banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jun 2025, 04:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 151 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Dec 2009, 13:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
jellyfish je napisao:
mary juana je napisao:
tražio sam da mi neko da protuargument. i šta sam dobio? osim uvreda, pljuvanja, napada - jedno veliko NIŠTA.

samo gomilu šuplje priče. "ja vjerujem da je sve nastalo slučajno, nemam za to nikakvih dokaza, ali u budućnostosti će se možda dokazati, a oni koji tvrde da postoji inteligentni Tvorac, oni su umobolni, zaostali, fanatici, ha, ha, ha, bla, bla, bla."

nemoćni ste pred činjenicama i zato vrijeđate. žalosni ste, jadni, tužni.

Ja sam ti dao protuargument na predhodnoj stranici gdje sam naveo primjere mutacije virusa i endosimbiozu kao cisti dokaz evolutivnih promjena u jednocelijskim organizmima i algama ali ti izgleda nisi to ni procitao.
Drugo, oni koji su nemocni pred cinjenicama i dokazima su upravo kreacionisti koji i koriste vrijedjanje i izvlace samo ono sto im odgovara, a ocigledne dokaze evolutivnih promjena i ne pominju. Sta reci, najbolje je da svako ima svoje misljenje, pa ko zeli da zivi u odredjenom uvjeranju to je najbolje za njega.

to nije bio nikakav argument i pročitaj šta sam ti odgovorio na tvoj tzv. protuargument.
to što ti navodiš da se vidi pod elektronskim mikroskopom, nema nikakve veze sa spontanim postankom i nastajanjem novih vrsta, odnosno nema veze s onim na čemu evolucionisti baziraju svoje tvrdnje, niti ima išta konkretno, što bi bilo šta od tih tvrdnji dokazivalo.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2009, 15:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
@mary juana

ako izneses neku tvrdnju i trazis da je opovrgnu, prvo iznesi svoje dokaze, a ne trazi od drugih da samo iznose njihove dokaze, da bi ih onda napadao....

Dakle navedi i jedan dokaz KREACIJE, pa onda slobodno pisi o evoluciji sta god hoces!!!

Oficir s ruzom je napisao:

Vecina tvog teksta se odnosi na Bibliju i krscanstvo u rednjem vijeku, crkvu itd. to prepustam samim krscanima da objasnjavaju..

sad si se reduciro samo na islam, aj dobro...

Ni Islam nije nikog spaljivao.

a jel :D

Nisam krscanin s toga ovo prepustam krscanima, zao mi je Frisky al sam musliman...potrosio si pola posta na ono sto ti ne mogu odgovoriti jer nisam krscanin.

drugim rijecima, nek ih neko drugi vadi iz govana...OK :D

Ovo nije istina....neke od religija ne dopustaju pitanja, a sto se tice Islama ovo nije tacno, cak sto vise pitanja poticu na razmisljanje a i sam Kur'an izaziva ljude da pitaju sami sebe i svijet oko sebe.

zabranjuje misljenje, a pitanje tu i tamo moze da se postavi

I da je Islam sad onakav kakav je bio u srednjem vijeku...eh samo da je onakav...sad ne bi tipkao po kompjuteru nego bi mozda zivio u USS Enterprise..., ali muslimani su stagnirali :( , a Islam je ostao isti onakav kakav je bio prije 1400 godina. :D

hahahhahahhaha..nego ajde da se uozbiljimo, sto smo se salili, salili

Za mane je islam hriscanstvo na steroidima, nesto kao cibuljavi pubertetlija koji ne zna sta ce sa sobom...
Ja priznajem da nisu pocinili toliko zala kao stariji brat katolicka crkva i mnogo su mi "simpaticniji" u nekontrolisanom ludilu, ali potencijal je OGROMAN...ili da kazem, tek ste poceli :D

Da krenemo od srednjeg vijeka, sta bi sa jevrejima u Medini?... ili jos bolje, sta je Muhamed uradio sa clanovima porodice u Meki???
Pa kako je islam dosao u Evropu nego ognjem i macem.

Oficire, islamske drzave su po definiciji totaliterne diktarture!!!Sloboda vjeroispovjesti uopste ne postoji. Islam je zvanicna religija i svi gradjani MORAJU biti muslimani. Ni vlada ni drustvo ne prihvataju koncept razdvajanja religije i drzave i njega nema!!! ovaj termin "drustvo" je dosta problematicno u islamskim zemljama. Po serijatu konvertiranje muslimana u drugu vjeru se smatra otpadnistvom koje se kaznjava smrcu. Islamsko vjersko obrazovanje je obavezno u drzavnim skolama na svim nivoima i za svu djecu …Demokratija , naravno ne postoji.

