Овако, ја ћу овдје за разлику од осталих да заузмем филозофски став.
Смијешно је што сви исмијавате покушаје неких људи да пред ову тему изађу са научним ставом. Блатите људе зато јер користе мозак а не емоције при схватању ове бесмислене поруке.
Е па баш и јесте тако, јер сте сви ко НАДУВАНИ , прочитали сте неко писамце које је написао неки Стар АБВ гик и сада неки вјерују а неки не вјерују. Ко фазон, "могуће, није, аргументи, ово оно, шта ти знаш, није то то" и остало препуцавање
Једино што овдје може да се уради јесте да се заузме научни и филозофски став према једном оваквом писму. Вјеровање је за малоумнике.
НАУЧНИ СТАВ:
Каже да свемир уопште није толико велик да би се у њему налазило "милијарде" нација као што у писму пише. Веома јасно објашњено у Драгутиновој поруци.
ФИЛОЗОФСКО ЛОГИЧКИ СТАВ:
каже да писмо није написано у дипломатској форми (као што би требало, јер ради се о "интергалактичким" разговорима

) , затим, писмо и нема логике, јер у њему пише како је ствар у знању (науци), а од нас траже да вјерујемо да теле пати, тј телепатију (Да гласамо у себи? Вау, сјајно! Гласам ЗА, али чему онда гласање на форуму, хм?), затим имамо смијешну расправу о бесконачности и не бесконачности свемира, итд итд итд.
Најгоре су Вадерове изјаве о уздизању, времену, не докучивости и осталим стварима о којима човијек заиста НЕМА аргумената да се расправља. То се зове "карта". Расправљаш се са неким и онда он одједном одигра "карту":
1. "Одакле знаш да се то неће десити једног дана"
2. "Требаш да се издигнеш из свог тијела и да се "узнесеш" умно и духовно"
3. "Превише си ситан и мален да би схватио Божији мозаик"
етц ...
Ради се о класичним *не научним* (или бар злоупотребљеним) изјавама које могу да прекину свакакву расправу. Јел тако? Колико пута нам се десило Вадер да ти оваквом поруком прекинеш расправу? Чини ми се да се дешава почесто...
Свеједно, моје мишљење --- као и увијек, јел --- јесте да у овакве документе не треба вјеровати ... Све је то само ТЕКСТ. Глупи текст. Де мало људи угледајте се у стварност. И немој неко да ми одигра "Метафизика" карту јер ћу стварно да се разбијесним онда (типа: "Има истине и постојања и иза видљивог свијета, али, само ми нисмо свјесни тога ...")
Блаблабла ... Хепи Енд. Го-го ванземаљци. Ееееее ...
ПС: Свима желим све најбоље, без "офенса", мислим, оно, чини ми се да људи превише вјерују у разне ствари, у суштини то је све. Онако...