Car Dusan je napisao:
Doulos je napisao:
E, sad ti meni nešto kaži...kako stoji sa ljudima recimo iz Mozambika koji su povjerovali u Boga, a nisu članovi SPC?
Али јесу Чланови Александријске Патријаршије, неморају бити чланови СПЦ, могу РПЦ или ГПЦ
Izvini

, Moraju, ne moraju, mogu, ne mogu, to ti je neki novi zakon valjda. O tome u Bibliji ni riječ...zahvalan sam Isusu što mu možemo prilaziti kao djeca, na osnovu vjere, a ne sa članskim iskaznicama (bilo koje crkve...) Jevanđelje je tako jednostavno (pa je mnogim zbog toga teško da ga prime

:Svi smo mi grešni i lišeni smo Božje slave (Rim 3:23), trebali bi da platimo, ovo je ta dobra vijest: Bog nas je ipak volio (Jov 3:16) i postao je čovjek, umro-bio je kažnjen umjesto nas. Ko god u njega povjeruje (moglo bi se reći "lično aplikuje njegovu žrtvu na krstu za sebe":) biće spašen (Rim 10:9). To je sve ukratko.
Dobro je Boga lično znati, imati sa njim odnos. Zahvalan sam Bogu što me On voli, što mi je oprostio, što me je primio i što imam sigurnost da ću sa njim biti u vječnosti...Toliko toga mi daje, teško sve to objasniti pomoću ovih deset prstiju što se kreću po tastaturi. Ali možda se neki put sretnemo? Ko zna...u septembru planiram da dođem u BL.