banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jun 2025, 19:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 173 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 23:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Abdurrahman je napisao:
bORGqUEEN je napisao:
Abdurrahman je napisao:
bORGqUEEN je napisao:
Abdurrahman je napisao:
A moze li se znati koje si religije ili si jos uvijek zivis u neodlucnom stanju ?

Nikad nisam bila u "neodlucnom stanju".....a moja vjera i poimanje duhovnosti se razlikuju od zvanicnih religija.

Moj otac je hriscanin a majka mi je muslimanka; mamina sestra koja pravi najbolje baklave na svijetu je vjernica.....ja je mnogo volim i cesto razgovaram o Bogu sa njom; mnogo sam naucila....
Otac mi je komunista ali posto nas u porodici ima svih boja i dezena (osim Jevreja) i o krscanstvu/hriscanstvu ponesto znam; zajednickih niti je mnogo u tim religijama ali je problem sto "vjernici" vide u glavnom samo razlike kojih istina, takodjer ima.

Aha. Hvala na odgovoru. Eh ovdje bi trebalo da se stane kako bi nastavilo se sa temom.

Jes....do sada ti OT nije smetao...
Kako si predvidljiv Abdurrahmane...ZENSKO hey, pa jos kjafirska kcer, nije vrijedna paznje...

Nego da se vratim topicu:
U ratu (ne sjecam se koja je tacno godina bila) Dz. Latic izjavi kako svu djecu iz mjesanih brakova treba pobiti.

E TO JE TUGA......pregolema.

I dalje mislim da su vehabije rak-rana na bicu bosnjackog naroda.
Tacka.

Imaj vise razumjevanja prema meni i mome stavu kao i prema islamu, sestro draga.

Nigdje nisam ni pomislio da si kcerka nevjernika/kjafira, a kamoli sta drugo, tako mi Allaha, vec jednostavno ne zelim da se na ovoj temi vise ide iz krajnosti u krajnost, jer tema nosi naziv 'ne tuguj', a ispade da je filozofija na njoj.

Za dr. Latica i to sto ti kazes da je izjavio ne znam niti u to vjerujem. Ne kazem da lazes, ali ne vjerujem dok god mi se dokazi jasni ne pokazu, iz razloga sto mi tako moja vjera nalaze. Isto tako, tzv. vehabizam ne postoji u islamu pa ni u bosnjackom narodu jer je to termin izmisljen od neprijatelja islama prvenstveno kako bi se pocijepao islamski ummet i razjedinio, a onda postao lahak plijen neprijateljima islama i muslimana. One koje nazivaju tzv. 'vehabijama' - to su ljudi koji slijede Kur'an i Sunnet, ali ni oni nisu bezgrijesni i ima mnogo stvari koje trebaju da kod sebe poprave kao npr. svoje ponasanje jer pozivaju se na Kur'an i Sunnet, kao npr. razumjevanje vece i prioriteti i sl., tome.

Dakle, ako pogledamo danas najucevnije ucenjake medju muslimanima u svijetu i pitate ih za termin 'vehabizam' svi ce reci da je to izmisljen termin i krivo i namjerno a ponekad i iz neznanja interpretiran od nekih krugova. Npr. pogledaj sejha Jusufa Kardavija, danasnjeg ucenjaka koji je medju najpoznatijim ucenjacima u muslimanskom svijetu.

S toga, imaj vise razumjevanja po pitanju islama i mene osobno jer ja nisam zloban tako kako si mozda mislila.

A "TRAKTORIJADA" kako ti rece? To nije zloba?

На высокий берег на крутой.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 23:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2007, 23:02
Abdurrahman je napisao:
Dakle, ako pogledamo danas najucevnije ucenjake medju muslimanima u svijetu i pitate ih za termin 'vehabizam' svi ce reci da je to izmisljen termin i krivo i namjerno a ponekad i iz neznanja interpretiran od nekih krugova. Npr. pogledaj sejha Jusufa Kardavija, danasnjeg ucenjaka koji je medju najpoznatijim ucenjacima u muslimanskom svijetu.

