banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 22:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 254 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Apr 2010, 14:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Talija je napisao:
Oficir s ruzom je napisao:
Ne znam opet gdje mislis da po nasem misljenju Isa a.s. laze?

Po vašem mišljenju Isus nije razapet "nego se pričinilo" što znači da po vama Isus laže?
(bar više puta sam pročitala u postovima da Islam kaže da Isus nije razapet)

Razapnuće je riječ koja definiše ubistvo prilikom razapinjanja. ALi fali nam riječ ona koja bi definisala samo razapinjanje bez smrti.

Allah kaže:

zbog rijeci njihovih: "Mi smo ubili Mesiha, Isaa, sina Merjemina, Allahova poslanika:... A nisu ga ni ubili ni raspeli, vec im se pricinilo. Oni koji su se o njemu u misljenju razilazili, oni su sami o tome u sumnji bili; o tome nisu nista pouzdano znali, samo su nagadjali; a sigurno je da ga nisu ubili, (4, 157)

Nisu ga ubili na taj način, niti ikako drugo.

Neki muslimanski teolozi komentarišu da Isaa a.s jest bio na krstu ali nisu ga ubili već su pomislili da je mrtav.

- Isus veoma malo vremena biva na krstu
- 3 dana mu zena posjecuje "grob" i maže ga ( rane njegove )
- grobnica mu je bila kao soba, mogao je tu dugo biti baš kao jona živ u utrobi ribe te ostaje Isus dugo tu dok se tenzije smire..
- Kad je izisao "ona" ga mislila dodirnuti ali je on stiša da ne bi opet neko digao hajku
- KAMEN SA GROBA JE SMAKNUT, DUŠA NEMA MATERIJALNIH GRANICA
- TRAŽIO OD APOSTOLA DA JEDE RIBU / DUŠA NE JEDE HRANU
- NE DADE IM SE DO ZNAK JONE - JONA JE 3 DANA BIO ŽIV U UTROBI RIBE

Meni je samo čudno jedno. Kršćanu kad ponudiš iz biblije nešto on kaže: nisi ti shvatio simboliku, a onda kad on tebi nađe citat kako je "isus ustao iz mrtvih " onda on sebi uzme za pravo da to skroz bukvalno shvati.

I čudno mi je, ako nema u grčkom alfabetu velikih i malih slova, kako su to negdje mogli sebi dati za pravo da ocjenu Duh a negdje duh

Poslednji put menjao 114_AhmeD dana 13 Apr 2010, 14:28, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 14:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
@Ahmed and Oficir
Ako sam dobro razumio. Iako u bibliji pise da je sam Isus govorio o vaskrsenju, Isus ne laze nego po vama laze biblija, odnosno biblija je netacna, to jest, iako je po bibliji Isus to rekao, on to nije rekao nego je biblija izmislila da je rekao, tako da ne laze on, nego onaj znaci ko je pisao?
Pa ako je tako, zasto onda uzimas stvari iz biblije koje ti odgovaraju, a za one koje se ne uklapaju u tvoju religiju kazes da su izmisljene?

Puno bi trebalo slucajnosti da je tako, jer bibliju nije pisao jedan covjek nego vise njih i svi se slazu u tome da je Isus govorio o vaskrsenju.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 14:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
@Ahmed and Oficir
Ako sam dobro razumio. Iako u bibliji pise da je sam Isus govorio o vaskrsenju, Isus ne laze nego po vama laze biblija, odnosno biblija je netacna?
Pa ako je tako, zasto onda uzimas stvari iz biblije koje ti odgovaraju, a za one koje se ne uklapaju u tvoju religiju kazes da su izmisljene?

Mi istinu o Allahu i 'Isau alejhisselam uzimamo iz Kur'ana i riječi Muhammeda a.s ( hadisa ) . Jedno od imena Kur'ana je Al Furqan - onaj koji rastavlja istinu od laži.

