banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jun 2025, 00:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 234 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Maj 2010, 07:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Koliko ja vidim, grupa nije ugasena, ima 18100 clanova, a ne 80000, a protestna grupa nema 120000 clanova nego 12000. Otkud im te informacije?

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2010, 07:18 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Onda bi mogli da ukone i ove

http://www.facebook.com/search/?post_fo ... 3631338..1

ili ovu

ili ovo
http://www.facebook.com/search/?post_fo ... 471?ref=ts

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2010, 07:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Dust je napisao:

Postigli su publicitet koji im je bio i jedini cilj, unijeli jos malo razdora, a sad su 'fini' pa ce zatvoriti grupe. Ovo nije prvi skandal na FB, niti prva kontroverza. Sindrom naknadne pameti je postao karakteristika tog website-a.

FB je odron nad odronima. Da imam moc zakonom bih ga zabranila.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2010, 13:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Elvis Presley je napisao:
Samo da pomenem nesto, oficiru, rekao si da u islamskim zemljama nije nijedna zena bila kamenovana niti su izvrsene smrtne kazne nad maloljetnicima.
E pa danas na fakultetu dobijem podatak da je u Iranu pogubljeno 19 maloljetnika a od 2008. godine kamenovano je 9 zena.

A, pa danas i ja na fakultetu dobijem podatak da tvoj podatak nije tacan... :D

Ali radi publike cu ponoviti svoju konstataciju i njen povod

Citiraj:
Citiraj:
jellyfish je napisao:
O kamenovanjima i zatvorima za zene da ne pricamo.

Citiraj:
Oficir s ruzom odgovorio: Nabroj mi u historiji samo 5 kamenovanja, od kako postoji Islam ...samo 5 slucajeva, a ja cu tebi sad narbojati 105 razni tv stanica i casopisa o karikaturama a o internetu da i ne govorim....ti meni nađi 5 kamenovanja u ovih 1 400 godina.

Ja vjerujem da se tvoj fakultet bavi strazivackom djelatnoscu na tom polju...dakle ti meni 5 a ja cu tebi 105 i problem rjesen, a o tvom broju 19 od cega su 9 zena...je smjesan. Zasto???
Jedna veoma vazna stvar u islamskim zemljama i po serijatu punoljetstvo ne pocinje s navrsenih 18. godina kao u Titinoj komunistickoj drzvavi...kao i u ostalim drzavama svijeta...granica punoljetsva je doooosta spustena i potpuno su drugi kriteriji određivanja punoljetstva u islamskim sudovima nego sto je to na zapadu...
Vidi samo dob punoljetstva pojedinih evropskih zemalja i njihovog zakona...
Ono sto je tebi 19 djece to s serijatskog aspekta 19 punoljetnih osoba a i sam kezes

. godine kamenovano je 9 zena.

Zena po svm definicijama je punoljetna osoba....a kao sto sam i rekao serijat obuhvata punoljetne, pametne osobe a kao preduslov je da moraju biti muslimani.

P.S.

Ne rece nista na Tarik Aziza ?????

Walker je napisao:
U jebote u sijasetu islamskih zemalja nasao si jednog i to u Irackoj vojsci koju do sad niko nije ni pomenuo.

Pa ako je covjek u vojsci, nije obicni vojnik nego GENERAL, 2. covjek poslije predsjednika drzave uz to krscanin...mislim da je tezak poput jednog citavog korpusa vojnika....s druge strane daj mi u "zapadnim zemljamam" nađi mulimana s istim ovlastima ????
Pusti ove sitne kljukušare sto ginu za rad 10 000 dolara ili maraka...muka natjerala, ali i pretpostavljeni....zato sam i reko od prije da postoji fetva.

Walker je napisao:
a Irak je druga prica u odnosu na vecinu ostalih.

