banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Jun 2025, 01:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 162 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Mar 2011, 15:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Popokatepetl je napisao:
Исто тако, не мислим да је Елвис особа која ће се накачити, он само зна бити жустар у расправама, али не бих рекао да вријеђа, а не изгледа ми ни као неко ко шаље луђачке приватне поруке са којекаквим пријетњама.

Ma naravno. Ovo je u medjuvremenu prestala biti rasprava o nacinu na koji Elvis diskutuje, poceli smo pisati uopsteno, barem ja.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 16:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Japanese_rose je napisao:
Btw, posto vec vidim tvoje predrasude, moja prijateljica iz Zimbabvea je vrlo obrazovana, trenutno na nivou magisterija. I ja ga dovrsavam. Imas li ga ti srecice ? :P

Tim gore. Da neko ko treba da magistrira (iako svakakvi danas magistriraju) ne moze da skonta evo i nakon 5-6 postova o cemu ja pricam.

Ruzo draga, hajde sad pazljivo citaj.
Ja uopste ne govorim o tome kako ja gledam na ljude druge nacije, ja imam isto misljenje kao i ti, ne podrzavam nikakvu fobiju prema onim "drugim", bili to muslimani, crnci ili homoseksualci.
I treba se odnositi prema ljudima bez predrasuda, ali pobogu o tome ja nisam pricao uopste na ovoj temi, tema se od pocetka odnosi na neke sire pojave, drustvene odnose uopsteno, a ne na pojedinacne slucajeve.
I sa tog aspekta ja govorim o multikulturalizmu, iz aspekta drzave ili cjelokupnog drustva u nekoj zemlji, a ti si to prevela u moju mrznju i predrasude prema drugim nacijama :roll:
Japanese_rose je napisao:
Sve dogme i predrasude padaju ili se potvrdjuju na individualnom nivou.

Pa kako si onda mogla da zakljucis da sam ja pun predrasuda (kako si mogla da potvrdis te predrasude) ako ja nisam govorio na individualnom nivou??

Kad smo vec kod hvaljenja obrazovanjem, pa ja studiram tu sociologiju valjda znam o cemu pricam. I zbog toga se od pocetka bunim protiv individualnog posmatranja ovog problema.
To vam je kao i bilo koji drugi problem, ako imate npr. maloljetnicku delikvenciju, hocete li reci "pa taj problem bi se rijesio kada bi sva djeca bila postena, kada bi imali ljubavi prema ostalima" itd. ili bi stvari posmatrali iz sireg ugla pa uvidjeli jos drugih uzroka ove pojave, pa povezali tu pojavu sa drugim pojavama itd.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 16:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Izvini, možda si napisao, nisam pratio temu, ali možeš li mi objasniti zašto su utopija? Šta sprečava ljude da prihvate neku ideologiju? Borba za opstanak?

Uglavnom zbog toga sto je drustvo uvijek diferencirano na vladajucu elitu koja je u manjini i na vecinu nad kojom se vlada.
I zbog interesa te elite koja posjeduje cjelokupnu moc vecina ideologija nisu moguce.
Sta je bio komunizam nego jos jedan totalitaristicki represivni rezim...

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 17:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
ma sta se ti studentu sociologije upustas u raspravu sa magistrima nauka ruzu i njenu camugu koje sve imaju u malom prstu, nemoj da te pocnu ispitivati maksa vebera i idealne tipove :D

aj nabroj funkcionaliste :P

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 17:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Elvise, ne možeš komunizam kao društveno-političko-ekonomski sistem upoređivati sa hrišćanstvom koji se obraća samom pojedincu. Komunizam možda jeste utopija, ali reći da je hrišćanstvo utopija je besmislena izjava, jer hrišćanstvo je opredijeljenje svakog pojedinca, dva-tri ili više čovjeka mogu reći da ne žele komunizam, ali da oni kobajagi donesu jednoglasnu odluku da ne žele hriščanstvo ili islam ili budizam je besmislica, jer svaki čovjek sam za sebe prihvata i živi hrišćanstvo, bez obzira u kakvom društvenom poretku živimo.
Dobro, ti pričaš o masama, pričaj i dalje, ali razumi da ja i poneki ovdje vidimo problem u pojedincu.
Da li ću ja biti dobar prema mom komšiji ne zavisi od toga u kakvom društvenom sistemu živim, nego od toga kakav sam čovjek.
Pročitaj još jednom prvi post i reci kakve veze ima prisustvo ili odsustvo bilo kakve ideologije sa time što smo se, i pored toga što se većina deklariše kao vjernici, ubijali? Kakvo društveno ili bilo kakvo drugo uređenje može sprečiti ono što se dešavalo prije 17-18 godina, ako pričamo o masama? Šta čovjeku dati, šta mu učiniti pa da se više ne ponovi prošlost? Uloga sociologije je isključivo deskriptivna, ajde sad ostavi sociologiju i reci kako riješiti problem?