Dalje, vjerujemo u Tewrat objavljen Musau i Indžil objavljen Isau , i kao što znaš znamo da su ljudi iskrivili pojedine stvari ( nisu sve izmjenili niti su sve ostavili kako jest ).

Kako mi znamo ono što bi od tog svega moglo biti istina ? Pa po Kur'anu.
I definitivno, definitivno.. mnogo je dokaza da biblija nema autentičnost kao objava...

Kad Isaa a.s direktno kaže - JA OD SEBE SAM NE MOGU NIŠTA, VEĆ JE VOLJA OCA KOJI ME POSLA
ili : ZAŠTO ME ZOVEŠ DOBRI, SAMO JE JEDAN DOBAR "

Ovo bi moglo biti istina jer takvo nešto je u skladu sa vjerovanjem koje Allah uči..
Ali kad tamo neki " Luka " ili neki " Pavle " kaže : ON JE JEDINI SIN BOŽIJI.... to odbijamo u potpunosti

Mislim čak da bi se i iz takva 4 evanđelja moglo izvući da Isus nije ubijen uopšte.

Pošto ne priznate Kur'an, mi nastojimo od onih ostavština Indžila vam pokazati istinu
ue maa kateluhu ue maa salebuuhu - nit su ga ubili nit razapeli

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 14:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
114_AhmeD je napisao:
Allah kaže:

Ne kaže Allah, već Muhamed tako govori jer on to tako shvaća, a sluge Muhamedove zapisuju šta im ovaj kaže.
To isto i ti radiš, dao si sebi za pravo da mjeriš šta je u bibliji istina, a šta ne, šta je mjenjano, a šta ne. To što kažeš da je Isus rekao direktno, opet je zapisao Matej, Luka, Marko ili Jovan, tako da ti koji sumnjaš u Bibliju ne trebaš onda vjerovati u Bilo šta iz Biblije pa tako ni u Kur'an
Prema tome upravo na taj način je nastao Kur'an, tako što je Muhamed mudrovao na temu Biblije koja je autentična i jedina nadahnuta od Boga i praveći neku čudnu i besmislenu nauku koja nema nikakvog božanskog uporišta, već je plod ljudskog mudrovanja.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 14:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
114_AhmeD je napisao:
Mislim čak da bi se i iz takva 4 evanđelja moglo izvući da Isus nije ubijen uopšte.

Pa kako bi se iz ovih jevandjelja moglo to izvuci kad sam ti na prethodnoj stranici sam u postu naveo stihove u kojima licno Isus kaze da je bio ubijen i ozivio?

Evo opet ti stihovi:

Jevandjelje po Marku je napisao:
29 A On im reče: A vi šta mislite ko sam ja? A Petar odgovarajući reče Mu: Ti si Hristos.

30 I zapreti im da nikome ne kazuju za Njega.

31 I poče ih učiti da Sinu čovečjem valja mnogo postradati, i da će Ga okriviti starešine i glavari sveštenički i književnici, i da će Ga ubiti, i treći dan da će ustati.

Zatim Jevandjelje po Luki isto Isus govori:

Jevandjelje po Luki je napisao:
44 I reče im: Ovo su reči koje sam vam govorio još dok sam bio s vama, da sve treba da se svrši šta je za mene napisano u zakonu Mojsijevom i u prorocima i u psalmima.

45 Tada im otvori um da razumeju pismo.

46 I reče im: Tako je pisano, i tako je trebalo da Hristos postrada i da ustane iz mrtvih treći dan;

I kako bi se iz ovoga moglo izvuci da nije bilo vaskrsenja kad Isus sam kaze da je ustao?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 15:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
114_AhmeD je napisao:
Allah kaže:

Ne kaže Allah, već Muhamed tako govori jer on to tako shvaća, a sluge Muhamedove zapisuju šta im ovaj kaže.
To isto i ti radiš, dao si sebi za pravo da mjeriš šta je u bibliji istina, a šta ne, šta je mjenjano, a šta ne. To što kažeš da je Isus rekao direktno, opet je zapisao Matej, Luka, Marko ili Jovan, tako da ti koji sumnjaš u Bibliju ne trebaš onda vjerovati u Bilo šta iz Biblije pa tako ni u Kur'an
Prema tome upravo na taj način je nastao Kur'an, tako što je Muhamed mudrovao na temu Biblije koja je autentična i jedina nadahnuta od Boga i praveći neku čudnu i besmislenu nauku koja nema nikakvog božanskog uporišta, već je plod ljudskog mudrovanja.

