mary juana je napisao:
Isto kao što je danas engleski jezik svjetski jezik, kojeg manje više svak koristi i govori, tako je i u to vrijeme bilo jezika koji su bili poznati i na kojima su se sporazumjevali ljudi, npr grčki, latinski hebrejski itd. šta misliš kako se odvijala komunikacija trgovina i sl. tako su i Muhamedu njegove sluge koji su govorili te jezike i obavljali poslove za njega čitali bibliju, a on je dao njima da oni zapišu njegovo mudrovanje o tome kako on to vidi, a to je i viđeno (pošto mu se svidjelo to što je čuo) kao jedan od načina da se kroz jednog boga ujedine arapska plemena koja su bila u stalnim sukobima, i to je to.
Koliko sam ja upoznat Muhamed je bio vlasnik velikog broja stoke i trgovac što je u ono vrijeme ekvivalentno današnjem recimo vlasniku naftnih polja ili neke multinacinalne kompanije, tako da su mu svi resursi bili dostupni i pisari i prevodioci, a imao je i političke ambicije, ništa u Kur'anu ne dokazuje da je nadahnut od Boga, a pogotovo u svjetlu da je napisan 600 godina nakon Biblije i da nije donio ništa novo osim ljudskog mudrovanja i nečijeg osobnog shvaćanja.
A što se tiče Biblijeoko 1473 pr. n. e., a završeno 98.n. e., a prvo jevanđelje po Mateju je napisano 41. n. e., Bibliju je pisalo 40 različitih ljudi u različito vrijeme i upravo ta činjenica tj. njen sklad unatoč vremenu pisanja i piscima potvrđuje da su svi ti ljudi bili nadahnuti sa istog izvora.
Dakle ako negiraš jevanđelja negiraš i indžil.
MOLIM TE PROČITAJ MOJ POST DA NE PIŠEM BEZ VEZEVjeruj mi da je to priča 98% kršćana sa kojim sam se susretao. Eto ti centrale. Haj da ti iznesem neke činjenice prijatelju .
#1) Muhammed a.s je 2 puta izišao iz arapske zemlje, jednom je bilo kad nije imao ni 10 godine, dakle kao djete. <- ovaj događaj je popraćen velikim čudima koje je vidio i sam jedan kršćanski svećenik koji ga je poznao kao poslanika i tad,
#2) Muhammed a.s nije imao svoju stoku već je radio za ženu po imenu Hatidža, izabrala je njega jer je bio poznat kao El Emin ( povjerljivi ) i prije svog poslanstva
#3) Nemoguće da je Kur'an ljudsko mudrovanje iz hiljadu razloga;
A ako sumnjate u ono sto objavljujemo robu Svome, nacinite vi jednu suru slicnu objavljenim njemu, a pozovite i bozanstva vasa, osim Allaha, ako istinu govorite. (2, 23)
A oni govore: "On ga izmislja!" Reci: "Pa, dajte vi jednu suru kao sto je njemu objavljena, i koga god hocete, od onih u koje mimo Allaha vjerujete, u pomoc pozovite, ako istinu govorite." (10, 38)
Milion nadnaravnosti u Kur'anu, nemoguće da tako čovjek nešto kaže. Da si izučavao imalo spoznao bi neke stvari. Kažem ti, mogu ti nabrajati dokaze do sutra da je nemoguće da čovjek bude autor
#4) Muhammed a.s je za svog života mnoga čuda radio. Kamen ga je pozdravljao, drva plakala kad je pričao, mjesec se prepolio.. na hiljade stvari
Kako možemo poznati da nije đavo nego Allahov poslanik - pa po njegovim djelima, zabranio je sve odvratno dozvolio je lijepo. Njegovo ponašanje je na najvećem nivou i on je primjer i prije poslanstva bio
#5) Ne negiramo mi evanđelje mary ni malo, ali ovo danas što su ljudi prepisivali, dodavali, uklanjali nije ono evanđelje koje je bilo objavljeno od Allaha. Mi volimo Isaa a.s i znamo da je on 1 od 5 ljudi najbliži Allahu ( Nuh Ibrahim Musa 'Isaa Muhammed ). Prihvati sve objave od Allaha i sve poslanike, radiš istu grešku kao i jevreji. Oni nisu prihvatili Isaa a.s jer je došao poslije mojsija, sad i ti ne prihvataš Muhammeda a-s jer je došao poslije Isaa a.s
#6) Rekao je Muhammed a.s: Allahova vjera je kao jedna velika lijepa građevina kojoj se dive ljudi koji prolaze kraj nje, ali joj samo jedan mali dio fali. Ja sam taj dio koji ju je usavršio i upotpunio.
Muhammed a.s nije ništa novo donio. Islam je vjera svih poslanika, monoteizam čisti. Muhammed a.s samo je ispravio nejasnoće i laži koje su nastale