banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 13:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 569 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 29  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2003, 00:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Ja nisam nista tvrdio. Postavio sam 4 pitanja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2003, 09:12 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
1. Nije važno ko sam ja nego ono što govorim. A moje svjedočanstvo nije ni manje ni više vrijedno nego svjedočanstvo bilo kog drugog čovjeka. Zaista ne vidim zbog čega uopšte potežeš takvo pitanje, osim radi svađe. Pa ipak svjedočanstvo je mnogo vrednije od bilo kakvog retoričkog umovanja i naklapanja jer je plod iskustva. Takođe zbog okolnosti u kojima je izneseno takođe može imati određeno značenje, za one koji žele nešto dobro.
2. Zar zaista Maran Ata misli da bih se usudio da govorim išta od ovoga da nemam potvrdu od Boga? Ili da bih uopšte započinjao učešće na forumu da nisam dobio impuls za to? Vrijeme će pokazati koliko je to ispravno.
3. Moji prethodni životi su u cjelosti moja stvar. U krajnjoj liniji potpuno je nevažno šta sam i ko bio prije, ono što je jedino bitno je ko sam i kakav sam sada. Ako već hoćeš da razmišljaš na taj način (i ako to nije samo retorički uvod u novu svađu) mogu ti reći da radim na Božijem putu od poprilično davnih vremena. I to će vrijeme pokazati.
Uzgred, da si upoznao Muhammeda (premda nije nemoguće da jesi) znao bi da je bio daleko od onoga kakvog ti pokušavaš da ga prikažeš, i da je zaista bio od najbolje vrste ljudi. I u Kuranu, naravno, postoje mnoga mjesta koja ukazuju na reinkarnaciju (premda to zvanični islam isto kao i hrišćanstvo ne priznaje niti razmišlja o tome ozbiljno), i vjerovatno ću o tome napisati koju riječ na ovoj temi, ako Bog da.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2003, 12:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2002, 11:19
Kljucno pitanje, bolje reci, pitanje svih pitanja, je slijedece:
Kako vas dvojica (Vader i aharon) mozete da budete tako sigurni da su "saznanja" koja imate od Boga a ne od djavola koji vam se lazno predstavlja uvidjajuci vasu ogromnu gordost kao pogodan teren za djelovanje, a sto je istovremeno razlog zbog cega Bog dopusta da padnete pod kontrolu necastivog?
I dopunsko pitanje, za pojasnjenje prethodnog:
Kako mozete tako hladnokrvno da ignorisete mogucnost da je upravo to sto sam napisao prava istina kad u istoriji Pravoslavne Crkve imamo nebrojeno mnogo zabiljezenih (i detaljno opisanih) slucajeva kao sto ste vas dvojica?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2003, 14:51 
Majstor
Majstor

Vrijeme će pokazati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2003, 16:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
aharon je napisao:
Vrijeme će pokazati.

I ja kažem

A onda će se mnogi iznenaditi :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2003, 21:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Veoma misleni ogvori. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2003, 11:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ovo je upućeno meni na drugom forumu ali da tamo ne bismo skretali sa teme prenosim ovde

mAlo^sTopAlo je napisao:
Posto si spomenuo vjerske spise pitala bih te: Posto uopste u svijetu ne bazirajuci se samo na nase tri vjere postoji mnostvo drugih vjera, a to znaci i mnostvo svetih spisa, kako je to uopste moguce ako je Bog pisao te spise? Zar Bog nije dolazio samo jednom na zemlju? Zar svaki narod zivi u svom nekom posebnom svijetu pa im se Gospod morao javljati svakom narodu posebno, dajuci za svaki narod odnosno vjeru svete spise kako bi ih usmjerio na pravi put?
Pitam te bas to jer je opste poznato da je Kuran potvrda Biblije.

