Da nesto nedostaje nazivu Bosanski jezik, vjerovatno ne bi postojali fakultetei niti bi nasi profesori u svijetu predstavljali bosanski jezik, ali on postoji samim tim, sto kada neki stranac prica o nama, razlikuje tri jezika: bosanski, srpski i hrvatski, dakle, zna se ko kojim jezikom prica (a i svi se hvala Bogu kao sto vidimo dobro razumijemo i sporazumijevamo)...
Eh, Hakinnen, odgovor za tebe: Mene je zapravo uvijek nerviralo sto svi gdje god se okrenem forsiraju me da se zovem bosnjakinjom-podrazumijevajuci pod tim da se samo Muslimani zovu bosnjacima sto ja ne prihvatam: bila sam Jugoslovenka, od rata sam Bosanka-Muslimanka, i vjeruj mi nikada ne koristim izraz Bosnjak-za bilo koga...
Ali mene interesuje sljedece:
Zasto su npr. Srbi u BiH-Srbi, a ne bosanski pravoslavci i Hrvati-Hrvati, a ne Bosanski katolici kada su svi kao i mi Bosanci (znam nacionalne odrednice i blabla) ali, da li takvim imenovanjem, mozemo i pravoslavnog u Grckoj nazvati Srbinom (jer tako brate ispada po vasim pricama, da su svi ljudi Srbi-ili su samo Muslimani Srbi-podrazumijevajuci valjda pod tim da smo pravoslavci ustvari

) jer Grka u Srbiji sigurno zovemo Srbinom itd.itd. Znaci da mi neko pojasni sve te silne identifikacije sa drugim narodima i njihovim nacionalnostima, ako zive na sasvim drugom prostoru zemlje....
ali, da li takvim imenovanjem, mozemo i pravoslavnog u Grckoj nazvati Srbinom (jer tako brate ispada po vasim pricama, da su svi ljudi Srbi-ili su samo Muslimani Srbi-podrazumijevajuci valjda pod tim da smo pravoslavci ustvari

) jer Grka u Srbiji sigurno zovemo Srbinom itd.itd.