banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 01:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 50 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2005, 13:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
samo da dodam da nijedan moj post nije obrisan sa politike jer ne zelim da vrijedjam tj nastojim! i nastojim da se drzim teme! i ne vidim zasto bi ih neko brisao?

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2005, 13:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2005, 23:42
Itekako je vazno da muslimani iz Bosne shvate i prihvate da su im preci bili pravoslavci.Jer da su to muslimani navreme svatili i da nisu odbacivali tu cinjenicu ne bi bilo onakvih pokolja medju narodima u Bosni kroz istoriju a posebno u II svetskom ratu. Pa niko ne bi napadao i ubijao sopstveni narod.Ali muslimani su to odbacivali i negirali i automatski postajali totalno drugi narod druge vere kome je po prirodi desavanja u to vreme pretila opasnost od Srba i u kome su videli neprijatelja i obrnuto.....rasla je postepeno mrznja medju istim narodom koji je rezultirao masovnim pokoljima kroz istoriju do danas.

To sve isto vazi i za poslednji rat u Bosni, a sto je najgore ti pokolji i rat medju sadasnjim narodima u Bosni moze opet da vasrsne i ozivi.

Svi ti pokolji i tolika mrznja medju istim narodom je mogla da se izbegne i kroz vekove a i danas da muslimani nisu odbacivali i negirali proslost i pretke.
Pa ako to nije dovoljan razlog zasto su muslimani trebali i trebaju da prihvate proslost i pretke onda sta reci vise....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2005, 14:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Nas pred Bogom ne karakteriše to ko i kakav nam je bio deda, pradeda, neki predak. Karakteriše nas samo to kakavi smo mi.

kefalo je napisao:
o svojim predcima dosta stvarno dosta znam i nastojim da saznam ko je kako, kad zivio i sta je radio!

Pavle kaže Timoteju:

Kao što sam te zamolio kad sam odlazio u Makedoniju, ostani u Efezu da zapovjediš nekima neka ne naučavaju drugih nauka i neka se ne zanose beskrajnim bajkama i rodoslovljima , koja više pogoduju raspravama negoli Božijem napretku u vjeri. (1. poslanica Timoteju 1, 3-4)

Nije li ovde vidna istinitost ove izjave od prije oko 2000 godina? Baš na ovoj temi? Na ovom forumu? Ne zanosite li se "rodoslovljima" i "uzvišenim porijeklom" i ne kinjite li druge time? A gle, ovo su stihovi iz pravoslavnog Svetog Pisma, o kome je na svakom koraku (pa i na ovoj temi) vidljivo da ga "velikoSrbi" krše i još u tome vide neko dobro, čak i borbu za svoju vjeru. A za koju se to vjeru borite? Vjeru u mržnju drugih koju ste sami uspostavili, ili za vjeru Božiju? Jer o vjeri Božijoj stoji lijepo u Svetom Pismu, kad ga ne čitate moram vam ga ovako citirati, samo mene bi bila sramota da mi neko ovako javno i jasno ukazuje na to koliko nisam u pravu, i to pomoću svetog spisa moje vjere.

A vidiš sad koliko se ta učenja mogu primjeniti na svu ovu našu situaciju i sva naša stanja kad ima čak zapisa i o tome da se manemo rodoslovlja i porijekla, tj. da ih ne koristimo da bi kinjili druge i da bi jačali ego i ponos u sebi. Da se svi vi više držite ovih jasnih učenja Svetog Pisma bolje bi nam bilo na svakom planu, duhovnom, državnom, ekonomskom, zdravstvenom, socijalnom. Smatram velikoSrbe u velikoj mjeri odgovornima za svo ovo naše stanje, jer rade direktno protiv Božijih odredaba koje su nam date na naše dobro a ne iz Božijeg hira. Jer ako podjarivanje mržnje može izazvati rat, nasilje, zvjerstva a Bog uči protiv mržnje nije li onda Božije učenje dobro, bolje od vašeg srbovanja, vašeg ponosa, inata, patriotizma onakvog kako ga vi definišete?

