banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jun 2025, 07:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 26 Jan 2007, 00:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Мораћу опет да цитирам свог драгог Ђуру:

"Бојим се да се нисмо најбоље разумјели, друже Ћимићу"

Поента приче је јако једноставна:

Има много квалитетнијих форума од овог, (нпр. оних који имају модератора за безобразлуке и офтопик)
а ја ћу ово љубави што у себи имам ипак сачувати за неког ко ће стварно знати шта ће са њом,
или у преводу на евровизијски језик:

"...енд твелв поинтс гоус ту Свицарленд..." 8)

Свако добро!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jan 2007, 00:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Dec 2006, 14:23
Damaskin je napisao:
Мораћу опет да цитирам свог драгог Ђуру:

"Бојим се да се нисмо најбоље разумјели, друже Ћимићу"

Поента приче је јако једноставна:

Има много квалитетнијих форума од овог, (нпр. оних који имају модератора за безобразлуке и офтопик)
а ја ћу ово љубави што у себи имам ипак сачувати за неког ко ће стварно знати шта ће са њом,
или у преводу на евровизијски језик:

"...енд твелв поинтс гоус ту Свицарленд..." 8)

Свако добро!

I tebi Covjece, svako dobro..
I nikada da ne odustanes od sebe..ma sta to znacilo.. :)

Pozdrav
WW

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jan 2007, 09:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Sad je valjda red na mene za ispovjedaonicu:

Pravoslavlje i Paju ne poštujem u nekom pokloničkom a još manje svetačkom smislu, tu instituciju i tog čovjeka smatram kulturno-sociološkim fenomenom i ništa više, i koliko god to nekome smetalo, ostajem pri tome. Možda je način na koji sam to iskazao mogao biti drugačiji, ali sa druge strane bolje je kazati stvari direktno, bez uvijanja, nego se kriti iza nečijih citata ili biblijskih stihova. Pravoslavlje je za mene (sa čim se neko može, a i ne mora složiti) bilo i ostalo izvitoperena varijanta izvornog hrišćanstva. Isti slučaj je i sa katoličkom crkvom, a islam je izvitoperena varijanta i judaizma i hrišćanstva.

Ono što je za jednog svetinja, za drugog ne mora biti. Ljudi su različiti, i mišljenja su različita. I to će uvijek biti tako.

Nemam ništa protiv bilo koga na ovom podforumu, jer nikoga i ne poznajem lično. Međutim, sa svakim bih otišao na kafu, čak i sa Bikom (mada bih imao teškoća sa hodanjem i sjedenjem zbog polomljenih ruku i nogu :wink: ). I nikoga ovdje ne smatram ni glupim, ni adolescentom, ni trolom, ni đavolom, ni provokatorom, ni...

Ono što me je više malo začudilo nego zasmetalo, je činjenica da se može tako burno reagovati na mišljenje koje je dijametralno suprotno. Pa čak i ako je neko mislio da je u pitanju provokacija ili šta već, Walter Wolf je dao izvrstan recept: "zahvalan sam Zivotu, sto postoji neko, ko me ne cijeni, ko me mrzi, ko me ne voli, ko me osporava, ko me napada.. jer samo tada mogu da pogledam svom demonu u oci. I osmjehnem se.. "
Ali dobro, sto ljudi, sto ćudi...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jan 2007, 09:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Dec 2006, 14:23
:lol:

Dobra ideja.. predloziti Vaderu da otvori Ispovjedaonica DIR Blic foruma.

Ljudi generalno, se slazu sa svim sto je povezano sa njihovim misljenjem ili osjecanjem da je to tako.
Generalno, zemlja postoji da bi naucili da uskladimo odnose. Naravno moje misljenje i moje saznanje. :)

Citiraj:
Pravoslavlje i Paju ne poštujem u nekom pokloničkom a još manje svetačkom smislu, tu instituciju i tog čovjeka smatram kulturno-sociološkim fenomenom i ništa više, i koliko god to nekome smetalo, ostajem pri tome.

:)
Sve, ne samo "Pajo i Pravoslavlje" je institucija i kulturno-socioloski fenomen. Nema razlike izmedju religije ili neke grupe ili ucenja.. ili slicno.
Postujes ili ne postujes, oni postoje, jedini zdrav rezon, jeste da naucis zivjeti sa tim. Sve je OK.
Pravoslavlje ima svoje sljedbenike, islam svoje, budizam svoje.. itd.
Neko putuje sam, neko sa nekim.
Ja sam vuk samotnjak. Povremeno uletim u neku grupu odradim sto treba, i izadjem.
Mozda si osudio prerano te ljude, a oni samo reagovali. :)
Mozda si samo bio iskren, sto je dobro, ali znaj da ne mogu svi prihvatiti istinu. Tvoja istina je samo tvoja, ne i moja. Ali mozemo da je uskladimo. Jer Put je Put. Nema razlike koji je i kako se zove niti kako se ispoljava u ovom svijetu. Na kraju shvatis da su svi na istom Putu. Samo naizgled Staza je razlicita. :)

On (Pavle) privlaci ljude koji vibriraju na njegovom nivou. Ne u fazonu visi ili nizi nivo, vec u fazonu vibracije i zakona rezonancije.
Ti ne vibriras na toj razini. Ti vibriras na nekoj drugoj razini, i nacices ili si nasao te ljude i privlacis ih.

Citiraj:
Možda je način na koji sam to iskazao mogao biti drugačiji, ali sa druge strane bolje je kazati stvari direktno, bez uvijanja, nego se kriti iza nečijih citata ili biblijskih stihova. Pravoslavlje je za mene (sa čim se neko može, a i ne mora složiti) bilo i ostalo izvitoperena varijanta izvornog hrišćanstva. Isti slučaj je i sa katoličkom crkvom, a islam je izvitoperena varijanta i judaizma i hrišćanstva.

