banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 19:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 506 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 26  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Feb 2009, 14:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2007, 23:02
Talija je napisao:
Ma dajte, ovo više nema smisla! Čim je počelo sa citatima iz filma "Pasija", doći će na red i "Da Vinčijev kod" i ostale maštarije.

Pa nek dodje.
Istina je neprikosnovena i onaj ko vjeruje, ne boji se :wink:

RESISTANCE IS FUTILE!

http://www.youtube.com/watch?v=4n25pdHl ... re=related

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2009, 15:05 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
... "Traziti istinu znaci traziti predmet ljubavi.
Traziti pak istinu kao oruzje, ili traziti je radi upotrebe, znaci traziti istinu radi preljube. Ko tako trazi istinu, tome istina baca kost, koju trazi, ali sama se skriva od njega iza zidova od tri svijeta." ...

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2009, 20:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Postovani prijatelji, vjerovatno cu biti odsutan sa foruma na par dana. Evo, i vama ce vjerovatno dobro doci da se odmorite od mene :) .

Vidjet cu poslije sa moderatorom foruma da mi dopusti da otvorim svoju temu na kojoj cu iznositi cijeloukupna predavanja svoja na temu " Muhammed u novom zavjetu".
Upravo sam nasao spise rimokatoličkog svecenika David Benjamin-a (koji je kasnije primio islam nakon svog studija o novom zavjetu) pa cu se sluziti sa njegovim tekstovima.

Molim AlLaha da vas uputi sve, i uvede u dzennet(raj) i da nas tamo sve spoji kao sto nas je spojio ovdje

Pozdrav najljepsi od Ahmeda

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2009, 00:41 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
jedva cekam.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2009, 17:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Neka se ne iznenadi neko ako u tekstu koji može biti objavljen Muhamed bude predstavljen kao Duh Sveti u našem verovanju a kod Muslimana kao smrtan čovek.
Ako poznajemo vreme i povod za nastanak Islamskog učenja onda sve to kroz daleku prošlost uporedimo imaćemo celinu nečega i tad će nam biti jača želja da pomognemo braći koji sem Islamskog verovanja nemogu da vide pozadinu toga i istinu.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 00:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
lavić je napisao:
Neka se ne iznenadi neko ako u tekstu koji može biti objavljen Muhamed bude predstavljen kao Duh Sveti u našem verovanju a kod Muslimana kao smrtan čovek.
Ako poznajemo vreme i povod za nastanak Islamskog učenja onda sve to kroz daleku prošlost uporedimo imaćemo celinu nečega i tad će nam biti jača želja da pomognemo braći koji sem Islamskog verovanja nemogu da vide pozadinu toga i istinu.

Lavicu brate ako bi mogao samo malo pojasniti svoju izjavu....

Samo da ti kazem u cemu te ne pratim jer

1) Muslimani kada govore o Biblijskom "Svetom duhu" ne podrazumijevaju s tim da se radi o Muhammedu s.a.w.s. nego da se radi o Dzebraila a.s. ili Gabrijelu. Dakle kada Biblija govori o Duhu Svetom ili Svetom Duhu tad i krscani i muslimani podrazumijevaju u svojim religijama da se radi o jednoj te istoj osobi a to je Gabrijel ili Dzebrajil a.s.
Mislim da si malo zamjenio pojam "Svetog Duha" i " Duha Istine" eng. bi bilo "Holly Spirit" i "Spirit of Truth".
Dakle muslimani kada govore da je Muhammed s.a.w.s kroz rijeci Isa a.s. najavljivan oni to tumace po tome sto je Isa a.s. govorio:
26 A kada dođe Branitelj koga ću vam poslati od Oca - Duh Istine koji od Oca izlazi - on će svjedočiti za mene. 27i ćete svjedočiti jer ste od početka sa mnom. ( Ivan 15:26-27),
dakle radi se o osobi ili bicu nazvanom "DUH ISTINE" a ne "SVETI DUH"