Ova tema i par sličnih koje su ovde otvorene u zadnje vrijeme su zasnovane na praznim razgovorima i neumjesnim ludim provokativnim zapitkivanjima upućenim pripadnicima druge vjere (iste vjere ali iz drugog ugla), i koje izazivaju svađe na forumima, kao što sve opet stoji u Svetom Pismu:

A poganih praznih razgovora kloni se; jer najviše pomažu u bezbožnosti. (2. poslanica Timoteju 2, 16)

A ludih i praznih zapitkivanja kloni se znajući da rađaju svađe. A sluga Božiji ne treba da se svađa, nego da bude krotak k svima, poučljiv, koji nepravdu može podnositi. (2. poslanica Timoteju 2, 23-24)

Vidiš da, uz Božiju pomoć, svim velikoSrbima i "patriotama" mogu pomoću Svetog Pisma dokazati koliko nisu u pravu, i koliko zapravo nepoznaju učenja svoje vjere i ne drže do nje nimalo. A onda da ironija bude veća dođu ovde braniti velikosrpstvo i preko vjere, koju svojim ponašanjem negiraju.

A Bog još kaže:

Jer je narod moj bezuman, ne poznaje me, ludi su sinovi i bez razuma, mudri su da zlo čine, a dobro činiti ne umiju. (Jeremija 4,22)

A za ono loše što nam se dešava Bog kaže:

Bezakonja vaša odvraćaju to, i grijesi vaši odbijaju dobro od vas. (Jeremija 5,25)

Zašto vičeš radi rane svoje, smrtnoga bola svoga? Za mnoštvo bezakonja tvoga, za silne grijehe tvoje činim ti to. (Jeremija 30,15)

Šta ako je Otac Nebeski učinio da ovde žive pripadnici različitih vjera da bi testirao te ljude kroz njihovu ljudskost i duhovnost u odnosima prema drugima, pa i trpeljivost i oslanjanje na Božiju pravdu (a ne svoje lične osvete) kad je nekima učinjeno zlo, i da bi vidio ko će se i koliko držati njegovih učenja koja su jasno napisana u svetim spisima koje imamo? Lako je biti dobar u dobru, ali treba ostati duhovan i čovječan i u muci, jer na muci se poznaju junaci.

U Svetom Pismu piše da sinovi neće odgovarati za očeve grijehe, ni očevi za sinovljeve grijehe. Zašto onda neki ovde žele poniziti pripadnike druge vjere zbog nečega što se desilo prije nekoliko vijekova? Nije li to onda postupanje protiv Božije volje?

P.S.
Sve ovo što pišem se odnosi i na nacionaliste među muslimanima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2005, 14:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
kefalo je napisao:
kako god se mi pokusavali truditi razdvojiti vjeru od politike to je na ovim prostorima nemoguce

Ali ću se ja potruditi da bude moguće na forumu. A to je i bolje za vas, jer ovako postaje javno sve vidnije koliko velikoSrbi i "patriote" rade protiv Boga i prave vjere, a samim tim i protiv sebe.

Što se tiče toga da muslimani negiraju te neke istorijske činjenice i da vama navodno samo to smeta...zašto bi vam smetalo? Znaš li koliko to meni smeta i koliko me to pogađa? Manje od nimalo. Bog će svima suditi za sve, i da ste vi duhovniji i imate pouzdanje u Boga ne bi vas pogađale te nebitne stvari o kojima će ionako samo Bog suditi. Nema vremena. Treba dobro zasukati rukave i raditi na svojoj duhovnosti jer po mnogim znakovima i saznanjima vremena je ostalo vrlo malo. Ja bih živio u strahu kad bih traćio vrijeme tako kao mnogi na nebitne stvari a koje me još više guraju u grijeh i dalje od Boga.

Najsrdačnije bih vam preporučio da ovo svoje vrijeme koje dajete na ovakve teme i rasprave a i druge neplodne aktivnosti radije utrošite na čitanje Svetog Pisma, ne može vam štetiti, mada vam može razbiti neke iluzije jer vam ono ne dozvoljava ponašanje koje vam je milo.

Pretražimo i razgledajmo puteve svoje, i vratimo se ka Bogu. (Plač Jeremijin 3,40)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2005, 14:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
UROS je napisao:
Itekako je vazno da muslimani iz Bosne shvate i prihvate da su im preci bili pravoslavci.

