Велики поздрав Грозниум и сретни и радосни празници!
Citiraj:
Za nebuloze nekog poglavnika kao sto je papa stavrno nemam rijeci nego neka izvadi deblo iz oka svoje nebulozne organizacije i sveg zla sto su ga napravili i koje dan danas cine ,jer kao i svi drugi autaristi i vjerski fanatici negiraju slobodu izbora - jedno od osnovnih ljudskih prava !
Нажалост се морам сложити да је Римски апсолутизам, који је нажалост и данас присутан само на много перфиднији начин нанио само зла западном свијету и цјелокупној слици хришћанства и Христових ријечи...
Citiraj:
a i predlazem ti da svoje vreme provodis u izgradnji raja na zemlji umjesto sto cekas smrt kao spasenje
Слажем се...
Citiraj:
vrhun ca religijskog/ vjerskog cinizma je da za stanje u ljudskom drustvu krive sve neistomisljenike - ateiste odnosno tkz. vanjske nepravde znaci onih van njihovih sekti/oganizacija ne videci gresnost u sebi i svojim redovima .
Чињеница јесте да многи људи који себе називају хришћанима нису баш за примјер дургима. Данашње искуство нам показује да ситуација није сјајна ни међу нашим свештенством, које представља баласт из времена комунизма (неке од њих је бивша УДБА и слала на богословију као њихове људе "изнутра").
Срећом, све је више младих и образованих свештеника који имају много тога умног и духовног рећи и учинити и који улијевају наду да ће духовна слика наших крајева имати благословену будућност.
Citiraj:
Cinizam je bio napredna misao u staroj Grckoj simpaticnoh ljudi koji su propovijedali da nista ni bog ni religija ni drzava nije potrebno covijeku da bi opstao .sa cim se mogu debelo sloziti .
Немој тако драги Грозниуме, и мени је Диоген киник био један од најдражих ликова. Кад читам његове догодовштине, очекујем само да се појаве Џеј и Сајлент Боб иза угла и да тек тад настане лудило...
Citiraj:
za kraj ostavljam dve kotradiktornosti iz bozijih zapovjedi :
1. Ja sam Gosopod Bog Tvoj , nemoj imati drugih bogova osim mene.
2.Ne pravi sebi idola niti kakavog lika , nemoj im se klanjati niti im sluziti.
Па наравно, запосвјест каже да човјек даје почаст Богу Твроцу, а не идолима - грому, ватри, води, златном телету, држави, новцу, скупим аутимаитд...
Citiraj:
ispade da su ateisti jedini pravi vjernici

Да знаш да понекад стварно јесу...
Сретни празници!
Христос раждајетсја!