A kako bolan druga prica, kad irak ima sve ono sto imaju i ostale zemlje i jos vise....usijana je bomba terorista samoubica i atakiranja na nadri saveznike...usijana je bomba i po pitanju sektaskih ubistava i među šitsko-sunitskih prepucavanja...bas je ireak idealan primjer.

Walker je napisao:
Ako jedna drzava funkcionise po islamskim zakonima, onda je ona islamska i u ratu i u miru.

Dakle u vrijeme mira prije pada sadamovog rezima, Tarik Aziz je bio general, u vrijeme invazije, dakle uvrijeme rata je i dalje bio general...ostao krscanin i u ratu i u miru.

Walker je napisao:
Sto se tice profila samoubica i terorista od 19 otmicara 11.9. 15 je bilo iz Saudijske Arabije, 2 iz UAE, jedan iz Egipta (znaci iz zemalja saveznika ili prijatelja SAD-a) i samo jedan iz Libanona. I svi su imali porodice. Nisu svi bili ozenjeni ali nikom nije familija stradala od strane nevjernika ;). Da ne govorim o organizatorima i njihovim milionima. Ja bih rekao da su njima pred ocima bile djevice, a u glavi krec.

Od cega je barem jedan od njih u vrijemE svoje pogibije zivio uredno s svojom familijom tamo negdje na toj istoj s.Arabiji...
inace pilot Abdul Rahman al-Omari. Kada se on živ i zdrav javio iz Saudijske Arabije tada FBI mijenja to ime u Abdulaziz al-Omari (recenica kopirana s wikipedie)....IBN ovaj ili BIN onaj sasvim je nebitno...ali mjenjati zakone fizike (2 tjela na istoj tacki u ovom univerzumu...nije poslo za rukom niti kreatorima Star Treka bez multistabilizatorskog akceleratora za temporalno aktiviranje mikro kosmosa :D )
Slična situacija se dogodila s još nekoliko takozvanih terorista. (recenica kopirana s wikipedie ) izvor http://hr.wikipedia.org/wiki/Napadi_11._rujna_2001. (procitati kontroverze)
Od cega su (mozes misliti :roll: ) FBI-evim Man in Black pored citave havarije iz nulte tacke uspjeli da izvucu fragmente nekoliko putnih ispava nekoliko napadaca... :roll: :D ...to samo oni mogu.

I iz cega je nastala borba protiv terorizma (citaj protiv islama) na svim frontovima...jer znamo kronologiju događaja, od pocetka pa do danasnjih dana...

E sad te famozne djevice... :lol: :lol: :lol: taj vic uvjek iako izlizan kao cekanje macka u veljaci " jos 15 minuta i odoh ja" uvjek pali, kako ovdje tako i u inostranstvu....
Opcepoznata stvar u islamskom svjetu je da odgoj djece podrazumjeva veoma malo kontakta između muskaraca i zena, sve do onog momenta dok ne stupe u bracnu zajednicu se smatraju sestrama i bracom te im je bilo kakav kontakt i osamljivanje (cak i pod isprikom ucenja Kur'ana strogo zabranjen)....u islamskom svijetu inace stopa prostitucije je veoma mala upravo zbog rigoroznih kazni, slucajevi da djevac ozeni djevojku koja nije takva i da se rastanu iz tog razloga su zanemarljivi i obrnuto (vidi samo koje probleme ima covjek koji u Afanistanu zeli da uda kcerku, ali se zna da su je silovali Ameri njihovi jataci)...u islamu je dozvoljeno (narocito je to praksa kod arapa) 4 zene istovremeno, a broj puta s zenidbe je neogranicen...
Bilo kako bilo u obilju arapskog svijeta i njihovih ljupkih zena ( po islamu cistih i djevica) vi stvarate teoriju nekih 72 djevice na onom svijetu :lol: :lol: :lol: .
Svaki od tih momaka je dobro situiran, a u svijetu se i najveca rugoba da ozeniti i udati...nisu oni toliiko ocajni da gore zbog 70 djevica, a islam jasan da je samoubici dzennet zabranjen ( a znamo da djevica ima samo u dzennetu a nikako u dzehennemu)...