7 No kažem vam istinu: bolje je za vas da ja odem: jer ako ne odem, Branitelj neće doći k vama; ako pak odem, poslat ću ga k vama. 8 A kad on dođe, pokazat će svijetu što je grijeh, što li pravednost, a što osuda: 9 grijeh je što ne vjeruju u mene; 10 pravednost - što odlazim k Ocu i više me ne vidite; 11 a osuda - što je knez ovoga svijeta osuđen. 12 Još vam mnogo imam kazati, ali sada ne možete nositi. 13 No kada dođe on - Duh Istine - upućivat će vas u svu istinu; jer neće govoriti sam od sebe, nego će govoriti što čuje i navješćivat će vam ono što dolazi. 14 On će mene proslavljati jer će od mojega uzimati i navješćivati vama. 15 Sve što ima Otac, moje je. Zbog toga vam rekoh: od mojega uzima i - navješćivat će vama

Kada se cita tekst na engleskom od KJVB tad se u ovom Ivanovom evandjelju pominje nekoliko zamjenica koje govore da se radi o covjeku ne duhu, ne prikazi, ne spiritualiziranom bicu nego o covjeku

16:12 I have yet many things to say unto you, but ye cannot bear them now.

16:13 Howbeit when he, the Spirit of truth, is come, he will guide you into all truth: for he shall not speak of himself; but whatsoever he shall hear, that shall he speak: and he will shew you things to come.

16:14 He shall glorify me: for he shall receive of mine, and shall shew it unto you.

Navedeno je 9 licnih zamjenica od nekog ko se zove "Spirit of truth" (Duh Istine).

Brate Lavicu dakle nije problem oko osobe koju Biblija naziva Sveti Duh jer i muslimani i krscani vjeruju da je to bio Dzebrail a.s. ili Gabrijel.
A Osoba upravo nazvana od strane Isa a.s. kao "Spirit of Truth" je osoba za koju mi smatramo da ju je Isa a.s. nagovijestio u ovom Ivanovom evandjelju i za koju mi vjerujemo da je Muhammed s.a.w.s. jer kompletan opis te osobe upravo odgovara Muahmmedu s.a.w.s. i njegovoj misiji...

He shall glorify me ....-kaze Isa a.s. ili ( On ce velicati mene)...
Nema niti ijednog muslimana na svijetu koji ne velica Isa a.s. rijecima (Neka je na Njega Allahov mir i blagoslov). Svaki put kad bilo koji musliman bilo gdje u svjetu ili bilo u kojem vremenu spomene ime Isa a.s. on svaki put u svom govoru ili pisanju navede rijeci blagoslova.

Nadam se brate da si sad shvatio...ali iapk ako moze pojasni malo svoju izjavu jer postoji mogucnost da sam ja pogresno shvatio tebe...

Neka je mir na one koji sljede Isa a.s.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 03:56 
staromodan
Korisnikov avatar

sto se pravis mutav kad nisi. :D

o tome je covjek rekao kratko i jasno. muslimani vide te tekstove kao nagovjestaj za Muhameda, hriscani da je rijec o Svetom Duhu. i tu nema sta vise da se prica.

sta cemo sa rijecima parakletos i pneuma.

NIV John 14:26 But the Counselor, the Holy Spirit, whom the Father will send in my name, will teach you all things and will remind you of everything I have said to you.

neki prevodi koriste rijeci Helper, Counselor, Comforter, Advocate...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 15:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Citiraj:
Muslimani kada govore o Biblijskom "Svetom duhu" ne podrazumijevaju s tim da se radi o Muhammedu s.a.w.s. nego da se radi o Dzebraila a.s. ili Gabrijelu

Anđeo Gavrilo (Gabriel) i Sveti Duh... kome je to palo na pamet da poistovjeti u jedno???

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 16:20 
staromodan
Korisnikov avatar

ma zaboravi ga pitati, ako smatra da se taj tekst odnosi na Muhameda, onda znaci da u Djelima apostolskim 2 glava Muhamed je komunicirao sa ucenicima. :D