Evo ti "najrazvijeniju" Islamsku drzavu, Saudijsku Arabiju kao primjer.
Islamski savjet uskladjuje vladinu politiku sa serijatom. Vlada uzima islamsko pravo jedinim vodicem za zastitu ljudskih prava.Zene nemaju nikakva prave itd....

Kralj Saudijaca je njihov vjerski lider..jel tako?. On smatra islamizaciju cijelog svijeta svojom svetom duznoscu. platio je izgradnju hiljada i hiljada dzamija i islamskih centara po Evropi Americi i pitaj boga koliko u drugim dijelovima svijeta. imas dzamiju kralja Fahda u Sarajevu, najvecu u Evropi, izgradjena na terenima za basket (ja igro) :D u naselju koje je bilo potpuno visenacionalno
Pritom ni jedna jedina crkva ne postoji i ne moze da se izgradi u Saudijskoj Arabiji
da ne govorimo da je to centar terorizma i domovina vecine napadaca od 11. septembra.

E sad, najbolje od svega je da saudijce Osama bin laden smatra IZDAJNICIMA :confused2: jer su, kao, podlegli iskusenjima materijalnih uzitaka i bogatstva itd...pa koliko moras biti zadrt da su ti saudijci ekstremi :confused1:

tradicionalno hriscanske zemlje su usle u posthriscansku fazu, one su sada relativno bezopasne...mislim da islam zapravo predstavlja jedinu religiju koja moze da izazove haos i to dugorocno...i dobro si rekao islam je isti kao i u 15v. ako nastavi da se siri, nece na dobro izaci.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2009, 16:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Frisky_Dingo je napisao:
@mary juana

ako izneses neku tvrdnju i trazis da je opovrgnu, prvo iznesi svoje dokaze, a ne trazi od drugih da samo iznose njihove dokaze, da bi ih onda napadao....

Dakle navedi i jedan dokaz KREACIJE, pa onda slobodno pisi o evoluciji sta god hoces!!!

čitaš li ti moje postove uopšte :roll:

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2009, 17:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

NARAVNO DA NE :D

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2009, 17:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Frisky_Dingo je napisao:

to sam i mislio, zato ti nastavi sa svijim oficirom, a ja ću sa ostatkom ekipe koji bar donekle čitaju. 8)

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2009, 17:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
mary juana je napisao:
Frisky_Dingo je napisao:

to sam i mislio, zato ti nastavi sa svijim oficirom, a ja ću sa ostatkom ekipe koji bar donekle čitaju. 8)

Mislim da je i vise nego ocigledno da je i taj ostatak ekipe odavno prestao da cita tvoje postove.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2009, 17:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Elvis Presley je napisao:
mary juana je napisao:
Frisky_Dingo je napisao:

Mislim da je i vise nego ocigledno da je i taj ostatak ekipe odavno prestao da cita tvoje postove.

na tebe i tvog kljunaša nisam ni mislio.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2009, 18:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Evo ovdje imas vise dokaza, ako ti ni oni nisu dokazi onda vjeruj u sta hoces:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5nj587d5ies[/youtube]

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2009, 19:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Elvis Presley je napisao:
mary juana je napisao:
Frisky_Dingo je napisao:

Slika

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2009, 20:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
Evo ovdje imas vise dokaza, ako ti ni oni nisu dokazi onda vjeruj u sta hoces:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5nj587d5ies[/youtube]

:lol:
samo mi još reci da si ozbiljan i da se ne zezaš :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2009, 23:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
mary juana je napisao:

Ti da si bar malo ozbiljan nebi napisao ovako glupu recenicu kao komentar na onaj video, jer u videu imas desetine dokaza koji obaraju iz korjena klasicnu kreacionisticku teoriju.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2009, 00:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
mary juana je napisao:

Ti da si bar malo ozbiljan nebi napisao ovako glupu recenicu kao komentar na onaj video, jer u videu imas desetine dokaza koji obaraju iz korjena klasicnu kreacionisticku teoriju.