Muhammedove a.s riječi su odvojene od Kur'ana, to su hadisi.

A da ti navedem neke stvar iz Kur'ana, vidio bi koliko je smiješno i pomisliti da su to riječi jednog nepismenog pustinjskog čovjeka. Je li znao Muhammed a.s u to vrijeme gdje je najniža tačka nadmorske visine na zemlji ?

Gdje islam danas ? Je li misliš da je obični pustinjak ovako nešto napravio ?
Pogledaj kako islam ima riješenje za Sve probleme čovječanstva, za sve situacije ? Ti i dalje misliš da su to mudrovanja čovjeka ? De okreni se oko sebe i pogledaj Islam.

I Kur'an je zapisivan za vrijeme života božijeg poslanika, a evanđelja najranije 70 godina nakon Isaa. ;)

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 15:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
a evanđelja najranije 70 godina nakon Isaa.

Ostale gluposti neću komentarisati, ali samo da demantujem ovu neistinu, pisanje Matejevog jevanđelja je završeno 41. n. e.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 15:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
114_AhmeD je napisao:

Pa kako bi se iz ovih jevandjelja moglo to izvuci kad sam ti na prethodnoj stranici sam u postu naveo stihove u kojima licno Isus kaze da je bio ubijen i ozivio?

Evo opet ti stihovi:

Jevandjelje po Marku je napisao:
29 A On im reče: A vi šta mislite ko sam ja? A Petar odgovarajući reče Mu: Ti si Hristos.

30 I zapreti im da nikome ne kazuju za Njega.

31 I poče ih učiti da Sinu čovečjem valja mnogo postradati, i da će Ga okriviti starešine i glavari sveštenički i književnici, i da će Ga ubiti, i treći dan da će ustati.

Zatim Jevandjelje po Luki isto Isus govori:

Jevandjelje po Luki je napisao:
44 I reče im: Ovo su reči koje sam vam govorio još dok sam bio s vama, da sve treba da se svrši šta je za mene napisano u zakonu Mojsijevom i u prorocima i u psalmima.

45 Tada im otvori um da razumeju pismo.

46 I reče im: Tako je pisano, i tako je trebalo da Hristos postrada i da ustane iz mrtvih treći dan;

I kako bi se iz ovoga moglo izvuci da nije bilo vaskrsenja kad Isus sam kaze da je ustao?

Jelly, to je malo poduže, ne mogu ti u par rečenica pisati. Ono na što te mogu uputiti:

a) stari zavjet NIGDJE nije rekao da će Mesija umrijeti niti biti razapet, a 10000 proročanstava o njemu ima . Šta više - bit će sačuvan : psalmi 91 - izaija 53 , psalmi 116 118 isto.. Pročitaj ih pažljivo

b) samo je petar svijedočio raspeću

c) pogledaj dobro Luka 4:10-12 i Matej 4:5-10 - spašen će biti

Pogledaj kako Isus u tim djelovima ponavlja " KNJIGA ISTO KAŽE NE SMIJEŠ TESTIRATI .... " potvrđujući da se psalmi 91 na njega odnose ! ... ( psalmi 91 = ništa ti se neće dogoditi )

I znaš li koliko ima grešaka u svijedočenju o razpeću i uskrsnuću ?

Ja bi pisao sve kad bi znao da neko čita

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 15:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
114_AhmeD je napisao:
a evanđelja najranije 70 godina nakon Isaa.

