banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Jul 2025, 06:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 404 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 21  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2005, 18:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
МИцелијус... ниси нам одговорио да ли је ваш гуру Петар "реинкарнација" Исуса Христа... :D

Ајде, није ваљда да се стидиш да нам то кажеш. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2005, 22:00 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2005, 01:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
Maran Ata je napisao:
Dragutin je napisao:
Maran Ata je napisao:
Dragutin je napisao:
Da bi se razumela Bozja volja potrebno je ozbiljno i temeljito studiranje i proucavanje Biblije.

Како су могли ову твоју фантазију да постигну милијарде неписмених људи у протеклих 2000 година? :lol:

:D

Makarije rec je o sadasnjem vremenu!

Божји план спасења је одједном постао овисан о писмености? :lol:

Alo Marane, citas li ti sta ljudi pisu - Vjera, Biblija, Kuran, bilo sta vjersko, se moze spoznati na razne nacine, a da to ne bude cisto citanje pomenutih knjiga ili studiranje. Medjutim, bebe (a i vrlo odrlasla djeca) ne mogu nista od tog da pojme, dok ne steknu kakvu takvu zrelost... Dakle svi oni koji krste svoju novorodjencad u stvari im i ne cine neko posebno dobro jer ce ta djeca religiju u "praksi" primiti (ili odbaciti) mnooogo kasnije.
Ali nije to ni najveci problem - problem je sto vecina takve djece bude krstena cisto iz malogradjanskih pobuda svojih roditelja, a vrlo rijetko iz istinski vjerskih razloga...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2005, 13:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

А где пише да је потребно "разумевање"? Како је су твојој фантазији могу спасити они који имају неки степен ретардираности, па макар и најблажи? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2005, 17:16 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Apr 2005, 04:11
Maran Ata je napisao:
А где пише да је потребно "разумевање"? Како је су твојој фантазији могу спасити они који имају неки степен ретардираности, па макар и најблажи? :roll:

Retardirani i mentalno oboleli ce preziveti Armagedon i u novom uredjenju-raju na zemlji kada ce ih Bog izleciti, nakon sto prouce i upoznaju Bozju nameru, zauzece stav za ili protiv i u skladu sa stavom poznjece i posledice-vecnu smrt ili vecni zivot!

:wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2005, 17:26 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

5. Karakteristika prave religije:

U Mateju 5:11 stoji:"Srecni ste kad vas zbog mene grde i progone i lazuci govore svakakvo zlo protiv vas".
U Mateju 10:22 se kaze:"I bicete predmet mrznje svih ljudi zbog mog imena".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2005, 22:43 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Maj 2005, 14:43
Mir

Citiraj:
Sta mislis da li postoji prava religija, religija koju Stvoritelj odobrava i prihvata?

Pokornost SAMO Bogu je jedina vjera/religija koju Bog priznaje, prihvata i odobrava.

Citiraj:
Kako je identifikovati?

O tome neki drugi put.

Nema boga osim Boga.
Mir

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 01:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
Maran Ata je napisao:

Ti bas ides u krajnost, mozda bi mogao da preispitas neke svoje izjave prije nego ih javno izreknes.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 13:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dragutin je napisao:
Maran Ata je napisao:

Retardirani i mentalno oboleli ce preziveti Armagedon i u novom uredjenju-raju na zemlji kada ce ih Bog izleciti, nakon sto prouce i upoznaju Bozju nameru, zauzece stav za ili protiv i u skladu sa stavom poznjece i posledice-vecnu smrt ili vecni zivot!

То што си рекао је некаква твоја "религија" коју си сам измислио на основу људске сентименталности и логике. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 15:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Maran Ata je napisao:
Dragutin je napisao:
Maran Ata je napisao:

То што си рекао је некаква твоја "религија" коју си сам измислио на основу људске сентименталности и логике. :lol:

Ne Makarije, nije to moja religija vec Bozje obecanje koje mozes da procitas u Otkrivenju 21:3,4 sto verujem, da si dobro upoznat!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 16:59 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 18:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dragutin je napisao:
Maran Ata je napisao:
Dragutin je napisao:
Maran Ata je napisao:

Ne Makarije, nije to moja religija vec Bozje obecanje koje mozes da procitas u Otkrivenju 21:3,4 sto verujem, da si dobro upoznat!
Не врдај. :lol: Тврдио си да је за спасење потребно "разумевање". А сада неким чудом, за ретардиране оно није потребно. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 23:54 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Feb 2005, 00:02
Recisu samo na sve do sada...mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm razbistri se ljudski umu..mmmmmmmmmmmmmmmmmm

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 02:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

6. Karakteristika prave religije:

U Mateju 24:14 citamo :"I ova dobra vest o kraljevstvu propovedace se po celoj nastanjenoj zemlji za svedocanstvo svim nacijama; i onda ce doci kraj".

U Mateju 28:19,20 "Idite dakle i stvarajte ucenike od ljudi iz svih nacija, krsteci ih u ime Oca i Sina i svetog duha, uceci ih da drze sve sto sam vam zapovedio. I gle, ja sam s vama sve dane do svrsetka sistema stvari".

Pripadnici prave religije su to cinili u 1. veku i cine to i danas!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 14:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Христови ученици у 1. веку су кретали у мисионарење тек пошто их је Свети Дух научио свему. У данашње време свака протестантска шуша хоће да буде мисионар, а зна се ко их тера и зашто - газде секте јер са сваким новим заврбиваним долази и 10% његових прихода у џеп газдама... Ојха!!! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 15:18 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Luka je zapisao :"Posle toga Gospod odredi jos sedamdesetoricu i posla ih po dva pred sobom u svaki grad i mesto kuda sam nameravase da dodje." (Luka 10:1)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2005, 11:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Tebi tvoja vjera, meni moja.

Micelijus, svaka ali bas svaka jabuka je nesavrsena.
Dokaze ima moj tata koji ih marljivo usavrsava vec godinama na rancu. Volim tatu ! :D

p.s. Izvinjavam se Jabucnom_Crvu. :angel: Ovo s jabukama nije s namjerom da te iznervira :lol: :wink:

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2005, 13:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dragutin je napisao:

Luka je zapisao :"Posle toga Gospod odredi jos sedamdesetoricu i posla ih po dva pred sobom u svaki grad i mesto kuda sam nameravase da dodje." (Luka 10:1)

19 Evo vam dajem vlast da stajete na zmije i na skorpije i na svaku silu neprijateljsku, i ništa vam neće nauditi.

А ко је дао власт протестантским шушама? :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2005, 16:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
Maran Ata je napisao:
Dragutin je napisao:

19 Evo vam dajem vlast da stajete na zmije i na skorpije i na svaku silu neprijateljsku, i ništa vam neće nauditi.

Брате мани се ЈЕРЕТИКА када дође време знамо шта ће мо са њима.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2005, 18:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Maran Ata je napisao:

Makarije u Rimljanima 13:1 je zapisano:"Neka svaka dusa bude podlozna visim vlastima, jer nema vlasti osim od Boga; a vlasti koje postoje od Boga su postavljene na svoje relativne polozaje".

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 404 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]