Kad se sve i jos ostalo nenabrojano sabere i oduzme ...argument "djevica" je toliko mizeran i tolio zbrljan, da ce vam se i najnepismeniji arapin cuvar kamila i ovaca po pustinji nasmijati u lice i iskeziti vam svoje rijetke i karijesom nagrizle zube... :D

Walker je napisao:
Prije nego sto se pozalis na americke zatvore, koji jesu nehumani, razmisli kako islamisti postupaju prema svojim zarobljenicima, sto vojnicima, sto humanitarnim radnicima.

U skladu s serijatom :D , u narodu postoji izreka "Bolje da me moj tuče ngo da me tuđin miluje" muslimane su i te kako toga svjesni...ali stice i njih kazna

Walker je napisao:
Oni koji su mucili zatvrorenike su procesuirani i dobili su zatvorske kazne.

Znaci tako brzo (jesam ti reko :) ) .... Dakle pravda je zadovoljena rekao bih...a jeli procesuirana ona zena-major iz abugurajba i kako ?????

Walker je napisao:
Niko od onih koji taocu odrube glavu pred kamerama niti je ikad bio niti ce ikad biti procesuiran. Cak ce ga neki pozdraviti kao heroja.

A kako kad mu je glava prekrivena kapuljacom...a mislis li da ce ijedan građanin amerike ikad biti procesuiran, ijedan vojnik ( pa vidi bilateralne sporazume koje amerika sklapa s svakom drzavom posebno nudeci joj med i mlijeko u zamjenu za neizrucinaje njenih drzavljana Hagu ili Strazburu )????, sta s tim, a ni s Evropljanima nije slika bolje ali je pametnije zakamuflirana.

Walker je napisao:
Ameri idu u Irak da pokrstavaju muslimane. Razotkrila si im pakleni plan

Ja sam uvjek govorio...između ostalog i to...

Dust je napisao:
http://islambosna.ba/index.php/vijesti/ ... slanika-as

Vidite sve se moze kad se hoce, a cak sam i usparao malo Megabita :D

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2010, 14:07 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Hristov je napisao:
Koliko ja vidim, grupa nije ugasena, ima 18100 clanova, a ne 80000, a protestna grupa nema 120000 clanova nego 12000. Otkud im te informacije?

Ugasena je prva grupa, ova je napravljena 20. maja. Sto se tice protestne grupe, u pravu si, ne broji 120 000 vec 185 000 http://www.facebook.com/#!/pages/AGAINS ... 186?ref=ts

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2010, 14:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
OK, izgleda da se ti crtaci i FB igraju ping-ponga, pa ko ima vise kondicije...

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2010, 23:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
@oficir s ruzom
http://en.wikipedia.org/wiki/Capital_punishment_in_Iran
Citiraj:
Iran has garnered much media attention and criticism due to a number of executions carried out on minors, despite having signed the Convention on the Rights of the Child, which forbids executing child offenders for crimes committed under the age of 18.

Citiraj:
According to Amnesty International, three people were stoned to death in 2006-2007, and as of January 2008 nine women and two men were sentenced to death by stoning.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2010, 09:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Walker je napisao:
Ali cu reci da ukoliko neko napravi neku provokaciju da bi dokazao da su neki muslimani spremni otici prilicno daleko kad je vjera u pitanju, a oni mu zbog njegove provokacije prijete smrcu (ili ga ubiju, sto se desavalo u Holandiji) to itekako dokazuje da su ti provokatori na zalost bili u pravu. To naravno ne vazi za vecinu muslimana, iako sam to 100 puta napisao nije zgoreg da se ponovi.

X
Ovaj dio si trebao da podebljas!

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2010, 13:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Oficir s ruzom je napisao:
Elvis Presley je napisao je napisao:
godine kamenovano je 9 zena.