S toga, imaj vise razumjevanja po pitanju islama i mene osobno jer ja nisam zloban tako kako si mozda mislila.

http://www.ummah.net/Al_adaab/wah-36.html

Citiraj:
Wahhabi theology treats the Qur'an and Hadith as fundamental texts, interpreted upon the understanding of the first three generations of Islam and further explained by many various commentaries including that of Muhammad ibn Abd-al-Wahhab. His book Kitab al-Tawhid ("Book of Monotheism"), and the works of the earlier scholar Ibn Taymiyya are fundamental to Wahabism.

Ibn Abdul-Wahhab went so far as to declare jihad against all other Muslims who practiced so-called acts of polytheism. Ibn Abdul-Wahhab's views were opposed to those of the mainstream Muslim scholars of Mecca and Medina of that time. For example, he called intermediation of Muhammad an act of polytheism.

Wahhabis see their role as restoring Islam from what they perceive to be polytheism, innovation, superstition, deviance, heresy and idolatry. There are many practices that they believe are contrary to Islam, such as....

http://en.wikipedia.org/wiki/Wahhabi

I kad ukucas u google wahhabi dobijes "Rezultati 1 - 10 od oko 79,700 za pojam wahabbi. (0.14 sekundi) ".

Opet kazem, slagali su te Abdurrahmane.

RESISTANCE IS FUTILE!

http://www.youtube.com/watch?v=4n25pdHl ... re=related

Poslednji put menjao bORGqUEEN dana 21 Okt 2007, 23:41, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 23:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
E W@lter nek si mu rekao, sam sebi je zapusio usta :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2007, 23:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2007, 23:02
Abdurrahman je napisao:
Nigdje nisam ni pomislio da si kcerka nevjernika/kjafira, a kamoli sta drugo, tako mi Allaha, vec jednostavno ne zelim da se na ovoj temi vise ide iz krajnosti u krajnost, jer tema nosi naziv 'ne tuguj', a ispade da je filozofija na njoj.

Pa religija i filozofija su od dvije sestre djeca; uvijek su tu negdje, zajedno.

Abdurrahman je napisao:
Za dr. Latica i to sto ti kazes da je izjavio ne znam niti u to vjerujem. Ne kazem da lazes, ali ne vjerujem dok god mi se dokazi jasni ne pokazu, iz razloga sto mi tako moja vjera nalaze.

Ne moras vjerovati, ja cula svojim usima.
Meni je to sasvim dovoljan dokaz.

Abdurrahman je napisao:
Isto tako, tzv. vehabizam ne postoji u islamu pa ni u bosnjackom narodu jer je to termin izmisljen od neprijatelja islama prvenstveno kako bi se pocijepao islamski ummet i razjedinio, a onda postao lahak plijen neprijateljima islama i muslimana. One koje nazivaju tzv. 'vehabijama' - to su ljudi koji slijede Kur'an i Sunnet, ali ni oni nisu bezgrijesni i ima mnogo stvari koje trebaju da kod sebe poprave kao npr. svoje ponasanje jer pozivaju se na Kur'an i Sunnet, kao npr. razumjevanje vece i prioriteti i sl., tome.

Ako je tacno to sto kazes, molim te objasni mi onda KO je kriv za ovo?
Citiraj:
- Banned listening to music, not only for women but men as well.

- Banned the watching of movies, television and videos, for everyone.

- Banned celebrating the traditional new year (Nowroz) on March 21. The Taliban has proclaimed the holiday un-Islamic.

- Disavowed Labor Day (May 1st), because it is deemed a "communist" holiday.

- Ordered that all people with non-Islamic names change them to Islamic ones.

- Forced haircuts upon Afghan youth.

- Ordered that men wear Islamic clothes and a cap.

- Ordered that men not shave or trim their beards, which should grow long enough to protrude from a fist clasped at the point of the chin.

