Vader je napisao:
A Krouli je govorio i ono što je znao da će ljude sablažnjavati i odbijati od njega, kao što je činio i Isus Hrist.
Ako je i od tebe - previše je...
Vader je napisao:
Samo mi je zanimljivo kako kada se citira Krouli ljudi se hvataju toga što neko citira Kroulija, a ne samog citata. Krenu priče o Krouliju, a ništa o samom citatu. Sve po principu: "ja sam čitao da je Krouli...ja sam čuo da je Krouli..."
Odmah sam se ogradio i rekao da o njemu ne znam baš mnogo i definitvno spadam u grupu "ja sam čitao da je Krouli...".
Na kraju krajeva, spadam i u grupu "ja sam čitao i da je Hrist...". Nisam bio savremenik ni jednog ni drugog i obrazujem se i, nadam se, duhovno uzdižem najčešće iz pisane riječi koja je ostavljena u amanet.
I ne, definitvno nisam pristalica populizma i pristajanja na stranu većine i gomile, ali pored srca, uz Božju pomoć volim uključiti i sive ćelije - svojevremeno sam čitao dosta literature čijim autorima je Krouli bio prilična inspiracija. Kucaj "Alister Crowley" u google-u i prvi link koji ćeš dobiti je
http://www.exposingsatanism.org/crowley.htm (ni ostali nisu puno "bogoljubljiviji"). Klikom na dotični link može se saznati, između ostalog, i:
Citiraj:
...
Crowley referred to himself as "The Beast" and indulged in every aspect of the occult and was obsessed with it. He was into every form of sexual perversion you can imagine. He also had various sexually transmitted diseases.
...
Ovo je sigurno život i karakter kakav bi trebao da bude uzor generacijama, jel da?!
Uz ograđivanje od dotičnog citata, jer ja ne smijem da garantujem da je istina ono što je napisano, obećavam da ću malo detaljnije da se informišem i o dotičnom i o njegovom liku & djelu, da ne bih "robovao nečemu što neko o njemu priča i piše".
Vader je napisao:
Sigurno da dotični nije bio svetac, i ja o njemu ne znam mnogo, ali ako nađem neki citat koji mi se sviđa ja ću to iznijeti, neću robovati tome što neko o njemu priča i piše.
"Sve nam je dato, ali nam nije sve na korist...". Iskreno, vjerujem i da su Pontije Pilat, Juda ili rimski vojnik koji je Hristu kopljem probo srce imali barem pokoju pametnu u svojim životima koje bi takođe zavrijedile da budu tu i tamo citirane...
Nisam ovdje da bih sudio ni Krouliju niti bilo kome drugom jer na to nemam pravo budući da sam i sam grešan, ali mislim da bismo trebali paziti na neke svoje korake jer i Pavle u Prvoj Korinćanima fino reče:
"Samo pazite da vaša sloboda ne bude kamen spoticanja za slabe. Jer ako neko vidi tebe, koji imaš znanje, da jedeš u idolskom hramu, zar ga time - pošto mu je savjest slaba - nećeš ohrabriti da jede meso žrtvovano idolima? Zbog tvog znanja, naime, propada tvoj slab brat za koga je Hristos umro."
Svako dobro.