banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 23:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 254 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Apr 2010, 11:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
mary juana je napisao:
Isto kao što je danas engleski jezik svjetski jezik, kojeg manje više svak koristi i govori, tako je i u to vrijeme bilo jezika koji su bili poznati i na kojima su se sporazumjevali ljudi, npr grčki, latinski hebrejski itd. šta misliš kako se odvijala komunikacija trgovina i sl. tako su i Muhamedu njegove sluge koji su govorili te jezike i obavljali poslove za njega čitali bibliju, a on je dao njima da oni zapišu njegovo mudrovanje o tome kako on to vidi, a to je i viđeno (pošto mu se svidjelo to što je čuo) kao jedan od načina da se kroz jednog boga ujedine arapska plemena koja su bila u stalnim sukobima, i to je to.
Koliko sam ja upoznat Muhamed je bio vlasnik velikog broja stoke i trgovac što je u ono vrijeme ekvivalentno današnjem recimo vlasniku naftnih polja ili neke multinacinalne kompanije, tako da su mu svi resursi bili dostupni i pisari i prevodioci, a imao je i političke ambicije, ništa u Kur'anu ne dokazuje da je nadahnut od Boga, a pogotovo u svjetlu da je napisan 600 godina nakon Biblije i da nije donio ništa novo osim ljudskog mudrovanja i nečijeg osobnog shvaćanja.
A što se tiče Biblijeoko 1473 pr. n. e., a završeno 98.n. e., a prvo jevanđelje po Mateju je napisano 41. n. e., Bibliju je pisalo 40 različitih ljudi u različito vrijeme i upravo ta činjenica tj. njen sklad unatoč vremenu pisanja i piscima potvrđuje da su svi ti ljudi bili nadahnuti sa istog izvora.
Dakle ako negiraš jevanđelja negiraš i indžil.

MOLIM TE PROČITAJ MOJ POST DA NE PIŠEM BEZ VEZE

Vjeruj mi da je to priča 98% kršćana sa kojim sam se susretao. Eto ti centrale. Haj da ti iznesem neke činjenice prijatelju .

#1) Muhammed a.s je 2 puta izišao iz arapske zemlje, jednom je bilo kad nije imao ni 10 godine, dakle kao djete. <- ovaj događaj je popraćen velikim čudima koje je vidio i sam jedan kršćanski svećenik koji ga je poznao kao poslanika i tad,

#2) Muhammed a.s nije imao svoju stoku već je radio za ženu po imenu Hatidža, izabrala je njega jer je bio poznat kao El Emin ( povjerljivi ) i prije svog poslanstva

#3) Nemoguće da je Kur'an ljudsko mudrovanje iz hiljadu razloga;

A ako sumnjate u ono sto objavljujemo robu Svome, nacinite vi jednu suru slicnu objavljenim njemu, a pozovite i bozanstva vasa, osim Allaha, ako istinu govorite. (2, 23)
A oni govore: "On ga izmislja!" Reci: "Pa, dajte vi jednu suru kao sto je njemu objavljena, i koga god hocete, od onih u koje mimo Allaha vjerujete, u pomoc pozovite, ako istinu govorite." (10, 38)

Milion nadnaravnosti u Kur'anu, nemoguće da tako čovjek nešto kaže. Da si izučavao imalo spoznao bi neke stvari. Kažem ti, mogu ti nabrajati dokaze do sutra da je nemoguće da čovjek bude autor

#4) Muhammed a.s je za svog života mnoga čuda radio. Kamen ga je pozdravljao, drva plakala kad je pričao, mjesec se prepolio.. na hiljade stvari
Kako možemo poznati da nije đavo nego Allahov poslanik - pa po njegovim djelima, zabranio je sve odvratno dozvolio je lijepo. Njegovo ponašanje je na najvećem nivou i on je primjer i prije poslanstva bio