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 18:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Uz Slusanje rukje,skoncetrisi se na likove koji se pojavljuju,i dali se pojavlju,zmije,skorpije,konji magarci,psi,ljudi odjeveni u crnom,ruzni,tada zamisli vatru kojom hoces da kaznis njih,svojom zamisli tjeraj ih ka toj vatri,uporedu dok slusas Kur`an uci u sebi bismillu i ako vidis da gore u toj vatri pojacaj svoje ucenje Bismillah,i InnAllahe sejubtiluh,dok skroz ne izgori i u pepeop se pretvori.Jedne prilike sam ucio ,i covjek je vidio osobu u crnom sa krstom,rekao sam mu da zamisli vatru u svojoj glavi te da goni tog crnog sa krstom,uhvatio ga je i oboje smo izgovarali Bismillah,pitao sam ga sta radi osoba u crnom,kaze hvala Allahu gori,od nogu ka tijelu,nastavili smo izgovarat bismillah ,pa sam ga upitao sta sada vidis,kaze stigla ga je vatra do grudi a i krst je izgorio,kada je skroz izgorjela osoba u crnom,covjeku se lice promijenilo,pa je rekao da se neka vrucina iz svog njegovog tijela sakupila i i zasla niz usta bas u onom momentu kada je osoba u crnom izgorjela.

Eto Musliman sda znas jos jedan nacin izlaska dzinna iz tijela covjeka

Sa foruma Liječenje Kuranom.
Na više mjesta sam našla da, kad pitaju "džina" ko je on, džin odgovara "ja sam džin kršćanin".

Čitajući dalje, saznadoh da postoje i džinovski brakovi, starješina džina, džinska naselja.

Molila bih našeg kolegu da nam objasni ovo.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 19:53 
Veteran
Veteran

Oficiru s ružom
i mom bratu, želim ukratko reći da imam velike simpatije prema Muslimanima i njihovom načinu života koji može biti uzor mnogima pogotovo po pitanju poštovanja svetinje.
Ono što sam napisao je upućeno hrišćanima da ih nebi sablaznio tekst koji mogu čuti a evo ti si im ga brate izneo.
Zašto sam im to morao reći:
Zato što sam i sam hrišćanin i nebih želeo da neko grubo odreaguje iz razloga što mi verujemo da je Isus poslao Svetog Duha koji će nas utešiti i poučiti i biće U NAMA DO KRAJA.
Sledeći razlog da bi pomogli Muslimanima da i oni uvide naču ispravnost u razumevanju ili da nam pomognu ako smo mi toliko pogrešili da ne shvatamo napisane reči.
Dakle treba amortizovati dve struje koje su različite da nebi razgovor otišao u pogrešnom pravcu.

Sad bih rekao da mi razumemo ime Gabrijel-Gavrilo-Gavrijel itd. kao ime anđela koji proroku Danilu pomaže i na drugim mestima se imenuje.
Sveti Duh ulazi u ličnost i preporađa je , daje joj duhovne darove o kojima sam želeo pisati ali niko ne nalazi za shodno ući u razgovor.(postoji tema)

Stari proroci najavljuju onog koji treba doći i tog mi vidimo kao Isusa a On šalje Svetog Duha da bude do kraja sa nama i u nama.
Ako nalaziš bilo šta u mojim rečima a da te je povredilo oprosti mi jer to ne želim činiti nikome niti iko ima pravo a pogotovo ne oni koji veruju.

Mir ti i blagoslov od Boga a od mene pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 20:12 
Veteran
Veteran

Ako postoji dobra volja želeo bih čuti istoriju Islamskog verovanja time hoću pitati samo postanje i razvitak vere kao i godine nastanka i političke situacije u to vreme a i verski aspekt uopšte gledano hrišćanstva u to doba da bi imali više parametara.
Možda zvuće nelogično svi ovi elementi zajedno ali nije slučajno.
Tek nakon toga imao bih par pitanja koja mi nisu jasna i citirao bih nekoliko rečenica iz starih proroka u sklopu pitanja.
Znam da je bolno dirati u veru bilo čiju ali bez boli nema napredka,jer u toj borbi za istinom nesmemo posustati znajući da nismo svi u pravu onda hajdemo videti ko greši.
Ako mi se pokaže da ja grešim i to shvatim odmah ću ispravljati grešku.
Gledajmo na sve ovo kao razgovor dva drugara koji žele jedan drugom pomoći a Bog će pomoći obojici.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2009, 02:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
lavić je napisao:
Gledajmo na sve ovo kao razgovor dva drugara koji žele jedan drugom pomoći a Bog će pomoći obojici.

Gornje rijeci ni sam ne bih znao bolje izgovoriti....svakako ovaj razgovor i zamisljam kao razgovor dva covjeka na putu da saznaju Istinu.

