитим религијским, па чак и магијским списима, не само дозвољено, него чак и пожељно.