Mislim da je jednako važno da to Srbi shvate.
Da objasnim... već sam ranije to spominjao...
U toku rata Srbi su odbacili svoj jezik i počeli da forsiraju upotrebu ekavice. Svaki dio grada koji je nosio muslimanski naziv je preimenovan.
Skoro sve džamije su srušene.
I kako ti da objasniš strancima (koji su imali ogroman uticaj na dešavanja na našim prostorima) da su Srbi na ovim prostorima odavno? Neko sa strane bi zaključio da su Srbi iz Srbije okupirali ove dijelove BiH pošto Srbi govore jezikom koji se govori u Srbiji, mnogi nazivi lokacija, ulica nemaju srpski naziv, vjerski objekti stari nekoliko vijekova nisu srpski...
To su bile najveće greške srpskog rukovodstva u ratu i desilo se to što se desilo.
Činjenica je da Srbi na ovim prostorima imaju svoj jezik, da su džamije stare nekoliko vijekova podigli Srbi muslimani itd. Da je ovo na ovaj način prezentovano svijetu, mislim da bi Srbi ne bi danas bili dežurni krivci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2005, 16:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
Not now, John! je napisao:
Činjenica je da Srbi na ovim prostorima imaju svoj jezik, da su džamije stare nekoliko vijekova podigli Srbi muslimani itd. Da je ovo na ovaj način prezentovano svijetu, mislim da bi Srbi ne bi danas bili dežurni krivci.

zar ne vidis da si upravo rekao ono sto ja cijelo vrijeme govorim? da si imalo u toku sa politikom trebao bi da znas da smo mi mnogo prije rata zacrtani za dezurne krivce! ma koliko se mi trudili da to ispravimo ili ublazimo i pokazemo istinu, opet cemo biti krivi!

@vader
neznam zasto ti mene stavljas u velikoSrbe? kad vec to radis onda mi fino reci za koga se uopste kaze da je velikoSrbin, jer ja neznam sta je to i ne mogu tako da se predstavljam i ne volim da me neko zove nekim imenom za koje neznam sta znaci! i zasto stavljas patriota pod navodnike... sta je to patriota? a sta nacionalista?
Citiraj:
Što se tiče toga da muslimani negiraju te neke istorijske činjenice i da vama navodno samo to smeta...zašto bi vam smetalo?

covjece rekao sam da mi je svejedno ko je koje vjere sad i tad bio i jeste! meni ne smetaju muslimani ALO! samo kazem da se cesto vracaju u istoriju da bi nesto dokazali kroz istorijske cinjenice a da na to zaboravljaju i ponasaju se kao da se nikad nije desilo! i naravno da mi to smeta jer kad se o tako necem prica onda to nije istina ako se nesto precuti.. jel da?

ja ne mislim da je pravosljavlje ili srpski narod ili bilo koji uzviseniji od nekog drugog niti ikoga vrijedjam itd. svaki narod ima neko svoje ja i po tom svom ja je karakteristican. mi srbi smo karakteristicni po mnogo cemu losemu, za nas same i za okolinu, region.

pozdrav

p.s.
vader jel stvarno mislis da je vjera odvojena od nacionalizma? ja znam da bi trebala biti ali ona nije i mi mozemo samo to da ublazimo ali da se pravimo da to nije tako to nemozemo! mozes pokusati ali to ne ide.

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2005, 20:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
Vucjak je napisao:
Dzenita bi rado da ostavi utsak da nema nista protiv srba. Ali njena mrznja prema srbima je itakako evidentna. Mesa Selimovicev text hoce Dzenita da izopace, i da u njemu nadje ono sto ne postoji.

Pozdrav Vucjak

Dzenita samo mrzi nepravdu i laz.
A protiv srba zato sto su ortodoxi nemam ama bas nista,jer imam upravo prisnih prijatelja,vjernika koji su ortodoxi.
Samo razlika izmedju njih i ovih drugih srba,je u tome sto jedni postuju svoje sveto pismo vladaju se po tome,a takvi su samo dobri....dobri i nista drugo.
Od njih te nikakvo zlo ne moze zadesiti,jer se oni Boga boje.
I druga razlika je u srbima koji mijesaju u vjeru nacionalnu mrznju.
I tvrde da su oni vjernici,a svojim iskazima ,djelima i u opste licnom vladanju pokazuju samo nesto drugo :)

svako dobro

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2005, 20:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
Dzenita je napisao:
Bila sam ranije mnogo ko,a danas sam musliman i ja sam "neko" Smile

evo ko govori o ljubavi, koliko se odavde moze protumaticiti mi koji smo sada pravoslavci tj uopste "neislamci" mi smo NIKO? tj ne treba da egzistiramo na planeti zar ne?