Zena po svm definicijama je punoljetna osoba....a kao sto sam i rekao serijat obuhvata punoljetne, pametne osobe a kao preduslov je da moraju biti muslimani.

Vidim ti izmedju redova odobravas kamenovanje zena.

Vrati se - ( pa gdje drugo nego ) u Kameno Doba.

p.s. Ne znam samo sta radis u Svicarskoj ili vec gdje. Kabul prosto vapi za tobom.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2010, 14:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Japanese_rose je napisao:
Vidim ti izmedju redova odobravas kamenovanje zena.

Vrati se - ( pa gdje drugo nego ) u Kameno Doba.

p.s. Ne znam samo sta radis u Svicarskoj ili vec gdje. Kabul prosto vapi za tobom.

(Buharija, br. 6830, Muslim, br. 1690)

(Buharija, br. 6827, Muslim, br. 1697)

(Muslim br. 1692)

(Vidjeti: Meratibul-idžma' od Ibn Hazma, r.h., str. 214),

(Prvu rečenicu hadisa (''Allah neće ujediniti moj ummet na zabludi'') bilježe: Tirmizi (2167); Ebu Davud (4284); Ibn Madždže (3950); Ahmed (21 190); Hakim u Mustedreku (1/115); Ibn Ebi Asim u Es-Sunne (80); El-Lalikai (154); Es-Sehavi u El-Mekasidul-Hasene (1288) i drugi.

Takoðer, ovaj dio hadisa prenosi se i kao riječi nekih ashaba poput Abdullaha b. Mes'uda i drugih, sa vjerodostojnim lancima prenosilaca. Vidjeti: Tuhfetul-Ahvezi (6 /388).

"To je samo moje misljenje....hvala ti sto imam pravo na isto"

"Viđenje" ...između redova..hm...postoje neke kvake...koje ocito "ne vidis"...

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2010, 14:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

the age of 18.

Kao sto sam ti reko....punoljetstvo nije u 18 godini...historijski nikad nije bilo sve do unazad nekih 50-60 godina.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2010, 18:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

(Buharija, br. 6830, Muslim, br. 1690)

(Buharija, br. 6827, Muslim, br. 1697)

(Muslim br. 1692)

(Vidjeti: Meratibul-idžma' od Ibn Hazma, r.h., str. 214),

(Prvu rečenicu hadisa (''Allah neće ujediniti moj ummet na zabludi'') bilježe: Tirmizi (2167); Ebu Davud (4284); Ibn Madždže (3950); Ahmed (21 190); Hakim u Mustedreku (1/115); Ibn Ebi Asim u Es-Sunne (80); El-Lalikai (154); Es-Sehavi u El-Mekasidul-Hasene (1288) i drugi.

Takoðer, ovaj dio hadisa prenosi se i kao riječi nekih ashaba poput Abdullaha b. Mes'uda i drugih, sa vjerodostojnim lancima prenosilaca. Vidjeti: Tuhfetul-Ahvezi (6 /388).

"To je samo moje misljenje....hvala ti sto imam pravo na isto"

"Viđenje" ...između redova..hm...postoje neke kvake...koje ocito "ne vidis"...

Htio si nesto reci ?

Pa reci kao covjek :

Da ?

Ne ?

Meni izgleda da je tvoj odgovor da.

Inace ne boj se, necu ti ja nista. Sto se tice ostalih, uglavnom im je svejedno.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2010, 20:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

A sta ako je moj odgovor "da"...ili sta ako je moj odgovor "ne"...kad je tebi ionako svejedno.

Nije fino slati u "kameno doba"...

A imam prigovor i na kartu za Kabul... Teheran u svijetlu razgovora bi bio vise atraktivan.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2010, 00:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nisam znala da oni koji bi kamenovali zene imaju tako osjetljiva osjecanja. :oops: Mozda bi plakao dok ih kamenujes ili sta ?

Oni sto bi kamenovali druga ljudska bica su upravo za Kameno Doba, sto i samo ime je li zgodno pocrtava.

