banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jun 2025, 20:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 191 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2006, 00:11 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Sep 2006, 22:05
_amina je napisao:
Selam draga braco i sestre! ( po islamu)

Sestro svaka cast!!!!

A komentare od nevjernika nemoj citat, jer kod njih i sam znas, ako si njihov dobar si covjek a a ko si musliman odmah terorista. Svaka cast na temi!!!!

Znas ima pjesma :bolje biti musliman nego vlah,
bolje biti musliman nego vlah
, jer dok vlasi jedu krmetinu muslinani grah! :D

Golubice procitala sam tvoj put islamu i to je tvoja volja,to se akceptira respektira od mene .
Ali sada tvoja ocaranost,nadahnuce da si nasla samo u toj vjeri mir vise mi lici na sektu nego na vjeru.
Mogu razumiti prelaz ali moram i realisticna da budem trezveno da razmisljam ali ja to kod tebe nisam primjetila.
Citiram tvoju prijateljicu aminu sto je napisala sestro svaka cast i ostali po islamu ili komentare od nevjernika nemoj citat.

Poznato je da u Kuranu u 154 Suren pozivaju se muslimani protiv nevjernika(svi osim islama) na djihad.
Kuran kada se cita je jedna agresivna knjiga u njoj je puno agresivnosti.

Tvoja je stvar i tvoja volja iz jedne religije u drugu preci,ali ne mozes tvrditi da je Islam bolji ako nisi svoju prijasnju vjeru razumila.

Otac sin i duh sveti nisu 3 osobe nego Bog svemocni.

U Islamu i Kuranu stoji ne ubij i nakon trece stranice ubij nevjernike cas se prica o toleranciji Islama i ako kritikujes odmah je diskriminirung.

Bog kaze ne ubij (ako ubijem to je moj grijeh)u Kuranu stoji ubij kako sada da to shvatim da je jedinstvena kao sto ti Golubice navodis.

Za mene je Kuran Islam agresivan i netolerantna religija i sve vise me navodi po vasem pisanju da sam u pravu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2006, 18:53 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Sonja da pređemo na stvar, slobodan sam u četvrtak, dođi u moju ordinaciju u 7.30 da malo porazgovaramo o "overdoziranju".

ak. prof. dr. bs. ms. md. Che.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2006, 19:00 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Sep 2006, 22:05
A ja se obradova Golubici pomislih da ce mi ponesto objasniti :( :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2006, 20:23 
Urednik
Urednik

Ona samo može da ti objasni kako da pronađeš ružu na google images i ništa više :(

Ja sam taj sklop islama, izmišljenog identiteta i google images'a nazvao - Golubicitus Glupicibus.

-- ak. prof. dr. bs. ms. md. che

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Sep 2006, 22:36 
Urednik
Urednik

E to sam i ja pokušao da objasnim, iako očigledno (sudeći po potpisima) ni ti ni ja ne dijelimo mišljenje o mnogim drugim stvarima ...

Poz i dobrodošao na forum.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2006, 13:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2006, 13:40
Имам нови Касперски Анти Мајнд Контрол енд Анти Релиџн 6.0.001. па коме треба нек се јави. Цијена, ситница. Апдејт сваке седмице.

ПС: Не знам да ли смијем понудити на Политику или да сечекам нову верзију која ће бити више специјализовона за њих.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2006, 18:10 
Urednik
Urednik

hostler je napisao:
Имам нови Касперски Анти Мајнд Контрол енд Анти Релиџн 6.0.001. па коме треба нек се јави. Цијена, ситница. Апдејт сваке седмице.

ПС: Не знам да ли смијем понудити на Политику или да сечекам нову верзију која ће бити више специјализовона за њих.

Za njih samo Enterprise verzija, i to beta 9.0 (koja je u ranoj fazi ispitivanja).

peacedeffender, stari mi jednom reče "Isus je (prvi?) najpoznatiji komunista"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2007, 14:01 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Jun 2007, 08:55
Arapski svet ima ispravnu veru u jednog Boga ali ne bih rekao da se zove onako kako ga oni nazivaju ali pustimo sad to već konstatujmo ono što vidimo, naime u iznetim tekstovima su se pripadnici islamske vere bolje poneli u govornom smislu i trpljenju jer više ljubavi pokazaše od ostalih. Odmah je uočljiva prevrtljivost u veri kod autora teme a to je posledica nedovoljnog poznavanja Božije reči. Ne uzima se vera kao odelo već se izučavajući utvrđuje. Biblija govori da je Bog jedan i da ima sina koji je otkupio svet pa samo kroz tu savršenu žrtvu možemo dobiti oproštenje i život a ne kroz menjanje vere. Vera se ne nasleđuje već se dobija od Boga kao dar (misli se na pravu veru). Prava vera je ona što veruje Božijoj reči i čini po njoj. Ne spašava vas pripadnost ni jednoj verskoj grupaciji već ljubav Božija kroz Isusa Hrista jer nema drugog imena datog ljudima pod nebom kroz koje bi se spasili. Tako rekoše usta onoga što nas je stvorio pa ko će verovati biće poslušni sin. Zar je Muhamed veći od Danila, Isaije, Jeremije, Jovana itd. jer je Bog govorio preko njih i svojim životom su potvrdili poslušnost a proverite život Muhameda pa će vam sve biti jasno. U svakom slučaju dobro je što islamski vernici ne kleče pred ikonama niti ih ljube. Dobro je što nejedu nečistu hranu(svinje) i što su Ismailovi potomci (Avramov sin sa robinjom). Ako želite istinski služiti Stvoritelju sve što vas interesuje i što vam je potrebno naći će te u Bibliji.
Od Boga vam svaki dobri dar a od mene bratski pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2007, 17:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
BLIZINA je napisao:
Vera se ne nasleđuje već se dobija od Boga kao dar (misli se na pravu veru).
Prava vera je ona što veruje Božijoj reči i čini po njoj.