Mani ga se jellyfish, vidis da nije sav svoj.
Nasi izvori i dokazi nisu tacni i stavise su smijesni dok su njegovi izvori i dokazi neoborivi :roll:
Vidis da samo citira kojekakve kvazinaucnike (da su pravi naucnici ne bi pisali te gluposti koje on citira) dok uopste nema razvijenu sopstvenu moc rasudjivanja, siguran sam da nijednom nije pomislio da mozda njegovi izvori i "naucnici" nisu u pravu; i da, njemu su dokazi tipa "jedan bivsi evolucionista je rekao da je evolucija potpuni mit". To je njemu dokaz i cinjenica :roll:
Svaki normalan covjek ne bi bio ovoliko trvdoglav samo kad bi vidio rezultate glasanja, ali to sa njim nije slucaj.

Pusti kraju, nema svrhe.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2009, 00:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
mary juana je napisao:

:lol: kažeš onaj video i dokazi
čovječe neozbiljan si, ustvari si me razočarao.
čuj dokazi :roll:
to nisu dokazi, to je ustvari ono o čemu sam već govorio šta se dešava kad pjedini "naučnici", odnosno sljedbenici evolucionističke ideje dođu pred zid i ne mogu dalje, onda su spremni usmjerit svoja zapažanja da bi se prilagodili ideji evolucije jer evolucija im je u izvjesnom smislu postala znanstvenom religijom koju su mnogi naučnici prihvatili, a sama ideja je nametnuta kao činjenica od koje se ne smije odstupati.
najbliži put ispitivanja istinitosti i dokazivanja teorije evolucije bio bi ispitati fosilni izvještaj,
kako bi se utvrdilo da li su se doista zbivale postepene promjene jedne vrste u drugu.
postoji li takav dokaz?
ne, kao što pošteno priznaje veliki broj naučnika. jedan od njih francis hitching piše:
"kad tražimo karike između glavnih skupina životinja njih nema". nedostatak dokaza u fosilnom izvještaju toliko je očigledan da naučnici već nude alternativu za darvinovu teoriju postepenih promjena.
međutim, istina je da iznenadno pojavljivanje životinjskih vrsta u fosilnom izvještaju mnogo više potvrđuje stvaranje nego evoluciju.

@elvis
jedini "dokaz" o kom si ti govorio je čudnovati kljunaš, a to bi bio dokaz možda jedino u nekom dječijem vrtiću.
rezultati glasanja :lol: rezultati nereferentnog odnosno laičkog glasanja mogu biti validni kao statistički uzorak kad se radi o nekim društvenim temama kao koja politička opcija i sl., međutim kad se radi o egzaktnim stvarima kakva je nauka, tu je mišljenje širokih narodnih masa nebitno i nerelevantno. ali mali si ti još da bi to shvatio.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2009, 18:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Frisky_Dingo je napisao:

sad si se reduciro samo na islam, aj dobro...

Besmisleno... :roll: Vrati se na prvu stranicu teme paprocitaj moj 2 ili 3 post

Frisky_Dingo je napisao:
Da krenemo od srednjeg vijeka, sta bi sa jevrejima u Medini?...

Preciziraj.

Frisky_Dingo je napisao:
ili jos bolje, sta je Muhamed uradio sa clanovima porodice u Meki???

Sljedece:

ad je Muhammed a. s. čuo da je Sad ibn Ubade rekao “da je danas dan pokolja i da niko od mušrika neće biti pošteđen”, oduzeo mu je komandu, i vođstvo nad četom povjerio hazreti Aliji. Dvadesetog dana ramazana 8. godine po hidžri (11. januara 630. godine po Isa a. s.)
Na pitanje Muhammed a. s.: “Kurejšije, šta mislite kako ću s vama postupiti”? Kurejšije su odgovorile: “Blago i humano, jer ti si najplemenitiji brat ...” Muhammed a. s. je odgovorio: “Reći ću vam kao što je Jusuf a. s. rekao svojoj braći: “Ja vas sada neću koriti, idite, vi ste slobodni”.

Zadovoljan ??? :D

Frisky_Dingo je napisao:
Pa kako je islam dosao u Evropu nego ognjem i macem.

