banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 22:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 243 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2005, 23:54 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Avg 2004, 11:35
Maran Ata je napisao:
bosnjak061 je napisao:
Ovaj hadis o nedostatku zenske pameti si izmislio ili je izmislio neki Zidov sto je cesta vrijeme u zadnjih 20-ak godina. Naime, pun ti je Internet namjerno izmjenjenih cinjenica o Islamu.

Ево још једног потурице који када сазна право лице мухамеданске секте, тврди да то није тачно. Оно што потурице не знају је да су цитати из познате Букари колекције хадиса, з акоју мухамеднци тврде да је - аутентична. :lol: :lol: :lol:

Недавно сам то цитирао неком потурици овде, па се тај поклопио ушима и побегао. :drinking:

Цели чланак о томе је овде:

http://www.islamic-awareness.org/Hadith/bukhari.html

А ево и детаља из тог чланка:

Imam al-Bukhari's collection of ahadith was maintained to be authentic on account of his authority, and it has been maintained as authentic ever since. The missionaries' assertion, that Imam al-Bukhari regarded almost 99% of his own collection as spurious, is among the most rash and foolhardy statements ever dared by Christian missionaries.

Заправо су неки хришћански мисионари тврдили да је нетачна, а мухамеднце је то увредило и рекоше да је то "most rash and foolhardy statements ever dared by Christian missionaries". :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Шта ћеш... ниси први који реагује тако у свом очају. :lol: :lol: :lol:

Ama, ti si totalno zalutao izgleda covjece! Nigdje ama bas nidje ne postoji nikakav ni hadis ni ajet koji kaze da je zenska bilo koja glupa. Ja imam Buharijevu zbirku hadisa kod kuce, mogu je i tebi poslati ako hoces. Inace, napamet znam najmanje 80% hadisa iz zbirke od Buharije i nigdje ne postoji taj hadis. Imam i zbirku Timirzijevih hadisa i ni tamo se to ne spominje. Ti si nasjeo na te zidovske price, to je tvoj problem, al ponovo ti kazem taj hadis ne postoji.

Ja znam dosta izreka koji su nemuslimanima poznati kao hadisi ali su to izmisljene price!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2005, 12:10 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Maj 2005, 14:43
Mir

Zena u danasnjem "islamu" je zaista ugnjetavana a uzrok takvog stanja je napustanje Kurana od strane "muslimana" i prihvatanje drugih "knjiga" (hadisa) kao izvora vjerskih zakona. Knjiga koje nemaju nikakve veze sa Islamom i koje su djela zlih ljudi.

Citiraj:
Ево још једног потурице који када сазна право лице мухамеданске секте, тврди да то није тачно. Оно што потурице не знају је да су цитати из познате Букари колекције хадиса, з акоју мухамеднци тврде да је - аутентична.

Postoji samo jedan autentican hadis a to je Kuran. SVI DRUGI su IZMISLJENI I PRIPISANI poslaniku Muhammedu STOTINE GODINA NAKON njegove smrti.

Citiraj:
Недавно сам то цитирао неком потурици овде, па се тај поклопио ушима и побегао.

Ko je taj, da mi je znati!?

Nema boga osim Boga.
Mir

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2005, 14:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Al' su se muski dali u raspravu oko polozaja zene u Islamu (a najmanje raspravljaju o tome :(), a sami je tu i postavili. Kako licimjerno!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2005, 14:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
bosnjak061 je napisao:
Nigdje ama bas nidje ne postoji nikakav ni hadis ni ajet koji kaze da je zenska bilo koja glupa.

http://cwis.usc.edu/dept/MSA/fundamenta ... 03.048.826

:lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2005, 21:31 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Avg 2004, 11:35
Maran Ata je napisao:
bosnjak061 je napisao:
Nigdje ama bas nidje ne postoji nikakav ni hadis ni ajet koji kaze da je zenska bilo koja glupa.

http://cwis.usc.edu/dept/MSA/fundamenta ... 03.048.826

:lol: :lol: :lol:

boze i tebe... pa, znas kako je lako nesto napisati i staviti na Internet? Sve u pola sata se moze uraditi. Kazem ti opet, uzmi bilo koju zvanicnu knjigu zbirku hadisa i nigdje neces naci ni jedan hadis u kojem se za zenu kaze da je glupa. Ovakvih na engleskom jeziku hadisa koje plasiraju Zidovi mozes naci koliko hoces... evo ti nekoliko web-sajtova na kojima su namjerno iskrivljene cinjenice o Islamu a koje su na web servere stavili Zidovi. To je prefrgan narod, oni nisu nikom prijatelji!