- Ordered that all people attend prayers in mosques five times daily.

- Banned the keeping of pigeons and playing with the birds, describing it as un-Islamic. The violators will be imprisoned and the birds shall be killed. The kite flying has also been stopped.

- Ordered all onlookers, while encouraging the sportsmen, to chant Allah-o-Akbar (God is great) and refrain from clapping.

- Ban on certain games including kite flying which is "un-Islamic" according to Taliban.

- Anyone who carries objectionable literature will be executed.

- Anyone who converts from Islam to any other religion will be executed.

- All boy students must wear turbans. They say "No turban, no education".

- Non-Muslim minorities must distinct badge or stitch a yellow cloth onto their dress to be differentiated from the majority Muslim population. Just like what did Nazis with Jews.

- Banned the use of the internet by both ordinary Afghans and foreigners.

And so on...

Jesu li to pravila prepisana iz Kur'ana?

Evo procitaj ako do sada nisi:
http://www.rawa.org/rules.htm

RESISTANCE IS FUTILE!

http://www.youtube.com/watch?v=4n25pdHl ... re=related

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2007, 00:45 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Okt 2007, 05:58
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
Abdurrahman je napisao:
bORGqUEEN je napisao:
Abdurrahman je napisao:
bORGqUEEN je napisao:
Abdurrahman je napisao:
A moze li se znati koje si religije ili si jos uvijek zivis u neodlucnom stanju ?

Nikad nisam bila u "neodlucnom stanju".....a moja vjera i poimanje duhovnosti se razlikuju od zvanicnih religija.

Moj otac je hriscanin a majka mi je muslimanka; mamina sestra koja pravi najbolje baklave na svijetu je vjernica.....ja je mnogo volim i cesto razgovaram o Bogu sa njom; mnogo sam naucila....
Otac mi je komunista ali posto nas u porodici ima svih boja i dezena (osim Jevreja) i o krscanstvu/hriscanstvu ponesto znam; zajednickih niti je mnogo u tim religijama ali je problem sto "vjernici" vide u glavnom samo razlike kojih istina, takodjer ima.

Aha. Hvala na odgovoru. Eh ovdje bi trebalo da se stane kako bi nastavilo se sa temom.

Kako si predvidljiv Abdurrahmane...ZENSKO hey, pa jos kjafirska kcer, nije vrijedna paznje...

U ratu (ne sjecam se koja je tacno godina bila) Dz. Latic izjavi kako svu djecu iz mjesanih brakova treba pobiti.

Tacka.

Imaj vise razumjevanja prema meni i mome stavu kao i prema islamu, sestro draga.

Za dr. Latica i to sto ti kazes da je izjavio ne znam niti u to vjerujem. Ne kazem da lazes, ali ne vjerujem dok god mi se dokazi jasni ne pokazu, iz razloga sto mi tako moja vjera nalaze. Isto tako, tzv. vehabizam ne postoji u islamu pa ni u bosnjackom narodu jer je to termin izmisljen od neprijatelja islama prvenstveno kako bi se pocijepao islamski ummet i razjedinio, a onda postao lahak plijen neprijateljima islama i muslimana. One koje nazivaju tzv. 'vehabijama' - to su ljudi koji slijede Kur'an i Sunnet, ali ni oni nisu bezgrijesni i ima mnogo stvari koje trebaju da kod sebe poprave kao npr. svoje ponasanje jer pozivaju se na Kur'an i Sunnet, kao npr. razumjevanje vece i prioriteti i sl., tome.