Ali prije nego sto krenemo dalje

Talija je napisao:
Anđeo Gavrilo (Gabriel) i Sveti Duh... kome je to palo na pamet da poistovjeti u jedno???

Pa po islamskom ucenju je jedno....ali bih ipak molio spavaca ili lavica da mi objasne razliku kod krscana izmedju Dzebraila a.s. i Svetog Duha ako moze ???

spavac je napisao:
ma zaboravi ga pitati, ako smatra da se taj tekst odnosi na Muhameda, onda znaci da u Djelima apostolskim 2 glava Muhamed je komunicirao sa ucenicima.

Da li se u Djelima apostolskim glava 2 govori o "Spirit of Truth" ili o " Holy Spirit" ???? Evo ja procitah u potpunosti Djela apostolska glavu 2 i ne nadjoh da se radi o "Duhu istine" nego se spominje "Sveti Duh" ....znaci izgleda da nisi dobro procitao sta sam napisao pa si pozurio da das brzoplet odgovor....

16:12 I have yet many things to say unto you, but ye cannot bear them now.

JN 16:13 Howbeit when he, the Spirit of truth, is come, he will guide you into all truth: for he shall not speak of himself; but whatsoever he shall hear, that shall he speak: and he will shew you things to come.

JN 16:14 He shall glorify me: for he shall receive of mine, and shall shew it unto you.

JN 16:15 All things that the Father hath are mine: therefore said I, that he shall take of mine, and shall shew it unto you.

A u Djelima apostolskim glava 2 se govori sljedece...

ACTS 2:4 And they were all filled with the Holy Ghost, and began to speak with other tongues, as the Spirit gave them utterance.
ACTS 2:33 Therefore being by the right hand of God exalted, and having received of the Father the promise of the Holy Ghost, he hath shed forth this, which ye now see and hear.

Hajd sad vidi razliku izmedju Ivana 16:12 i Djela 2 :4, 2:33

Biblija kad govori o duhovima i spiritima ne znaci uvjek da govori o Duhu Svetom inace kako bi tumacili 7 Duhova na kraju Biblije ???? Da li to znaci da ima 7 Svetih Duhova, ili 7/7 jednog Svetog Duha ???
-Uostalom brate spavacu sta dizes odmah glas, pa ovo je samo razgovor, mozda nekad zustriji ali istini za volju nisi ni ti nevinasce. :D

Talija je napisao:
Sa foruma Liječenje Kuranom.
Na više mjesta sam našla da, kad pitaju "džina" ko je on, džin odgovara "ja sam džin kršćanin".

Čitajući dalje, saznadoh da postoje i džinovski brakovi, starješina džina, džinska naselja.

Molila bih našeg kolegu da nam objasni ovo.

Prvo Talija moras znati da u Islamu postoji svijet Dzina, dakle Kur'an je objavljen i ljudima i dzinima, ne samo ljudima. Po Islamskom vjerovanju svijet dzina je isto tako raznolik kao i svijet ljudi. Dzini isto tako posjeduju slobodnu volju kao i ljudi, mogu biti demoni, kao i ljudi, mogu biti muslimani, krscani, zidovi, ateisti, zlobnici, dobrotvori ....dzinski svijet je jedan paralelni svijet koji egzistira zajedno s ljudskim, usudio bih se reci u istom vremenu ali u drugoj dimenziji.

Niti ijedan dzin koji je musliman ne "napada" i ne "ulazi" u musimana iz razloga sto zna da mu je to haram, nego to uglavnom rade dzini krscani, zidovi, ateisti itd....iz razloga sto ne poznaju islamske propise, i sto misle da to nije toliko veliki grijeh. Ali ako je dzin pravi krscanin i ako poznaje vase ucenje ni tad nece uraditi nista lose bilo kojem covjeku jer se to kosi s ucenjem Biblije (ljubi bliznjeg svoga). Nadam se da sam bar malo pojasnio, inace ima otvorena tema o dzinima na ovom forumu pa mozes tamo postaviti pitanje ako ti je sta nejasno iz tog svijeta.

lavić je napisao:
postanje i razvitak vere kao i godine nastanka i političke situacije u to vreme a i verski aspekt uopšte gledano hrišćanstva u to doba

