JERUSALIM je napisao:
Када сам поставио тему да је ИСЛАМ СЕКТА, модератор је одма скинуо, а ово стоји. то је доказ мржње неких према ПРАВОСЛАВНОЈ ИСТИНИ, али БОЖИЈА ЈЕ ЗАДЊА
Čuj, zbog terminologije koju koristiš i omalovažavanja svih neistomišljenika i ne čudim se puno... Međutim, ako je ovo istina (selektivno brisanje tema), onda to zaista nije korektno.
Ljudi, koliko god me nervirali fundamentalisti iz redova mog naroda, opet moram nešto primjetiti. U direktnim razgovorima često dolazim u sukob sa nekim naduvenim "pravoslavcima" (namjerno stavljeno pod navodnike) koji se ponašaju gore od fariseja u starom Izraelu i umjesto milosti šire samo gordost. Ima ih i na ovom forumu.
Međutim, ono što čitam u zadnje vrijeme na forumu prerasta u pravu hajku na sve što ima veze sa Pravoslavljem. Sad, da li je to isprovocirano ili ne, nemam pojma, ali pravi vjernici se valjda prepoznaju i po tome što ne dozvoljavaju da im gnjev zaslijepi oči.
Postali ste gori i od "Maran Ate" i od "Jerusalima" - horski ponavljate kako je Pravoslavlje šrot, kako ništa ne valja, kako se odvojilo od Hrista... Ja upitah ranije - pa zar je moguće da baš ništa ne valja? Kako samo crno vidite? Treba kritikovati, ali ne pročitah skoro ovdje nekakav pozitivan primjer iz života Pravoslavlja izuzev ono što "Jerusalim" šalje, ali on to obično šalje na način da je sam sebi najveća anti-reklama.
Sva ova priča me podsjeća na sve one kritičare bivše nam domovine kojima nije valjalo ništa. Pa dobro, stara Juga nije bila idealna, ali je meni valjala i bila je puno bolja od ovoga što danas imamo (doduše, svima po zasluzi).
I da ne budem u potpunosti off-topic, pravoslavci ovdje protestante (na primjer) tretiraju kao sekte iz jednog jednostavnog (nadasve glupog) razloga - zbog toga što je Pravoslavlje u Republici Srpskoj dominantna konfesija. To ipak nije spriječilo mnoge pravoslavne galamdžije da spraše put SAD-a kao države sa najvećom protestantskom populacijom gdje, čini mi se, pravoslavci ipak nisu tretirani kao sekta! "Ne čini drugom ono što ne želiš da se čini tebi!"