Prestani lupati, ok ? Ti porices i genocid i urbicid i masovne zlocine i etnicka ciscenja i nije te briga za 614 dzamija sa munarama koje su porusene u BiH, i nije te briga za ukupno 1200 islamskih objekata, i nije te briga za hiljade silovanih majki i sestara, za porusena imanja, za desetine hiljada drzanih ljudi u logorima medju kojima je i moj rodjeni otac ( ovo sam rekao do sad dva puta ), itd., a ja kad sam tebi samo replicirao zbog toga sto pozivas na rusenje jedne nezavisne i suverene drzave koja ima svoju hiljadugodisnju historiju, i rekao ti da trebas uzeti pouku iz Hrvatske Krajine, da ne bude traktorijada i istina, je li tebi sta tu nejasno ? Nikome ne zelim zlo, a ako zeli neko zlo mome narodu i mojoj zemlji, da Bog da mu se vratila istom mjerom!

Prestani vise da lupas.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2007, 01:19 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

bORGqUEEN je napisao:
Abdurrahman je napisao:

Pa religija i filozofija su od dvije sestre djeca; uvijek su tu negdje, zajedno.

Abdurrahman je napisao:
Za dr. Latica i to sto ti kazes da je izjavio ne znam niti u to vjerujem. Ne kazem da lazes, ali ne vjerujem dok god mi se dokazi jasni ne pokazu, iz razloga sto mi tako moja vjera nalaze.

Ne moras vjerovati, ja cula svojim usima.
Meni je to sasvim dovoljan dokaz.

Abdurrahman je napisao:
Isto tako, tzv. vehabizam ne postoji u islamu pa ni u bosnjackom narodu jer je to termin izmisljen od neprijatelja islama prvenstveno kako bi se pocijepao islamski ummet i razjedinio, a onda postao lahak plijen neprijateljima islama i muslimana. One koje nazivaju tzv. 'vehabijama' - to su ljudi koji slijede Kur'an i Sunnet, ali ni oni nisu bezgrijesni i ima mnogo stvari koje trebaju da kod sebe poprave kao npr. svoje ponasanje jer pozivaju se na Kur'an i Sunnet, kao npr. razumjevanje vece i prioriteti i sl., tome.

Ako je tacno to sto kazes, molim te objasni mi onda KO je kriv za ovo?
Citiraj:
- Banned listening to music, not only for women but men as well.

- Banned the watching of movies, television and videos, for everyone.

- Banned celebrating the traditional new year (Nowroz) on March 21. The Taliban has proclaimed the holiday un-Islamic.

- Disavowed Labor Day (May 1st), because it is deemed a "communist" holiday.

- Ordered that all people with non-Islamic names change them to Islamic ones.

- Forced haircuts upon Afghan youth.

- Ordered that men wear Islamic clothes and a cap.

- Ordered that men not shave or trim their beards, which should grow long enough to protrude from a fist clasped at the point of the chin.

- Ordered that all people attend prayers in mosques five times daily.

- Banned the keeping of pigeons and playing with the birds, describing it as un-Islamic. The violators will be imprisoned and the birds shall be killed. The kite flying has also been stopped.

- Ordered all onlookers, while encouraging the sportsmen, to chant Allah-o-Akbar (God is great) and refrain from clapping.

- Ban on certain games including kite flying which is "un-Islamic" according to Taliban.

- Anyone who carries objectionable literature will be executed.

- Anyone who converts from Islam to any other religion will be executed.

- All boy students must wear turbans. They say "No turban, no education".

- Non-Muslim minorities must distinct badge or stitch a yellow cloth onto their dress to be differentiated from the majority Muslim population. Just like what did Nazis with Jews.

- Banned the use of the internet by both ordinary Afghans and foreigners.

And so on...

Jesu li to pravila prepisana iz Kur'ana?

