banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 23:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Srbin vehabija
PostPoslato: 20 Maj 2010, 19:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Zozon je napisao:
@Walkeru da ti pojednostavim. Tvoje mišljenje je samo tvoje i tvoj je problem što je tvoje mišljenje dio orkerstriranog i svemrzećeg kolca uz diple koje slušamo zadnjih 20 godina. Ja se takvih srba(zadrtih) stidim činjenica da zahvaljujući toj vašoj zadrtosti svi ispaštamo. No neka si ti veći srbin od mene i meni je pravo zadovoljstvo gledati ljude kako uživaju da omalovažavaju druge zbog ovog ili onog razloga. Kako to zovu u psihologiji? E kad bi ti malo škole imao ili bar kućnog odgoja. No to nije tema. Ovakvih srbendi vehabija će bit još više. To je fakat. Niko se ne pita zašto, odmah opalite po talibanima.

:lol: Ajde nadji jedan moj post koji dokazuje da sam ja ekstremni Srbin.
I da tvrdim da sam veci Srbin od tebe. Ne mozes ga lutko naci jer ja ne pisem niti hocu da pisem na tvom omiljenom forumu - politika. Nema me ni na ostalim temama na kojima ti prosipas svoje mudrosti. Tako da pricas napamet. Znam da si uvjeren da si intelektualno superioran, skolovaniji i odgojeniji od mene ali nije potrebno nista pojednostavljivati. Sve je jasno kao dan. Tvrdis da nemam odgoja ni obrazovanja a u tri posta mi napises da sam pacenik, mali... , borg, cak na jednoj drugoj temi napises da sam fasista. Bez ikakvih dokaza. A ja tebi kazem da si zlatan. Ko je tu neodgojen i netolerantan?

Cinjenica da je tebe sramota sto sam ja Srbin (mene nije sramota ja sam ponosan) i da me optuzujes da omalovazavam druge a ovu izjavu ekstemiste Ahmeda i poziv na ubijanje opusteno zaobilazis govori o tome u koje diple ti duvas. Odnosno cije "diple" ti duvas. Ne mozes mi naci ni jedan post u kome omalovazavam druge narode. Ne vrijedjam ni Avganistance, nego zatucanu stoku kakva su talibani. Omalovazavam samo tebe i tvoj lazni multikulturalni i tolerantni stav.

Sto se tice Srbina vehabije. Ovakvih slucajeva nece biti previse. Prelasci iz jedne u drugu religiju se desavaju tako da me ovo zaista ne zabrinjava. Cak me ni Ahmedov stav ne zabrinjava. I ja mu ne zelim smrt kao on meni. Zelim da mu organi reda sto prije zakucaju na vrata.
Eno ti ga Ahmed pa pricaj s njim sa mnom nemas o cemu. Zaista. Sto se mene tice kraj diskusije.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 20:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Hristov je napisao:
Jedan se raduje sto ce nevjernici u pakao, drugi zeli da ovi budu ubijeni.

Hristove mogu li primjetiti da nesto zelis meni reci...

Walker je napisao:
Zar je islamsko drustvo na tako niskom nivou razvoja da na provokacije i uvrjede odgovara nasiljem

A zar je zapadna demokratija toliko pala nisko da vrijeđa tuđa uvjerenja...iako jaaaaaako dobro znaju sta rade i to bas rade ciljano i cinicki (nemres mi nista ja sam demokrata).
Da, jest, stara baba Evropa je ipak tako nisko pala, kako i njeno cedo Amerika...i uglavnom ljudi koji ne razumiju vjeru, ateisti ili tzv. demokrati ne osuđuju takav nacin ismijavanja...nego se pozivaju na nekakav sud gdje ce kazna biti mizerna.

Vama pod kapu staju i karikature Isusa, Boga Oca, Svetaca, Biblije...sveeeeeeg, pa i vlastite majke, jer pa sta to se samo neko sprda s nekim...ma ne misli on to tako...kad vam neko u lice psuje ono sto vas najvise pogađa i usput on to upravo zna, vi biste ko bajagi stajali s strane i smijali se....ajd bolan pa de sjedite i izbrojte koliko ste se puta potukli u kafiću, školi, vojsci...a prije toga je bila salva psovki i uvreda, vjerovatno niste kao drustvo pali toliko nisko da ste htjeli odgovoriti nasiljem ili začepiti gubicu nekom...ja srecom jesam :D
Vidi se i po tekstovima da kiptite od bjesa, a kobajagi se krijete iza neke demokratije...

