banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Jul 2025, 16:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 188 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Crkva i mediji
PostPoslato: 25 Maj 2008, 10:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Car Dusan je napisao:
[

Знаш духови могу бити разни, лако може да се деси, да те демони узму и прикажу лажну слику!
Јер Црква јесте Бог....а Бог јесте у Цркви...

"Црква Христова је једина радост у свету... Истина се другачије назива Православљем."

I on meni kaže da imam halucinacije, paranoje i tripove ! ah. :roll: :)

Bog je u svakoj travki, atomu, ljudima, univerzumu. Crkva je malo pretijesna da sve to stane u nju. :confused3: :confused2:

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 11:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2006, 23:11
skitnica je napisao:
filozofija
nego sta
pa na tom pitanju se temelji sva duhovnost, umjetnost, filozofija
na pitanju, ne na odgovoru

Види да си од почетка погрешио..Бог и Црква се темељи на ВЕРИ!
После иду награде!
Јер се каже:
20. Васкрсење Христово - празан гроб. Марија Магдалина и Петар и Јован на гробу. Јављање Христа послије васкрсења: Марији Магдалини, Једанаесторици апостола без Томе и са Томом.

29. Рече му Исус: Зато што си ме видио, повјеровао си; блажени који не видјеше а вјероваше.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 11:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:

Bog je u svakoj travki, atomu, ljudima, univerzumu. Crkva je malo pretijesna da sve to stane u nju. :confused3: :confused2:

Ти гледаш материјално на свет, и ниси баш разлучила неке ствари, али има времена, никада није касно!
Бог је створио сву ТВАР..али је само ЧОВЕК ОБожен-сједињен са БОГОМ....значи Доласком Господа кроз Сина ХРИСТА...на земљу...сјединио се поново са човеком, и направио нови савез..уништио смрт, Васкрсењем...и преко човека Васкрсао и твар...
А Црква је заједница људи, где се окупљају на заједничку молитву!
А Зграда у којој се молимо, може бити и стан, као у неким мухамеданским земљама, где су Хришћани прогоњени па се крију...и то се и даље назива Црквом, јер се људи заједно моле!
ЦРКВА!

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 11:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Car Dusan je napisao:
skitnica je napisao:
filozofija
nego sta
pa na tom pitanju se temelji sva duhovnost, umjetnost, filozofija
na pitanju, ne na odgovoru

Види да си од почетка погрешио..Бог и Црква се темељи на ВЕРИ!
После иду награде!
Јер се каже:
20. Васкрсење Христово - празан гроб. Марија Магдалина и Петар и Јован на гробу. Јављање Христа послије васкрсења: Марији Магдалини, Једанаесторици апостола без Томе и са Томом.

29. Рече му Исус: Зато што си ме видио, повјеровао си; блажени који не видјеше а вјероваше.

da ovo nije druga tema?
ajde dobro, nema veze

nista ja nisam pogrijesila
da, da, nagrada dolazi poslije, ali ostaje da si unaprijed svjestan da te ona ceka ako vjerujes, budes dobar itd.
dakle, forsira se nekakva dobrota, vjera iz koristoljublja

ljudi vjeruju iz raznih razloga, recimo iz konformistickih, ZA SVAKI SLUCAJ, jer, pobogu, sta ako bog ipak postoji bas takav kakvog crkva prikazije, a oni hrabro ne vjerujuci propuste takvu gotivu kao sto je raj

Ovo je POST.

Poslednji put menjao skitnica dana 25 Maj 2008, 11:14, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 11:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kako car Dušan, fino, sadržajem svojih postova, afirmiše naše teze o crkvenim službenicima. :D :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 11:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Car Dusan je napisao:
XIX century je napisao:

Ти гледаш материјално на свет, и ниси баш разлучила неке ствари, али има времена, никада није касно!
Бог је створио сву ТВАР..али је само ЧОВЕК ОБожен-сједињен са БОГОМ....значи Доласком Господа кроз Сина ХРИСТА...на земљу...сјединио се поново са човеком, и направио нови савез..уништио смрт, Васкрсењем...и преко човека Васкрсао и твар...
А Зграда у којој се молимо, може бити и стан, као у неким мухамеданским земљама, где су Хришћани прогоњени па се крију...и то се и даље назива Црквом, јер се људи заједно моле!
ЦРКВА!

Zar Nesagledivom i Nemjerljivom ( Duh, Molitva i BOg ) treba fizička blizina i okupljanje, tj. skupljanje unutar zidova, da bi došli u ekspresiju?

Poslednji put menjao XIX century dana 25 Maj 2008, 11:20, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 11:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Car Dusan je napisao:
XIX century je napisao:

ЦРКВА!

uuuuuuu
de malo razmisli ko je tu materijalista
ako je travka iskljucivo materijalna, kao i univerzum, onda je i covjek, a onda boga nema

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 11:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
Car Dusan je napisao:
XIX century je napisao:

ЦРКВА!

Zar Nesagledivom i Nemjerljivom ( Duh, Molitva i BOg ) treba fizička blizina i okupljanje, tj. skupljanje unutar zidove, da bi došli u ekspresiju?