MIŠLJENJE HISTORIČARA DE LACY O'LEARY-JA

Najbolji odgovor na zabludu da je islam širen sabljom dao je ugledni historičar De Lacy O'Leary, u knjizi Islam na raskršću, na 8. strani: ,,Svakako,jasna je historijska činjenica da legenda o fanatičnim muslimanima koji haraju svijetom i sabljom šire islam među porobljenim narodima - jedan je od najapsurdnijih fantazijskih mitova koju jedan historičar može izgovoriti!".
Iako su muslimani vladali Španijom oko 800 godina, nikada nisu koristili sablju, tj. silu da bi ljude prevodili u islam.
Indonezija je zemlja sa najvećom populacijom muslimana na svijetu. U Maleziji, većina stanovnika su muslimani. Ja tebe pitam: Koja je to muslimanska vojska ikada kročila u Indoneziju i Maleziju?!
Islam se brzo širio i po zemljama istočne Afrike. Zašto se neko ne upita: Akoje islam širen sabljom, kojaje to muslimanska armija boravila u zemljama istočne Afrike?!

THOMAS CARLYLE

Poznati historičar, Thomas Carlyle, u knjizi: Heroji i poštivanje heroja, se osvrće na dezinformacijc o širenju islama sabljom: ,,Da, to je sablja, doista! Ali, odakle je ta sablja?To je svako novo mišljenje,koje je u početku neprimjetno. Nalazi se uglavi jednog čovjeka.Tamo se zadržava neko vrijeme. Samo jedan čovjek vjeruje u to, tamo on od

čitavog svijeta; samo jedan čovjek je ustao protiv cijelog svijeta. Ako lati sablju i počne propagirati ideje uz pomoć nje, neće postići ništa. U cjelini, ideja će se širiti sama od sebe, koliko god može(...)".

Frisky_Dingo je napisao:
Oficire, islamske drzave su po definiciji totaliterne diktarture!!!

Demokratski izbori su vise nego dovoljan argument.

Frisky_Dingo je napisao:
Sloboda vjeroispovjesti uopste ne postoji. Islam je zvanicna religija i svi gradjani MORAJU biti muslimani.

Izvini Frisky ali cu po prvi put upotrijebiti rijec Laz jer....

14 MILIONA ARAPA SU KOPTI KRŠĆANI

Muslimani vladaju Arabijom 1.400 godina. Nekoliko godina su vladali Britanci, a nekoliko Francuzi. Ali ukupno muslimani vladaju Arabijom već 1.400 godina. Ipored toga, danas postoji preko 14 miliona Kopta, kršćana,

koji su bili kršćani vijekovima unazad. Da su muslimani koristili sablju u širenju vjere, ne bi ostao ni jedan jedini Arap nemusliman.

Frisky_Dingo je napisao:
Ni vlada ni drustvo ne prihvataju koncept razdvajanja religije i drzave i njega nema!!!

Francuskom revolucijom nemozes pobiti citav svijet, muslimanski svijet je ostao imun na tu revoluciju i ona nije jedino mjerilo napretka drustva...vidis da je islamski svijet veoma bogat kao i zapadni.

Frisky_Dingo je napisao:
Po serijatu konvertiranje muslimana u drugu vjeru se smatra otpadnistvom koje se kaznjava smrcu.

Nisam znao da si ekspert u serijatskim oblastima, ako jesi kao sto to tvrdis molim te navedi mi JEDAN AJET IZ KUR'ANA. Narocito bih volio da se osvrnes na fetvu vijeca za fetve rep. Turske (to je samo da ti pomognem).

Frisky_Dingo je napisao:
Islamsko vjersko obrazovanje je obavezno u drzavnim skolama na svim nivoima i za svu djecu …Demokratija , naravno ne postoji.

Opet ti,o covjece, naravno da je obavezno u svim drzavama, a gdje to u zapadnjackim skolama mozes da biras da ne zelis da ucis o evoluciji...obavezna je, ali nikad dokazana. Uostalom ni BiH nije islamska drzava pa je religija u skoli (bilo koja) prisutna.
A da demokratija ne postoji rezultat su izbori u svim islamskim zemljama pocev od Irana, Afganistana, S.Arabije, Egipta, Malezije, Kuvajta, itd. i tako blize. Izbori su odraz demokratskog drustva jel tako.
Naravno dotaknucemo se demokratije u Staljinovoj i Lenjinovoj Rusiji, zatim na Kubi, u Kini, Kambodzi, Vijetnam...kao zemljama u kojima je ideologija, Darwina, Marxa, i Spencera vjera sviju "drugova" a o "JEDNOPARTIJSKOM SISTEMU" necemo ni govoriti.