Ostale gluposti neću komentarisati, ali samo da demantujem ovu neistinu, pisanje Matejevog jevanđelja je završeno 41. n. e.

tamam, ti odi potraži jel Isaa a.s stigao se potpisati i legalizovati nečiji rad poslije njega. A da imaš i to prvo "evanđelje" vjerovatno bi bilo bolje od ovog danas

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 16:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

A ko je to legalizovao i potpisao Muhamedove besmislice :roll:
Matej je isusa bar lično poznavao i vjerodostojan je, a koga je to Muhamed poznavao, osim što su mu drugi čitali i prepričavali Biblijske istine o kojima je on 600 godina kasnije mudrovao, dodavao i oduzimao tj. tumačio ih prema svom shvatanju i svojoj logici.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 16:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
A ko je to legalizovao i potpisao Muhamedove besmislice :roll:
Matej je isusa bar lično poznavao i vjerodostojan je, a koga je to Muhamed poznavao, osim što su mu drugi čitali i prepričavali Biblijske istine o kojima je on 600 godina kasnije mudrovao, dodavao i oduzimao tj. tumačio ih prema svom shvatanju i svojoj logici.

a gledaj sad ovo.....

Pisari su pisali ispred Muhammeda a.s, znamo ime sve jednog pisara i biografiju u detalje.

Prvi sakupljen Kur'an je u muzeju Istanbulskom, star 1400+ godina. Uzmi ovaj iz moje kuće Kur'an i uporedi sa tim prvim, ako jedan dodatak slova ( ne mora biti slovo) bude drugačije ja ću skočiti sa kuće na glavu.

Muhammed a.s tumačio bibliju ? POGLEDAJ KOLIKO JE BLESAVO TAKO NEŠTO REĆI .. evo ti samo jedan mali primjer

Prije ~25 godina arheolozi su našli tijelo faraona u Crvenom Moru te su ushićeni rekli kako je to faraon iz vremena Musaa a.s ( mojsija ). I danas ga možeš vidjeti u muzeju. Evo ga:

http://www.youtube.com/watch?v=sYLW_2n021c

Kaže Allah o faraonu:
Danas cemo izbaviti samo tijelo tvoje da bi bio poucan primjer onima poslije tebe", - ali mnogi ljudi su ravnodusni prema Nasim poukama. (10, 92)

jesi ti normalan ikako, gdje ovo u bibliji ima !?

Hajde navedi, hajde pokaži odakle je Muhammed a.s mudrovao o bibliji pa nešto ovako slučajno pogodio.Kur'an ima milijardu stvari koje nikad ranije nisu bile poznate, i čuda kakva samo Allah može reći čovječanstvu i toliko je besmisleno mlatiti praznu slamu ko ti bez ikakvog dokaza.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 17:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
Prije ~25 godina arheolozi su našli tijelo faraona u Crvenom Moru te su ushićeni rekli kako je to faraon iz vremena Musaa a.s ( mojsija ). I danas ga možeš vidjeti u muzeju. Evo ga:

Pa ako taj leš sa nekoliko saksija oko sebe i jeste faraon, naglašavam, ako jeste, jer ne postoji nauka koja to može potvrditi, Biblija ipak opisuje kako je taj faraon dospio tu gdje su ga "našli". A Muhamed, je napisao "danas", a to je bilo prije 1400 g., a riječi koje si ti obojio u crveno ne znače ama baš ništa. Ne da ovaj argument nije uvjerljiv, već je smiješan.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 18:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
114_AhmeD je napisao:

Pa ako taj leš sa nekoliko saksija oko sebe i jeste faraon, naglašavam, ako jeste, jer ne postoji nauka koja to može potvrditi, Biblija ipak opisuje kako je taj faraon dospio tu gdje su ga "našli". A Muhamed, je napisao "danas", a to je bilo prije 1400 g., a riječi koje si ti obojio u crveno ne znače ama baš ništa. Ne da ovaj argument nije uvjerljiv, već je smiješan.