Nije Bog dolazio samo jednom na Zemlju mada On ni ne mora doći da bi nekom narodu dao sveti spis. On to može dati u objavama, nadahnućima. Itekako ima smisla da je Bog dao više svetih spisa. To je iz Njegove želje da svi ljudi duhovno napreduju u spoznaji Boga a onda i spoznaji sebe i naše svrhe na ovom svijetu. Prije nije bilo interneta, maila, pošte, štamparija knjiga, razvijenog transporta kao što je slučaj danas. Zato su se davali sveti spisi na raznim dijelovima svijeta da bi ljudi mogli duhovno napredovati jer da je dat samo jedan sveti spis samo jednom narodu onda bi svi drugi ostali u duhovnom mraku a to nije želja Oca Nebeskog.
Zato su sveti spisi gledajući površno različiti, jer su dati različitim narodima, sa različitim kulturama i tradicijom, u različitim vremenima i trebalo ih je malo prilagoditi svemu tome da bi ih narod mogao prihvatiti i shvatiti ali uz duhovnu izgradnju i proučavanje svetih spisa se može i treba vidjeti da potiču iz istog izvora, da im je suština učenja ista. I drago mi je što vidim da ovo uviđa sve veći broj ljudi.

I zato si u pravu kad kažeš da je Kur'an potvrda Svetog Pisma.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2003, 18:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Koliko je to pa daleko mesto gde je Muhamed izmislio kuran, od mesta gde je Hristos sa Apostolima zapoceo svoju misiju ?

Sta je bio Muhamedov otac, koji je umro jos dok je ovaj bio malen tako da ga nije ni zapamtio ?

Da li su Apostoli koji su bili Jevreji propovedali samo Jevrejima ?

Gomila nelogicnosti i neistina iznetih u tekstu... pitam se... kako neki ne uspevaju barem jednu istinitu recenicu da napisu ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2003, 20:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Откуд је Мухамед "знао" анатомију ? Ево откуд:

http://main.faithfreedom.org/Gallery/3.htm

Уживај у "медицини". 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2003, 20:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Apr 2002, 01:00
ovi na slikama su shitii... oni ne priznaju Muhammeda a.s. kao svog poslednjeg poslanika. Ti bi to trebao da znas Maran Ata.... ti koji proucavas Islam uzduz i poprijeko... sramota da ti se jedna ovakva "greskica" nadje u fajlu. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2003, 20:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Хоћеш рећи да они нису Мухамеданци ?

Смешан изговор... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2003, 21:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Apr 2002, 01:00
Shitii priznaju Alija koji je zivio poslije Muhammeda a.s..... moje pitanje tebi: kako je Muhammed a.s. mogao da "uci o anatomiji" od shiita kada je ta podgrupa nastala poslije njegove smrti.

Izgovor moze biti "smesan" samo onima koji misle da su pametni, a takvih je ovaj svijet nazalost pun... slozit ces se sa mnom?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2003, 04:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ниси ти разумела поенту тог линка и слика безбожничких ритуала... Мухамед је, као и дотични на сликама, учио анатомију уз помоћ мача и ножа. Хоћеш још слика о томе како Мухамеданци уче анатомију и откуд то у курану ?

Слободно јави... има тога... ихахај.. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2003, 07:53 
Majstor
Majstor

Poštovani Harun_Jahja, za mene je najveći dokaz vjerodostojnosti Kurana ono što u njemu piše, ono što se u meni budi dok ga čitam (ljubav prema Bogu i ljudima, a pogotovo iskrenim vjernicima) i ono što znam i osjećam o životu i djelovanju Muhameda i njegovih drugova.
S druge strane poznate su mi mnogobrojne paralele između Kurana i onoga što ljudska nauka u otkrivanju svijeta zna, i normalno je da toga ima kao i u Svetom Pismu uostalom. Za mene to nije ni čudno, a nastojim da otkrijem paralele i u Kuranu na našem jeziku, isto kao što to činim i sa Starim i Novim Zavjetom bez učenja hebrejskog ili grčkog.
Božijom mudrošću, na svim jezicima (a na našem pogotovo) na koje se Sveti Spisi prevode vidljivo je mnogo toga i treba se otkrivati.
Slažem se da je Isus Hrist jasno i nedvosmisleno tvrdio da je Otac njega poslao i da je Otac veći od njega, i da je kada je rekao:"ja i Otac jedno smo" rekao i da i učenici njegovi i svi vijerni treba da budu jedno kao i oni što su jedno.
Prema tome, Isus nam je dao zoran primjer šta mi svi treba da budemo, a ne da je to njegovo ekskluzivno pravo ili svojstvo; dakle svi mi možemo i trebamo da budemo jedno sa Bogom isto onako i onoliko koliko je i on to bio.
Ali stvari su u Pismima putpuno jasne: Otac je jedan i ne treba mu pripisivati nikoga, ako i ima mnogo njemu podređenih ličnosti raznih rangova koje djeluju na dobrobit čovjeka i koje zajedničkim imenom možemo zvati meleki odnosno anđeli (službujući duhovi poslanici).
Ali oni uvijek kažu:"Bogu se pokloni a ne meni, i ja sam sluga kao i ti."
Prema tome, Isus Hrist jeste Sin Božiji ali to je titula a ne njegovo i samo njegovo svojstvo, ako i jeste prvi, ali među mnogom braćom.
Oni koji tvrde da je Isus Bog i da je ravan Ocu (ili štogod slično tome) nisu ga razumjeli ili ga nisu htjeli razumjeti, i optužujući druge za istrzanje stihova Pisma iz konteksta čine baš to isto, jer kontekst Pisma počinje sa:"U početku..." a zaokružuje se sa "Amin".
Da bi ga se razumjelo treba ga čitati, i čitati i čitati i čitati.

