banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Jul 2025, 13:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 60 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2006, 11:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Citiraj:
poslednja prepreka na putu do Boga je sama rijec Bog

Pa tako nesto ja pokusavam da kazem od pocetka. Ja bi ipak rekao da je to jedna od prvih prepreka. Naravno da nije sama rijec problem, nego to sta ta rijec nekome predstavlja. "Onaj gore, On, Njemu..." Ko neko treci... distanca, distanca, distanca! Ne valja! ccc...

Vrh

Tema posta: Hm...
PostPoslato: 08 Jul 2006, 13:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Grom ga spalio, nemojte da me pravite budalom. Čovjek je rekao BOG I JA SMO ISTA STVAR. To je nešto sasvim drugo od onog što vi pričate. Jednakost je relacija ekvivalencije, što će reći da implikacija funkcioniše u oba smjera.
Ako kažete "A je isto što i B", to znači da A jeste B i B jeste A.
Npr. nepravilno je reći "Dire Straits i rok grupa su ista stvar", jer Dire Straits pripadaju skupu rok grupa, ali nije svaka rok grupa Dire Straits (npr. postoji i Deep Purple).
S druge strane, Holandija i Nizozemska nesumnjivo jesu ista stvar. Isto kao čaša vina i čaša vina. Prema tome, ako neko kaže BOG I JA SMO ISTA STVAR, onda ili za sebe eksplicitno tvrdi da je Bog ili je nepismen.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2006, 13:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Izgleda da je Micelijus bio u pravu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2006, 13:40 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2006, 13:28
možda se misli:

Bog=Zajednica svih ljudi + prirode+sile ljubavi koje vladaju među njima+..

Dakle nije on Bog već pripada Bogu,kao što i Bog pripada njemu jer je čovjek dio njega(na neki način,glupo je ovde porediti matematiku) kao u pjesmi "Slap" koja se uči u prvom razredu srednje škole.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2006, 14:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ovaj Zakon, Razum, Vrijeme, Prostor, sva Ograničenja osljepljuju nas za Istinu. Sve što znamo o Čovjeku, Prirodi, Bogu, je upravo ono što oni nisu; to je ono što oni odbacuju kao odvratno. (Alister Krouli)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2006, 16:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

ma volim vas ja sve
(božijom?) ljubavlju :angel:
da dobro je rečeno ne može se religijsko iskustvo naučno dokazivati,može ali do neke granice.

pozrav

Vrh

PostPoslato: 08 Jul 2006, 17:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hm, na stranu što citirate tipa koji ne zna ni da se izrazi kako treba, pa tvrdi da je Bog, nego iznosite toliko bizarne tvrdnje da to nije zdravo.
Citiraj:

Što će reći da Bog i ne postoji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2006, 19:56 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2005, 01:39
Vader je napisao:
Ovaj Zakon, Razum, Vrijeme, Prostor, sva Ograničenja osljepljuju nas za Istinu. Sve što znamo o Čovjeku, Prirodi, Bogu, je upravo ono što oni nisu; to je ono što oni odbacuju kao odvratno. (Alister Krouli)

Ne znam Vaderu, ali brate ja sam mislio da si ti od druge fele :(... Mislim, ovo citiranje Kroulija, šta ja znam...

Možda se radi i o mojim predrasudama, jer ja nisam pročitao ni jednu od njegovih knjiga, ali jesam dosta recenzija onoga što je on napisao (i zbog toga nisam iskreno govoreći ni htio trovati mozak njegovim pisanijama), i na osnovu toga mi se čini da se radi o čovi koji se priklonio onom koji je zbačen sa nebesa nekad davno.

E sad, ako inspiraciju nalaziš i u takvim facama, onda... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2006, 21:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
pritisak... znam otprilike o cemu pricas ali.... koliko ja znam, krouli nijednom nije rekao da je satanista... on je samo rekao da covjek radi sta hoce i da mu to bude jedini zakon.... popovi su to odmah proglasili satanizmom.... nekuvece gledam na novoj nekog popa koji to bas tim rijecima tumaci....
isto kao moron ata, od svega izvlaci onaj najgori primjer....
nisam ja neki njegov veliki fan, ali puno stvari se skonta kad tudje utiske uzimas sa rezervom....
pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2006, 22:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pero_Bombas je napisao:
koliko ja znam, krouli nijednom nije rekao da je satanista..

Pa šta i da je rekao da jeste? Mnogi ljudi govore mnogo toga što se možda ne očekuje, ali to govore sa razlogom i promišljeno, da bi izazvali određene reakcije. A Krouli je govorio i ono što je znao da će ljude sablažnjavati i odbijati od njega, kao što je činio i Isus Hrist. Neko kaže ono što ima da kaže, i onda se drži onoga što piše u Svetom Pismu: "ko ne razumije nek ne razumije".

Samo mi je zanimljivo kako kada se citira Krouli ljudi se hvataju toga što neko citira Kroulija, a ne samog citata. Krenu priče o Krouliju, a ništa o samom citatu. Sve po principu: "ja sam čitao da je Krouli...ja sam čuo da je Krouli..." Sigurno da dotični nije bio svetac, i ja o njemu ne znam mnogo, ali ako nađem neki citat koji mi se sviđa ja ću to iznijeti, neću robovati tome što neko o njemu priča i piše.

Vrh

Tema posta: Re: Hm...
PostPoslato: 09 Jul 2006, 10:30 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Harvester je napisao:
Hm, na stranu što citirate tipa koji ne zna ni da se izrazi kako treba, pa tvrdi da je Bog, nego iznosite toliko bizarne tvrdnje da to nije zdravo.
Citiraj:

Što će reći da Bog i ne postoji.

nisam mislio da ne postoji,nego je neodvojiv od ovoga gore navedenog.
tako nekako,bolje da ti neko iskusniji objasni,,a gore u ybir dodati i duse umrlih isl..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2006, 13:22 
Pripravnik
Pripravnik

Vader je napisao:
A Krouli je govorio i ono što je znao da će ljude sablažnjavati i odbijati od njega, kao što je činio i Isus Hrist.