#5) Ne negiramo mi evanđelje mary ni malo, ali ovo danas što su ljudi prepisivali, dodavali, uklanjali nije ono evanđelje koje je bilo objavljeno od Allaha. Mi volimo Isaa a.s i znamo da je on 1 od 5 ljudi najbliži Allahu ( Nuh Ibrahim Musa 'Isaa Muhammed ). Prihvati sve objave od Allaha i sve poslanike, radiš istu grešku kao i jevreji. Oni nisu prihvatili Isaa a.s jer je došao poslije mojsija, sad i ti ne prihvataš Muhammeda a-s jer je došao poslije Isaa a.s

#6) Rekao je Muhammed a.s: Allahova vjera je kao jedna velika lijepa građevina kojoj se dive ljudi koji prolaze kraj nje, ali joj samo jedan mali dio fali. Ja sam taj dio koji ju je usavršio i upotpunio.
Muhammed a.s nije ništa novo donio. Islam je vjera svih poslanika, monoteizam čisti. Muhammed a.s samo je ispravio nejasnoće i laži koje su nastale

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 11:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
A "apostol Pavle je lazac", "Dzizs" (kako ga ti povremeno u sprdnji zoves) "je pun kontradikcija". Dobro dosao u miru brate Ahmede! :confused3:

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 13:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
Pa nemogu vjerovati o čemu se ovdje piše. Kao mala djeca. Moj bibi je bolji od tvog i tako redom. Pogotovu 114_AhmeD. Koliko mi se čini, počeo si priču o svecima i prvenstveno si pitao nas pravoslavce o tome. Ode priča u sekte i o tome ko je pisao Bibliju i Kur'an? Čtitam kako se prepucavate, trošite uzaludne riječi i misli na gluposti oko Boga i ostalih smijurija oko toga. Ja da sam vlast, ja bi vama zabranio vjerovati i da prakticirate religiju. Pogledajte gdje vas ovo odvede. Počelo svecom, ovim onim a svjedoci smo da možemo bez problema zbog
Boga i oružje povući.? Ipak vjera nije za vas. Ima sfera u životu koja vas zanima i udrite po tome. Odkud vam pravo, drskost, bezobrazluk i oholost da tako vi o Bogu ili bogovima? Pravi vjernik nebi nasjeo na te fore a vi izvolite pokrenuti krstaški rat, što se mene tiče. Nijedan nije u pravu. Cipele neznaš cijeniti dok te ne nažuljaju.

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Poslednji put menjao Zozon dana 12 Apr 2010, 13:36, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 13:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Zozon je napisao:
na gluposti poput Boga i ostalih smijurija

Zozon je napisao:
Odkud vam pravo, drskost, bezobrazluk i oholost da tako vi o Bogu ili bogovima?

U redu je, cika Zozon.... pored svih pravopisnih i semantickih gresaka, tvoj tekst isijava tvoje kontradiktorne, te po mom skromnom misljenju glupe, misli....
Hristos Voskrese

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 13:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
A "apostol Pavle je lazac", "Dzizs" (kako ga ti povremeno u sprdnji zoves) "je pun kontradikcija". Dobro dosao u miru brate Ahmede! :confused3:

De mi ukratko napiši ko je bio Pavle, koji mu je bio posao prije "poslanstva "
Napiši kako je počela njegova objava ( ona vizija )
Napiši kad je živio i koliko je on proveo vremena Isusom
Napiši zašto se neki zakoni Pavlovi suprotni od onih u SZ

Kako komentarišeš da pavle sam nije bio siguran da mu dolazi objava:

1 korinćanima 7:40

Ali je blagoslovljenija ako ostane tako po mojemu savjetu; a mislim, da i ja imam Duha Božjega.

Napiši još samo kako objava može sadržati riječi nevjerstva:

For the foolishness of God is wiser than man's wisdom, and the weakness of God is stronger than man's strength. ( NIVB 1 Cor 1:25)

bojim se i prevesti ovo:
Jer božija glupost je mudrija od čovjekove mudrosti, i božija slabost je jača od čovjekove snage.
Zar Bog ima ovakvu osobinu ?