Опет гледаш, земљаким умом, на духовне ствари..мериш дух физичким мерама..
Није у томе бит, него да је Господ сам заповедио и рекао да се скупљамо на МОЛИТВУ ЗАЈЕДНИЧКУ..
Јер је он са нама....Господ тражи од нас заједницу, да се помажемо, поштујемо и волимо, да се бринемо једни за друге, чак и МОНАСИ пустињаци, на заповед Епископа одлазе у заједницу и помажу , свако на свој начин..Значи када је заједница у питању и монаси пустињаци долазе у свет. Наравно пре свега треба себе исправљати и спашавати, јер само тако можеш да помогнеш и Брата(Сестру) свога-ју...

---------------------------------------
"Оче наш" на маорском:

E to matou Matua i te rangi,
Kia tapu tou ingoa.
Kia tae mai tou rangatiratanga.
Kia meatia tau e pai ai ki runga ki te whenua,
kia rite ano ki to te rangi.
Homai ki a matou aianei he taro ma matou mo tenei ra.
Murua o matou hara, me matou hoki e muru nei
i o te hunga e hara ana ki a matou.
Aua hoki matou e kawea kia whakawaia;
engari whakaorangia matou i te kino.
Nou hoki te rangatiratanga,
te kaha, me te kororia, ake, ake.
Amine.

http://www.christusrex.org/www1/pater/JPN-maori.html

----------------------------------------------------
На аустралијском (абориџинском) креолском:

Dedi langa hebin,
yu neim im brabli haibala, en melabat nomo wandim enibodi garra yusum yu neim nogudbalawei.

Melabat wandim yu garra kaman en jidan bos langa melabat,
en melabat wandim ola pipul iya langa ebri kantri garra irrim yu wed en teiknodis langa yu seimwei laik olabat dum deya langa hebin.

Melabat askim yu blanga gibit melabat daga blanga dagat tudei.

Melabat larramgo fri detlot pipul hu dumbat nogudbala ting langa melabat,
en melabat askim yu blanga larramgo melabat fri du.

Melabat askim yu nomo blanga larram enijing testimbat melabat brabli adbalawei,
en yu nomo larram Seitin deigidawei melabat brom yu.

Ol detlot ting na melabat askim yu, Dedi, dumaji yu bos,
en ola pawa kaman brom yu, en yu na det brabli shainiwan lait,
en melabat kaan lukbek langa enibodi. Oni langa yu na.

Amin.

А ово је исто је у питању језик Абориџина, само не знам који:
http://www.firstnationhelp.com/ali/lordsprayer/

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 11:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

skitnica je napisao:

uuuuuuu
ako je travka iskljucivo materijalna, kao i univerzum, onda je i covjek, a onda boga nema

Садса лупеташ већ..
Имаш тенденцију, да сам себе лажеш, јер нико није већи непријатељ човеку, него он сам себи!

Човек је добио и разум и душу...ОД БОГА!

А животиње и травке нису!(животиње само душу, без разума)
Него служе човеку на корист!
Онови Теологије..седи 1!

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 11:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

a pomoću im tako što se skupimo u jednu sobu i molimo se.... :lol: :confused2: Ne potcjenjujem moć molitve, naprotiv. Ali ti je ne precijenjuj ! Zajednice ljudi postoje i bez Crkve ( što Crkvu, naravno, boli ). Eto , braćo moja i sestre, mi nikad jedni drugima ne bi mogli pomoći da nije Crkve !

p.s. ove fore možeš samo prodavati neukom i nepismenom narodu u svojoj seoskoj parohiji. Bez uvrede neukim i nepismenim, al nisam imala drugi primjer za ilustraciju. :confused2: :confused3:

optužuješ me već 2. put da sam materijalna u Duhu. Aj pogledaj ko omaterijalizovao Gospoda i Duh i pretvorio ga u crkveni objekat. :roll:

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 11:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
a pomoću im tako što se skupimo u jednu sobu i molimo se.... :lol: :confused2: Ne potcjenjujem moć molitve, naprotiv. Ali ti je ne precijenjuj ! Zajednice ljudi postoje i bez Crkve ( što Crkvu, naravno, boli ). Eto , braćo moja i sestre, mi nikad jedni drugima ne bi mogli pomoći da nije Crkve !

p.s. ove fore možeš samo prodavati neukom i nepismenom narodu u svojoj seoskoj parohiji. Bez uvrede neukim i nepismenim, al nisam imala drugi primjer za ilustraciju. :confused2: :confused3:

Мислим, стварно си некултурна и тврдоглава, ја не продајем форе, него причам своју страну, твоју мржњу према Богу(Цркви) продај ти неком другом..изврћеш речи, јер свако ко чита моје писаније, зна да то што ти говориш нема везе, већ твој ум пун мржње, теби изврће у глави!
Мени је тебе жао.
Али нека ти Бог помогне!