>Pazite se slijedecih sajtova :
>1. http://www.answering-islam.org
>2. http://www.aboutislam.com
>3. http://www.thequran.com
>4. http://www.allahassurance.com
>5. http://www.allahoakbar.com

Svi su namjerno postaviti da daju poneku istinitu stvar o Islamu ali izmjene neke cinjenice kako bi sto vise ljude odbili od Islama, ponavljam ove sajtove su postavili neprijatelji Islama i zvanicno su je deklarisali mnogi islamski ucenjaci kao javnu propagandu protiv Islama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2005, 21:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2004, 20:09
Polozaj zene u islamu = uglavnom vodoravan, kod pojedini liberalniji parova moze se vidjeti i doggy polozaj :))))

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2005, 22:05 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Mar 2004, 12:46
del_capo je napisao:
Polozaj zene u islamu = uglavnom vodoravan, kod pojedini liberalniji parova moze se vidjeti i doggy polozaj :))))

A ja mislio da "1001 noc" i "Sheherzada" od liberala poticu :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2005, 23:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2004, 20:09
jok, seherzada je prepisana sa stecka bosanskih bogumila

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2008, 20:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Submission, 'Part 1' (Ayaan Hirsi Ali, Theo Van Gogh)

Ayaan Hirsi Ali, rođena u Somaliji, odgajana kao islamski fundamentalista, što je i bila prije nego što je prebjegla u Holandiju. Tamo je upoznajući se sa prosvetiteljstvom odbacila islam. Sada je jedan od najistaknutijih napadača islama. Bila je članica Holandskog parlamenta, sa Theom Van Goghom (potomkom slavnog slikara) snimila dokumentarno-igrani film "Submission". Nedugo nakon filma Theo Van Gogh je ubijen (zaklan) na ulici od strane islamskog fundamentaliste, koji je nožem u Van Goghovim grudima zakačio prijeteću poruku za Ayaan.
Nakon prestanka sa radom u Holandskom parlamentu, Holandska vlada je prestala da joj garantuje zaštitu, pa je prebjegla u SAD i tako postala vjerovatno prvi izbjeglica iz zapadne Evrope nakon Drugog svjetskog rata.
Napisala autobiografsku knjigu "Infidel".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2008, 20:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Uzas. A sto mi nije jasno kako te zene mogu vjerovati takvu religiju kad vide da ih diskriminise. :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2008, 21:41 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
vim je napisao:
Uzas. A sto mi nije jasno kako te zene mogu vjerovati takvu religiju kad vide da ih diskriminise. :-?

Ayaan kaže: "Vidjela sam u ovome [islamu] nadu da budem dobra, čista, da imam red i konzistentnost u svom životu. Moj lični izraz kroz vjeru je bio jedna od malog broja mogućnosti koje sam imala, malog broja mjesta na kojima sam bila slobodna da tražim svoj lični identitet."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2008, 23:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2007, 23:02
vim je napisao:

Skoro sve zvanicne religije diskriminisu zene.
U svakoj religiji postoje stvari koje zena ne smije; ukoliko postoje neke zabrane za muskarce, to je automatski zabranjeno i zenama.

Dzaba nam filozofiranje o duhovnosti, kad oni koji potcinjavaju mogu sasvim otvoreno reci:
"Mi mislimo da je Bog musko."
(Ali ne smiju, jer je to hereza.)

Pih....

RESISTANCE IS FUTILE!

http://www.youtube.com/watch?v=4n25pdHl ... re=related

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2008, 23:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
bORGqUEEN je napisao:
Skoro sve zvanicne religije diskriminisu zene.
U svakoj religiji postoje stvari koje zena ne smije;

Pa ja i govorim za sve religije. To je zato sto su izoblicene. Jer nije ni jedan pol bolji od drugoga. Isto kao sto ni jedna nacionalnost nije bolja od druge. Te predrasude su stvorili ekstremi. Ono sto se ja pitam je kako oni koji imaju manja prava u toj religiji u ovom slucaju zene, prihvataju takvu religiju. Kako ne kazu to je glupost i mi ne prihvatamo to. Nego prihvataju to i cine sve gluposti iz te religije kao so je recimo prekrivanje lica.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2008, 23:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

vim je napisao:
Pa ja i govorim za sve religije. To je zato sto su izoblicene. Jer nije ni jedan pol bolji od drugoga. Isto kao sto ni jedna nacionalnost nije bolja od druge. Te predrasude su stvorili ekstremi.

Tacno.
Ono sto neki ljudi ne mogu shvatiti je: NIKO (na Zemlji) NIJE SAVRSEN!
Postoji dan. I noc. Ni dan ni noc nisu bolji jedan od drugog, to je samo savrsena ravnoteza u svijetu u kojem jesmo.
Postoji sjever i jug (u smislu suprotnosti); niti jedno od njih nije bolje niti superiornije jer sta bi bili jedan bez drugog?
Muskarac i zena su razliciti polovi, ali sa zajednickim nazivnikom ljudi...to je ono sto nas spaja i svijet cini takvim kakav jeste.

Kad se saradnja pokusava imenovati potlacenoscu, to je...mislim, glupost nevidjena.