Kršćanstvo kakvo danas znamo je utemeljio Pavle a ne Isus definitivno.
Odgovori pa ćemo slijedećim serijalom ; pozdrav _
Pavle jest poslanik, ali pitaj se čiji ? Pokazat ću ti što odbijam Pavla u potpunosti, samo ćemo sporijim tempom da pohvataš sve.

Poslednji put menjao 114_AhmeD dana 12 Apr 2010, 13:35, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 13:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
TashkoBL je napisao:
Zozon je napisao:
na gluposti poput Boga i ostalih smijurija

Zozon je napisao:
Odkud vam pravo, drskost, bezobrazluk i oholost da tako vi o Bogu ili bogovima?

U redu je, cika Zozon.... pored svih pravopisnih i semantickih gresaka, tvoj tekst isijava tvoje kontradiktorne, te po mom skromnom misljenju glupe, misli....
Hristos Voskrese

Svakom se desi pa i meni. Slijedi ispravka uz izvinjenje ali duboko jer ove riječi imaju baš kao što si rekao kontradiktoran smisao.

Va istinu voskrese!

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 13:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
114_AhmeD je napisao:

Savle (kao Hrišćanin kasnije Pavle) je mrzio Hrićane, ubio sv. Stefana, u Damasku oslijepio i čuo Isusov glas "Savle, zašto me progoniš?"
Koji Pavlovi zakoni su u suprotnosti sa SZ?

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 13:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ahmede, uopste nisi shvatio poentu mog posta, a te "argumente" sacuvaj za naivne. I kao brata te molim, postedi me opet svoje price o Pavlu, je li moze? Zeludac mi se okrece kad vidim od cega pravis nauku i gdje vidis paradokse. Napisao si jednom negdje, ostavi link i ko hoce neka pogleda, samo nemoj opet pocinjati istu pricu. Tvoji argumenti su smijurija i neozbiljnost cista, dijete kad mu procitas razumijece sta se misli, a tebi ni zarez u Pismu ne stoji gdje treba. I izbjegao si komentar na moj post. I nemoj mi opet govoriti kako si ti dobrica. Ti nisi ni generalno los ni generalno dobar, ti si savrseno prosjecan kao i vecina nas, i u tome je problem.
Ako je iko svjestan nekih problematicnih stvari u Pismu, ja sam sigurno jedan od njih. Ali gledajuci tebe kako nalazis u svakoj mogucoj recenici problem, ja ne mogu da ne mislim da si ili neozbiljan ili zlonamjeran.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 14:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
114_AhmeD je napisao:

Savle (kao Hrišćanin kasnije Pavle) je mrzio Hrićane, ubio sv. Stefana, u Damasku oslijepio i čuo Isusov glas "Savle, zašto me progoniš?"
Koji Pavlovi zakoni su u suprotnosti sa SZ?

Pavle čak i Isusu kontrira u nekim stvarima ali ne mogu sve od jednom pisati, pitala si za SZ i Pavlea. Evo ti jedan primjer

1 timoteju 6:16
Koji jedini ima besmrtnost i prebiva u svjetlosti, kojoj se ne može pristupiti; kojega nitko od ljudi nije vidio , a niti može vidjeti; kojemu čast i vlast vječna! Amen.

izlazak 33:11
A govorio je Gospod s Mojsijem licem u lice kao što govori netko s prijateljem svojim., Potom bi se ovaj vratio u tabor, a sluga njegov, mladi Jošua, sin Nunov, ne bi se maknuo od Šatora.

