Abdurrahman je napisao:
...a ja kad sam tebi samo replicirao zbog toga sto pozivas na rusenje jedne nezavisne i suverene drzave koja ima svoju hiljadugodisnju historiju, i rekao ti da trebas uzeti pouku iz Hrvatske Krajine, da ne bude traktorijada i istina, je li tebi sta tu nejasno ? Nikome ne zelim zlo, a ako zeli neko zlo mome narodu i mojoj zemlji, da Bog da mu se vratila istom mjerom!
Prestani vise da lupas.
Slobodno ti ispovjedaj Islam i budi musliman koliko hoćeš, to mi ne smeta.
Jedino mi nije jasno -
kakve ti veze imaš sa Bosnom i onim što je u Bosni bilo prije hiljadu godina?
Da se potsjetimo stanja u Bosni prije hiljadu godina...
Svaki etnos (narod) ima svoje specifične etničke osobine koje čine njegov nacionalni identitet. Hajde da vidimo kakve su to etničke osobine Bošnjana, tj. žitelja Bosne srednjeg vijeka prije dolaska Turaka i šta su bosanski muslimani od tih etničkih osobina sačuvali.
1. Imena - Braja, Dražo, Divac, Radovan, Radojica, Radivoj, Radisav, Radoje, Vuk, Vuksa, Vukašin, Vukosav, Vlatko...
Eto, ovo su neka od narodnih imena sa bosanskih stećaka, a jedan narod u Bosni ima ta imena i dan danas, pitam se koji.
2. U Bosni je bilo vrlo rašireno poštivanje Sv Grigorija Nazianskog kojeg nalazimo na kovanicama gotovo svih Kotromanića. Grigorije Nazijanski je bio carigradski patrijarh koji se istakao u borbi protiv jeretika zbog čega je i dobio titulu sveca. Da li bi bosanskim kraljevima, ako su već bili dualisticki jeretici, kao sto nam moderno bošnjačko tumačenje istorije pokušava da implicira, palo na pamet da stave nekog sveca na svoje kovanice, kada se već govori da bogumili preziru svece? I to još da stave sveca koji je dobio svetačku titulu baš u borbi protiv jeretika.
Poštivanje tradicije Sv Grigorija Nazijanskog je bilo toliko prošireno da je smatran zastitnikom Bosne i Bosanaca. SPC je, kako prije turske najezde, a tako i dan danas poštivala Sv Grigorija Nazijanskog koga još zovu Bogoslov jer Grigorije Nazijanski spada u pravoslavne crkvene oce.
Jedan, i samo jedan narod u Bosni i dan danas poštuje tradiciju Sv Grigorija Nazijanskog, koji bi to mogao biti?
3. U Hvalovom Rukopisu, poznatom bosansko-krstjanskom spisu se poslije 150 Davidovih psalama nalaze i devet pjesama (zapisano na staroslovenskom jeziku, ćirilicom) - pesan moisiova va ishodi sinova izraileva, pesan moisiova o vatorima zakoni, molitva anne, pesan proroka abakouma, pesan isaie proroka, pesan ionani proroka, pesan treh otrok ananie, azarie i misail, pesan svetie bogorodice.
Ovih devet pjesama dodanih "psaltiru" dodaju se i danas "psaltirima" u pravoslavnoj crkvi. Po ovim pjesmama sastavljen je tzv kakon jutrenja (katavasija), po redu kako je propisan po crkvenom ustavu pravoslavne crkve. Takav kanon jutrenja ima samo i jedino obred pravoslavne crkve.
I opet, koji narod u Bosni...
Da li je potrebno još?
Da skratim priču. Ne govorim, kao što me se pogrešno tumači, da su današnji bosanski muslimani pali u Bosnu sa Marsa. Ne to, nego, jednostavno, vi bosanski muslimani, predajući se
u potpunosti Turcima, turskoj kulturi, vjeri itd. i pri tom
odbacujući sve što je izvorno bosansko, nemate potrebe da se pozivate na
hiljadugodišnju istoriju Bosne jer sa njom više veze nemate.
Pozivanje bi bila papanska radnja...
A ove provokacije - "traktorijada" i "mrš preko Drine"... Da li je to mišljenje većine ili samo "pojedinačni incident"?

Ne iznenađuje me, nije prvi put da pripadnici arapskog kulturnog naslijeđa žele da otmu bosansku zemlju od Bosanaca...
Shingquesh!