Hristov je napisao:
Komunizam možda jeste utopija, ali reći da je hrišćanstvo utopija je besmislena izjava
Tebi je besmislena.
A ja tebe opet pitam da mi navedes covjeka koji zivi iskljucivo po Hristovim nacelima.
Ne pitam te da mi navodis osobine dobrog covjeka, vec hriscanskog covjeka, koji se pridrzava svega sto pise u Bibliji.
Takav covjek ne postoji. Takav covjek moze postojati jedino ako se izoluje od svijeta i drustva, primjer zabaceni manastiri ili slicno, sto je po meni u totalnoj suprotnosti sa samom sustinom covjekovog postojanja. Covjek van drustva nije covjek.
Hriscanstvo je najveca utopija jer je protivno covjekovoj prirodi. Komunizam ili ostale politicko-ekonomske ideologije su jednostavno utopije sa aspekta drzave ili drustva.
Citiraj:
Da li ću ja biti dobar prema mom komšiji ne zavisi od toga u kakvom društvenom sistemu živim, nego od toga kakav sam čovjek.
A to da li je neko dobar covjek ne zavisi uopste da li je neko vjernik ili ne.
Ideologija nema veze sa ubijanjima???
Oooo majko sta citam...
Pa da, to je ona prica, nije kriv nacizam kao ideologija za genocid miliona vec je kriv Darvin i ostali bezboznici...
Mislis li da ce nestati zla na svijetu ako se nekim cudom svi presaltamo u vjernike??
Eno ti Amerike, zemlja nafilovana do grla religijom i raznim denominacijama...
Zasto to hriscanstvo nije uspjelo u realizaciji ideja?
Najbrojnija je religija na svijetu. Kako onda, kao sto ti i pitas, opet postoji toliko zla i u hriscanskim zemljama a i u ostalim drzavama?
Nije li i zbog toga hriscanstvo utopija, jer u osnovi ima toliko ideja dobra, pravednosti i sl. a u stvarnosti je slika potpuno drugacija.
I naravno, sada ces ti reci da to nije do hriscanstva vec do ljudi a ja se necu sloziti.
Obrati paznju na istocnjacke religije. Pogledaj ponasanje Japanaca u ovim kriznim situacijama.
Da li takvo ponasanje mozes zamisliti u bilo kojoj zapadnoj drzavi (pod zapadom ubrajam i nas odnosno taj neki zapadni blok monoteistickih zemalja)??
Ja ne mogu.