Ајд, нек се и теби отела једна да се човјек може сложити.

А што се тиче осталог, једноставније је да нам свима препоручиш најновији број "Куле стражаре" :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2007, 21:09 
Urednik
Urednik

BLIZINA je napisao:
Arapski svet ima ispravnu veru u jednog Boga ali ne bih rekao da se zove onako kako ga oni nazivaju ali pustimo sad to već konstatujmo ono što vidimo, naime u iznetim tekstovima su se pripadnici islamske vere bolje poneli u govornom smislu i trpljenju jer više ljubavi pokazaše od ostalih. Odmah je uočljiva prevrtljivost u veri kod autora teme a to je posledica nedovoljnog poznavanja Božije reči. Ne uzima se vera kao odelo već se izučavajući utvrđuje. Biblija govori da je Bog jedan i da ima sina koji je otkupio svet pa samo kroz tu savršenu žrtvu možemo dobiti oproštenje i život a ne kroz menjanje vere. Vera se ne nasleđuje već se dobija od Boga kao dar (misli se na pravu veru). Prava vera je ona što veruje Božijoj reči i čini po njoj. Ne spašava vas pripadnost ni jednoj verskoj grupaciji već ljubav Božija kroz Isusa Hrista jer nema drugog imena datog ljudima pod nebom kroz koje bi se spasili. Tako rekoše usta onoga što nas je stvorio pa ko će verovati biće poslušni sin. Zar je Muhamed veći od Danila, Isaije, Jeremije, Jovana itd. jer je Bog govorio preko njih i svojim životom su potvrdili poslušnost a proverite život Muhameda pa će vam sve biti jasno. U svakom slučaju dobro je što islamski vernici ne kleče pred ikonama niti ih ljube. Dobro je što nejedu nečistu hranu(svinje) i što su Ismailovi potomci (Avramov sin sa robinjom). Ako želite istinski služiti Stvoritelju sve što vas interesuje i što vam je potrebno naći će te u Bibliji.
Od Boga vam svaki dobri dar a od mene bratski pozdrav.

Blizina, prosto je neobjasnjivo koliko si daleko od realnosti i ove teme. Prava religija je glupa fraza koju upotrebljavaju napaljeni netolerantni vjernici. Ili trpiš druge ili ne. Ako ne trpiš druge, onda samo kažeš da je tvoja "prava" i ćao. A to što nije, to je svima jasno osim tebi ;)

Što se tiče mog neshvatanja "prave božije riječi" ne razumijem zbog kog razloga bi iko trebao išta tu da pokušava da razumije? Da čitam Kuran i Bibliju dok ne poludim od količine gluposti datih u njima i onda konačno ne počnem da umišljam smislenost i lepotu "vjere" :P No thx. Baš je cool biti ateista. I komunjara. Ne znam što bih to sebi radio. Ti meni ne želiš dobro.

Takođe ne kontam glupe fazone tipa: čitaj ova njesra dok ne povjeruješ da si grešan da si rođen kao kriminalac i da trebaš da ispaštaš. E onda pošto misliš tako biće ti oprošteno. LOOOOOOOOOOL! Svaka tebi čast!

Svinju mi još jednom dirni i fasovaće teško psovanje! To je najpametnija životinja i zato ne priliči glupim ljudima (zna se na koga mislim) da jedu pametna stvorenja, to su izmislili vaši "učitelji" zato jer su vjerovatno bili toliko retardirani da su pomislili kako će mozak svinje da pređe u glavu vjernika pa da će se ovaj opametiti. Ej realno to mi je jedini logičan razlog.

I još malo da nahvalim islam, ništa gluplje od klanjanja u džamiji, što se tiče ikona svaka čast, još jednu stvar koju cijenim je to što, koliko čujem, nije zabranjeno da čovek ima više žena i obratno. To se cijeni.

Što se tiče bratskih pozdrava, molim te mani se toga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2007, 23:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Друже Че, овим надахнутим и инспиративним говором си нам само показао да "зглаве" не познајеш већину религијских система... :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 191 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Sva vremena su u UTC [ DST ]