Mozes i u Kabul i u Teheran, to je sve u 5 deka.

http://4.bp.blogspot.com/_7s9sekKob0E/S ... finger.jpg

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2010, 01:42 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
jel kamenovanje u Islamu vjecni princip???

@JR

jesi li pogledala slucajno The Stoning of Soraya M..

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2010, 08:43 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
http://4.bp.blogspot.com/_7s9sekKob0E/SkU_layzT2I/AAAAAAAACr4/icMLpSgyMMU/s400/iran-mid-finger.jpg

U covjece! :oops: Jel ova zena ostala ziva nakon ovog? :oops:

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2010, 10:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Leona je napisao:
http://4.bp.blogspot.com/_7s9sekKob0E/SkU_layzT2I/AAAAAAAACr4/icMLpSgyMMU/s400/iran-mid-finger.jpg

U covjece! :oops: Jel ova zena ostala ziva nakon ovog? :oops:

ja sam procitao da je montaza.....ali dobra montaza:)

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2010, 15:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
jel kamenovanje u Islamu vjecni princip???

Cekala sam da ti Oficir s ruzom odgovori, ali njega nesto nema.
Kamenovanje u Islamu uopste nije princip.
O kamenovanju bilo koga u Kur'anu nema ni slova, inace neko poput mene tu Svetu Knjigu ne bi prihvatio kao svoju.
Moj Islam kaze da: onaj ko ubije jednog nevinog covjeka kao da je ubio cijeli svijet, a ko jednom covjeku spasi zivot kao da je spasio cijeli svijet.
To je Islam kome ja pripadam.
Kamenovanje je ustanovljeno od strane Ulemme, islamskih ucenjaka i kao sto ti gore Oficir citira, tako se interpretiraju pojedini hadisi.
I kriscani su spaljivali vjestice...do 19 stoljeca cini mi se.
I hindusi su palili udovice, do valjda prije 50-100 godina.
Neki Muslimani su nastavili terorisati i ubijati zene, skrivajuci se iza plasta vjere.
Ne treba biti rocket scientist da bi se spoznao potencijal zloupotrebe ovog dijela islamskog (bez)zakona, jer sve sto je potrebno da se zena eliminise u tim krugovima je da njenu preljubu potvrde dva muskarca.
Ko to glumi vrhovnog suca oduzimajuci zivote ljudima ?
Onaj ko je bez grijeha neka prvi baci kamen...je li ?

Citiraj:
@JR

jesi li pogledala slucajno The Stoning of Soraya M..

Jesam danas. U dijelovima, jer nisam uspjela naci citav film ( baziran na istinitom dogadjaju ) na netu. To je nesto najuzasnije sto sam u svom zivotu vidjela, a zbog mjesta rodjenja sam se vec nagledala i naslusala uzasnih stvari. Ali ovakvu okrutnost i bezumlje moje oci jos nisu vidjele. I to bez rata, po serijatu se izgleda rat vodi primarno protiv zena. O da, i homoseksualaca koji se po serijatu takodje ubijaju. Ah da, i kradljivaca kojima se sjeku ruke.

To nije i nikada nece biti moj Islam.

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 28 Maj 2010, 17:48, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2010, 16:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Walker je napisao:
Ako jedna drzava funkcionise po islamskim zakonima, onda je ona islamska i u ratu i u miru.

Dakle u vrijeme mira prije pada sadamovog rezima, Tarik Aziz je bio general, u vrijeme invazije, dakle uvrijeme rata je i dalje bio general...ostao krscanin i u ratu i u miru.

Zasto se Irak razlikovao od okolnih zemalja? Sadamov Irak je bio sekularna drzava u kojoj je Sadam ukinuo serijat i postavio gradjanske zakone. Tako da i nije neko cudo da je hriscanin bio general. Sektasko nasilje je kontrolisao, a ovo koje se sad desava je vise poslijedica a ne uzrok americke invazije. Dakle napad SAD na Irak nema ama bas nikakvu religijsku pozadinu, vec je iskljucivo sproveden da bi se zaposjeli izvori nafte a usput svrgnuo nepodobni vojni diktator. Samo to i nista vise.

