banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jun 2025, 21:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2007, 11:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Spavac

Možemo početi i od 14 glave Otk. govoriti o 144000 ali ne želim ići obrnutim redom jer se u 14 glavi pripadnici te grupe prikazuju na nebu već kao spašeni. U toj glavi se opisuje kakvi su bili na zemlji pa se kao takvi sad nalaze gore. Valjda je logičnije opisati prvo vreme kad se oni počinju peča atiti na zemlji i šta će se tad dešavati pa dalje sledi opis čitavog niz događaja koji se odvijaju u tom istom 6 pečatu.
Ako bi to činili obrnuto onda bi ispalo da onih 144000 što su na nebu silaze da se zapečate na zemlji?
Deveti stih sedme glave govori o nekoj drugoj grupi spašenih van 144000 i tako su i opisani.
Ceo tok svih pečata i truba kao i izlivanje čaša imam opisano i desetine šema sa svakim detaljom ali mislim da ih neću ovde objaviti jer se ovde teme Danilovog proročanstva kao i Jovanovog 13, 17 i 12 glave slabo dotiču pa što bih onda objavljivao i ostale glave?

Imam još oko 40 ozbiljnih tema ali ih neću ovde objaviti jer

ovde prolaze lakše temice koje i dajem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2007, 17:04 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ma moze sto se mene tice i danilo i jeremija, osija, mihej. :D

nisi mi odgovorio sta bi sa onim stihom iz Otk 7, 9.

"Deveti stih sedme glave govori o nekoj drugoj grupi spašenih van 144000 i tako su i opisani"----tvoje rijeci.

da samo sto stih 9 slijedi 8, ako malo zaviris u sistematsku teologiju, i ne mogu jedan bez drugog. od pocetka se govori o ciframa iz Izraela i 12 plemene i Jovan nakon tih brojeva kaze i "potom vidjeh i gle narod mnogi". cisto i jasno pise. tu nema nikakve pauze, pa da se kaze dva razlicita vidjenja. vec jedno vidjenje, 144000 i mnogi.

da li je za tebe 144000 bukvalan broj ili simbolika?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2007, 12:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Maj 2007, 08:22
spavac je napisao:

da li je za tebe 144000 bukvalan broj ili simbolika?
Ako i ja smijem odgovoriti :D

144 000 tisuće je brojka ljudi koji će biti uzneseni na nebo.Biblija to jasno govori.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2007, 16:40 
Veteran
Veteran

Spavac

Pitali ste me kako razumem onu grupu u Otk. 7. 9
Onako kako je opisana to jest da je to ,,narod mnogi'' što nije brojčano preciziran.
To mnoštvo naroda je ,,od svakoga jezika i kolena i naroda i plemena'' gore brojčano određena grupa je sastavljena od 144000 dok ova druga nema okvir.
U ovoj drugoj grupi su iz svih naroda što znači doslovno tako.
Oni su takođe iz svih naroda i raznih govornih jezika za razliku od pomenutih 144000.
Ovo mnoštvo nije iz Jatovljevog Izrailjevog plemena odnosno kolena jer su oni što pripadaju Izrailjevim kolenima posebno nabrojani i poimenično upisani i brojčano određeni.
Po završenom opisivanju pripadnika 144000 sledi opis druge grupe koja nema nikakve sličnosti sa prvom sem što su pravednici koji za razliku od prve grupe imaju palme u rukama a 144000 muzičke instrumente i pevaju.
To mnoštvo će postradati jer dođoše od nevolje velike gde su trpili glad, žeđ i žegu. Oni će biti napasani i piće živu nodu i neće više trpiti žalost i satiranje.
Dok su 144000 isključivo muške device (ne dotakoše se žena) i to nije svima dato već njima. Oni su izbranici Božji bez mane i potiču iz kolena Jakovljevih (Izrailjevih). Nikakve u toj glavi nema simbolike već je sve stvarno i doslovno.

Ako bar delom odgovorih na vaše pitanje Bogu hvala a ako imamo još nešto oko čega imamo možda različito mišljenje Vi recite pa ćemo pokušati doći do utvrđenja u istini uz Božiju pomoć

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jul 2007, 00:18 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
znaci od nekoliko miliona jevreja samo ce 144000 biti spasene. zanimljivo. ok bar si rekao da je za tebe to bukvalan broj.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2007, 10:34 
Veteran
Veteran

Broj koji je napisan je istinit jer ga je Jovan čuo a ko neveruje Jovanu nemora.
Nisam rekao da nema više spašenih Jevreja već da će ta Elita od 144000 biti sastavljena od Jevreja to jest onako kako piše.
U toj glavi nema mesta simbolici iz prostog razloga što je Jakovstvarno postojao i imao pomenutih 12 sinova i nebeski Jerusalim ima 12 vrata koja po njima dobiše obeležje.
Sve u pomenutoj glavi je doslovno a to što nekoliko crkvi uči kako su u tom broju samo njihovi pripadnici a ne Jevreji to je njihov problem.
Božja reč se nemože pomeriti pa ako bi i sav svet vikao da to nije tako.

Svako ko negira Božju reč čini Boga lažom a to mu nije na čast niti se može deklarisati kao sluga Božji a mnoge zajednice to nažalost čine obećavajući svojim članovima ono što im Bog nije obećao.

U onom mnoštvu će biti od svih naroda pa zašto bi Jevreje izbacili otud kad ih Bog nije izbacio? Najveći je problem što se više veruje crkvenim učenjima nego Bogu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2007, 12:26 
Veteran
Veteran

Pozdravljam sve pripadnike Jehovinih svedoka i Adventne crkve( male i velike zajednice) i pozivam da detaljno preispitamo ovu temu pošto je ona jedan od nosećih stubova u tim zajednicama.
Želeo bih da mi pomignete da ispravim svoje mišljenje ako negde pogreših uz vašu pomoć i argumentovane tekstove.
Pozivam i pripadnike ostalih verskih zajednica koje takođe izučavaju ovu temu da zajedno svim snagama dođemo do cilja jer zatvarajući se u svoje zidove nećemo drugima moći mnogo pomoći jer ako nosite svetlost nemojte je poklapati jer treba svima da svetli zato se pojavite i obasjajte nam stazu.
Nikad nemojte reći mi znamo istinu i nećemo da čujemo šta drugi misle o tome jer tako gubimo merilo objektivnosti i postajemo samo slušači umesto da tražimo od mnoštva savetnika mišljenje a od Boga razum.

Nemožemo znati kako izgledamo dok ne stanemo pred ogledalo niti koliko smo brzi dok sa nekim ne potrčimo.

Od Boga vam svaki dobri dar a od mene bratski pozdrav.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]