Mogu poznati po odijelu i nošnji. Neće prosijak imati specifičnu poznaćenu kapu al haj, neki ljudi su baš slijepi. Iako mi nisi naveo gdje u bibliji piše da je sačuvan leš, ja ću ti sad naći jedan mlađi primjer koji nema nikakvih dodira ni pomena u bibliji tako da nećeš moći tako zaobići..

Evo ti odgovora na sve tvoje tvrdnje, ako ne odgovoriš, neću sa tobom više raspravljati na ovu temu jer postaje smiješno

Pogledaj kako čovjek nije mogao ovo napisati. Prvo da te uvedem malo. Počeo je rat bizantije i perzije. Muslimanima su bili draži bizantijci jer su sljedbenici knjige dok su arapi pagani više voljeli svoje pagane perzijance. U velikoj bitci pobijedili su perzijanci i nanijeli težak poraz bizantijcima koji se od tog nikako nisu mogli oporaviti...

Sura Ar Rum

الم
elif lam mim

غُلِبَتِ الرُّومُ
rimljani su pobjeđeni

فِي أَدْنَى الْأَرْضِ وَهُم مِّن بَعْدِ غَلَبِهِمْ سَيَغْلِبُونَ
fii ednel erdi ue humm min ba'di galebihim sejeglibuun - u najnižoj zemlji ali oni će, poslije poraza svoga, sigurno pobijediti

فِي بِضْعِ سِنِينَ لِلَّهِ الْأَمْرُ مِن قَبْلُ وَمِن بَعْدُ وَيَوْمَئِذٍ يَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ
za nekoliko godina - i prije, i poslije, Allahova je odluka - i tada će se vjernici radovati

prvo čudo
kad je poslanik a.s najavio da će rimljani pobjediti opet, pagani su se smijali jer je bizantija dobila veliku štetu od koje se nije mogla oporaviti.
"za nekoliko godina "... bid'i siniin ( koristi se za nekoliko od 3 do 9 )
bizantijci su pobijedili kad niko se nije nadao i to za 7 godina !

drugo čudo

ednel erd se samo figurativno koristi za "susjednu zemlju" dok literalno nešto drugo
znači. EDNE dolazi od riječi DANI ( nisko ), EDNE ( najniže ) ERD ( zemlja ) .. EDNEL ERD - NAJNIŽA ZEMLJA...

Bitka se dogodila kod Mrtvog mora ( kad su bizantijci pobjeđeni ) . Satelitskim snimkama je nedavno tek otkriveno da je to region sa najnižom nadmorskom visinom na svijetu. Čak 395 metara ispod razine mora
....

Sad se ti napravi pametan pa objasni kako je to Muhammed a.s mogao znati ovakvu kompleksnu stvar u to vrijeme...ili ne... pokaži ti meni kako je on mudrovao ovo iz biblije....

Ima još 100000 primjera. Samo da znaš

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 18:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

:lol: i ti to povezuješ sa bilo čim? Niđe veze, nego reci mi kako ste ovo sa faraonom tumačili 1400 godina, odnosno dok niste skontali da je to "faraonov" leš što je izvađen prije 25 g.?

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 18:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
:lol: i ti to povezuješ sa bilo čim? Niđe veze, nego reci mi kako ste ovo sa faraonom tumačili 1400 godina, odnosno dok niste skontali da je to "faraonov" leš što je izvađen prije 25 g.?

Kako je tumačeno, lako - tijelo je sačuvano jer tako Allah kaže, gdje je i šta je nema potrebe razbijati glavu.. Potvrda je došla nakon nekoliko stoljeća. Međutim -

Nema potrebe da ja tobom dalje ovdje raspravljam. Nisi mogao 2 stvari objasniti već skrećeš na provokacije i hajku jer ne znaš odgovor.