Evo procitaj ako do sada nisi:
http://www.rawa.org/rules.htm

A sto tebe zanima stanje onih koji su preko bijela svijeta, a ne zanima te stanje tvoje sopstveno ? I tvoje famelije i tvojih bliznjih ?! Koji su oni pravac izabrali i da li su na Pravom putu ukljucujuci i tebe ?! Kakve veze ova tema i ono sto ja govorim ima sa talibanima i necijom propagandom ?! To me ne zanima, shvati jednom. Ja sam musliman i pokusajem da pratim Kur'an i Sunnet, a kome se to ne svidja, neka lupa glavom od zid!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2007, 01:25 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

bORGqUEEN je napisao:
Abdurrahman je napisao:

Citiraj:
Wahhabi theology treats the Qur'an and Hadith as fundamental texts, interpreted upon the understanding of the first three generations of Islam and further explained by many various commentaries including that of Muhammad ibn Abd-al-Wahhab. His book Kitab al-Tawhid ("Book of Monotheism"), and the works of the earlier scholar Ibn Taymiyya are fundamental to Wahabism.

Ibn Abdul-Wahhab went so far as to declare jihad against all other Muslims who practiced so-called acts of polytheism. Ibn Abdul-Wahhab's views were opposed to those of the mainstream Muslim scholars of Mecca and Medina of that time. For example, he called intermediation of Muhammad an act of polytheism.

Wahhabis see their role as restoring Islam from what they perceive to be polytheism, innovation, superstition, deviance, heresy and idolatry. There are many practices that they believe are contrary to Islam, such as....

I kad ukucas u google wahhabi dobijes "Rezultati 1 - 10 od oko 79,700 za pojam wahabbi. (0.14 sekundi) ".

Hej moj sine moj, ti ocigledno si plitke pameti. Ovo ti moram reci jer hoces mene kao pripadnika islamske vjere da ubjedis u nesto, a nemas osnovnog znanja o tome.

Shvati jednu stvar, da je naziv 'vehabi' upotrijebio prvi homeini sijski u svojoj knjizi i onda se ta rijec zavrsila, a sa terminom 'vehabi' mislio je na narod Saudijske Arabije, jer Arapi iz Arabije su protjerali i porusili sektaska izgradjena turbeta i slicne gradjevine koje su se naknadno izgradile nad grobovima prvih muslimana, gdje su dolazili masovno ljudi i molili mrtve u tim kaburovima i molili se Allahu preko mrtvih i sl., sto je u islamu najveci grijeh i upravo je to razlika izmedju nevjerstva i vjerovanja u Boga i upravo je zbog toga poslat Muhammed, s.a.v.s. I kad su porusene te gradjevine i protjerani oni koji su to podrzavali, a tu su svoje korjene bili pustili najvise sufije i sije i ostale zabludjele sekte, onda je uslijedilo kuknjavinjanje iz Irana, a nakon toga i izmisljanje termina "vehabi" od Homeinija.

Ja kako rekoh, najveci islamski ucenjaci se samo nasmiju kad se spomene taj naziv jer znaju kako je to bezazleno o tome raspravljati, a ti slobodno i dalje misli sta hoces.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2007, 02:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2006, 22:46
Abdurrahman je napisao:
...a ja kad sam tebi samo replicirao zbog toga sto pozivas na rusenje jedne nezavisne i suverene drzave koja ima svoju hiljadugodisnju historiju, i rekao ti da trebas uzeti pouku iz Hrvatske Krajine, da ne bude traktorijada i istina, je li tebi sta tu nejasno ? Nikome ne zelim zlo, a ako zeli neko zlo mome narodu i mojoj zemlji, da Bog da mu se vratila istom mjerom!

Prestani vise da lupas.

Slobodno ti ispovjedaj Islam i budi musliman koliko hoćeš, to mi ne smeta.

Jedino mi nije jasno - kakve ti veze imaš sa Bosnom i onim što je u Bosni bilo prije hiljadu godina?

Da se potsjetimo stanja u Bosni prije hiljadu godina...

Svaki etnos (narod) ima svoje specifične etničke osobine koje čine njegov nacionalni identitet. Hajde da vidimo kakve su to etničke osobine Bošnjana, tj. žitelja Bosne srednjeg vijeka prije dolaska Turaka i šta su bosanski muslimani od tih etničkih osobina sačuvali.