Poslednji put menjao aharon dana 28 Maj 2003, 08:15, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2003, 08:03 
Majstor
Majstor

Što se tiče linkova sa bolesnim slikama, ne treba zatvarati oči pred činjenicama da ljudi koji su toliko odlutali od prave vjere postoje i da su u stanju da izopače i najčistiji uzor i Božansku objavu kakvu imaju u Kuranu i Muhamedovom životu i radu.
Takve će Muhamed prvi osuditi i odreći ih se kada za to vrijeme dođe i tu nema šta da se doda.
Jedino to da nije u redu to pripisivati samo jednom pravcu unutar islama, jer ovakvih bolesnih slučajeva ima i kod drugih.
Ali, podsjećam na to da su i u ime hrišćanstva činjena užasna djela pa ipak to nimalo ne utiče na čistotu Isusove i apostolske nauke.
Ali od užasnih djela prema drugima ima i možda naizgled manje užasno ali mnogo pogubnije: svoj narod ne učiti (a izvor nauke držati samo za sebe) i izopačenim učenjem i još gorim ponašanjem voditi na stramputicu i opirati se onima koji to vide.
Ja smatram veoma morbidnim i bolesnim, a brzo će se pokazati koliko sam u pravu, klanjanje mrtvim tijelima ma koga od ljudi i zvanje toga "svetim moštima". I to je izopačenost.
Da ne govorimo o kultu Marije matere Isusove čemu niko od apostola a Isus pogotovo nikada nije dao ni trunčić povoda (naprotiv!!!), ali se morao proturiti jer su slični kultovi u ondašnjim narodima bili toliko jaki da ih jednostavno oni koji su naslijedili apostole nisu uspjeli savladati, smatrajući da je bolje da se koliko-toliko zaodjenu u hrišćanstvo nego da narodi ostanu totalni idolopoklonici. Potpuno je isti slučaj sa štovanjem svetitelja, ali iako mogu da razumijem motive toga, to je bilo i ostalo prerušeno idolopoklonstvo.
U vrijeme nepismenosti ono je i moglo da ima opravdanje, ali danas vrijeme mu je definitivno isteklo, i kako vrijeme bude odmicalo Božiji blagoslov i blagodat će jednostano bježati od idolopoklonika.
Živi bili pa vidjeli.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2003, 10:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Apr 2003, 15:53
Evo kako Kur`an pise o Mariji (Merjemi), u suri III (Imranova porodica):

35. Kada Imranova zena rece:” Gospodaru moj, ovo sto je u trbuhu mome ja zavjetujem samo na sluzbu Tebi, pa primi od mene, jer Ti, zaista, sve cujes i znas!”
36. poslije ona, kad je rodila, rece:”Gospodaru moj, rodila sam zensko”, - a Allah dobro zna sta je rodila-, “a zensko nije kao musko; nadjela sam joj ime Merjema, i ja nju i porod njezin stavljam pod Tvoje okrilje od prokletog sejtana.”
.........................................................................................................