Walker je napisao:
Jer sloboda govora je jedna od odlika zapadne civilizacije koju muslimani ne mogu da mijenjaju.

Ako je tako odi na trg...Berlina i zanijeci holokaust...ali kako prije tako i poslije tog reci da si se samo salio, ili da ces se samo saliti...vidjecemo gdje ces zavrsiti po svoj tvojoj slobodi govora...
Vidimo da nema sprdnje ili pravljenja karikatura u Evropi po pitanju tog...to je demokratija.

Walker je napisao:
Povlaciti paralele izmedju sala na racun 6 miliona zrtava holokausta, Jasenovca ili Srebrenice s jedne strane i crteza u novinama s druge je zaista neumjesno,

6 000 000 zrtava a ovamo 1 200 000 000 muslimana...uopste nije u pitanju provlacenje paralele, nego poenta da demokratija nije apsolutna cak ni u Evropi u kojoj se ti pozivas da je sloboda govora njen temelj...

Ajde pozovii se na slobodu govora i nemoj praviti karikature nego samo javno zanijeci holokaust, makar i u sali, skecu, karikaturi, vicu, glumi....naci ces se u mjestu poput Lepoglave, a tamo nista nije LEPO. :)

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 21:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Ha-ha sad cemo se mi morati na narednih nekoliko strana pravdati kako ne kiptimo od bijesa :D Moj Oficire, vise si tim rijecima rekao o sebi nego o nama. Muc-muc pa prospi i vjeru i religiju ako mi ne mogu dati unutrasnji mir, a vi o bijesu i ubijanju kao da je to normalno, kao da to dolazi iz covjeka ispunjenog Bozijom ljubavi... Najjaci potencijal u vjeri, religiji i duhovnosti je sto ti nude dusevni mir, koji je pretpostavka i za milosrdje, saosjecanje i ljubav. A neki idu mole se svaki dan pa se odjednom zabiju avionom u neboder ubivsi nekoliko hiljada ljudi.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 21:18 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Hristove, neki vjernici su pobili nekoliko hiljada u Srebrenici sve u znak vjere.

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 21:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Lazes, ko obicno. Isto ko i Oficir koji podmece pricu o nasem bijesu, mora da je 100% siguran da kiptimo od bijesa :roll: Kritikuje demokratiju u Evropi, demokratiju koja dopusta da imami huskaju djecoubice i proklinju hriscanske vjerske poglavnike.

Poslednji put menjao Hristov dana 20 Maj 2010, 21:25, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 21:24 
Majstor
Majstor

:D Hristove, smjesan si kao i obicno.

Za ostale, evo jedan krasan video:

http://www.youtube.com/watch?v=2WsNks1Q ... _embedded#!

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 21:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ti sigurno nisi bila medju njima, s obzirom da si rekla da ti je zao sto ustase nisu bili detaljniji u Jasenovcu? Ah da, ti ne lazes, lazu onih par stotina ljudi koji su procitali tvoje rijeci...

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 21:29 
Majstor
Majstor

:D Hristove, smijesan si,,,, kao i uvijek. (nemoj vise, dosadilo mi da ponavljam)

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 21:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kiptim od bijesa :angry4:

Vrh

PostPoslato: 20 Maj 2010, 23:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Znao sam ja moj Hristove da ti to govoris meni...ja na tebe i zaboravio , mislio rjesili smo stare dileme, ovo je ipak neki momcic kojem je sinulo da promjeni, pa ko zna mozda mu sine opet...
A kako smo se samo bili fino nasli ja i ti u proslim postovima...sad mi samo nemoj reci da tvoja religija tebi daje vise mira nego moja meni, a ti mene prozivas zbog 3 mjeseca starih rijeci...nesto, ne s tvojom religijom, nego s tobom nije u redu....nije religija kriva nego ti LICNO I PERSONALNO. :D Steta.

Ali ostajem pri tom da ce svi nevjernici u pakao :D (evo i smajli)..pa ja i ti mozemo od pocetka, ko zna mozda se opet nađemo... :D

Kao sto rekoh, nesto s tobom a ne s tvojom vjerom nije u redu....i koji vam je hepek, pa se stalno pozivate na tu ljubav, a ovamo iza vas kao i iza nas kolko hos za odvad'ti i odbac'ti,...