Muslimani vjeruju da Islam postoji od uvjek. Prvi vjerovjesnik je bio Adem a.s.
Razvitak islama pocinjem silaskom covjeka na Zemlju (dolazak Upute od Allaha s.w.t.).
Islam je mjenjao vremenom samo fikh ali nikako akidu. Znaci mjenjani su propisi vjere ali nikako dogme....kroz istoriju islama od Adema a.s. Bog je uvjek JEDAN JEDINI.
Propisi vjere su mjenjani, npr. Musaovom a.s. narodo je bilo zabranjeno da se mole Bogu u odjeca na koju bi kanula mokraca (takva odjeca se smatrala necistom i taj dio odjece je morao biti odsjecen) dok u nasem vremenu fikh kaze da se taj dio odjece ne treba odstranjivati nego da urin treba oprati ( s tim da fikh tacno precizira kolicinu urina koja "prlja" haljine da bi se u njima moglo Bogu moliti ).
Dakle mjenjan je fikh (vjerozakon) ali nikako akida (dogma).
Kur'an se objavljuje za zivota Muhammeda s.a.w.s. ali to nikako ne znaci da je od tad poceo islam, jer i prije Kur'ana je bilo objava Tevrat, Zebur, Indzil, Suhufi koji su objavljivani raznim poslanicima, u raznim vremenima i raznim lokacijama na zemlji.

Sto se tice politicke situacije u vrijeme pocetka objave Kur'ana, mislim da je bitno napomenuti da su Arapi bili nomadi i trgovci i nisu imali politcki utjecaj u tadasnjem svijetu, cak se moze reci da nisu bili uopste interesantni za velesile tog vremena (od prilike kao ni Bosna u danasnjem svijetu), jer se smatralo da su toliko bezznacajni da na njih ne treba gubiti ni vrijeme ni vojsku.

Nisam te dobro shvatio sta si mislio pod "vjerski aspekt uopste gledano hriscanstva u to doba".
pa ako moze malo pojasnjenje???

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2009, 09:50 
Stara kuka
Stara kuka

Sta to, i dzini gledaju na nacionalnost?! :confused2:

Mozda bi to moglo objasniti zasto postoje ljudi, hriscani, kojima je nesto nabaceno pa "moraju" da idu kod hodze da im to "skine". Vjerovatno ovaj skida "svoje".

Mada smatram da ne treba da se bavimo tim nepoznatim stvarima. Covjekov um i razum nije toliko "otvoren" da otkrije tajnu tog svijeta. Mada, vjerovatno ima ljudi koji su otrili tu tajnu, inace se nebi znalo za nju. Ali, posto su ljudi pakosni i uzivaju da uniste druge i vole da pokazu da su mocni, onda bolje ne zalaziti na tu teritoriju. Za dobro svih.

Nijedna Sveta knjiga ne dozvoljava da zavirujemo i bakcemo se stvarima o kojima ne znamo nista ili ne mnogo. Cak sam jednom citala da i Kuran zabranjuje kontaktiranje dzinna i da dzini sami bjeze od poboznog covjeka (vjernom covjeku ne moze niko nista "nabaciti", navracati.itd..)
Smatram da je najvaznije da uzrastemo duhovno i da ojacamo vjeru, a ostalo ce doci samo od sebe. Neke stvari cemo tek tad moci prihvatiti takve kakve jesu i shvatiti zasto postoje.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2009, 11:11 
staromodan
Korisnikov avatar

oficir, imas gore naveden tekst iz NIV Bible. :wink: ne pise spirit of truth. jos cu pogledati grcki.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2009, 11:34 
staromodan
Korisnikov avatar

KJV Bible

John 14;26 But the Comforter, which is the Holy Ghost, whom the Father will send in my name, he shall teach you all things, and bring all things to your remembrance, whatsoever I have said unto you.

sve to opet im Isus govori u 16 glavi.samo sto tamo prica o karakteru Holy Ghost.

