Talija je napisao:
Oficir s ruzom je napisao:
Ne znam opet gdje mislis da po nasem misljenju Isa a.s. laze?
Po vašem mišljenju Isus nije razapet "nego se pričinilo" što znači da po vama Isus laže?
(bar više puta sam pročitala u postovima da Islam kaže da Isus nije razapet)
Razapnuće je riječ koja definiše ubistvo prilikom razapinjanja. ALi fali nam riječ ona koja bi definisala samo razapinjanje bez smrti.
Allah kaže:
zbog rijeci njihovih: "Mi smo ubili Mesiha, Isaa, sina Merjemina, Allahova poslanika:...
A nisu ga ni ubili ni raspeli, vec im se pricinilo. Oni koji su se o njemu u misljenju razilazili, oni su sami o tome u sumnji bili; o tome nisu nista pouzdano znali, samo su nagadjali; a sigurno je da ga nisu ubili, (4, 157)
Nisu ga ubili na taj način, niti ikako drugo.
Neki muslimanski teolozi komentarišu da Isaa a.s jest bio na krstu ali nisu ga ubili već su pomislili da je mrtav.
- Isus veoma malo vremena biva na krstu
- 3 dana mu zena posjecuje "grob" i maže ga ( rane njegove )
- grobnica mu je bila kao soba, mogao je tu dugo biti baš kao jona živ u utrobi ribe te ostaje Isus dugo tu dok se tenzije smire..
- Kad je izisao "ona" ga mislila dodirnuti ali je on stiša da ne bi opet neko digao hajku
- KAMEN SA GROBA JE SMAKNUT, DUŠA NEMA MATERIJALNIH GRANICA
- TRAŽIO OD APOSTOLA DA JEDE RIBU / DUŠA NE JEDE HRANU
- NE DADE IM SE DO ZNAK JONE - JONA JE 3 DANA BIO
ŽIV U UTROBI RIBE
Meni je samo čudno jedno. Kršćanu kad ponudiš iz biblije nešto on kaže: nisi ti shvatio simboliku, a onda kad on tebi nađe citat kako je "isus ustao iz mrtvih " onda on sebi uzme za pravo da to skroz bukvalno shvati.
I čudno mi je, ako nema u grčkom alfabetu velikih i malih slova, kako su to negdje mogli sebi dati za pravo da ocjenu Duh a negdje duh