O bORGqUEEN, imaj vise strpljivosti i razumjevanja kada citas moje postove i kad uvidis grijesku u mome komentaru, pokusaj naci mi neko opravdanje jer ja sam covjek kao i svako koji je sklon grijesenju, a uz to sam i pomalo ovamo drugim stvarima zauzet, a ovdje eto navratim i kad pisem veoma cesto znam da pisem, a razmisljam i slusam neke druge ovamo stvari jer budem ponekad na to primoran. Tako mi se ponekad uvece da napisem sto ne bih ili pak neka veca gramaticka grijeska, a ja trazim halala zbog toga. Ipak sa strane sto i dolazi mi dok sam ovdje, nije nista negativno, ali mi pravi ponekad smetnje.
Citiraj:
Abdurrahmane......citaj bolan CIJELI tekst, ne samo ono sto ti se svidja:
Napisah....."Ono sto ti podvodis pod Islam je sljedece: "
To je ono STO TI smatras Islamom, ne ja.
Ono sto je Objava od Boga Uzvisenog i sto je vjerodostojnim putem preneseno od Njegova Poslanika Muhammeda, s.a.w.s., je islam, a sve mimo toga nije islam niti ce biti. S toga, mi prihvatamo kako Kur'an, tako i Sunnet Poslanika ( Put Poslanika ), jer jedno bez drugog ne mogu i s toga je Boziji Poslanik rekao, a to mu je objavio Uzviseni Bog da se njegov ummet ( Poslanikov narod ) nece sloziti na zabludi, a to je sve iz razloga sto ce ostati autenticnost ove vjere tj., sunneta Njegova Poslanika, a za Kur'an se niko ne brine jer je Nj nemoguce izmijeniti.
Citiraj:
Lijepo se obucite...tacno.
Dakle, kratke nogavice na pantalonama su novotarija?
Ma ko li je samo izmisli........?
Doslo je vjerodostojnim putem od Poslanika Muhammeda, sallallahu 'alejhi ve sellem, zabrana nosenja pantalona ili hlaca preko clanaka, tj., da se ili vuce za covjekom po zemlji ili da vise / preko clanaka prelaze hlace IZ OHOLOSTI. Postoje dva hadisa u sahih Muslimu, mislim da se radi o zbirci hadisa pod brojem 1. Dakle, nosenje krace odjece da ne prelazi clanke je sunnet Bozijeg Poslanika i to se praktikuje kod muslimana koji drze cvrsce do vjere iz toga sto je tu pokornost Poslaniku, a ko je pokoran Poslaniku, pokoran je i Allahu/Bogu. S toga, onaj ko nosi iz oholosti pantole preko clanaka ili da se vuku, potpada pod one koji su osudjeni zbog nedolicnog djela, jer mnoge opcekoristi se kriju u tom propisu, kao prvo i glavno da od covjeka odlazi dalje oholost, a kao drugo i zbog cistoce.
Dakle, ovaj propis nije izmisljen, on ima jasan dokaz u hadisima Bozijeg Poslanika. Ako i dalje ne vjerujes, ja ti ih mogu originalno da ovdje postiram i da ti dam izvor odakle su uzeti. Upravo vize glave mi stoje dva dijela zbirki hadisa od imama Muslima.
Citiraj:
Tacno, opet; samo me zivo zanima sto li rahmetli Barcic nikad vozacki ne polozi, a tako gorljivo je vazio o Islamu?
O prijatelju moj, manje slusaj i vjeruj medijama, glava ce ti biti cistija od propagande i svakakvih lazi. I sam znas da se danas najveca nedjela i propaganda lazna siri upravo preko medija.
Reci cu ti ovdje nesto, a neka i drugi vide: Ja sam poznavao veoma dobro hafiza profesora Jusufa Barcica, Allah s njim bio zadovoljan. On je imao vozacku polozenu, ali mu je, kako znam, istekla pa nije bio na vrijeme istu obnovio. Takodjer i oko postivanja saobracajnih znakova i saobracajnog zakona, velika propaganda i lazi su iznijeti na njega, a ja znam da to nije tako.
Citiraj:
"Svi su ljudi pred Allahom jednaki".....ili si mozda zaboravio?
O prijatelju moj, mozemo voditi dijalog fin, ali ti savjetujem da ne plivas daleko od obale, jer bi se mogao sa tobom talas da poigra pa da te savlada, iako si mozda dobar i iskusan plivac, ali talasi su mnogo jaci Gospodara tvoga i moga.
Ovo zato - jer nisi naveo kako treba kur'anski ajet kojeg si mislio da si naveo pod znake navoda. Kur'anski ajet ide ovako: "A kod Allaha je najbolji onaj koji Ga se najvise boji." Dakle, kod Boga su svi ljudi jednaki, samo sto ih razlikuje ta jednakost po njihovoj sopstvenoj bogobojaznosti prema Njemu, tebareke ve teala, s toga, jednaki su kao bica svi, jer im svima Bog daje opskrbu, a kako se navodi u jednoj predaji da ovaj prolazni dunjaluk/ovaj svijet vrijedi ista kod Boga, pa makar kao krilo musice, Allah ne bi dao ni gutljaja vode da se napije nevjerniku na ovom dunjaluku, jer taj nevjernik porice Allaha kao Stvoritelja, pa kako da bude Mu zahvalan na Njegovim savrsenim blagodatima ?!