banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 13:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2006, 19:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
Pogresno, prijatelju, tumacis stvari: ja ne mrzim ljude ateiste niti ljude jeretike, nego laznu djavolju silu koja ih je savladala i kojoj su oni postali lansirna rampa ka dusama drugih ljudi.
Tu se duhovno potrudi da shvatis. Uostalom nije poznato da su pobozni ubijali ateiste, vec nasuprot:

http://www.mitropolija.cg.yu/istbibl/dz ... dex_l.html

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2006, 22:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
E vidusa, ne kenjaj svega ti!!! Ako vec imas svoje misljenje, nemoj druge da vrijedjas njime. Sta bi ja sve mogao da kazem o tom tvom bogu pa necu, jer nisam retardiran, da pokusavam na takav nacin da ubjedjujem ljude u nesto. Kakvi su ti to arhaicni oblici izrazavanja? Ti si neki fanatik je li? Takvi su uvijek i stvarali probleme. I bar bi mogao u toj svojoj prepametnoj glavi da skontas da narodnost i religija nisu isto.
I ne vrijedjaj volove :mad:

P.S. Srecan nepraznik.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2006, 17:29 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Osniva se "Udruga za zaštitu prava ateista".
Vijest
:)
Citiraj:
ZAGREB - Već godinu dana u Hrvatskoj postoji inicijativa za osnivanje udruge koja bi se bavila zaštitom prava ateista. Puni naziv udruge bit će "Protagora" - udruga za zaštitu prava ireligioznih osoba i promicanje ireligioznog poimanja svijeta, a njezino sjedište bit će u Zagrebu. Statut udruge izrađen je još krajem 2004. godine i prema njemu svrha je udruge "postizanje potpune ravnopravnosti građana bez obzira na religioznu pripadnost te ukidanje bilo kakvih društvenih privilegija za pripadnike bilo kojeg religioznog opredjeljenja". Cilj joj je, između ostalog, snošljivost među ljudima različitih poimanja svijeta. Kada bude konačno i registrirana, trebala bi, primjerice, pružiti zaštitu i potporu ljudima koji su zbog svog ireligioznog opredjeljenja diskriminirani ili u nepovoljnom položaju. Ujedno će, stoji u statutu, "strpljivo i nenametljivo, ali odlučno, argumentirano i kritički tumačiti prednosti ireligioznog poimanja svijeta". Inicijator "Protagore", redoviti profesor na zagrebačkom Sveučilištu Milan Polić, objašnjava da ideja o pokretanju udruge postoji već godinu dana.
- Sada nas ima dovoljno da osnujemo udrugu, ali moja je ideja da ujedno osnujemo i sva tijela koja su predviđena statutom, poput upravnog i nadzornog odbora - kaže Polić. Za to im je, pak, potrebno bar osam osoba, a kako toliki broj osoba spremnih za punopravno članstvo još nemaju, inicijativa je na svojevrsnom čekanju. Polić kaže da su dosad pozvali neke poznate hrvatske intelektualce i deklarirane ateiste da im se pridruže, no oni su ljubazno odbili članstvo, poručivši ipak da im daju punu potporu. Zagrebački profesor smatra da postoji "određena nelagoda" kod ljudi kad je posrijedi učlanjivanje u takvu udrugu i da možda situacija još uvijek nije zrela za takav tip udruge. Na pitanje zašto smatra da postoji nelagoda kod ljudi, Polić ističe da se "svakodnevno govori o vjeri, pri čemu se misli na religiju, i ispada da su ljudi bez vjere sumnjivi". A religija je, dodaje on, samo jedan oblik vjere, iako svojata cijelo područje vjere. No, prema njegovim riječima, nema čovjeka koji bi živio, a da ni u što ne vjeruje. Polić ujedno objašnjava da će "Protagora" štititi prava pojedinaca na način na koji to rade druge organizacija koje zastupaju manjinske društvene skupine - pružati pomoć i potporu pojedincima kad se za to ukaže potreba.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2006, 20:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
A religija je, dodaje on, samo jedan oblik vjere, iako svojata cijelo područje vjere. No, prema njegovim riječima, nema čovjeka koji bi živio, a da ni u što ne vjeruje.

fala kiti pecenoj!!! Svaka im cast, ja sam za! A sada ce vidusa da ih proglasi sektasima! Aj vidusa, udri!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2006, 11:18 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
da, udri grome, al neš' do zuba ;)

zašto ova tema još uvijek nije Sticky ? pa nije valjda da ću morati da spammujem svaki dan samo da bih čestitao nepraznike, alo ljudi !?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2006, 01:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2003, 05:18
Vidusa je napisao:
Znas da mi vas je donekle zao. Narod imate, rodbinu imate, a obicaje i tradiciju nemate (da ne spominjemo vjeru). Vama i narodnost treba da bude Ateista.