@hristov

Prosječan sam kao i svako, u pravu si. Ja nisam melek. Ako ti teško neke rasprave bolje onda da se udaljiš. Ja iznosim stvari zbog kojih nisam kršćan, imam pravo na svoje mišljenje. Meni nije cilj vrijeđati nikog - nemam ja ništa od toga.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 14:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ako ti ja sad kazem zasto nisam musliman, hoces li stoicki podnijeti i precutati, bez kacenja etiketa koje uvijek imas na lageru? Do sada ni ti nisi mogao podnijeti kritiku islama pa si svaki put kacio etikete ili se pozivao na postivanje svetinja. Vidis li koliko je to licemjerje? Meni ne smetaju tvoji kobajagi-argumenti, smeta mi to licemjerje sa kojim nastupas citavo vrijeme pljujuci po hriscanstvu, otvarajuci konstantno antihriscanske teme (sjetimo se prije par dana, odjednom 3), pri tome se stalno pozivajuci na postivanje svetinja kad je kritika islama u pitanju.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 15:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Ako ti ja sad kazem zasto nisam musliman, hoces li stoicki podnijeti i precutati, bez kacenja etiketa koje uvijek imas na lageru? Do sada ni ti nisi mogao podnijeti kritiku islama pa si svaki put kacio etikete ili se pozivao na postivanje svetinja. Vidis li koliko je to licemjerje? Meni ne smetaju tvoji kobajagi-argumenti, smeta mi to licemjerje sa kojim nastupas citavo vrijeme pljujuci po hriscanstvu, otvarajuci konstantno antihriscanske teme (sjetimo se prije par dana, odjednom 3), pri tome se stalno pozivajuci na postivanje svetinja kad je kritika islama u pitanju.

Piši "brate dragi", to je tvoja stvar.
I nisam licemjeran ni malo. Licemjer bi vikao na sav glas " volim vas braco volim vas sve a imao unutar sebe mrznju ". Ja kazem ono sto mislim odmah svidjalo se to nekom ili ne, ne pretvaram se. Nemoj me sad pogresno shvatiti, ne mrzim te ali se sa tobom u vjeri nikako ne slazem i smatram vjeru Isusa Islam a ne kršćanstvo Pavla.

Problem je sto neki ljudi nedaju da se A napise ako se ne slaze sa njihovim uvjerenjima. Evo ja sam ti citirao 2 biblijska citata , ti meni = licemjeru !
Znam da ti smeta, ali umjesto napadanja mogao si me poduciti kako sam neispravan i zbog cega.

Ja necu da skrivam istinu samo za sebe, hocu dijeliti svima i iz tog razloga pozivam svakog u pravu vjeru Isusa i ostalih poslanika - ti to shvaćaš zlonamjerno.
Hajde vrati i ti meni takom mjerom, jesi ti mene pozvao u ili me ostavljaš ovom liku :evil: , ako već smatraš da griješim ?

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 15:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
Znam da ti smeta, ali umjesto napadanja mogao si me poduciti kako sam neispravan i zbog cega.

Pa to rade svi bez uspjeha, citas li ti tudje postove? Kakva bre 2 citata? Vidis li ti da nista drugo ne radis od svog dolaska nego "Pavle lazov", od "sejtana vodjen", "Bog je trebao reci 3.1453534534 lakata, eto dokaza da Biblija 100% nije tacna", a kad neko kritikuje islam odmah pekmezis. Kako bi ti nazvao takvog covjeka, ajde reci mi? Ti ocigledno nisi skontao sta sam napisao, ja ne kazem da si licemjer zbog toga sto ti Pismo ocigledno sluzi umjesto klozet-papira, vec zato sto prodajes dvije razlicite price ovdje.

Evo sad te poducavam: licemjerno je skrnaviti tudje svetinje a istovremeno traziti od drugih da postuju tvoje. Eto! Hoces li me poslusati i ostaviti Pavla i Pismo i Dzizsa (kako ga ti zoves kad si u sprdackom raspolozenju) na miru?

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 16:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
114_AhmeD je napisao:

Pa to rade svi bez uspjeha, citas li ti tudje postove? Kakva bre 2 citata? Vidis li ti da nista drugo ne radis od svog dolaska nego "Pavle lazov", od "sejtana vodjen", "Bog je trebao reci 3.1453534534 lakata, eto dokaza da Biblija 100% nije tacna", a kad neko kritikuje islam odmah pekmezis. Kako bi ti nazvao takvog covjeka, ajde reci mi? Ti ocigledno nisi skontao sta sam napisao, ja ne kazem da si licemjer zbog toga sto ti Pismo ocigledno sluzi umjesto klozet-papira, vec zato sto prodajes dvije razlicite price ovdje.