Da gospodo draga...to je musliman, i ubije i oprosti i pogrijesi i izvinjenje trazi, ...i pun ljubavi koliko i ljubomore...a ne kao neki puna usta ljubavi, a ovamo masa stvari (bar historiju nemozete lagati...il sam se preso)....musliman znaci biti covjek, a insan grjesiti...

Zabijanje avionima ...dragi moj Hristove "puni ljubavi ko vruceg zraka"- nije oficijelni stav Islama, niti odrubljivanje glava niti napad na karikaturiste, kao sto ni krstenje "skorpiona" pred ubistvo srebreničana nije oficijelni stav pravoslavlja, ali vidi molim te...Hristove sta cemo sad i obracam se direktno tebi, pa bujrum "ljubavnice" odgovori.

Jesam li ljut...ma ne...kiptim...ali, ja sam musliman imam pravo, a ti nemas jer si pun ljubavi.

Hristov je napisao:
A neki idu mole se svaki dan pa se odjednom zabiju avionom u neboder ubivsi nekoliko hiljada ljudi.

Jel o ovoj toleranciji govoris http://en.wikipedia.org/wiki/Massacre_of_the_Latins 60 000 ljudi a 4 000 prezivjelo i prodano u roblje??? Mislim nemoj muljati, kad je internet sprava zafrknuta...
Zlocini u IME HRISTA, Srpska Crkva u rotivma i ratovi u njoj - djelo Milorad Tomanića (http://www.bosnafolk.com/pdf/spc.pdf) - krasna prica za laku noc na 300 strana iz ruke jednog srbina pravoslavca...

Jel sad nesto ugodnije.... :D

Cinicki ću se nasmijati svima, jer kako rekoh napocetku i oduvjek nadam se da mi nece zamjeriti niti braca muslimani niti braca pravoslavci, a molim Boga da mi oprosti...."Odredbom Boga sam MUSLIMAN, ali sam svojim izborom COVJEK"

Hristov je napisao:
Lazes, ko obicno. Isto ko i Oficir koji podmece pricu o nasem bijesu, mora da je 100% siguran da kiptimo od bijesa :roll: Kritikuje demokratiju u Evropi, demokratiju koja dopusta da imami huskaju djecoubice i proklinju hriscanske vjerske poglavnike.

Kako da iz tvojih usta "punih ljubavi" i smiraja iziđe optuzba "Lazes"...jel to neko licemjeran???
Nije poenta kritike demokratije nego je poenta bila da demokratija i u tvojoj Njemackoj (odakle kiptis pun ljubavi) nije apsolutna, iziđi na ulicu i nacrtaj karikaturu holokausta...pa ces vidjeti posto Angela dere jarca....
Jao sto si me rastuzio i razbjesnio kad kazes "imami"...evo ti link i za to http://www.youtube.com/results?search_q ... pioni&aq=f pa samo odaberi i jasno cemo vidjeti popa kako lijepo krsti a nakon toga ono gluho, tupo "klanjaj, klanjaj, ....majku ti j.... tursku" a zatim pucnjevi u leđa

Stojim iza sveg ovog sto sam napisao i stajacu, jer historija se ne moze prepravljati kako moja tako i tvoja brate "pun ljubavi"....

Osli smo daleko...ali mozda je i moralo i trebalo...niko ovdje nije glup, ali nedam da mi krivis moju religiju zbog pojedinih postupaka pojedinaca, jer cu i ja tebi uraditi isto, ali samo iz razloga da vidis kolko grjesis a ne zbog inata ili politike, jer me boli cosak i za jednim i drugim...

Idem pajkiti... 8)

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 00:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Da gospodo draga...to je musliman, i ubije i oprosti i pogrijesi i izvinjenje trazi, ...i pun ljubavi koliko i ljubomore...

Ajde nek si i ti priznao.

Pitanje za tebe: da li Ahmeda smatras jednim od onih pojedinaca koje spominjes, ili se potpuno slazes sa njegovim postom gdje pise o ubijanju svih koji uvrede islam? Bez retorike, vadjenja na Bibliju, tako-i-tvoji-pravoslavci-rade retorike i ostalog da mi odgovoris, kratko ako moze? Posto svi povlace liniju izmedju loseg i dobrog vjernika, a ti spominjes to ubijanje, pa mi je nejasno sta znaci dobar vjernik za tebe? Da li je dobar musliman onaj koji bi ubio svakoga ko recimo uvredi islam? Znaci ponavljam, da li pravi musliman postupa dobro i po Kuranu ako ubije svakog ko uvredi islam?