Pokazao sam da je tvoja teorija o prepisivanju biblije presmiješna i rasprava je završena. Mogao si makar odgovoriti na onoj temi kakav je natpis baš bio na Isusovom krstu :wink: .
Čudi me kako napravite Pasiju kad imate 15 verzija odvijanja događaja

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 07:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
114_AhmeD je napisao:
Talija je napisao:
Oficir s ruzom je napisao:
Ne znam opet gdje mislis da po nasem misljenju Isa a.s. laze?

Po vašem mišljenju Isus nije razapet "nego se pričinilo" što znači da po vama Isus laže?
(bar više puta sam pročitala u postovima da Islam kaže da Isus nije razapet)

Razapnuće je riječ koja definiše ubistvo prilikom razapinjanja. ALi fali nam riječ ona koja bi definisala samo razapinjanje bez smrti.

Allah kaže:

Kome to Alah kaže?

Citiraj:
zbog rijeci njihovih: "Mi smo ubili Mesiha, Isaa, sina Merjemina, Allahova poslanika:... A nisu ga ni ubili ni raspeli, vec im se pricinilo. Oni koji su se o njemu u misljenju razilazili, oni su sami o tome u sumnji bili; o tome nisu nista pouzdano znali, samo su nagadjali; a sigurno je da ga nisu ubili, (4, 157)

Ti se čvrsto držiš ove teze jer sa njom, kao, pobijaš kompletno Hrišćanstvo. Znači, Stari Zavjet je lagao, Isus je lagao (jer je pričao da se njegov kraj bliži) i ništa nema smisla?
Pošto ništa nema smisla nastala je nova religija koja ima smisla i koja objašnjava sve?
Ako je Stari Zavjet lagao zašto se Islam drži Starog Zavjeta?

Citiraj:
Neki muslimanski teolozi komentarišu da Isaa a.s jest bio na krstu ali nisu ga ubili već su pomislili da je mrtav.

- grobnica mu je bila kao soba, mogao je tu dugo biti baš kao jona živ u utrobi ribe te ostaje Isus dugo tu dok se tenzije smire..
- Kad je izisao "ona" ga mislila dodirnuti ali je on stiša da ne bi opet neko digao hajku

- Novi Zavjet piše kako se desilo razapinjanje i šta je uslijedilo nakon Isusove čovječije smrti.
- Tri dana niko nije prilazio grobu, a miropomazan je prije polaganja u grob.
- Ne znam da li ti je poznat tremin 3 dana kao takođe i termin 40 dana? Šta se dešava tada?
40 dana je Isus proveo među učenicima, tek onda se vaznio na nebo.

Citiraj:
I čudno mi je, ako nema u grčkom alfabetu velikih i malih slova, kako su to negdje mogli sebi dati za pravo da ocjenu Duh a negdje duh

Novi Zavjet nije izvorno pisan na grčkom jeziku. Ne znam šta ti nije jasno? pa i u našoj gramatici ako se na nekoga posebno misli piše se velikim slovom a na nešto uopšteno onda malim slovom. Planeta Zemlja se piše velikim slovom, a zemlja po kojoj hodaš malim slovom.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 11:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Allah kaže poslaniku a.s da prenese ljudima , ili preko Gabrijela.. Allah -> Gabriel -> Muhammed -> ljudi
Gdje stari zavjet kaže da će Isus biti razapet ?

Obavezno za tebe je da pročitaš Pasalme glavu 91, onda čitaj Luku i Mateja glavu 4 jer ta priča prolazi. Obavezno i Psalme 30:1......