Evo sad te poducavam: licemjerno je skrnaviti tudje svetinje a istovremeno traziti od drugih da postuju tvoje. Eto! Hoces li me poslusati i ostaviti Pavla i Pismo i Dzizsa (kako ga ti zoves kad si u sprdackom raspolozenju) na miru?

Eto, dajem ti obecanje da cu popraviti nacin na koji pisem. Nastojat cu ljepse sve napisati.
I nisam pekmez nego fighter 8)

i mozda navratim malo u BL na rucak

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 16:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Opet tvoje profiliranje i narcisoidnost na djelu...a ja mislio da je to gotovo s onim tamo razgovorom

Hristov je napisao:
Evo sad te poducavam: licemjerno je skrnaviti tudje svetinje a istovremeno traziti od drugih da postuju tvoje. Eto!

Bice onda da je Isus licemjer.

Ili kroz Pismo ...nije li licemjerno reci "Narod opak i preljubnicki...." -Tako da Isus optuzi svu naciju za preljubi, a istovremeno odbija izvrsiti kamenovanje djevojke iz iste te nacije...

Takvo generalizovanje i retorika da se upotrijebi ovdje ...pa ti bi izvrsio harakiri.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 16:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Idi nauci sta znace rijeci: "Milosrdje trazim, a ne zrtve"

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 16:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Oficir s ruzom je napisao:
Opet tvoje profiliranje i narcisoidnost na djelu...a ja mislio da je to gotovo s onim tamo razgovorom

Hristov je napisao:
Evo sad te poducavam: licemjerno je skrnaviti tudje svetinje a istovremeno traziti od drugih da postuju tvoje. Eto!

Bice onda da je Isus licemjer.

Ili kroz Pismo ...nije li licemjerno reci "Narod opak i preljubnicki...." -Tako da Isus optuzi svu naciju za preljubi, a istovremeno odbija izvrsiti kamenovanje djevojke iz iste te nacije...

Takvo generalizovanje i retorika da se upotrijebi ovdje ...pa ti bi izvrsio harakiri.

Ma to je normalna stvar. Pitaj ga što ne povjeruje da je Muhammed alejhisselam poslanik, reći će - smatram da je to laž.. Ok hoćemo se sad mi ubiti od muke ovdje ?

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 16:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Neces se ubiti, vjerovatno ces reci: "Nemojte ljudi tudje svetinje molim vas"

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 16:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Hristov je napisao:
Citiraj:
Idi nauci sta znace rijeci: "Milosrdje trazim, a ne zrtve"

"Narode opaki i preljubnicki + milosrdje trazim a ne zrtve." = pa ti budi pametan

Pa kad se te dvije izjave spoje dobicemo profil da je Isus bio ne samo licemjeran nego lazljiv...jer pazi molim te u jednoj situaciji je govorio jedno u drugoj sasvim drugo, a ono sto je krio u prsima (koje je usput i najveca opasnost od licemjera) je nesto sasvim trece.

Licemjer je ona osoba koja govori jedno a krije u grudima nesto drugo... (niti definicija ti nije tacna) hipokrit ili glumac sto bi se reklo na nasem jeziku...koliko vidim Ahdem nije glumac jer ono sto mu je na srcu to je i na jeziku...nista manje hipokrit od mene ili Mery, Jemesdina, ili vecine forumasa koji brane svoj stav zestoko u odredjenom momentu...

To ti je zivot...tako se diskutira, a to sto se mi nekad ovdje zakacimo, pa se nakon 5-6 dana ponovo "nadjemo" to ne znaci biti licemjeran nego znaci biti covjek. :D