42. I kad meleki rekose: “O Merjema, tebe je Allah odabrao i cestitom stvorio, i boljom od svih zena na svijetu ucinio.
43. O Merjema, budi poslusna svome Gospodaru i licem na tle padaj i sa onima koji molitvu obavljaju i ti obavljaj!”
...........................................................................................................

45. A kada meleki rekose: “ O Mrejema, Allah ti javlja radosnu vijest, od Njega Rijec: ime ce mu biti Mesih, Isa, sin Merjemin, bice vidjen i na ovom i na onom svijetu i jedan od Allahu bliskih,
46. on ce govoriti ljudima jos u kolijevci, a i kao odrastao, i bice cestit”.
...........................................................................................................

Ovdje treba obratiti paznju da se pojavom navjescenja Isusovog rodjenja govori o Radosnoj vijesti (evandjelje) i Rijeci, a zna se iz Pisma da je Isus uporedjen sa Rijecju... u pocetku bjese Rijec i Rijec bjese u Boga i Rijec bjese Bog.
Trba isto tako obratiti paznju i na to da Allah upucuje na razlicitost u nivoima bliskosti izmedju Allaha i Merejeme (Marije) i Allaha i Isaa Isusa).
Jer Isus je "jedan od Allahu bliskih".
Za sada toliko,
pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2003, 14:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Докази "љубави" према људима из курана:

http://main.faithfreedom.org/gallery.htm
http://main.faithfreedom.org/Gallery/1.htm
http://main.faithfreedom.org/Gallery/2.htm
http://main.faithfreedom.org/Gallery/3.htm

Боже, сачувај нас од такве љубави...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2003, 22:44 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2003, 11:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Apr 2003, 15:53
Jednom prilikom sam bio na http://www.islambosna.com, i vodio dijalog sa jednim islamcem. Nakon kraceg upoznavanja nas razgovor je tekao u sasvim mirnom tonu. Poslije toga sam bio na njihovom forumu i citao kako jedan ucesnik koji je bio ucesnik rata u Armiji BiH, bukvalno poziva na ubijanje, u ime Bosne. Jedna djevojka, islamka, mu je tako lijepo protivurjecila, da je bila milina citati to. A sve je bilo bazirano, s njene strane na islamskoj teologiji. Onaj koji je pozivao na rat, nakon toga nije imao sta reci, ali je nju i slicne njoj proglasio kukavicama.
Slicno je bilo i u II svj. ratu. Poznato je da su neki katolicki svecenici otvoreno pozivali, a neki i ucestvovali u krvoprolicu. U ime cega? Dobra? :(
Zato je Isus jos u evandjelima prorekao: doci ce kad da ce svaki koji vas ubije misliti da sluzbu Bogu cini.
Ali, "pravi se put jasno razlikuje od zablude".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2003, 12:15 
Majstor
Majstor

Upravo tako, svaki čovjek može da radi šta god hoće i tvrdi šta god hoće, ali ko je on i šta i u ime koga u stvari radi iskazaće samo Božiji sud, i malo ih je koji će kod Boga naći ocjenu koju sami sebi dodijelili.
U stvari najbolje je ne cijeniti ni sebe ni druge, nego samo raditi za dobro.
U ime vjere se prečesto čini nevjera, u ime Boga potura bezbožništvo ili krivoboštvo (idolopoklonstvo u prvom redu), bolest u ime zdravlja (htijući da svijet "očiste" od bezbožnika prljaju je krvlju boljih ili ne gorih od sebe), ali sve je to u Očevim rukama, i svako će se susresti sa svojim pravim djelima i neće uteći od njih.
Još jednom ponavljam da je i ova tema poziv na zajedništvo onima koji su toga svjesni i koji znaju da iskrena vjera u Boga povezuje i ujedinjuje mnoge koji Boga doživljavaju na razne načine, ali su im plodovi isti ili barem slični, dobri i za sebe i za druge. Posla je mnogo a poslenika koji se odazivaju malo.
Posao će biti urađen sa nama ili bez nas, pa bolje je sa nama, a taj posao počinje od sopstvenog dvorišta ili još bolje od sebe samog. A posao i njegovi rezultati su za mnoge neočekivani, ali u prvom redu zato što ne čitaju Pisma ili ih ne razumiju.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 569 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 29  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]