jellyfish je napisao:
amidža je napisao:
Tokom zadnjeg rata u Bosni je u "ime krsta časnog" sistematski srušeno 614 džamija!!
Svakako uz blagoslov crkve.
Tolerancija na hrišćanski način ili.....?
Nisam čuo da su iko od sveštenika pobunio, digao svoj glas protiv te vrste barbarizma.
Naravno da to nije tolerancija. Ali je zbog toga cijeli zapad i hriscanski svijet digao glas. I ti poredis cijeli hriscanski svijet od nekoliko milijardi sa sacicom ljudi koji su uradili ovo. Znaci da je vecina hriscana podrzavala ovo nebi bili onda protiv Karadzica, sto je kasnije cak dovelo i do Nato bombardovanja. Dok je u vezi Muhamedovog crteza podignut opsti haos u cijelom svijetu. Da ne govorimo koliko je crtez beznacajna stvar u poredjenju sa rusenjem ovih dzamija. Osim toga, kao sto vidis to je bila manjina cak i ovde, jer da nije tako nebi opet te dzamije nikle. Znaci govorim globalno, ne o malim grupicama, a cijela Bih ti je kao pola veceg grada po stanovnistvu, ili cijela RS ti je kao pola Beograda. Znaci, to su pojedinacni, a ne globalni slucajevi.
Drugo, opet mijesas politiku i religiju.
Suština je da neko ko se šprda sa svojim svetinjama samim tim ne dobija dozvolu da se šprda sa tuđim!Ako kršćani/hrišćani dozvoljavaju da se Hrist prljavo komercijalizira ili da se kroz zloupotrebu zakona o pravu slobode govora iznose ine gluposti o njemu pa čak i tzv.umjetnički performansi koji u konačnici obezvrijeđuju lik i djelo samog Hrista to ih ne amnestira od odgovornosti ako to čine drugima kad su u pitanju njihove svetinje.
Ja kao musliman neću nikom zaprijetiti smrću zato što bi slikao izmišljene gluposti o Muhammedu ali smatram da je učestala provokacija po tom pitanju dno dna moralnog posrnuća onih koji to čine
jer čine iz samo jednog razloga da bi razljutili i povrijedili muslimane.
Moja reakcija je uglavnom:
prokleti bili i ja idem dalje svojim putem.
Poslanik mi je do kraja života uzor u životu kao i milijradi i pol ostalih ljudi na planeti.
Radikalni i ekstremni muslimani postoje ali ništa novo jer postoje i radikalni i ekstremni hrišćani, hindusi, židovi itd.
Ali nema niko pravo da sve pripadnike jedne religije optuži za radikalizam zbog pojedinaca koji pogrešno interpretiraju i prakticiraju religiju!
Ti si gore generalizirao sa svojom izjavom.Sve si muslimane strpao u jedna koš!
Čuo si za „hutarijevce“ odnosno hrišćansku miliciju u SAD-u?
Radi se o naoružanim hrišćanskim ekstremistima koji također prijete smrću i djeluju protiv američkih muslimana!
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/glob ... anima.html