114_AhmeD je napisao:
Nas muslimane ne interesuje nikakav zakon osim onog utemeljenog na Kur'anu. Onaj ko vrijeđa Allaha i bilo kojeg poslanika će biti ubijen i tačka.
Oficir s ruzom je napisao:
nije oficijelni stav Islama, niti odrubljivanje glava niti napad na karikaturiste
Ahmede, sta je reci na ovo? Treba li ubiti karikaturistu ili ne treba?

sad mi samo nemoj reci da tvoja religija tebi daje vise mira nego moja meni
Jesam li ljut...ma ne...kiptim...ali, ja sam musliman imam pravo, a ti nemas jer si pun ljubavi.
Jao sto si me rastuzio i razbjesnio kad kazes "imami"...

Kakav li je to onda mir koji ti daje tvoja religija?

@Dust, na jednoj od prethodnih stranica si pitala Ahmeda nesto u smislu: "Ko to mi?". On ti je odgovorio, mozes li prokomentarisati njegov odgovor?

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 09:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Hristov je napisao:
I onda se pitaju zasto se ljudi boje islama... :roll: A ti Ahmede rece da ne bi nikoga 1000 godina ruzno pogledao :lol: (ne znam, mozda bi trebalo da placem, ko zna koliko njih razmislja poput tebe, nadam se da nije u pitanju milijarda...)
I jos dodju da nas prosvjecuju ovdje i da nas upucuju na islam, "Oprosti 77 puta" je derogirano, treba iz prve ubiti ako uvrijedi... Jedan se raduje sto ce nevjernici u pakao, drugi zeli da ovi budu ubijeni. U sta ste se vi to pretvorili, vise samilosti imaju ateisti koje osudjujete nego vi. :roll:

Normalno da ne bi kad je čovjek sasvim u redu, ali stoci koja uzima za pravo da vrijeđa najveće svetinje drugih ne želim dobar provod.
Upravo nereagovanje vjernika na ovakve stvari je dovelo do pasivnosti i prevladavanja ateizma.
I žalosno je što su muslimani uspavani danas, ako bog da kad svako bude mislio kao ja doći će promjene velike :) .. Evo dalje objašnjenje...

I za one koji kritikuju što sam napisao da samo šerijah smatram validnim zakonom i one koji se ne kose sa istim (oni koji su opće koristi), kažem da čovjek nije musliman ako kaže da ima validan i zakon mimo Allahovog.
Drugi stepen šehadeta je priznavanje da sud i zakonodavstvo pripadaju SAMO Allahu. Nema tog kralja, nema te ustanove, nema tog predsjednika senata i parlamenta koji ima pravo da ljudima kroji kako će živiti. To samo Allah može.

To što sam primoran živiti ovako u ovom vremenu je druga stvar, ali ja nisam rob parlamenta niti ikakve ljudske djelatnosti.

Poslednji put menjao 114_AhmeD dana 21 Maj 2010, 10:02, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 09:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Walker je napisao:
Ideeeeeeees pravi terorista. SILENCE I KILL YOU!!! :lol:
Do sad nisam imao predstavu s kim razgovaram sad je sve jasno.
Ja mislim da je to to.

E protiv takvih poput tebe treba imati mržnju zbog djela tvojih, a one prave dobre kršćane od čijeg jezika i ruku su mirni drugi treba i te kako poštovati. Takvi su bili u zaštiti poslanika alejhisselam kad su došli iz manastira. To su oni koji se znaju razići u mišljenju i dalje ostati "raja" a ti sigurno nisi među takvim.