KJV Bible

postujem tekstove 16 glave od 6 stiha

John 16;
6But because I have said these things unto you, sorrow hath filled your heart.
7Nevertheless I tell you the truth; It is expedient for you that I go away: for if I go not away, the Comforter will not come unto you; but if I depart, I will send him unto you.
8And when he is come, he will reprove the world of sin, and of righteousness, and of judgment:
9Of sin, because they believe not on me;
10Of righteousness, because I go to my Father, and ye see me no more;
11Of judgment, because the prince of this world is judged.
12I have yet many things to say unto you, but ye cannot bear them now.
13Howbeit when he, the Spirit of truth, is come, he will guide you into all truth: for he shall not speak of himself; but whatsoever he shall hear, that shall he speak: and he will shew you things to come.
14He shall glorify me: for he shall receive of mine, and shall shew it unto you.
15All things that the Father hath are mine: therefore said I, that he shall take of mine, and shall shew it unto you.

sumnjam da govori odjednom o dva totalno strana Spirit. karakter tog Holy Ghost je u pitanju u 13 stihu. citav kontekst 16 glave potvrdjuje 14 glavu. :evil3:

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2009, 15:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Pitanja ivanu krstitelju

Jesi li Mesija ( Krist) ? Jesi li Ilija ( Il jas a.s) ?

Kad im je odricno odgovorio rekli su mu:

Ako nisi Mesija, ni Ilija, NI POSLANIK, zasto krstis onda ?

Ivan I 19-25

Na koga su mislili izraelski svecenici i Leviti pod pojmom poslanik ?

19Now this was John's testimony when the Jews of Jerusalem sent priests and Levites to ask him who he was. 20He did not fail to confess, but confessed freely, "I am not the Christ.[a]"
21They asked him, "Then who are you? Are you Elijah?"
He said, "I am not."
"Are you the Prophet?"
He answered, "No."

ipak je bilo jos jedno prorocanstvo o ocekivanom poslaniku poslije mesije :)

Posto je ivan krstitelj rekao da ce doci poslije njega a isus je bio njegov savremenik tako daaa... :wink:

22Finally they said, "Who are you? Give us an answer to take back to those who sent us. What do you say about yourself?"

23John replied in the words of Isaiah the prophet, "I am the voice of one calling in the desert, 'Make straight the way for the Lord.
.
.
.

26"I baptize with[c] water," John replied, "but among you stands one you do not know. 27He is the one who comes after me, the thongs of whose sandals I am not worthy to untie."

Boziji poslanik Muhammed savs je bio pozivac idolopoklonicima ka monoteizmu. Iz pustinje je zar ne ?

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2009, 16:04 
Stara kuka
Stara kuka

......

Poslednji put menjao Leona dana 03 Mar 2009, 18:46, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2009, 16:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Ahmede, po tebi nista ne ukazuje na to da je Ivan govorio o Isusu, a sve ti ukazuje da je govorio o Muhamedu? Postoji li najmanja sumnja kod tebe? Citav Novi Zavjet se vrti oko Isusove licnosti, njegovog djela itd.., a ti mislis da Ivan govori o Muhamedu?

Kako komentarises to da je Isus svoju misiju zapoceo takoreci nakon sto je Ivan zavrsio sa svojom misijom? Zar se time ne bi moglo objasniti ono "poslije mene".
Ivan kaze da ce onaj koji dolazi poslije njega krstiti Duhom Svetim... Isus je to cinio, mozes li potvrditi da je Muhamed krstio Duhom Svetim?

Pozdrav!

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2009, 20:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Prvo Talija moras znati da u Islamu postoji svijet Dzina, dakle Kur'an je objavljen i ljudima i dzinima, ne samo ljudima. Po Islamskom vjerovanju svijet dzina je isto tako raznolik kao i svijet ljudi. Dzini isto tako posjeduju slobodnu volju kao i ljudi, mogu biti demoni, kao i ljudi, mogu biti muslimani, krscani, zidovi, ateisti, zlobnici, dobrotvori ....dzinski svijet je jedan paralelni svijet koji egzistira zajedno s ljudskim, usudio bih se reci u istom vremenu ali u drugoj dimenziji.

Pod tim misliš na duše upokojenih vjernika ili su ti džini takvi po svojoj prirodi?
Koliko sam mogla da pročitam, Islam tvrdi da svaki upokojeni Musliman zna kada mu neko dođe na grob i "otpozdravi mu selam" kada mu ovaj uputi isto?
Interesuje me podrobniji stav po tom pitanju, naravno ako postigneš da odgovoriš na sva pitanja.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 506 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]