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 11:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Car Dusan je napisao:
XIX century je napisao:

Мислим, стварно си некултурна и тврдоглава, ја не продајем форе, него причам своју страну, твоју мржњу према Богу(Цркви) продај ти неком другом..изврћеш речи, јер свако ко чита моје писаније, зна да то што ти говориш нема везе, већ твој ум пун мржње, теби изврће у глави!
Мени је тебе жао.
Али нека ти Бог помогне!

ne treba mi tvoje sažaljenje. Meni tebe nije žao. Svako dobije šta zaslužuje.

Kakva mržnja? Ako se ne slažem s tvojom "stranom" kako je zoveš, onda sam puna mržnja i za žaljenje? Aj čovječe, malo koči...

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 11:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Car Dusan je napisao:
skitnica je napisao:

uuuuuuu

Садса лупеташ већ..
Имаш тенденцију, да сам себе лажеш, јер нико није већи непријатељ човеку, него он сам себи!

Човек је добио и разум и душу...ОД БОГА!

А животиње и травке нису!(животиње само душу, без разума)
Него служе човеку на корист!
Онови Теологије..седи 1!

ohoho
cemu zestina?
koja teologija?
kakvo laganje, lupetanje i sl.?
nije pristojno tako se izrazavati, ocjena iz vladanja: zadovoljava i pride Ukor odjeljenskog vijeca

Car Dusan je napisao:
али је само ЧОВЕК ОБожен-сједињен са БОГОМ

zbog ovakvih teoloskih stavova imamo katastrofalno ekolosko i zdravstveno stanje na planeti
premalo postujemo svemir

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 11:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

da skitnice, jel ti znaš da životinje nemaju nikakvu kosmičku težinu, jer nemaju razum? ovakav stav crkve prema životnjima mi pravi užasne gasove u stomaku... :x Ne tolerišem nikakvo omalovažavanje životinja, jer ih smatram mnogo, mnogo boljim od ljudi. :angry4:

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 11:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

da
i ne samo zivotinje, cak i neorganske tvari su i te ikako obozene

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 11:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

skitnica je napisao:

zbog ovakvih teoloskih stavova imamo katastrofalno ekolosko i zdravstveno stanje na planeti
premalo postujemo svemir

Опет грешиш, ја немам појма, ко вама просипа те небулозе?
Православна Црква, изразито забрањује, непоштовање твари коју нам је Господ дао на корист, већ тражи да се односимо према даровима Бога са поштовањем и умереном користи за нас..
Значи: Када ловим рибу, дивљач и сл... да ловим колико ми је довољно,
Када сечемо дрва, да сечемо колико нам је довољно!
Православни хришћанин никада није против екологије и чувања средине..
Ми на земљу и остало, гледамо као на дар од Бога ...
Откуд вама та лажна убеђења, мени није јасно, једини закључак је о елементарном непознавању Хришћанства...од стране вас неколико!

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 11:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Значи:
Скитнице и XIX century, научите основне ствари о Хришћанству и немој више да се леватите и срамотите!
Знам да је тећко сести и узети књигу у руке...али мука се свака исплати.
Када научите нешта, можемо причати, до тада ИГНОРЕ!

Ја мислио озбиљни људи за разговор, овде једино, Дамаскин, Твртко и Лавић..знају нешта.
И наравно Ведер ..ипак је МОД.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 11:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ma da, pojma mi nemamo, čiko. De nam ti reci šta i kako? :confused3: :confused2:

Jedina alatka kojom se ti ovde nadmećeš je agresivnost u nametanju stavova, a ne sadržaj tih stavova. Ja nemam tu agresivnost, to me možeš podučiti. Jel ima neki kurs u crkvi?

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 11:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2007, 12:39
Опет се враћамо на исто. Људи који су одрасли и васпитани у комунизму да је исправно убити идеолошког противника, затворити га, мучити, отети му имовину, присвојити што ти је воља, где ни Црква и верници нису били искључени од тих прогона; одједном када је све то пропало не могу почети мислити позитивно о Цркви и верницима.
Нарочито, што ником од комунистичких злочинаца није суђено.
Такви људи нису ни тамо ни овамо. Идеологија у коју су веровали је пропала, а вери не могу да пшриђу, јер би прво требали да се покају и одрекну заблуда.
А овако је много лакше, са стране стојати и критиковати све редом.

Шта кога боли уво како Црква троши паре, када ту нема ниједног његовог динара.
Не можеш да критикујеш рад организације којој не припадаш.
Да ја нпр. дођем у ловачко удружење, почнем да их учим памети, они ми кажу : Јеси ли ти друг члан ?
Ниси, аут плиз :angry4:

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 11:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Car Dusan je napisao:
Значи:

Ја мислио озбиљни људи за разговор, овде једино, Дамаскин, Твртко и Лавић..знају нешта.
И наравно Ведер ..ипак је МОД.

Aj vader, majketi, stavi na ulazu u ovaj podforum natpis : dozvoljeno isključivo za Damaskina, Tvrtka, DUšana i Lavića.

Pošto nas je i Damaskin neki dan tjerao da se čistimo s ovog foruma.

Reko, vidim da im ovaj podforum mLogo znači, pa im udovolji. Meni ne znači tako puno.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 188 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]