Sto se tice zabune oko onih otmicara :lol:. Posto teroristi imaju mnogo laznih identiteta, logicno je da je tu negdje doslo do zabune. Pa i ovaj nas jadnik Dabic je ukrao identitet zivog covjeka. Pusti te gluposti iz domena rekla kazala, FBI moze sve htio ti to priznati ili ne. Sto se tice kontroverzi. Da Amerikanci su sigurno znali za napad na centar vojne moci - Pentagon i nisu nista uradili da ga sprijece. Ma daj molim te. Cak i da su znali a namjerno ga sakrili to ne mijenja cinjenicu da su islamski teroristi pocinili taj napad, ili ti tvrdis da su otmicu izvrsili Amerikanci :roll:

Sto se tice djevica nije ti neko objasnjenje. Prvo nisu sve muslimanke lijepe, to sto su djevice ne mora da znaci da nisu brkate. Za razliku od ovih rajskih koje su sve odreda lijepe k'o slika. Ili tako nekako :lol:. Drugo ne znam otkud ti ideja da su svi ljudi na bliskom i srednjem istoku bogati, bas suprotno to je uglavnom sirotinja i nije istina da se svako moze ozeniti kad hoce. Trece ako neko ozeni 5 zena to znaci da neko ovamo mora biti zakinut.
Svidja mi se ovo sto je Japanese Rose napisala da u njenom islamu nema kamenovanja. Siguran sam da nema ni terorizma. Siguran sam da nema ni bombasa samoubica. Ali jednostavno je istina da imami ekstremnih pogleda vrlo lako manipulisu bubuljicavim momcicima koji nisu osjetili ovozemaljske blagodeti. Pun ti je youtube momaka koji govore o tome kako jedva cekaju da vjencaju svoje djevice u dzenetu. Jer iako kako ti kazes Kur'an zabranjuje samoubistvo, on itekako podrzava mucenistvo. Tako da je biti bombas samoubica po nekima vise stvar tehnicke prirode i ekvivalent jurisa na visestruko mocnijeg neprijatelja, nekad u proslosti. I teroristi na to ne gledaju kao samoubistvo nego upravo kao mucenistvo. Nismo mi nista izmislili nego su se neki na bliskom istoku mudro sjetili da obecavanjem blagodeti na onom svijetu stvore sebi pokornu vojsku.

Idemo dalje sto se tice one zene majora ja znam da bi je ti najradije kamenovao ona je izgubila cin, i osudjena je na 3 godine zatvora. Charles Graner je dobio deset, neki lik osam, ostali izmedju pola godine i 8 godina, ne da mi se traziti ima ih. Neki su i oslobodjeni.

Sto se tice gluposti o Amerima koji idu da pokrstavaju muslimane, jednostavno mislim da me zajebavas. Zar ne bi bilo logicnije da prvo pokrste nehriscane u vlastitoj zemlji pa onda ove prekookeanske. Satrase se zidajuci crkve po Iraku i Avganistanu. Ili ce to kasnije?

Evo Besparica podebljacu :D

Citiraj:
Ali cu reci da ukoliko neko napravi neku provokaciju da bi dokazao da su NEKI muslimani spremni otici prilicno daleko kad je vjera u pitanju, a oni mu zbog njegove provokacije prijete smrcu (ili ga ubiju, sto se desavalo u Holandiji) to itekako dokazuje da su ti provokatori na zalost bili u pravu. To naravno ne vazi za vecinu muslimana, iako sam to 100 puta napisao nije zgoreg da se ponovi.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2010, 17:14 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
@JR

ok..samo sam onako pitao za kamenovanje, misleci vise na istorijat...vjerovatno znas da je sistem postojao u S.Z..pa cak i N.Z....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 234 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]