BLIZINA je napisao:
Arapski svet ima ispravnu veru u jednog Boga ali ne bih rekao da se zove onako kako ga oni nazivaju ali pustimo sad to već konstatujmo ono što vidimo, naime u iznetim tekstovima su se pripadnici islamske vere bolje poneli u govornom smislu i trpljenju jer više ljubavi pokazaše od ostalih. Odmah je uočljiva prevrtljivost u veri kod autora teme a to je posledica nedovoljnog poznavanja Božije reči. Ne uzima se vera kao odelo već se izučavajući utvrđuje. Biblija govori da je Bog jedan i da ima sina koji je otkupio svet pa samo kroz tu savršenu žrtvu možemo dobiti oproštenje i život a ne kroz menjanje vere. Vera se ne nasleđuje već se dobija od Boga kao dar (misli se na pravu veru). Prava vera je ona što veruje Božijoj reči i čini po njoj. Ne spašava vas pripadnost ni jednoj verskoj grupaciji već ljubav Božija kroz Isusa Hrista jer nema drugog imena datog ljudima pod nebom kroz koje bi se spasili. Tako rekoše usta onoga što nas je stvorio pa ko će verovati biće poslušni sin. Zar je Muhamed veći od Danila, Isaije, Jeremije, Jovana itd. jer je Bog govorio preko njih i svojim životom su potvrdili poslušnost a proverite život Muhameda pa će vam sve biti jasno. U svakom slučaju dobro je što islamski vernici ne kleče pred ikonama niti ih ljube. Dobro je što nejedu nečistu hranu(svinje) i što su Ismailovi potomci (Avramov sin sa robinjom). Ako želite istinski služiti Stvoritelju sve što vas interesuje i što vam je potrebno naći će te u Bibliji.
Od Boga vam svaki dobri dar a od mene bratski pozdrav.
Blizina, prosto je neobjasnjivo koliko si daleko od realnosti i ove teme.
Prava religija je glupa fraza koju upotrebljavaju napaljeni netolerantni vjernici. Ili trpiš druge ili ne. Ako ne trpiš druge, onda samo kažeš da je tvoja "prava" i ćao. A to što nije, to je svima jasno osim tebi
Što se tiče mog neshvatanja "prave božije riječi" ne razumijem zbog kog razloga bi iko trebao išta tu da pokušava da razumije? Da čitam Kuran i Bibliju dok ne poludim od količine gluposti datih u njima i onda konačno ne počnem da umišljam smislenost i lepotu "vjere"

No thx. Baš je cool biti ateista. I komunjara. Ne znam što bih to sebi radio. Ti meni ne želiš dobro.
Takođe ne kontam glupe fazone tipa: čitaj ova njesra dok ne povjeruješ da si grešan da si rođen kao kriminalac i da trebaš da ispaštaš. E onda pošto misliš tako biće ti oprošteno. LOOOOOOOOOOL! Svaka tebi čast!
Svinju mi još jednom dirni i fasovaće teško psovanje! To je najpametnija životinja i zato ne priliči glupim ljudima (zna se na koga mislim) da jedu pametna stvorenja, to su izmislili vaši "učitelji" zato jer su vjerovatno bili toliko retardirani da su pomislili kako će mozak svinje da pređe u glavu vjernika pa da će se ovaj opametiti. Ej realno to mi je jedini logičan razlog.
I još malo da nahvalim islam, ništa gluplje od klanjanja u džamiji, što se tiče ikona svaka čast, još jednu stvar koju cijenim je to što, koliko čujem, nije zabranjeno da čovek ima više žena i obratno. To se cijeni.
Što se tiče bratskih pozdrava, molim te mani se toga.