The hell where youth and laughter go.

Poslednji put menjao Hristov dana 19 Mar 2011, 18:03, izmenjena 3 puta

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 17:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Dec 2010, 20:48
Popokatepetl je napisao:
Елвис ... не изгледа ми ни као неко ко шаље луђачке приватне поруке са којекаквим пријетњама.

Nikad se ne zna... ahahahahhaa

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 18:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Komunizam možda jeste utopija, ali reći da je hrišćanstvo utopija je besmislena izjava

Tebi je besmislena.
A ja tebe opet pitam da mi navedes covjeka koji zivi iskljucivo po Hristovim nacelima.
Ne pitam te da mi navodis osobine dobrog covjeka, vec hriscanskog covjeka, koji se pridrzava svega sto pise u Bibliji.

Takav covjek ne postoji. Takav covjek moze postojati jedino ako se izoluje od svijeta i drustva, primjer zabaceni manastiri ili slicno, sto je po meni u totalnoj suprotnosti sa samom sustinom covjekovog postojanja. Covjek van drustva nije covjek.

Hriscanstvo je najveca utopija jer je protivno covjekovoj prirodi. Komunizam ili ostale politicko-ekonomske ideologije su jednostavno utopije sa aspekta drzave ili drustva.

Citiraj:
Da li ću ja biti dobar prema mom komšiji ne zavisi od toga u kakvom društvenom sistemu živim, nego od toga kakav sam čovjek.

A to da li je neko dobar covjek ne zavisi uopste da li je neko vjernik ili ne.

Ideologija nema veze sa ubijanjima???
Oooo majko sta citam...

Pa da, to je ona prica, nije kriv nacizam kao ideologija za genocid miliona vec je kriv Darvin i ostali bezboznici... :roll: :roll:
Mislis li da ce nestati zla na svijetu ako se nekim cudom svi presaltamo u vjernike??
Eno ti Amerike, zemlja nafilovana do grla religijom i raznim denominacijama...

Zasto to hriscanstvo nije uspjelo u realizaciji ideja?
Najbrojnija je religija na svijetu. Kako onda, kao sto ti i pitas, opet postoji toliko zla i u hriscanskim zemljama a i u ostalim drzavama?
Nije li i zbog toga hriscanstvo utopija, jer u osnovi ima toliko ideja dobra, pravednosti i sl. a u stvarnosti je slika potpuno drugacija.
I naravno, sada ces ti reci da to nije do hriscanstva vec do ljudi a ja se necu sloziti.
Obrati paznju na istocnjacke religije. Pogledaj ponasanje Japanaca u ovim kriznim situacijama.
Da li takvo ponasanje mozes zamisliti u bilo kojoj zapadnoj drzavi (pod zapadom ubrajam i nas odnosno taj neki zapadni blok monoteistickih zemalja)??
Ja ne mogu.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 18:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Frisky_Dingo je napisao:
ma sta se ti studentu sociologije upustas u raspravu sa magistrima nauka ruzu i njenu camugu koje sve imaju u malom prstu, nemoj da te pocnu ispitivati maksa vebera i idealne tipove :D

Jedan je Dirkem :)

Njega treba dati na citanje nekim osobama sa foruma:
Citiraj:
sociology should study phenomena attributed to society at large, rather than being limited to the specific actions of individuals.

I da, idealni tipovi su taaako lagani :)
Parsons i Merton, e tu su jebaci mame :D

Poslednji put menjao Elvis Presley dana 19 Mar 2011, 18:26, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 18:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Opet ti po vjeri i vjernicima...

