Damaskin je napisao:
већ ми смета твој начин комуникације, који по правилу почиње провокацијом и омаловажавањем хришћанског става.
Da li je neslaganje sa pravoslavljem (dakle, ne hrišćanstvom u globalu) po tebi provokacija? Ne znam zašto pojedinci padnu u vatru čim se počne govoriti o manama i nedostacima dotične varijante hrišćanstva. A cinizam je tu tek da malčice "zapapri", ništa više - vidiš da je puno dinamičnije.
Damaskin je napisao:
Жалиш се да се твоји ставови не уважавају, а не питаш се какав је начин на који их износиш, и зашто изношење твојих ставова редовно креће кроз циничну осуду погледа на свијет који се теби не допадају.
Krivi navod. Ne žalim se ni na koga i ni na šta. Da li će moje stavove neko uvažiti ili ne, njegova je stvar. Ne znam samo ko je koga nazivao glupim, adolescentom, nezrelim i tako to... Ti mene ili ja tebe? Ne, nemoj misliti da se ljutim zbog toga.
Damaskin je napisao:
Започели смо пар тема које су се тицале хришћанства и у које си упао са цинизмом и неаргументованом осудом, а када сам ти одговорио у твом стилу, почео си да кукаш како сам "недемократичан"....
Niko nije kukao. Ali činjenica je da kod tebe postoji malo više netolerancije prema dijametralno suprotnim mišljenjima...
Damaskin je napisao:
Ако си већ толики демократа који се бори за слободе мишљења, зашто онда хришћанима на форуму
ispravka: PRAVOSLAVNIM hrišćanima...
Damaskin je napisao:
не дозволиш да имају своје теме у које се нећеш петљати неумјесним и увредљивим коментарима?
Samo ih vi imajte, ali te teme nisu vaše ekskluzivno pravo. Ovdje imamo svi pravo glasa, kao i pravo da odgovaramo, osporavamo, potvrđujemo, pa i pomalo provociramo i podižemo temperaturu diskusije, zar ne? Naravno, sve u granicama, bez ličnog vrijeđanja i sl...
Damaskin je napisao:
Нико драги пријатељу није прогонио тебе, већ се управо ти понашаш као неки секташки "инстант проповједник" који дави људе по кућама причајући како нису у праву и како се морају одрећи својих ставова "да би спасли душу"...
Aman, niko tebe ne odgovara ni od čega. Budi pravoslavac, ljubi ikone, obožavaj Paju, prilaži lovu za lagodan život popova... Niko ti to ne brani. Ali ni ti ne možeš nikome zabraniti da na ovaj ili onaj način ukazuje na besmislenost toga.