Pozdrav Kefalo

Subhanallah!!!
Nikad u zivotu nebih mogla tako sto pomisliti,a kamoli reci :-?
Ja sam govorila o sebi,dok sam bila nevjernik,dok sam bila sljedbenik budizma,dok sam bila tuzna i prazna,da sam bila niko i nista ,dok nisam upoznala Allaha :cry:
I zaista,ponavljam....bila sam niko i nista,...ili bila sam mnogo ko dok se nisam iskreno prihvatila pravovjere i Allahovog dz.s uzeta.

Citiraj:
Dzenita je napisao:
...
A bibliju ne poricem i to je od istog Boga i tvoga i moga Smile
...
Toplo ti preporucujem,uzmi Kur`an i bibliju uporedjuj,trazi ....i vidjet ces da je to od istog Boga koji arapi nazivaju Allahom Wink kojeg i ja tako zovem sto u prevodu znaci Bog.
...

naravno da nemozes da poreknes bibliju jer je muhamedovo ucenje zasnovano na bibliji. zato su mozda(kazem mozda jer kuran nisam procitao) neki djelovi te dve knjige identicni ili govore slicno! potrazi takodje kako je nastao islam i ko je bio muhamed...
[/quote]

Sve prijasnje svete knjige su sazete u knjizi i zakonu koji se Kur`an zove.
Nema drugog Boga osim tog jednog kojemu se svi obracamo,dakako na svoje nacine.
Muhammed a.s je zadnji poslanik koji je upucen cijelom covjecanstvu.I njegovo ucenje kako ti kazes nije zasnovano na bilo cemu,vec su to Bozije rijeci od istog tog Boga koji je i bibliju isporucio svijetu.

A ono sto ja mislim tim istim srbima koje ti kazes da ja nazivam "niko" neka se meni desi....ja cu biti zadovoljna

Svako dobro

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2005, 21:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Потомци робиње итекако треба да се боје Бога, јер нису добили духа посиначкога, него духа страха, баш као што је и писано:

(Гал 4)
22 Jer je pisano da Avraam dva sina imade, jednoga od robinje, a drugoga od slobodne.
23 Ali koji bješe od robinje, po tijelu se rodi; a koji od slobodne, po obećanju.
24 Koje znači drugo: jer su ovo dva zavjeta: jedan dakle od gore Sinajske, koja rađa za robovanje a to je Agar.
25 Jer Agar znači Sinaj gora u Arapskoj, i poredi se sa sadašnjijem Jerusalimom, i služi sa djecom svojom.
26 A gornji Jerusalim slobodna je, koji je mati svima nama.
27 Jer je pisano: razveseli se, nerotkinjo koja ne rađaš; prokini i poviči, ti koja ne trpiš muke porođaja; jer pusta ima mnogo više djece negoli ona koja ima muža.
28 A mi smo, braćo, po Isaku djeca obećanja.
29 No kako onda onaj što se rodi po tijelu gonjaše duhovnoga, tako i sad.
30 Ali šta govori pismo? Istjeraj robinju i sina njezina; jer sin robinjin neće naslijediti sa sinom slobodne.
31 Tako, braćo, nijesmo djeca robinjina nego slobodne.

:angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2005, 23:51 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Dzenita ti si bas neobicna osoba ...

Predpostavljam da si rodjena u Bosni jer si na banjaluckom forumu, a po tvojim komentarima rekao bi da si muslimanka....znaci prvo si bila muslimanka pa si presla na budizam, pa opet na islam.....bas cudno i neobicno...u cemu je fora

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2005, 00:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

UROS je napisao:

Predpostavljam da si rodjena u Bosni jer si na banjaluckom forumu, a po tvojim komentarima rekao bi da si muslimanka....znaci prvo si bila muslimanka pa si presla na budizam, pa opet na islam.....bas cudno i neobicno...u cemu je fora

Pozdrav Urose!

Sta si mislio sa ovim "neobicna"?