RESISTANCE IS FUTILE!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2008, 13:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Avg 2006, 19:54
Ne mozete prichati o Islamu na temelju izraelsko-cionistickih podvala i insinuacija o Islamu s ciljem jachanja i sirenja Islamofobije.
Takvo gledanje na Islam vishe ne pije vode na zapadu.Najbolji primer je 40.000 domicilnih danaca koji su zadnjih nekoliko godina prihvatili Islam.
S druge strane Islam je po statistici UN-a vera koja se najbrze shiri i u koju najvishe konvertiraju ostali.
Kad je polozaj zene u pitanju i inache ljudska prava samo cu vas podsetiti da Muhamed prvi ukinuo ropstvo.
S druge strane poznat je njegov hadis:
Najbolji od vas su oni koji najlepshe postupaju prema svojim zenama.

I treca stvar u Iranu,Saudijskoj Arabiji i dr isl.zemljama nema starackih domova.Zasto?
Pa zato sto zene-majke duboku starost i smrt docekuju u svojim toplim domovima sa svojom porodicom i svojim unuchadima.To najbolje dokazuje odnos Islama prema zeni.
Dok s druge strane na zapadu majke-zene umiru same u starackim domovima totalno zaboravljene od svoje dece!

I nikad nemojte generalizovati,pogledajte oko sebe,,,svet je sharolik nije monolitan :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2008, 14:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Da, konačno prava formulacija.
I u Bibliji i u Kuranu žene imaju svoju ulogu i netreba praviti to što se pravi kako bi neko pokazao svoju superiornost u veri u odnosu na druge vere kao što je tema i koncipirana.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2008, 22:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Da, konačno prava formulacija.
I u Bibliji i u Kuranu žene imaju svoju ulogu i netreba praviti to što se pravi kako bi neko pokazao svoju superiornost u veri u odnosu na druge vere kao što je tema i koncipirana.

:thumbright:

RESISTANCE IS FUTILE!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2008, 14:27 
Postoji li i jedna religija u kojoj su muskarci i zene ravnopravni?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2008, 14:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
MILO je napisao:
Ne mozete prichati o Islamu na temelju izraelsko-cionistickih podvala i insinuacija o Islamu s ciljem jachanja i sirenja Islamofobije.

Као што рече, ад хоминем аргументи:
пусти људе да дискутују слободно о теми, и да сами извуку закључке.

Citiraj:
Takvo gledanje na Islam vishe ne pije vode na zapadu.

А какве везе то има са темом, колико знам управо се гомила скандала на тему догодила у западној Европи:
- отац заклао кћерку која се без његове дозволе удала за Швеђанина
- муслиманка која је напустила ислам и живјела у Белгији била је принуђена да се исели за Америку због непрестаних пријетњи по живо
- случај карикатуристе из Данске којем се пријети мучењем, убиством итд.
и тако у бескрај.

Citiraj:
Najbolji primer je 40.000 domicilnih danaca koji su zadnjih nekoliko godina prihvatili Islam.

А какве везе то има са темом?

MILO je napisao:
S druge strane Islam je po statistici UN-a vera koja se najbrze shiri i u koju najvishe konvertiraju ostali.

А какве везе то има са темом?

MILO je napisao:
Kad je polozaj zene u pitanju i inache ljudska prava samo cu vas podsetiti da Muhamed prvi ukinuo ropstvo.

Какве везе има робовласништво са положајем жене?
А, да, можда из овог куранског цитата:

33. 50.
O Vjerovjesniče,
Mi smo ti dozvolili da budu žene tvoje one
kojima si dao vjenčane darove njihove,
i one u vlasti tvojoj koje ti je Allah dao iz plijena...

Poslednji put menjao Jim Walsh dana 17 Jan 2008, 14:40, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2008, 14:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Него да се вратимо на тему:

Citiraj:
S druge strane poznat je njegov hadis:
Najbolji od vas su oni koji najlepshe postupaju prema svojim zenama.

А познат је такође и овај онај његов хадис кад каже за жене:

2. 228. ...muževi imaju prednost pred njima za jedan stepen...

и такође:

4. 34.
...A onih čijih se neposlušnosti pribojavate,
vi posavjetujte, pa ih i udarite;...

Значи и батинање жена је благословено од стране курана.

А што се тиче "вишка жена" о којем говори Мило, и куран тако каже:

4. 3.
...onda se ženite sa onim ženama koje su vam dopuštene,
sa po dvije, sa po tri i sa po četiri...

Citiraj:
zene-majke duboku starost i smrt docekuju u svojim toplim domovima sa svojom porodicom i svojim unuchadima.

Да, вјероватно зато што топли дом не смију никад напустити без дозволе мушкарца.
Био сам у Либији и у Алжиру и лично се увјерио у квалитет и број људских права која стамошње жене уживају.

Citiraj:
To najbolje dokazuje odnos Islama prema zeni.

Poslednji put menjao Jim Walsh dana 17 Jan 2008, 14:48, izmenjena 3 puta

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 243 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]