Citiraj:
Ja jesam Pravoslavac,
То многи секташи тврде. На твоју жалост, Православност се показује и доказује на делу, а не речима. И Христос је делим апоказивао ко је, а не речима:
Jovan 10,38. Ako li tvorim, ako meni i ne vjerujete, djelima mojima vjerujte, da poznate i vjerujete da je otac u meni i ja u njemu.
Jovan 14,11. Vjerujte meni da sam ja u ocu i otac u meni; ako li meni ne vjerujete, vjerujte mi po tijem djelima. Citiraj:
ali ja sam do Hrista dosao preko Svetog Pisma a ne preko Pravoslavlja,
Пут до Христа може да води и на начин који си навео, али тај пут неминовно води ка Његовој Цркви, покајању, исповести, посту и причести... Правосалвни пут је добро познат и утврђен током 2000 година. Ако те пут о коме говориш није навео на ово наведено, добро погледај на ком си ти то путу.
Citiraj:
kao sto je i Sveti Sava dosao do Hrista preko Svetog Pisma a ne preko Pravoslavlja
Рече самозвани Православац, скиде гаће и скочи у коприве.

Где си ово прочитао?
Citiraj:
, kao sto je prvi Pravoslavac na ovoj planeti dosao do Hrista preko Svetog Pisma a ne preko Pravoslavlja.
Ко је био тај "први Православац"?
Citiraj:
Zasto napadas svakog zivog koji spominje Boga a ne kaze da je Pravoslavac.
Није реч о напдаима него о разоткривању вукова преобучених у коже јагњеће.
Citiraj:
Ja sam postao svjestan da ti svakog nazivas sektasem koji na svoji nacin govori o Hristu a ne spominje rijec Pravoslavlje.
Ниси свестан воје несвести.
Citiraj:
Danas se ljudi u suzama kaju za grijehe i spoznavaju Hrista iako nisu Pravoslavci, kako mozes imati srca da te ljude nazivas sektasima brate.
Сами су себе начинили секташима будући да су одвојени од тела Христовог. Изгледа да си ти неки квази-моралиста који налази да се спасао и неко изван Нојеве барке.
Citiraj:
Ja ako napisem neki post o Hristu ti mene osudjujes zato sto citiram iz hrvatskog prevoda Biblije a ne iz srpskog, pa nisu Hrvati pisali iz svoje glave nego su se drzali originalnog teksta, a to sto oni pisu Hosea umjesto Osija ili Ivan umjesto Jovan ili Krist umjesto Hrist, zar zato da ih nazivam sektasima i paganima!?
Идиотски је тврдити нешто што ја нисам рекао. То је заправо ствар кућног васпитања. Ја сам питао ко ти је тај Хосеа. Све друго што си овде навео је твоја глупост коју си измислио. Ако сам то рекао, цитирај. Ако нисам, обични си клеветник и лажов. Изволи. Где су цитати?
Citiraj:
Reci mi najiskrenije koliko si nepravoslavaca na ovom forumu uspio prekrstiti u Pravoslavce, koliko si ateista uspio obratiti, koliko si zalutalih ovaca vratio Hristu a koliko si ih otjerao od Hrista svojim metodama? Koliko si gresnika i pagana preobratio!?
Па ти си најобичниј агент за врбовање ако мислиш да је то сврха доласка на овај или било који други форум. То што си написао је чисто прозелитство толико карактеристично за тоталитарне и деструктивне верске секте. Овим си само показао да немаш Православни ум.
Citiraj:
Kako drugacije da ti kazem brate da me razumijes, kako da te ubjedim da ja nisam pagan ni sektas...
Нажалост, у наставку ове реченице си ми управо доказао да си управо то.
Citiraj:
ja volim patrijarha Pavla kao da mi je deda ali ne zato sto je Pravoslavac
Православни га воле као свог духовног оца и молитвеника пред Богом као што и он нас воли као своју духовну децу и молитвенике пред Богом за њега. Ниси ти Правосалвни.
Citiraj:
da li mozes da shvatis da ni ti ja ni Pravoslavlje nismo apsolutno mjerilo svega
Опет паганско-секташка тврдња јер не верујеш у светост ЈЕДНЕ, СВЕТЕ, САБОРНЕ и АПОСТОЛСКЕ ЦРКВЕ...
Citiraj:
a ona se ocituje kroz molitvu i dobra djela a ne kroz liturgije u Pravoslavnoj crkvi pred kojima ljudi pucaju iz "Kalasnjikova" na Uranak.
Дефинитивно секташ.
Citiraj:
Kako mozes brate da nekoga nazoves idiotom pa jos stavis tri smiley-a pored toga!?
Ментално оболели нису свесни своје болести. Зато и морају да их трпају у кошуље без рукава... секташтво је на исти начин болест а оболели није свестан свог секташтва.
Citiraj:
Da li time pokazujes koliko ti je zao sto su ti braca "zalutala"!?
Овде присутни залутали спадају под оно:
Mat. 18,17. Ako li njih ne posluša, kaži crkvi; a ako li ne posluša ni crkve, da ti bude kao neznabožac i carinik. Пошто си нови, имаш још мало кредита... али је и то при крају. Ако не послушаш, за који дан и ти идеш у исту корпу коју сам овде подебљао.
Citiraj:
Da li se Isus smijao i radovao kada je tjerao pagane bicem iz Hrama, da li ih je ismijavao i podrugivao im se!?
Mat. 23,33. Zmije, porodi aspidini! Citiraj:
Nadji mi mjesto Svetom Pismu gdje se Bog zadovoljno smjeskao kada je unistavao pagane ogrezle u krvi, kada je Isus osudjivao farizeje i nevjernike! A ti na svakom postu smiley pored smiley-a. na kraju tvoj post vise lici na crtani film nego na post jednog vjernika!

То по твојој дефиницији "верника". Мрачњаци секташи су обично против смајлија, јер мргудност њихове душе то не може да поднесе.
Citiraj:
Sta time demonstriras? Hriscansku ljubav prema bliznjem!? krotkost!? smjernost!? Da li time blagoslivljas svoje neprijatelje i oprastas im i molis se za njih!?
Citiraj:
Ili svoju mrznju, svoj nacionalizam, svoju slijepu mrznju prema svemu sto nije srpsko!?
Јел ти то гледаш у кристалну куглу?

Не.. ти као какав балавац мислиш да свако ко се не уклапа у твоју концепцију "хришћанске љубави" мора да је мрзитељ. Да и је Христо мрзео оне окречене гробове када им је рекао:
Mat. 12,34. Porodi aspidini! А они су шкргутали зубима на Њега баш као што и секташи овде шкргућу зубима на мене. Ако ако... то ми је најбољи показатељ да сам ан правом путу.. када пород аспидин сикће на мене.
Citiraj:
Zar ne vidis da tjeras sve zivo odavde tvojim istupima, sve nase postove pretvaras u smece tvojim pljuvanjem po svemu i svacemu!? Kako ti se oci nece da otvore brate!?
Да, један скташ се управо јавио да одлази. Што ће рећи.. један секташ мање да покушава овде да врбује друге да верују у лажи.

Смеће треба јавно објавити да је смеће, да не би други дошли и најели се тог смећа. Ђубре секташа припада на ђубриште, и ја имам ту незахвалну дужност да ваше смеће трпам тамо на гомилу.