Pogledaj malo lane

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 11:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:

Zaharija 11:12... Izdan za 30 srebrenjaka
Isajia 53:8... suđen i osuđen
Psalm 27:12... upotreba lažnih svjedoka
Isajia 50:6; Mih.5:1... udaran i pljuvan
Psalm 22:16-18... raspet, njegove se haljine dijele
Isajia 53:12... ubrojen među grešnike
Psalm 69:21... dan mu je ocat
Psalm 34:20; 2.Mojsijeva 12:46... nijedna kost nije slomljena
Isajia 53:5; Zaharije 12:10...Proboden
Psalm 16:18-11... uskrsnut prije početka truljenja.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 17:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
114_AhmeD je napisao:

Zaharija 11:12... Izdan za 30 srebrenjaka
Isajia 53:8... suđen i osuđen
Psalm 27:12... upotreba lažnih svjedoka
Isajia 50:6; Mih.5:1... udaran i pljuvan
Psalm 22:16-18... raspet, njegove se haljine dijele
Isajia 53:12... ubrojen među grešnike
Psalm 69:21... dan mu je ocat
Psalm 34:20; 2.Mojsijeva 12:46... nijedna kost nije slomljena
Isajia 53:5; Zaharije 12:10...Proboden
Psalm 16:18-11... uskrsnut prije početka truljenja.

1 2 3 4 5 6 7 nigdje veze sa ubijanjem i umiranjem
Psalm 34:20 - NIJEDNA KOST DA MU SE SLOMI , tvoj scenario bi poprebijao makar 2-3 kosti
Naravno da je uskrsnut živ i zdrav a ne poslije smrti

Žrtvovanje je simbolika

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 18:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Ahmede
Imaš temu psalmi i jevanđelje pa ako želiš postavi tamo pitanja vezana za tu tematiku ne da skačemo s teme na temu ne zadržavajućise a istoj.
Tamo zalepi sve psalme kojiti škripe i rešiće se.

A što stiče ovih tekstova.

1 Da li to kažeš da je Isus visio na krstu?Ako da zbogčega se raspije ad će ži biti ne okusivši smrt?

2Žene tek posle 3 dana prvi put odlaze na grob da bi mu telo pomazale.

3Grobnica mu nije ,,kao soba'' velika već nad tim otvorom u koji se sveštenik uvlači je hram sazidan kasnije.Ova parabola sa Joninim znakom je baš proročka.Jon 3 danau trobi kita-Isus 3 aa u utrobi zemlje.
Jona posle 3 dana izlazi napolje iz kita-Isus osle 3daa izlazi iz zemlje u telu.

4Kad je vaskrsao rekao je ujutru da ga se ne dotiče a kasnije u istom danu dozvoljava dodir zato što je prvi snop od žetve trebalo odneti gore jer setiedase mnogi grobovi otvoriše i mnogi vaskrsli šetaše i nestaše.

5Kamen je smaknut a ko ga je u osvit zore ili preko noći smeo pomeriti pored Rimske straže šta rekoše stražari ko to učini?A šta jea tebe duša,šta Duh,šta telo?

6On nigde nije rekao d je Duh već da je u TELU koje ima rane i telo zealjskoi neesko možeda jede.Kad shvatiš pojam duša biće ti ovo jasnije.

7Da bi razumeo ovaj odgovor moraće te Duh Sveti poučiti a reč je o životu Joninom u kitovoj utrobi Neko je u Duhu sišao i propovedao prepotopnom svetu dokjetelo ležalo-,,BOG SE JAVI U TELU A OPRAVDA SE U DUHU''
Ponovi to svaki dan i proradiće čeoni deo.

Da li gornja pitanja imaju smisla i da li ovi odgovori imaju smisla ti reci.

Ahmed
,,Naravno da je uskrsnut živ i zdrav a ne poslije smrti
Žrtvovanje je simbolika,,

Kako neko može uskrsnuti ako nije umro?
Možda si i ti vaskrsao na levu nogu.Štaće živom dizanje iz groba kad je živ?
Šta je simboličnih volova Solomon prineo a i Aron simboličnih jaganjaca pa i Avram simboličnog sina i Noje simbolički čamac i žrtvu i Avelj simbolički žrtvu i Kain ga ubi zbog simbolike.Ja čudne raje....imali ođe Bosanaca ....e neka vas.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 254 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]