Frisky_Dingo je napisao:
Evo ti "najrazvijeniju" Islamsku drzavu, Saudijsku Arabiju kao primjer.
Islamski savjet uskladjuje vladinu politiku sa serijatom. Vlada uzima islamsko pravo jedinim vodicem za zastitu ljudskih prava.Zene nemaju nikakva prave itd....

Dakako da uskladuje, i sta tu ima lose. Vidi broj zatbvorenika u S.Arabiji, vidi da li se tamo placa porez, kolika je stopa nezaposlenosti,...A da zene nemaju nikakvih prava govori cinjenica da je jos Aisa r.a. bila prvi savjetnik za fikhska pitanja unutar serijata tzv FAKIH (najveca titula u fikhu), a vidi cuda bila je zena.

Frisky_Dingo je napisao:
Kralj Saudijaca je njihov vjerski lider..jel tako?.

Nije. Kralj saudijaca nije vjerski lider... :D U islamu kralj nikad nije izdavao fetve, to je radila ulema.

Frisky_Dingo je napisao:
On smatra islamizaciju cijelog svijeta svojom svetom duznoscu.

Zbilja...rekao ti je to? :D Kako kad Kur'an kaze :" Nema prisile u vjerovanju". Definitivno si razgovarao s kraljem popa (lahka mu crna zemlja) ili kraljem rocka.

Frisky_Dingo je napisao:
Pritom ni jedna jedina crkva ne postoji i ne moze da se izgradi u Saudijskoj Arabiji
da ne govorimo da je to centar terorizma i domovina vecine napadaca od 11. septembra.

Wao, sad si me bacio na koljena, definitvno si trebao reci tamni vilajet.Znaci kazi jednu rijec i dovoljno ce biti nema potrebe da pises toliki post, kad su islamofobisti izmislili tamni vilajet.

Osudjujem ubistvama odakle da dolaze, i ne zelim na zrtvama da gradim svoj argument,ali da li ti je poznato koliko je ljudi umrlo za vrijeme 50-60 godina komunizma...120 MILIONA
Da li se stidis???
Islam se odrice ubica, jer Kur'an jasno kaze :" Onaj ko ubije bespravno kao da je citav svijet poubijao..." -a daj mi jednu maximu od darwinisticko-komunisticke ideologije o zabrani ubistva....a Biblija sadrzi u svojih 10 zapovijedi, jedna je NE UBIJ.
120 MILIONA....sramota. 120 MILIONA, sunarodnjaka, zena djece, krscanskih svecenika....to je cifra kakvu medjureligijski ratovi (koje su vodili usijane glave na obje strane) NIKAD, NIKAD nisu dostigli.
120 MILIONA....sustavnog ubijanja za ime i u ime ideologije koja je proizasla iz ATEIZMA i EVOLUCIONIZMA (osjecaja neodgovornosti pred Bogom).

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2009, 19:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Frisky_Dingo je napisao:
nego ajde da se uozbiljimo, sto smo se salili

Jasta…posto vidim da vise zelis raspravljati o navodnim pogubnostima religije, a ne o stvarnimm podacima vezanim za evoluciju, filozofiju, logiku I nauku….vrijeme je da se uozbiljimo jer si razgovor preveo s naucnoargumentovanog dokazivanja (iako ih nisi niimao) na historisko dokazivanje s toga….

Krenucemo do izjava ateista i vidjeti sta ih je podstaklo na tolika svirepa ubijanja...dacemo mali Uvod da vidimo vezu.

Antona Pannekoeka,jednog od vodecih darvinista I marksisa s pocetka XX stoljeca : “Naucni znacaj marksizma I darvinizma je u tome sto obje ove naucne grane slijede teoriju evolucije.