1. Imena - Braja, Dražo, Divac, Radovan, Radojica, Radivoj, Radisav, Radoje, Vuk, Vuksa, Vukašin, Vukosav, Vlatko...

Eto, ovo su neka od narodnih imena sa bosanskih stećaka, a jedan narod u Bosni ima ta imena i dan danas, pitam se koji. :D

2. U Bosni je bilo vrlo rašireno poštivanje Sv Grigorija Nazianskog kojeg nalazimo na kovanicama gotovo svih Kotromanića. Grigorije Nazijanski je bio carigradski patrijarh koji se istakao u borbi protiv jeretika zbog čega je i dobio titulu sveca. Da li bi bosanskim kraljevima, ako su već bili dualisticki jeretici, kao sto nam moderno bošnjačko tumačenje istorije pokušava da implicira, palo na pamet da stave nekog sveca na svoje kovanice, kada se već govori da bogumili preziru svece? I to još da stave sveca koji je dobio svetačku titulu baš u borbi protiv jeretika.

Poštivanje tradicije Sv Grigorija Nazijanskog je bilo toliko prošireno da je smatran zastitnikom Bosne i Bosanaca. SPC je, kako prije turske najezde, a tako i dan danas poštivala Sv Grigorija Nazijanskog koga još zovu Bogoslov jer Grigorije Nazijanski spada u pravoslavne crkvene oce.

Jedan, i samo jedan narod u Bosni i dan danas poštuje tradiciju Sv Grigorija Nazijanskog, koji bi to mogao biti? :D

3. U Hvalovom Rukopisu, poznatom bosansko-krstjanskom spisu se poslije 150 Davidovih psalama nalaze i devet pjesama (zapisano na staroslovenskom jeziku, ćirilicom) - pesan moisiova va ishodi sinova izraileva, pesan moisiova o vatorima zakoni, molitva anne, pesan proroka abakouma, pesan isaie proroka, pesan ionani proroka, pesan treh otrok ananie, azarie i misail, pesan svetie bogorodice.

Ovih devet pjesama dodanih "psaltiru" dodaju se i danas "psaltirima" u pravoslavnoj crkvi. Po ovim pjesmama sastavljen je tzv kakon jutrenja (katavasija), po redu kako je propisan po crkvenom ustavu pravoslavne crkve. Takav kanon jutrenja ima samo i jedino obred pravoslavne crkve.

I opet, koji narod u Bosni... :D

Da li je potrebno još?

Da skratim priču. Ne govorim, kao što me se pogrešno tumači, da su današnji bosanski muslimani pali u Bosnu sa Marsa. Ne to, nego, jednostavno, vi bosanski muslimani, predajući se u potpunosti Turcima, turskoj kulturi, vjeri itd. i pri tom odbacujući sve što je izvorno bosansko, nemate potrebe da se pozivate na hiljadugodišnju istoriju Bosne jer sa njom više veze nemate.

Pozivanje bi bila papanska radnja... :wink:

A ove provokacije - "traktorijada" i "mrš preko Drine"... Da li je to mišljenje većine ili samo "pojedinačni incident"? :D Ne iznenađuje me, nije prvi put da pripadnici arapskog kulturnog naslijeđa žele da otmu bosansku zemlju od Bosanaca...

Shingquesh! :wink:

Prihvatate da nećete slati uvredljive, vulgarne, kleveničke, riječi mržnje, prijeteće, seksualno orijentisane reči ili bilo kakav materijal koji ne poštuje zakon vaše zemlje, zemlje gdje je ovaj sajt hostovan kao i međunarodni zakon...

MAJKE MI!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2007, 03:50 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Iznad ne citam, naricito sto nikakve veze nema sa temom. Tako da mozes samo gubiti (dragocjeno) vrijeme.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2007, 05:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2006, 22:46
Tako sam i mislio... :wink:

Prihvatate da nećete slati uvredljive, vulgarne, kleveničke, riječi mržnje, prijeteće, seksualno orijentisane reči ili bilo kakav materijal koji ne poštuje zakon vaše zemlje, zemlje gdje je ovaj sajt hostovan kao i međunarodni zakon...