Pročitaj još jednom prvi post i skontaj o čemu se priča, ne pričamo da li postoji savršen vjernik već zašto se ljudi ne drže zapovijesti onoliko koliko je dovoljno da izađemo iz ljudske mizerije u medjuljudskim odnosima kod nas, o kakvoj ti utopiji stalno pričaš... Ne moram valjda biti Hrist da se ne svađam sa komšijom ili ne mrzim Hrvate ili Bošnjake...

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 18:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

SAG je napisao:
Popokatepetl je napisao:
Елвис ... не изгледа ми ни као неко ко шаље луђачке приватне поруке са којекаквим пријетњама.

Nikad se ne zna... ahahahahhaa

A ti novinaru suti, sta ti znas :D

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 18:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Elvis Presley je napisao:
Citiraj:
sociology should study phenomena attributed to society at large, rather than being limited to the specific actions of individuals.

Dobro sociolože, ajd sad malo o temi.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 18:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
A ima tema? :lol:

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 18:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Opet ti po vjeri i vjernicima...

Pročitaj još jednom prvi post i skontaj o čemu se priča, ne pričamo da li postoji savršen vjernik već zašto se ljudi ne drže zapovijesti onoliko koliko je dovoljno da izađemo iz ljudske mizerije u medjuljudskim odnosima kod nas, o kakvoj ti utopiji stalno pričaš... Ne moram valjda biti Hrist da se ne svađam sa komšijom ili ne mrzim Hrvate ili Bošnjake...

Ama ja i ne pricam o vjeri!!!
Ooooooo neki imaju dar za totalno izvrtanje sustine u postovima.

Bas zato i govorim od pocetka, vjera i nema veze s tim, vi ste govorili kako bi trebali svi da budemo dobri ljudi i da cinimo dobro i da ce svi problemi nekim cudom nestati (u sustini, trebali bi da se ugledamo na Hristovo ucenje i da se drzimo zapovjesti, kako i sam kazes).
I onda sam ja rekao da stvari nisu tako jednostavne i da to ne moze biti rjesenje jer su stvari slozenije.

Jbt ti ces samo izvrtati pricu da bi kontrirao meni i tako se mozemo raspravljati u nedogled...

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 18:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Citiraj:

Dobro sociolože, ajd sad malo o temi.

I ti si sad docekao jedan moj offtopic da bi dolio ulje na vatru i mene iskritikovao.
Kakav je to Elvis sindrom, ne boj se, ne ujedam ja :)

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 18:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ujedaš malo vjernike, pročitaj malo svoje postove ljudino, možda ti to nesvijesno, zato uvijek valja pročitati svoje postove, da vidiš šta si napisao.

Niko ne kaže da trebaš preći u vjernike da bi bio bolji, pitanje glasi zašto rat uprkos tome što se većina deklariše kao vjernici, zašto se onda ti vjernici ne ponašaju kao vjernici. Kontaš poentu pitanja? Ovo nema veze sa komunizmom niti ideologijama niti sociologijom...

Poslednji put menjao Hristov dana 19 Mar 2011, 18:46, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 18:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Ujedaš malo vjernike, pročitaj malo svoje postove ljudino.

Jadni vi vjernici, morate da trpite teror strasnog Elvisa...

Hristov je napisao:
Ovo nema veze sa komunizmom niti ideologijama niti sociologijom...

To ti mislis i sve sto ti ja mogu reci je da si u zabludi. Al' ti svoje misljenje promjenit' neces, necu ni ja svoje i eto ga.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 18:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dobro, ajd sad reci konačno nešto na temu. Znači zašto onaj vjernik ubija svog bližnjeg? Zašto kaže da je vjernik a ipak laže, krade, ubija, mrzi drugu naciju, itd..?

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 18:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja sam na pitanje iz prvog posta odgovorio, imas moj post na prvoj strani pa citaj.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 19:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Znači ubija ga, krade i laže zato što multikulti nije moguć? OK. Zašto Srbin mrzi Srbina, Bošnjak Bošnjaka? Zbog komšija Bošnjaka, odnosno Srba?

Poslednji put menjao Hristov dana 19 Mar 2011, 19:03, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2011, 19:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Frisky_Dingo je napisao:

Jedan je Dirkem :)

Citiraj:

I da, idealni tipovi su taaako lagani :)
Parsons i Merton, e tu su jebaci mame :D

psujes pred profesorkama magistrima ruzom i camugom :roll:

ode karijera

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 162 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]