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 17:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ti ne razumijes Isusove rijeci a kreces NJEMU da sudis. I meni kazes da sam narcisoidan. Radis li ikada analizu svog nacina razmisljanja? Ti vidis samo zakon i zakon i zakon, kazna-nagrada, to je sve. Ja vidim vise od toga. Ja u Hristu vidim oca koji je "spor na gnjev" a "brz na milosrdje". Znas li Oficire na koga me podsjecas? Podsjecas me na Jonu, radi se o odlicnoj prici, na dvije strane a savrseno opisuje koliko je nase razmisljanje drugacjie od Bozijeg. Bog salje Jonu da "upozori, zaprijeti" gradu Ninivi, isto onako kako je Isus upozoravao i prijetio bludnicima. Kad se narod pokajao, Bog oprasta. Jona uprkos tome hoce da se grad kazni! Isus prilazi bludnici, i kaze joj : "Ne cini vise grijeh" - upozorava, a ne kaznjava. Citavo Pismo se vrti oko toga. Je li moguce da ni ti ni Ahmed ni svi kriticari Pisma niste skontali tu jednostavnu poruku? Je li moguce da vam se sve vrti oko kazne i zakona? Ja sam upravo zbog te poruke koja prozima citavo Pismo postao vjernik.
Na jednom mjestu kaze Ahmed da ako se nepravilno molis da molitva nece biti primljena, a javi se neka djevojka za koju ni ne znam da li je ateista ili vjernica, i kaze da ako se molis iz srca da forma nije bitna. Je li moguce da ona bolje zna od Ahmeda??? Sve ono sto mi intuitivno, negdje u zapecku svoje svijesti, znamo da je ispravno i motivisano ljubavlju, to je u rijeci pretocio Hrist, odnosno Pismo.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 17:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Ti ne razumijes Isusove rijeci a kreces NJEMU da sudis. I meni kazes da sam narcisoidan. Radis li ikada analizu svog nacina razmisljanja? Ti vidis samo zakon i zakon i zakon, kazna-nagrada, to je sve. Ja vidim vise od toga. Ja u Hristu vidim oca koji je "spor na gnjev" a "brz na milosrdje". Znas li Oficire na koga me podsjecas? Podsjecas me na Jonu, radi se o odlicnoj prici, na dvije strane a savrseno opisuje koliko je nase razmisljanje drugacjie od Bozijeg. Bog salje Jonu da "upozori, zaprijeti" gradu Ninivi, isto onako kako je Isus upozoravao i prijetio bludnicima. Kad se narod pokajao, Bog oprasta. Jona uprkos tome hoce da se grad kazni! Isus prilazi bludnici, i kaze joj : "Ne cini vise grijeh" - upozorava, a ne kaznjava. Citavo Pismo se vrti oko toga. Je li moguce da ni ti ni Ahmed ni svi kriticari Pisma niste skontali tu jednostavnu poruku? Je li moguce da vam se sve vrti oko kazne i zakona? Ja sam upravo zbog te poruke koja prozima citavo Pismo postao vjernik.
Na jednom mjestu kaze Ahmed da ako se nepravilno molis da molitva nece biti primljena, a javi se neka djevojka za koju ni ne znam da li je ateista ili vjernica, i kaze da ako se molis iz srca da forma nije bitna. Je li moguce da ona bolje zna od Ahmeda??? Sve ono sto mi intuitivno, negdje u zapecku svoje svijesti, znamo da je ispravno i motivisano ljubavlju, to je u rijeci pretocio Hrist, odnosno Pismo.

Jesi ti legenda. Čovjek ako u ovom trenutku ne zna a iskren je normalno da će Bog takvo prihvatiti ali da čovjek čitam život lijenčari i NEĆE da nauči ispravno onda je pitanje hoće li Allah takvom primiti za ispravno.

Drugo, bi li Isus opet prostitutki oprostio zlodjelo ako bi opet ponovila ?

Za vrijeme poslanika a.s jedna žena iz poznate plemićke familije je ukrala neku stvar pa se na njoj trebala izvršiti kazna sječe ruke. Uglednici su poslali Muhammedu alejhisselam neke poznate face da se zalažu za nju , ovo ono.. nemoj jer je ona ta i ta... Na to im reče božiji poslanik " kad bi moja kćerka Fatima ukrala to , ja bi joj ruku odsjekao " !

Ovo je pravda, ovako treba da postupiti.

Neki ljudi su previše pokvareni i koriste milosrđe da te budalom prave, to vi kršćani nikako da shvatite. Ne može sve na "ljubav " proći, za nekog je i pleska

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 254 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]