Živi svoj život, neće ti niko ništa. Uvrijedi svetinju nečiju ubit će te. Korektno do kraja :wink:

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 10:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Opet ona prica o nediranju svetinja.. :roll: I meni govoris prije nekog vremena kako nisam korektan sto te nazivam licemjerom, kobajagi moze se to i ljepse reci, a u jednom od prethodnih postova nazivas covjeka licemjerom. Znaci mi sa tobom trebamo fino, a ti sa nama i nasim svetinjama kako ti nadodje? :confused3:

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 10:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Walker je napisao:
Zar je islamsko drustvo na tako niskom nivou razvoja da na provokacije i uvrjede odgovara nasiljem

A zar je zapadna demokratija toliko pala nisko da vrijeđa tuđa uvjerenja...iako jaaaaaako dobro znaju sta rade i to bas rade ciljano i cinicki (nemres mi nista ja sam demokrata).
Da, jest, stara baba Evropa je ipak tako nisko pala, kako i njeno cedo Amerika...i uglavnom ljudi koji ne razumiju vjeru, ateisti ili tzv. demokrati ne osuđuju takav nacin ismijavanja...nego se pozivaju na nekakav sud gdje ce kazna biti mizerna.

Vama pod kapu staju i karikature Isusa, Boga Oca, Svetaca, Biblije...sveeeeeeg, pa i vlastite majke, jer pa sta to se samo neko sprda s nekim...ma ne misli on to tako...kad vam neko u lice psuje ono sto vas najvise pogađa i usput on to upravo zna, vi biste ko bajagi stajali s strane i smijali se....ajd bolan pa de sjedite i izbrojte koliko ste se puta potukli u kafiću, školi, vojsci...a prije toga je bila salva psovki i uvreda, vjerovatno niste kao drustvo pali toliko nisko da ste htjeli odgovoriti nasiljem ili začepiti gubicu nekom...ja srecom jesam :D
Vidi se i po tekstovima da kiptite od bjesa, a kobajagi se krijete iza neke demokratije...

Drugo objasnjenje osim prebacivanja loptice na drugu stranu nisam ni ocekivao. Razlika izmedju kako je ti nazivas ateisticke Evrope i islama je ta sto ovi sto ovi karikaturisti ne pozivaju na linc i ubijanje, niti brane muslimanima praktikovanje njihove vjere. Druga strana to nedvosmiselno radi. Nema svrhe da objasnjavam da li kiptim od bijesa, samo cu jos jednom da citiram Ahmeda iz cije se izjave jasno vidi ko je bijesan i nadrkan.
114_AhmeD je napisao:
Nas muslimane ne interesuje nikakav zakon osim onog utemeljenog na Kur'anu. Onaj ko vrijeđa Allaha i bilo kojeg poslanika će biti ubijen i tačka.
I od srca želim da danski karikaturist i tvorci* south parka budu ubijeni, imaš šta protiv ?

@Ahmed
S tobom ne zelim da raspravljam jer ti meni zelis smrt ja tebi ne. Zelim ti put na bliski istoki u ispomoc svojoj braci u dzihadu. Pa neka te tamo ganjaju oni kojima je do tvoje glave stalo. Meni nije. I izvini sto osjecam potrebu da iskritikujem religiju koja strahom nastoji da odrzi svoje vjernike na okupu. Religiju koja se koristi metodama koje je hriscanstvo prevazislo u srednjem vijeku. I sto se suprostavljam ljudima koji pravdu uzimaju u svoje ruke i misle da je u redu da neko umre zato sto se ne slaze s njima. Stvarno sam nehuman.

Ti u svojim postovima nedvosmisleno vrijedjas svetinju hriscanstva, tvrdis da Hrist nije bog nego covjek. I niko od hriscana nije ni pomislio da ti zbog toga odrubi glavu. A vrijedjas i ateiste i njihova uvjerenja, pa se niko nije javio da ti urucuje prijetnju smrcu. Sve se vidi, sve je jasno. Ja se necu vise javljati, ti si svoje rekao.

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 10:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:

Pitanje za tebe: da li Ahmeda smatras jednim od onih pojedinaca koje spominjes, ili se potpuno slazes sa njegovim postom gdje pise o ubijanju svih koji uvrede islam? Bez retorike, vadjenja na Bibliju, tako-i-tvoji-pravoslavci-rade retorike i ostalog da mi odgovoris, kratko ako moze? Posto svi povlace liniju izmedju loseg i dobrog vjernika, a ti spominjes to ubijanje, pa mi je nejasno sta znaci dobar vjernik za tebe? Da li je dobar musliman onaj koji bi ubio svakoga ko recimo uvredi islam? Znaci ponavljam, da li pravi musliman postupa dobro i po Kuranu ako ubije svakog ko uvredi islam?

Dobar musliman je onaj koji postupa smjernicama date u Kur'anu, bolji je onaj koji se još više drži. Allahov poslanik a.s je bio "živi Kur'an", on je u svom životu sve praktično pokazao.