Pitanje za Lenjina

Dobro, koje metode bi Komunisticka partija trebala slijediti prilikom
izvodjenja revolucije? Na ovo pitanje Lenjin je odgovorio i teoretski i
prakticno: Komunisticka partija bi trebala proliti sto je moguse vise krvi!!!
Te nastupaju masovna egzekucija crkvenog staleza prvenstveno svecenika, I konfiskacija crkvene imovine.
Ali Lenjin kao vodeci evoluicionist koji je evoluciju kroz djela Marksa pretakao u praktican zivot se nije zadrzao samo da crkvi I njenoj imovini, nastaju masovni egzodusi I ubistva obicnog puka, naroda, zene, djece, staraca, oduzima im se ljetina za potrebe komune partije (podsjecamo da se dozvoljavao samo jednopartijski system), tako da narod ostaje bez hrane u nekoliko sedmica.
U kratko vrijeme se pocinju jesti domace zivotinje, a akad je njih nestalo psi I macke, da bi narod u nestasici gulio koru s drveta I pravio hranu….neduga nakon toga javljaju se prvi vec 1921 god. oblici kanibalizma…
Narod koji je prije Lenjina zivio kako-tako al ljudski, bio je prisiljen jesti mrtvu djecu da bi prezivjeli.
Sam vodja boljsevika se nije puno brinio jer je sveo covjeka na zivotinju bilo majmuna Ili gmaza,…majmuni u nedostatku hrane jedu mrave a gmazovi druge gmazove (svoju vlastitu vrstu).

Frisky ima toga jos….sta se sve krije iza ideologije evolucionizma.

Poznato je da su komunisti nijekali Boga I sve svodili na evoluciju, pa nakon smrti Lenjina ubistvima nastavlja Staljin.
Lenjin ubija 5 a staljin ga strahovito pretice I ubija 40 miliona ljudi. Najvise je uzivao u ubistvima svestenstva.
Tvoja izjava za Staljina “Jednom popo uvijek pop” – je bjezanje od realnosti, I netacnih istorijskih podataka, s ciljem da se prikrije strahovlada covjeka evolucioniste I da se religije optuzi za ubistvo 40 miliona ljudi.
Iosif Visarionovic Dzugasvili rodjen 1879 godine ime Staljin “celicni covjek” prvi put upotrebljava 1913 godine….
Dzugasvili, kao pobozno djete je potpuno izgubio vjeru u Boga nakon citanja “Porijeka vrsta”-I zivotni pogledi mu se mjenjaju te postaje ateist. U svojoj knjizi Stalin and The Shaping of the Soviet Uninon (Staljin i formiranje
Sovjetskog Saveza) historicar sa Oxford univerziteta, Alex de Jonge, naglasava
da je Darwin odigrao vaznu ulogu u Staljinovoj mladosti. Prema Jongeu, to
sto je za vrijeme vjerskog obrazovanja Staljin izgubio vjeru u Boga i {to se,
umjesto toga, opredijelio za ateizam, desilo se icsitavanjem Darwina
Nikad za svog sluzbovanja crkvi nije ubio niti ijednog jedniog covjeka…a u sluzbi EVOLUCIONISTA ubija 40 MILIONA.

Na celu Rusije provodi “strahote kolektivizacije” –koje nikad nije bilo ucenje crkve, koristi glad I izgladjivanje kao svoje oruzje u primoravanju masa da sljede njegovu religiju a ne crkvu.

U knjizi The Russian Century: A Photographic History of
Russia's 100 Years (Ruska era: historija 100 posljednjih
godina) autora Briana Moynahana je opisan slucaj zene je osudjena na 10 godina zatvora zato sto je, nakon to joj je muz umro od gladi, iz svoje njive otkinula 10 klasova kukuruza. –ovo je kazna koju ne pozna niti ijedan od 3 nebeske religije.
Deportacije I radni kampovi su postala svakodnevnica, po statistici 20 miliona ljudi je umrlo ili ubijeno u ovim kampovima, a ubistva su bila kao pozdrav “Dobar dan”.

Kuba

Samo cu Kubu navesti iz razloga uzdizanja prava zena.
U “Crnoj knjizi komunizma” se navodi….
U zatvorskom univerzumu u Kubi polozaj zena posebno je bio dramatican posto su one bez odbrane bile izlozene sadizmu cuvara. Vise od 1.100 zena bile su osudjene iz politickih razloga od 1959. g. Godine 1963. one su zatvorene u zatvor Guanajay. Nekoliko svjedocenja govori o koridtenju seansi batinanja i raznih
ponizavanja. Primjer: prije no sto ce se tusirati, zatvorenice su se morale skinuti pred cuvarima koji su ih bezrazlozno tukli.
Nakon revolucije u Kubi je pogubljeno skoro 10 hiljada osoba, a preko 30 hiljada ih je zatvoreno pod uvjetima navedenim u prethodnom citatu.
Komunisticki rezim, kao i svugdje i u Kubu---je bio odraz definitivne demokratije i vrsnog postivanja prava ljudi da budu UBIJENI ILI MEDJUSOBNO POJEDENI.

