banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jun 2025, 18:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2006, 10:00 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Pozdrav Damaskine,

Znas kako, nije mi cilj bio da ljudi razmisljaju o crkvama koje prodaju indulgencije vec o ljudima koji kupuju indulgencije ubjedjeni da ce se tako iskupiti, znaci pretplata na oprostenje. To je bila moja poruka i kontekst citavog posta. Ja znam da ljudi cim se uhvate nekog imena odmah sjedaju na sudacku stolicu, zato pokusavam da koristim imena sto manje.
Iskreno da ti kazem, ja radije ne bih napisao recenicu u vezi indulgencije nego da kazem izricito ko je prodavao indulgencije :-). Ali mogu i tebe da razumijem, mada moram da priznam da ce biti veoma tesko svima udovoljiti. :-)

Veliki pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2006, 13:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Драги Дак,

није ми ни у ком случају намјера била *прозивати римокатоличку цркву због неких појава због којих су се они и јавно касније покајали и за које су увидјели да су биле катастрофалне, како по вјернике, тако и по њих саме.

Оно што ме понекад насекира је то када се под термином црква сматрају све хришћанске религије, а поготово када људи врло често заблуде одређене групе људи (које су се углавном догађале у средњем вијеку у Европи) припишу цјелокупном хришћанству.

Само зато сам се јавио... :)

Сматрам да не смијемо поистовјећивати милијарду хришћана на Земљи са изопаченим ставовима неких појединаца који су дјелима показали да не следују за Христом.

Свако ти добро и благодат желим!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 22 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]