MAJKE MI!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2007, 08:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Abdurrahman je napisao:
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
Abdurrahman je napisao:
bORGqUEEN je napisao:
Abdurrahman je napisao:
bORGqUEEN je napisao:
Abdurrahman je napisao:

Tacka.

Prestani lupati, ok ? Ti porices i genocid i urbicid i masovne zlocine i etnicka ciscenja i nije te briga za 614 dzamija sa munarama koje su porusene u BiH, i nije te briga za ukupno 1200 islamskih objekata, i nije te briga za hiljade silovanih majki i sestara, za porusena imanja, za desetine hiljada drzanih ljudi u logorima medju kojima je i moj rodjeni otac ( ovo sam rekao do sad dva puta ), itd., a ja kad sam tebi samo replicirao zbog toga sto pozivas na rusenje jedne nezavisne i suverene drzave koja ima svoju hiljadugodisnju historiju, i rekao ti da trebas uzeti pouku iz Hrvatske Krajine, da ne bude traktorijada i istina, je li tebi sta tu nejasno ? Nikome ne zelim zlo, a ako zeli neko zlo mome narodu i mojoj zemlji, da Bog da mu se vratila istom mjerom!

Prestani vise da lupas.

Prvo VEHABIJO prokleta...nevrijedjaj me! Drugo,mnadji gdje sam ja to pozivao na rusenje bilo koje drzave. Trece,zlocine nisam negirao vec sam govorio o njihovom obimu i nisam se slozio sa brojkama! Cetvrto,da ti i kolege Vehabije ne namjeravate istjerati Srbe iz Bosne!' Srami se ti smece ljudsko. Ti ces nekom nesto zabranjivati i nekga vrijedjati. Sam sebi u usta skaces u svojoj mrznji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2007, 08:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Abdurrahman je napisao:
bORGqUEEN je napisao:
Abdurrahman je napisao:

Citiraj:

Hej moj sine moj, ti ocigledno si plitke pameti. Ovo ti moram reci jer hoces mene kao pripadnika islamske vjere da ubjedis u nesto, a nemas osnovnog znanja o tome.
Shvati jednu stvar, da je naziv 'vehabi' upotrijebio prvi homeini sijski u svojoj knjizi i onda se ta rijec zavrsila, a sa terminom 'vehabi' mislio je na narod Saudijske Arabije, jer Arapi iz Arabije su protjerali i porusili sektaska izgradjena turbeta i slicne gradjevine koje su se naknadno izgradile nad grobovima prvih muslimana, gdje su dolazili masovno ljudi i molili mrtve u tim kaburovima i molili se Allahu preko mrtvih i sl., sto je u islamu najveci grijeh i upravo je to razlika izmedju nevjerstva i vjerovanja u Boga i upravo je zbog toga poslat Muhammed, s.a.v.s. I kad su porusene te gradjevine i protjerani oni koji su to podrzavali, a tu su svoje korjene bili pustili najvise sufije i sije i ostale zabludjele sekte, onda je uslijedilo kuknjavinjanje iz Irana, a nakon toga i izmisljanje termina "vehabi" od Homeinija.

Ja kako rekoh, najveci islamski ucenjaci se samo nasmiju kad se spomene taj naziv jer znaju kako je to bezazleno o tome raspravljati, a ti slobodno i dalje misli sta hoces.

Kada ces prestti vrijedjati ljude!? Teb nesmeije niko ni u sta ubjedjivati? Pa sta ti radis svo vrijeme ovdje nego ubjedjujes ljude da misle isto kao ti!? Ti to smijes jer si bogom dan??? Ako tako mislis samo dokazujes ko si i sta si.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2007, 09:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
sve više politička tema sa sve više vrijeđanja

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 173 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Sva vremena su u UTC [ DST ]