Ako je i od tebe - previše je...
Vader je napisao:
Samo mi je zanimljivo kako kada se citira Krouli ljudi se hvataju toga što neko citira Kroulija, a ne samog citata. Krenu priče o Krouliju, a ništa o samom citatu. Sve po principu: "ja sam čitao da je Krouli...ja sam čuo da je Krouli..."

Odmah sam se ogradio i rekao da o njemu ne znam baš mnogo i definitvno spadam u grupu "ja sam čitao da je Krouli...".
Na kraju krajeva, spadam i u grupu "ja sam čitao i da je Hrist...". Nisam bio savremenik ni jednog ni drugog i obrazujem se i, nadam se, duhovno uzdižem najčešće iz pisane riječi koja je ostavljena u amanet.
I ne, definitvno nisam pristalica populizma i pristajanja na stranu većine i gomile, ali pored srca, uz Božju pomoć volim uključiti i sive ćelije - svojevremeno sam čitao dosta literature čijim autorima je Krouli bio prilična inspiracija. Kucaj "Alister Crowley" u google-u i prvi link koji ćeš dobiti je http://www.exposingsatanism.org/crowley.htm (ni ostali nisu puno "bogoljubljiviji"). Klikom na dotični link može se saznati, između ostalog, i:
Citiraj:
...
Crowley referred to himself as "The Beast" and indulged in every aspect of the occult and was obsessed with it. He was into every form of sexual perversion you can imagine. He also had various sexually transmitted diseases.
...

Ovo je sigurno život i karakter kakav bi trebao da bude uzor generacijama, jel da?! :-?
Uz ograđivanje od dotičnog citata, jer ja ne smijem da garantujem da je istina ono što je napisano, obećavam da ću malo detaljnije da se informišem i o dotičnom i o njegovom liku & djelu, da ne bih "robovao nečemu što neko o njemu priča i piše".
Vader je napisao:
Sigurno da dotični nije bio svetac, i ja o njemu ne znam mnogo, ali ako nađem neki citat koji mi se sviđa ja ću to iznijeti, neću robovati tome što neko o njemu priča i piše.

"Sve nam je dato, ali nam nije sve na korist...". Iskreno, vjerujem i da su Pontije Pilat, Juda ili rimski vojnik koji je Hristu kopljem probo srce imali barem pokoju pametnu u svojim životima koje bi takođe zavrijedile da budu tu i tamo citirane...
Nisam ovdje da bih sudio ni Krouliju niti bilo kome drugom jer na to nemam pravo budući da sam i sam grešan, ali mislim da bismo trebali paziti na neke svoje korake jer i Pavle u Prvoj Korinćanima fino reče:
"Samo pazite da vaša sloboda ne bude kamen spoticanja za slabe. Jer ako neko vidi tebe, koji imaš znanje, da jedeš u idolskom hramu, zar ga time - pošto mu je savjest slaba - nećeš ohrabriti da jede meso žrtvovano idolima? Zbog tvog znanja, naime, propada tvoj slab brat za koga je Hristos umro."

Svako dobro.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2006, 13:45 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2006, 14:33 
Pripravnik
Pripravnik

Micelijus je napisao:
pritisak je napisao:
svojevremeno sam čitao dosta literature čijim autorima je Krouli bio prilična inspiracija.
И Христ је наводно био "инспирација" ватикану за вријеме инквизиције, исто као што је и данас, наводно, Мухамед "инспирација" муџахединима и бомбашима самоубицама...

Sve je to ok, možemo ići dalje i reći kako su hiljade pobijene za vrijeme krstaških ratova u ime tzv. "hrišćanstva" (koje veze nema sa Hrišćanstvom), ali hajde da ne izvlačimo stvari lagano iz konteksta (premda ovo o čemu pišem iskreno i nije baš vezano za topic) - ovdje se radi o životu i djelu konkretne osobe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2006, 14:57 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2006, 15:21 
Pripravnik
Pripravnik

Micelijus je napisao:
pritisak je napisao:
ovdje se radi o životu i djelu konkretne osobe.
Управо тако, и зато се о његовом животу и дјелу треба и дискутовати, а не о ономе што је неко рекао или закључио о или на основу његовог живота и дјела.

Pa bio sam konkretak i naveo konkretan link i citirao mali isječak iz života i djela.
Sad, ako imaš druga saznanja i znaš odnekud da je čiko živio monaškim životom i propagirao ljubav koja nema veze sa bludom, de podijeli to...
Opet kažem, priča o Krouliju izlazi iz okvira ovog topika...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2006, 15:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

E jebo vas Krouli da vas jebo! Pogledajte sta ste uradili od teme!!!! Aj sad daj moderatora da vidi sta je oftopic pa da se brise :roll:

Vrh

PostPoslato: 09 Jul 2006, 15:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa moderator je i potegao Kroulija :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2006, 15:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

zato sam i stavio onog sto rola ocima.

Vrh

Tema posta: Re: Hm...
PostPoslato: 09 Jul 2006, 18:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Harvester je napisao:
Pa moderator je i potegao Kroulija :D

Moderator je potegnuo Kroulija tj. jedan njegov citat jer je bio donekle u vezi sa nečim što su pisali mislim Bik i Pero_Bombas, i što sa neke strane jeste u vezi sa temom. A onda su drugi krenuli pisati nešto što se ne tiče teme.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 60 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]