Treba se vidjeti prvo šta Kur'an kaže pa onda osuditi ili pozdraviti. Kur'an nigdje u sebi nema rečenice tipa " ubij nevjernika " "sveti rat " i takve te stvari ...

Ono što ja zamjeram kršćanima ( ovo nije stav islama nego lični moj ) je to što su oni pasivni previše. Muslimani su isti takvi postali i vidi u šta se pretvori svijet zbog agresivnog ateizma. Nikako mi se ne sviđaju ti stavovi " suti, zabij se u bogomolju,, nemoj nista raditi,,, ako ti plesku odvali ti okreni drugi obraz da te i po drugom zvizne "

Ove stvari vrijede SAMO i SAMO za nekog iskrenog vjernika, kojem se omakne da nešto ružno uradi.. OPROSTI MU !
Ali za šejtanovog sina koji će te u zemlju utjerati ako može, vrijeđat će te cijeli život, sa njima ne treba tako....

Poslanik a.s je 10 godina pozivao ljude u Mekki i stalno je ista grupa ljudi bila koja mu je najgore stvari radila, znali su dok je klanjao drob od deve na njega baciti itd... I kad su prešli svaku mjeru poslanik a.s im je rekao: Kurejšije, došao sam da vas koljem ! ; Zanijemili su jer su znali da on nikad ne laže.. Tako i biva, u bici na Bedru sve jedan od tih je poginuo.

NE TREBA DATI NIKOM DA TE GAZI !

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 10:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Walker je napisao:
Walker je napisao:

Drugo objasnjenje osim prebacivanja loptice na drugu stranu nisam ni ocekivao. Razlika izmedju kako je ti nazivas ateisticke Evrope i islama je ta sto ovi sto ovi karikaturisti ne pozivaju na linc i ubijanje, niti brane muslimanima praktikovanje njihove vjere. Druga strana to nedvosmiselno radi. Nema svrhe da objasnjavam da li kiptim od bijesa, samo cu jos jednom da citiram Ahmeda iz cije se izjave jasno vidi ko je bijesan i nadrkan.
114_AhmeD je napisao:
I od srca želim da danski karikaturist i tvorci* south parka budu ubijeni, imaš šta protiv ?

@Ahmed
S tobom ne zelim da raspravljam jer ti meni zelis smrt ja tebi ne. Zelim ti put na bliski istoki u ispomoc svojoj braci u dzihadu. Pa neka te tamo ganjaju oni kojima je do tvoje glave stalo. Meni nije. I izvini sto osjecam potrebu da iskritikujem religiju koja strahom nastoji da odrzi svoje vjernike na okupu. Religiju koja se koristi metodama koje je hriscanstvo prevazislo u srednjem vijeku. I sto se suprostavljam ljudima koji pravdu uzimaju u svoje ruke i misle da je u redu da neko umre zato sto se ne slaze s njima. Stvarno sam nehuman.

Ti u svojim postovima nedvosmisleno vrijedjas svetinju hriscanstva, tvrdis da Hrist nije bog nego covjek. I niko od hriscana nije ni pomislio da ti zbog toga odrubi glavu. A vrijedjas i ateiste i njihova uvjerenja, pa se niko nije javio da ti urucuje prijetnju smrcu. Sve se vidi, sve je jasno. Ja se necu vise javljati, ti si svoje rekao.

Ja nisam nacrtao podrugljivo tvoju mater niti imam ambicije to raditi. Treba reći tebi i tebi istim jednu malu rečenicu " pusti me na miru ". Ne diraj moje svetinje jer ne diram ni ja tvoje.
Iz kojeg razloga se ti rugaš čovjeku kojeg voli 2 milijarde ljudi, šta ti sa tim hoćeš postići ?
Gdje ta tolerancija i uvažavanje koju vi licemjeri spominjete ? Svaka akcija će dovesti do reakcije, zašto se čudiš ?

Neću da se spuštam na nivo nekih jadnika pa da i ja krenem crtati nešto do čeg je njima stalo ( iako je teško naći jer je ateistu samo u se' poda se' i na se' ). Neću takav vid komunikacije. Drži ti svoju demokratiju za sebe, a pusti druge.

