Damaskin je napisao:
Kojih to "pola"? Javljaš se jedino ti i onaj Bičina.
Damaskin je napisao:
Тај чију светост оспораваш (али не због тога што ти је стало до објективне истине, већ због тога што нечија свјетлост иритира таму у теби), би се вјероватно пун бриге и љубави, молио за тебе.
Njegovu svetost ne osporavam ja, već njegova ljudska priroda. Osim ako nije i Pajo neka podvrsta Bogočovjeka?
Damaskin je napisao:
Ја баш и нисам неки репрезентативни представник светога
To znamo. Ajmo dalje.
Damaskin je napisao:
већ само неко ко за разлику, има респект према вриједностима и труди се да сачува оно што је чисто вриједно и свето, оно што нас може очувати и као народ и као појединачне људе у здравом разуму и сваком могућем добру, којем полако окрећемо леђа....
Ti imaš respekt prema vrijednostima koje ti i oni koji razmišljaju kao ti smatrate vrijednima i svetima. Mi ostali nismo dužni da tako razmišljamo, i imamo svako ljudsko i demokratsko pravo da se po vlastitom nahođenju odredimo prema svemu tome. Pa nije ovo Dušanovo carstvo da ne smiješ zucnuti protiv pravoslavlja, inače te odmah "obilježe" vrelim žigom nasred čela.
Damaskin je napisao:
Зашто је ово пишем, кад ти ионако не можеш схватити ниједан став или мишљење осим "свог"...
Mogao bi za promjenu ponekad da citiraš malo sam sebe, a ne stalno neke pravoslavne "mislioce" koji samo presipaju iz šupljeg u prazno...