Samo ti sebi trazi veliku grupu da ne moras svojom glavom misliti.

Sa druge strane, postovanje onima koji su razumni, bili vjernici, nevjernici, ili pak nesto trece.

@che.guevara: Sretan i tebi nepraznik. :P Svidja mi se fazon.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2006, 03:04 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2006, 05:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2003, 05:18
Micelijus je napisao:
Nema veæih vjernika od ateista.

Ateisti moraju vjerovati u milione nevjerovatnih stvari samo da bi vjerovali da Bog ne postoji.

Haha, dobra ti je ta.

Ja bih rekao da sve zavisi od toga sta ljudi izaberu da smatraju naucnom fantastikom i sta im je nevjerovatnije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2006, 12:37 
Veteran
Veteran

Micelijus je napisao:
Nema većih vjernika od ateista.

Ateisti moraju vjerovati u milione nevjerovatnih stvari samo da bi vjerovali da Bog ne postoji.

=D> :thumbleft: Stavi to u potpis. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2006, 18:15 
Urednik
Urednik

Bez-veze.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2006, 12:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
che.guevara je napisao:
Bez-veze.

Ajoj Che zar ne vidis da nema smisla? Ti ljudi jos uvijek zive 100 godina iza onih koji su spoznali da bog ne postoji (ili da postoji a da ga nije briga za nas, pogotovo nas Srbe).
Ova(j) Vidusa je ocit primjer. Sreca da nije islamske vjere sad bi se tamo u Iraku pripremao na neki samoubilacki poduhvat.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2006, 22:15 
Urednik
Urednik

Vidim ja da nema smisla, ali hocu malo da popricam, takva je dusa filozofa ... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2006, 23:57 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Feb 2006, 20:51 
Urednik
Urednik

Bezveze je to što nema logike !

"Nevjernik je (najveći) vjernik! " :-?

Smiješno je, dobro je što si to napisao, sviđa mi se - ali je bez veze. Eto to je sve. Ja sam ateista, nikad neću postati vjernik, ali nemam ništa protiv hrišćana - bar dok su na distanci. E rekao sam da mi je sve jasno, a to hoću da kažem da niko neće promjeniti svoje mišljenje nakon čitanja nekog foruma (to je ono - da nema smisla), ali ipak razgovaram ovdje jer to volim da radim (duša filozofa, ma kakva duša, samo da malo čapri ovo ono, eto tako).

Pozdrav druže, u svakom slučaju !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Feb 2006, 21:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

che.guevara je napisao:
...E rekao sam da mi je sve jasno, a to hoću da kažem da niko neće promjeniti svoje mišljenje nakon čitanja nekog foruma (to je ono - da nema smisla)...

Khm... :D mozda si citao pogresne postove na forumu... Moje misljenje se znatno promijenilo nakon rasprava sa nekim forumasima ovde.
Jebiga, ko bi rekao. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Feb 2006, 23:37 
Veteran
Veteran

che.guevara je napisao:
Ja sam ateista, nikad neću postati vjernik

Za mene je ateista != nevjernik. Vjera != religija != crkva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Feb 2006, 14:28 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2006, 18:04 
Urednik
Urednik

Lol druže Micelijus, ROFL ustvari

Mi smo skeptici !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Feb 2006, 21:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@Micelijus - Pfffhahahaaaaaaaahaa. Vezze. Usput, "Che" znaci "drug, tako da nema potrebe pisati i druze i Che :D

@Not now John -
Citiraj:
Za mene je ateista != nevjernik. Vjera != religija != crkva.

Eto ga sad... Meni vjera i religija nisu isto!

Citiraj:
A religija je, dodaje on, samo jedan oblik vjere, iako svojata cijelo područje vjere. No, prema njegovim riječima, nema čovjeka koji bi živio, a da ni u što ne vjeruje.
Ti si stavio taj post.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 39 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]