Ja volim Isusa i nikad ga nisam uvrijedio. Ako imam drugo mišljenje ( isto ono najljepše ) ja nisam uvrijedio nikog. Tanka je linija između Kršćanstva i Islama, i samo će budala je napraviti veoma širokom :wink:

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 10:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ahmede, ja tebi ponavljam po ne znam ni ja sam koji put da smo mi presli na plan B (klanje i ubijanje) bez da smo implementirali plan A. Shvatas li sta hocu da kazem? Ako svi razmisljaju u svijetlu te price o Muhamedu, onda svako po svom nahodjenju moze da manipulise tim rijecima i nadje izgovor da odmah predje na plan B, bas zato sto su ljudi manipulatori i demagozi. Zato Pismo zauzima apsolutan stav i kaze: "Okreni drugi obraz", "Ne ubij". Bez amandmana, bez dodataka, kraj price. Mi trebamo da se vjezbamo u strpljenju da mozemo da trpimo 77 puta, a ne da se zderemo jednom dvaput gutajuci uvrede da bi treci put uradili pokolj pozivajuci se na tu pricu sa Muhamedom, da je i on navodno tako postupio.

EDIT: kazes da Isusa nisi uvredio, a nazivao si ga Dzizs Krajst. Ako je to dobronamjerno, ne vidim da si Muhameda nazivao Mujo ili sl..?

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 10:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Ahmede, ja tebi ponavljam po ne znam ni ja sam koji put da smo mi presli na plan B (klanje i ubijanje) bez da smo implementirali plan A. Shvatas li sta hocu da kazem? Ako svi razmisljaju u svijetlu te price o Muhamedu, onda svako po svom nahodjenju moze da manipulise tim rijecima i nadje izgovor da odmah predje na plan B, bas zato sto su ljudi manipulatori i demagozi. Zato Pismo zauzima apsolutan stav i kaze: "Okreni drugi obraz", "Ne ubij". Bez amandmana, bez dodataka, kraj price. Mi trebamo da se vjezbamo u strpljenju da mozemo da trpimo 77 puta, a ne da se zderemo jednom dvaput gutajuci uvrede da bi treci put uradili pokolj pozivajuci se na tu pricu sa Muhamedom, da je i on navodno tako postupio.

EDIT: kazes da Isusa nisi uvredio, a nazivao si ga Dzizs Krajst. Ako je to dobronamjerno, ne vidim da si Muhameda nazivao Mujo ili sl..?

Normalno da je plan A uvjek prvi i bolji i treba po njemu raditi. I sam poslanik alejhisselam je MRZIO rat, i mač, ali nije potpuno isključio jer Bog zna da nekim ljudima nikad plan A neće upaliti. Zašto će i policija ubiti nekog otimičara koji prijeti drugim nakon nekog vremena ? NE MOŽE uvjek plan A moj Hristov, ima zlobe previše.

Muhammed alejhisselam je tim takvim pokvarenjacima koji su patili narod objavio rat, ali je i rekao da je on zaštitnik staraca, siročadi i žena.

Mislim da si me shvatio _

Put sredine je najbolji, ne ekstremizmu, ali ne i pasivnosti.

To za Isusa ;

Svaki narod drugačije ime izgovara; Jesuus, Isa, 'Isaa, Isus, Hesus, Jošua..... Ameri kažu Džisz, jel istina ?

Muhammed ime u nekim afričkim zemljama izgovaraju Mamadou ( ko mamadou diarra onaj igrač npr ) ; u Turskoj Mehmed je verzija imena Muhammed... To je to

Poslednji put menjao 114_AhmeD dana 21 Maj 2010, 10:37, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Maj 2010, 10:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
a nisam nacrtao podrugljivo tvoju mater niti imam ambicije to raditi. Treba reći tebi i tebi istim jednu malu rečenicu " pusti me na miru ". Ne diraj moje svetinje jer ne diram ni ja tvoje.
Iz kojeg razloga se ti rugaš čovjeku kojeg voli 2 milijarde ljudi, šta ti sa tim hoćeš postići ?
Gdje ta tolerancija i uvažavanje koju vi licemjeri spominjete ? Svaka akcija će dovesti do reakcije, zašto se čudiš ?

Evo ti link gdje tvoji voljeni talibani ne samo sto omalovazavaju nego i unistavaju svetinju 500 miliona ljudi.
Pozdrav.
http://www.rawa.org/statues.htm
;)
Ako je ovo sredina, stvarno ne bih volio da upoznam ekstreme.
114_AhmeD je napisao:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]