blue
<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Znate, ono kad kaže: ribe su ovakve ili onakve i to. Zaključio sam da se bilo koji od tih opisa znakova može primjeniti na mene sa podjednakom tačnošću.</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->
Ne može, može u maloj mjeri ali karakterne osobine nekog znaka su najizraženije kod osoba tog znaka i nema ih u toj mjeri i kod svih ostalih.
ventilator
<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Zalosno je to sto niko nije pokusao bar par rijeci izmijeniti.Mogli su bar umjesto desice ti se to i to,napisati tebi ce se to i to dogoditi.Oni potcjenjuju citaoce horoskopa ne trudeci se da bar izmisle nesto novo,vec samo vrte u krug vec napisane stvari.</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->
Ovo je očit primjer kako zbog određenog (nažalost velikog) broja šarlatana čitava jedna divna nauka može biti ocrnjena i pogrešno shvaćena. Ovo se odnosi na mnoge stvari a ne samo astrologiju.
<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> A sto se tice tog uboda strijelom, pa skorpije se brane svojim otrovom, sto je ipak malo zeznutije od bockanja, ako se mene pita za misljenje</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->
Ali strela te može strefiti iz daljine a ti ne možeš bocnuti iz daljine
Medolino
<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Ne verujem u slucajnosti</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->
Pametno
Ne postoji slučajnost.
<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Kako podznak "radi"?
Kao i sve ostalo u astrologiji. Jednostavno - radi.</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->
baš tako
Ili mudrim riječima Junga : Što manje razmišljamo kako je to moguće, bolje ćemo spavati
Najgora
<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Jedino kažu da me zeza što sam vaga u podznaku</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->
Zezaju te što si škorpija pa ti još kažu da te još dodatno zeza što si vaga u poznaku:). Ma ništa im ne vjeruj, neki ljudi zaista mogu imati opasne i negativne aspekte ali oni se vide na detaljno napravljenoj natalnoj karti. Nema nekih ekstra negativnih aspekata koji bi se vidjeli samo na osnovu znaka i podznaka.
Ja kad sam saznao da sam škorpija u podznaku a kad još nisam znao ništa o astrologiji a pod uticajem tih priča da je škorpija nezgodna nije mi bilo baš milo. Kasnije sam vidio da meni škorpija daje neke aspekte i sklonosti koje su mi baš drage tj. volio bih da ih imam i da nisam škorpija u podznaku. Vidim da su još neki kao i ja rekli da podznak često i jače utiče na osobu od znaka pa tako sad svi možete na meni kao škorpiji u podznaku da vidite poguban uticaj tog znaka
Podznak ako se ne varam je polje a ne samo jedna linija na natalnoj karti a meni je podznak škorpija ali dobrim (većinskim) dijelom obuhvata strelca pa mi je astrolog rekao da dosta poprimam osobine strelca.
amila.j.
<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Podznak je polozaj mjeseca</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->
Nije, pogledati šta je Medolino napisao, podznak je "horoskopski znak koji se nalazio na istoku u trenutku rodjenja".