Znas da sam i sam imao taj problem.
Nisam volio citiranja, to mi je smetalo, islo na zivce. Sukobljavao se sa ljudima zbog toga, prolazio kroz periode apatije prema svemu sto je imalo prizvuk ortodoksne religie i ucenja. Rusio autoritete gdje sam stigao i gdje nisam. :)
Predivno. I bas to me je dovelo dovdje gdje sam sada.
A sada, kada neko citira bibliju, ne citam to, ili procitam. Svejedno je. Mogu odgovoriti a ne moram. Ne ljepi se to vise licno na mene. I dan danas me pecne ili reagujem na neke takve prepiske sa ljudima.
Ali to su moja OCEKIVANJA.
Shvatas?
To sto si napisao to su TVOJA ocekivanja. :)
Ocekujes da neko drugi ocekuje i da reaguje u skladu sa tvojim ili mojim ili ko zna cijim ocekivanjem.
To je tvoj problem. Bolje reci situacija. Situacija koja sluzi da tebe nauci necem.
A njih da nauci onom sto njima treba.

Biti iskren ne znaci i povrediti covjeka.
Probao sam. Znam. I bio mnogo direktniji od tebe. I ostriji i bezobzirniji prma ljudima oko sebe kada sam se suocavao sa sobom.
Sada znam, da sve to sam mogao na daleko prijatniji nacin.
Budi iskren tako sa sobom, i na dobrom si putu.
A prema drugima budi isto iskren, ali razmisli.
Razumem sto zelis reci, i jasno mi je. :)
Ako si stvareno tako iskren onda ces privuci takve ljude sebi. Ako je tvoja iskrenos samo maska za frustraciju, sukob, ispoljavanje straha.. itd. takve ces ljude privuci.
Shvatas?

Citiraj:
Ono što me je više malo začudilo nego zasmetalo, je činjenica da se može tako burno reagovati na mišljenje koje je dijametralno suprotno.

ovo je dobro receno.
Kako ti reagujes na ono sto oni napisu?
Oni isto tako misle da su iskreni i da su na pravom putu i da pravo razmisljaju?

reakcija povlaci reakciju. Zak rezonancije.
Sve u ovom univerzumu reazonuje bas tako kako ti iz sebe to ispoljavas. Univerzum je tvoja slika i prilika.
Sada to spustis malo nize i kazes:
Tvoj licni univerzum svijet u kojem zivis, je slika i prilika tebe. :)A i obrnuto.

Ako razumes, razumes i shvatis te to primjenis na sebi.
Nebitni su drugi, ti si bitan. :)
Ako bjezis od sebe, sukobljavaces se sa drugima. Kada sebe prihvatis, prihvatices i njih. Sve sto kazu i napisu, jer znas da ne moras da imas takvo misljenje, ali mozes da cujes i ides dalje. :)
A i dakazes svoje bez da ga branis.
Istina nema potrebu da ide po cesti i da svima pokazuje kako je ona istina. Ona svjedoci sama Sebe. Ne iz obesti, ne iz straha, ne iz potrebe, vec iz svoje prirode.
A tvoja priroda je ono sto ti jesi u svakom trenutku, bio ljut, iskren ili lazan. :)
Stiji i ceka Blizzarda da joj dodje. :D

Eto, ovaj ovdje Blizzard je rekao.. prosuo filozofiju..
I hvala na citanju..

Pozdrav
WW

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jan 2007, 15:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ovako, danas je opet bilo poruka uvredljivog i podbadajućeg sadržaja pa su obrisane, kao što sam rekao da ću raditi.

S druge strane takvih stvari ima primjetno manje i neki učesnici su očigledno imali koristi od skorašnjih dešavanja i ove teme i to je pohvalno. Bitno je da učimo i napredujemo, a svaka greška ( svima nam se dešavaju često) se može pretvoriti u pobjedu i napredak ako smo je uočili i kroz to nešto naučili o sebi, uz pozitivnu promjenu.

Najlakše je ljutiti se na kritiku (i ja to radim) ali to nije izgrađujuće, ne otvara nam um za realno sagledavanje sebe, samim tim onemogućavamo ili usporavamo neki svoj napredak koji je moguć u tom trenutku, a zbog čega smo se Promislom možda i našli u toj situaciji ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jan 2007, 15:14 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Vratite nam se Biče i Damaskine, pa kome ja onda da pišem postove??? :-)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jan 2007, 16:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Koga nema, bez toga se može!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jan 2007, 16:23 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Brat je mio, ma koje vere bio :-)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jan 2007, 16:33 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2006, 14:40
Citiraj:
Sve, ne samo "Pajo i Pravoslavlje" je institucija i kulturno-socioloski fenomen. Nema razlike izmedju religije ili neke grupe ili ucenja.. ili slicno.

Што се мене тиче, ја сам против религије (барем у данашњем смислу те ријечи), у ствари ја сам против сваке религије. Да вас нисам можда зачудио? :wink: Но ствар је једноставна, али пошто сам Православац да поједноставим - ја на православље не гледам као на религију, нити ми то пада напамет, јер како каже Достојевски: "Будеш ли се успут камењем бацао на свако псето на које наиђеш никада нећеш стићи гдје си кренуо." (Овдје нисам мислио нинакога са форума, већ на оно што се везује уз религију и институционалност и прати, а и сваког од нас на неки начин).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jan 2007, 16:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Dak je napisao:
Brat je mio, ma koje vere bio :-)

da dopunim riječima Nikolaja Velimirovića: "...samo da je Srbin!"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jan 2007, 16:45 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2006, 14:40
Ово је ипак аналогија онога што је један француз рекао коју стотину година прије.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]