Nadam se da je pozitivan smisao rijeci :)
Rodjena sam u Srbiji.A na ovaj forum sam slucajno zalutala....mada (nista ne moze biti slucajno :) )
Prvo cinimi se nisam nista bila,i vladala se po skolskom ucenju,da je sve nastalo slucajno od kosmicke prasine itd.pa onda vremenom primjetim da to ne moze biti.
Veoma sam familijarno mjesovite krvi,tako da u mojoj familiji slabo je ko sta znao i postovao.
A oduvijek sam se divila meditaciji i jogi....tako da sam budizam blagovremeno prihvatila.
Pa vidim....sta ce meni kip?Kad ga mogu polomiti :-? zar je to moj Bog?
Onda pronadjem bibliju...kasnije Kur`an...uporedjivala sam i dosla do zakljucka da nema boga sem Allaha
:)

svako dobro

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2005, 00:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Not now, John! je napisao:
Da objasnim... već sam ranije to spominjao...
U toku rata Srbi su odbacili svoj jezik i počeli da forsiraju upotrebu ekavice. Svaki dio grada koji je nosio muslimanski naziv je preimenovan.
Skoro sve džamije su srušene.
I kako ti da objasniš strancima (koji su imali ogroman uticaj na dešavanja na našim prostorima) da su Srbi na ovim prostorima odavno? Neko sa strane bi zaključio da su Srbi iz Srbije okupirali ove dijelove BiH pošto Srbi govore jezikom koji se govori u Srbiji, mnogi nazivi lokacija, ulica nemaju srpski naziv, vjerski objekti stari nekoliko vijekova nisu srpski...
To su bile najveće greške srpskog rukovodstva u ratu i desilo se to što se desilo.Činjenica je da Srbi na ovim prostorima imaju svoj jezik, da su džamije stare nekoliko vijekova podigli Srbi muslimani itd. Da je ovo na ovaj način prezentovano svijetu, mislim da bi Srbi ne bi danas bili dežurni krivci.

Slazem se sa tobom u nekim stvarima!Sto se ekavice tice,reci mi molim te koliko znas ljudi u BL (ako si iz BL) koji pricaju "ekavski".Meni je uvodjenje ekavskog njagluplja "reforma" ratnoga skolstva koje je mogla da se sprovede.Samo kreteni i lopovi poput nasih ratnih politicara su mogli to da izmisle.Sto se tice novih imena dijelova grada,ja sam protiv njih.Odrastao sam u mejdanu,citav zivot zivim tamo i nemam razloga da prihvatim novi naziv.Ali isto tako kao sto postujem mejdan,postujem i Milosa Obilica.Ja sam licno (kao i mnogi Banjalucani) svjestan gresaka nasega naroda,i priznajem ih za razliku od mnogih muslimana koji se nalaze na ovome forumu.
I apsolutno ne smatram da smo mi dezurni krivci danas.Nismo se uklopili u planove mocnih sila pa smo im zato trn u oku (naravno uz nasu tvrdoglavost koja nas je mnogo kostala).

Pozdrav svima

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2005, 01:07 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Feb 2005, 00:02
Za "Flavoure-Flave"
Kao sto vidim ostali smo sami,pa da razjasnimo neke stvari. Napisao si da si sa mejdana,koja slucajnost,i ja sam.Nazvao si me seljancicom i tukom,mada za to nisi imao razloga. Nista ti nisam rekla ,sto ti nisi rekao meni. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2005, 02:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Dzenita je napisao:
UROS je napisao:

Pozdrav Urose!

Sta si mislio sa ovim "neobicna"?

Nadam se da je pozitivan smisao rijeci :)
Rodjena sam u Srbiji.A na ovaj forum sam slucajno zalutala....mada (nista ne moze biti slucajno :) )
Prvo cinimi se nisam nista bila,i vladala se po skolskom ucenju,da je sve nastalo slucajno od kosmicke prasine itd.pa onda vremenom primjetim da to ne moze biti.
Veoma sam familijarno mjesovite krvi,tako da u mojoj familiji slabo je ko sta znao i postovao.
A oduvijek sam se divila meditaciji i jogi....tako da sam budizam blagovremeno prihvatila.
Pa vidim....sta ce meni kip?Kad ga mogu polomiti :-? zar je to moj Bog?
Onda pronadjem bibliju...kasnije Kur`an...uporedjivala sam i dosla do zakljucka da nema boga sem Allaha
:)

svako dobro

Da, mislio sam pozitivno neobicna.....jer stvarno je neobicno da covek promeni nekoliko vera u zivotu...
Rekla si gde si rodjena (znaci zemljaci smo :)) ali nisi rekla u kojoj si veri rodjena.....citao sam negde sa je jedna vrsta greha promeniti veru u kojoj si rodjen...kako si rodjen i u kojoj veri je od Boga i time se krsi njegova volja...ali dobro, svako ima svoje poglede i razloge...

pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2005, 03:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
Da, mislio sam pozitivno neobicna.....jer stvarno je neobicno da covek promeni nekoliko vera u zivotu...
Rekla si gde si rodjena (znaci zemljaci smo :)) ali nisi rekla u kojoj si veri rodjena.....citao sam negde sa je jedna vrsta greha promeniti veru u kojoj si rodjen...kako si rodjen i u kojoj veri je od Boga i time se krsi njegova volja...ali dobro, svako ima svoje poglede i razloge...

pozdrav

Pozdrav Urose

Moja familija je jos za vrijeme 2.sv.rata emigrirala u Srbiji.Kao sto ti rekoh rodjena sam u mjesovitoj familiji,od kojih je slabo ko postivao bilo sta.Rekla bih svi su bili ateisti :) al cesto puta bi ih cula da kazu kad cuju neku nepravdu" neka,neka ima Boga"
Mislim zbog te same mjesovitosti da i nije niko htio da se uplice u te religijske stvari,ja mislim da se nebi medjusobno zamjeravali.
Ali,danas hvala Uzvisenom,na sedzdu mu padaju vecina od moje familije.
Ja sam bila medju njima prva koja je molitve pocela javno ciniti i prakticirati Islam,cime se malo i ponosim :oops:
Ovim hocu da ti kazem,da sam sama svoju vjeru birala,mada su ipak zadnje dvije generacije moje fam.rodjene u islamu :)
Ali po meni nije musliman onaj koji i jezikom i srcem ne ocituje:
"Da nema boga sem Allaha i da je Muhammed njegov rob i poslanik"

I zato kazem i uvijek cu reci...nije bitno ko su generacije prije nas...jer mi zivimo danas poslije njih,i sa njima i njihovim greskama mi nemamo nista.Bitno je da mi shavtimo da smo jedinke,i da imamo taj jedan zivot koji nam je Bog dao,i da ga trebamo iskoristiti cineci dobrocinstvo,svima,zeleci drugima sta i sebi,moliti se i klanjati se Bogu,pokajati se za grijehe,jer je ovozemaljski zivot i prekratak,a smrt nam je bliza nego jaka za vrat.

i znas Urose,jadno je i bedno sto mi ljudi ne mozemo da shvatimo...ili vecina nas da smo od jednog te istog Boga stvoreni,i da bi trebali medjusobno u stvari da se volimo i postujemo....ali.........

Sve najbolje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2005, 03:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ah da!

Zaboravih sto se tice promjene vjere....nisam to nigdje procitala.Gdje si to procitao?
Ja se ne bojim da sam na krivom putu,jer dokaza ima mali milion.
Trazila sam ih stvarno godinama i godinama....i vec se blizim na pola ovozemaljskog prosjecnog zivota,i zahvalna sam sto me Allah ipak nije zaboravio i sto me uputio na pravi put.

A velik je On Gospodar!!

svako dobro :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2005, 05:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ne secam se vise gde sam to procitao....mada se to samo po sebi namece kao takvo....a posebno sto je to prava retkost na ovim nasim prostorima mada za tebe to ne vazi, jer kako sam shvatio ne zivis vise ovde, ali bez obzira ,nisam rekao i ne mislim da si na krivom putu...jer kad neko razmislja tako kao ti ne moze biti u krivu ma koje vere bio....

Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2005, 10:01 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Dženita čestitam. :)
Uroše, pozitivno si me iznenadio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2005, 17:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

aharon je napisao:
Dženita čestitam. :)
Uroše, pozitivno si me iznenadio.

pozdrav bratu

Sta mi cestitas brate? :)

Urose,mnogo mi je drago da ovih zadnjih par postova saljes sa mnogo zdravijim tonom....jer u svima nama cuci bogobojaznost,a vidim da ni ti nisi izuzetak.
Bitno je samo da shvatimo da nemozemo biti uzviseniji od drugih ukoliko nam Svevisnji to ne dopusti.
Svi smo od krvi i mesa i svi smo na neki nacin gresnici.

svako dobro

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Mar 2005, 01:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Dzenita, a zasto mislis da moji ostali postovi nisu bili zdravog tona....ako mislis na ovu temu koju sam ja poceo o Mesi, ona je bila napisana sa pozitivnom namerom ali mozda su to neki drugacije protumacili.... napisao sam je radi istine i shvatanja odredjenih stvari o narodima na ovom prostoru, jer ja i dalje verujem da se sva ova ludost mogla izbeci...

pozdrav

P.S pozdrav i za Aharona, drago mi je da si shvatio da ovu temu nisam napisao iz mrznje

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 50 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]