banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jun 2025, 05:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 13:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
Varnava je napisao:
Vidusa: "Ne pitam ciji je bio, nego ciji je sad?"
Bio je Hristov i ostao Hristov! Dakle,svestenik koji ima i apostolsku veru i apostolsko prejemstvo. Njemu treba da pristupe, ako zele vecno spasenje, bivsi episkopi RZC, jer su pali u jeres otkrivenog ekumenizma (unija sa MP - Lavrov sinod) i prikrivenog ekumenizma (kiprijanizam - Vitalijev sinod).

I sad je tvoj "bogonadahnuti svestenik" sam svoj episkop sa privatnom crkvom! E bas si mi nasao ucitelja i duhovnika! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 13:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
ajkula: Zasto si toliko siguran da crkva ima ispravne stavove???

"Zakon i proroci su do Jovana."

Zato sto Crkvom rukovodi Bog Duhom Svetim!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 13:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evo i ovoj Fridi je vijenac od 12 zvijezda oko glave i Mjesec joj je pod nogama (cak su Ameri po Mjesecu svojim nogama hodali):

http://www.dcmemorials.com/index_indiv0000172.htm

Ameriku su osnovale 12 provincija, Ustav usvojile 12 drzava.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2007, 17:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2006, 23:11
Видуш ти се уби причајући сам са собом, теби никада није досадно!

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2007, 13:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 29 Mar 2007, 17:58
Vidusa je napisao:
Varnava je napisao:
Vidusa: "Ne pitam ciji je bio, nego ciji je sad?"
Bio je Hristov i ostao Hristov! Dakle,svestenik koji ima i apostolsku veru i apostolsko prejemstvo. Njemu treba da pristupe, ako zele vecno spasenje, bivsi episkopi RZC, jer su pali u jeres otkrivenog ekumenizma (unija sa MP - Lavrov sinod) i prikrivenog ekumenizma (kiprijanizam - Vitalijev sinod).

I sad je tvoj "bogonadahnuti svestenik" sam svoj episkop sa privatnom crkvom! E bas si mi nasao ucitelja i duhovnika! :lol:

U istoriji Crkve bilo je mnogo slucajeva kada Crkva ostane bez episkopa. To je takozvana udova Crkva. To se desava kada episkop umre, a jos nije dobio naslednika ili kada episkop(i) padne u jeres ili raskol. Tada svestenstvo i narod koji cuvaju apostolsku veru i prejemstvo predstavljaju Crkvu Hristovu i svestenici mogu obavljati sve svete tajne osim hirotonije (rukopolozenja). Cim, po Bozjem promislu, dobiju episkopa onda se nastavlja mogucnost predaje apostolskog prejemstva. U novije vreme u stanje udove Crkve cesto su dolazili ruski katakombnici posto su komunisti masovno gonili i ubijali istinske episkope (dok su izdajnicki episkopi Moskovske patrijarsije uzivali privilegije ateisticke drzave koju su priznavali),u tom stanju su bili grcki starokalendarci od 1924. do 1935. godine (jer su 1924.godine svi grcki episkopi nacinili novokalendarski raskol, a 1935. godine su dva episkopa kroz pokajanje presli iz novokalendarske "crkve" u starokalendarsku Crkvu, a zatim su oni vrsili dalja rukopolaganja), danas je takav slucaj sa parohijom svestenika Olega Molenka.
Zato, pre nego sto nekog upoznas, nemoj da ga bez imalo straha Bozijeg osudjujes, posebno ako je u pitanju svestenik Boziji koji se brine za vecno spasenje poverenih mu dusa za koje ce dati odgovor u Dan Strasnog Suda!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2007, 22:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Daj, molim te, ne pretjeruj. Svojim "popovajem" podsjecas me na propagandu sektasa.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2007, 23:05 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 29 Mar 2007, 17:58
Vidusa je napisao:
Daj, molim te, ne pretjeruj. Svojim "popovajem" podsjecas me na propagandu sektasa.

Ja sam ti samo dobronamerno rekao da treba dobro da pazimo sta govorimo, da li je to po volji Bozijoj ili ne, jer kako rece Gospod: "Za svaku praznu rec koju reknu ljudi, dace odgovor u Dan Suda" i jos: "Svojim ces se recima opravdati i svojim osuditi". Iznosio sam ti argumente da je Otkrivenje Jovanovo kanonska knjiga Svetog Pisma, a ti si opet rekao da te ne zanima i da nije vazna za spasenje. Da nije vazna za spasenje onda Duh Sveti ne bi ni nadahnuo Svetog Jovana Bogoslova da je napise. Mozemo se ovako vrtiti u krug i beskrajno raspravljati kad ti ne prihvatas osnovne istine Svetog Pisma. Zato ti necu vise ni pisati kad ne vredi. Pozdrav i cuvaj se glavnog neprijatelja naseg spasenja - djavola!
Neka nas sve Gospod spase!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2007, 09:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Vidusa je napisao:
Mene Otkrivenje Jovanovo ne zanima. Crkva ga ne cita i ne spominje ni na jednoj od Liturgija, dakle uopste nije vazno za nase spasenje.

Ooooo, sprema se još jedna revizija Biblije! Znaći, uskoro će Otkrovenje biti proglašeno nekanonskim...?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2007, 20:49 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Mar 2007, 12:47
Damaskin
Samo reči iz Biblije citiram kada želim da govorim o istini a tuđe tekstove veoma retko citiram i to činim da bih prikazao na koji se tekst pozivam komentarišući ga. Nasledje, Dar-com, Nekooo su naslovi pod kojima sam objavio neke delove traktata čiji sam autor uz Božiju pomoć. Dakle ,,Kraj civilizacije'' nije tuđi tekst za mene, objavio sam ga i u ,,Serbijan cafe'' forumu. Hvala Vam na dobrodošlici uz nadu da će Gospod uskoro potvrditi svoju reč. AMIN.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2007, 21:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Blizzard je napisao:
Vidusa je napisao:
Mene Otkrivenje Jovanovo ne zanima. Crkva ga ne cita i ne spominje ni na jednoj od Liturgija, dakle uopste nije vazno za nase spasenje.

Ooooo, sprema se još jedna revizija Biblije! Znaći, uskoro će Otkrovenje biti proglašeno nekanonskim...?

То видуша лупа, нема то везе. откровљење је увек било и биће део ПРАВОСЛАВНОГ предања.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2007, 22:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Car Dusan je napisao:
[То видуша лупа, нема то везе. откровљење је увек било и биће део ПРАВОСЛАВНОГ предања.

I ne samo pravoslavnog, jer Sveto pismo pripada svima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2007, 22:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Blizzard je napisao:
Car Dusan je napisao:
[То видуша лупа, нема то везе. откровљење је увек било и биће део ПРАВОСЛАВНОГ предања.

I ne samo pravoslavnog, jer Sveto pismo pripada svima...

Да али је само ПРАВОСЛАВНО ТАЧНО

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2007, 09:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Vidusa je napisao:
Citiraj:
ajkula: Zasto si toliko siguran da crkva ima ispravne stavove???

"Zakon i proroci su do Jovana."

A ko ono napisa Otkrivenje? Da nije Apostol Petar? :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]