Ako hoces mozemo krenuti s komunistickom animalizacijom ljudi kao osnovnom idejom evolucionizma….mozemo se pozabaviti I tom mislju.
Lenjin, Engles, Marks, Darvin, Fidel, Che, su imali iste korijene brutalne filozofije-animalizacija ljudi I nisu se razlikovali ni pocemo osim samo po duzini brade.

Crveni terror u Aziji

Sto se tice Kine, ne treba puno govoriti,njhova dogmatska ideologija (kakosi I sam rekao na prvoj stranici) je primjer stvaranja religije od svete knjige “Porijeklo vrsta”.
Poznato je da su svi komunisticki sistemi velicali I stvarali kult vodje I liderstva, koja je isla dotle da kako si I sam rekao (narod je poceo da slavi I mrtve vodje).
I svi su oni imali upravo ono sto opisuje Kur’an ajetom "O,
velikasi", - rece faraon - "ja ne znam da vi imate drugog boga osim mene..."
(Al-Qasas, 38),- htjeli od sebe napraviti bozanstvo-dakle upravo suprotno od onog u sta “vjeruje” ideologija ateizma.
To je odgovor na tvoje smijanje kultu licnosti Kim li Sungu i ne znanje pozadine velicanja kulta licnosti a koje je ustvari odraz evolucionisticke ideologije.

Svima vodjama drugovima Vladimir I. Lenjinu, Josif Staljinu i Mao Tse-Tungu,njihovi idejni ocevi Karl Marx i Friedrich Engels.sto se, pak, tice Charlesa Darwina, to je osoba koja je svojom teorijom evolucije hranila ideje svih ovih bezdusnih vodja i koja je sa posebnih pozicija vodila u ateizam.

Jel vidis sad zasto kult licnosti, i da li to ima vise veze s Biblijom i Kur'anom ili evoluciom i ateizmom.

Frisky_Dingo je napisao:
nego ajde da se uozbiljimo, sto smo se salili

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2009, 19:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

120 MILIONA....sramota. 120 MILIONA, sunarodnjaka, zena djece, krscanskih svecenika....to je cifra kakvu medjureligijski ratovi (koje su vodili usijane glave na obje strane) NIKAD, NIKAD nisu dostigli.
120 MILIONA....sustavnog ubijanja za ime i u ime ideologije koja je proizasla iz ATEIZMA i EVOLUCIONIZMA (osjecaja neodgovornosti pred Bogom).

:lol: :lol:
Gdje pise da je komunizam proizasao iz ateizma i evolucionizma??? Kakvo jadno pokusavanje prebacivanja krivice.
Ako mislis na Staljina, on nije bio ateista, uprkos nekim izjavama.
Drugo, sta je sad, opet smo zaboravili katolicku crkvu? Govoris o milionima ubijenih prouzrokovanih ideologijoim a ne navodis katolicku crkvu?? :roll:
I trece, danas, u moderno doba, kako je moguce da samo islamisticki teroristi koriste Islam u destruktivne svrhe, odnosno Sveti rat?? Nema veze sto se Kuran ogradio ili sto se Muslimani ograde od tih terorista govoreci da je to lose, opet je cinjenica da je vecina terorista danas islamske vjeroispovjesti.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2009, 11:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jasta…posto vidim da vise zelis raspravljati o navodnim pogubnostima religije, a ne o stvarnimm podacima vezanim za evoluciju, filozofiju, logiku I nauku….vrijeme je da se uozbiljimo jer si razgovor preveo s naucnoargumentovanog dokazivanja (iako ih nisi niimao) na historisko dokazivanje s toga….

Ocigledno nismo u stanju :D .
Ti kazes, ne znam, ali vjerujem…ja kazem, ne znam, ali sam spreman da prihvatim sve sto prodje naucnu metodu…ti to ne mozes da ponudis....
Ima ona cuvena sto vise mislis da znas u stvari znas sve manje i manje, ali bar znas sve manje i manje o vise stvari. Bertnard Rasel tvrdi da je NEMOGUCE znati postoji li Bog ili ne... iskljuciva tvrdnja da ne postoji podjednako je besmislena kao i ona da postoji. Znaci obadvojica smo u crnoj zoni neznanja :D

Prije nego sto napisem neke stvari koje ti se vjerovatno nece svidjeti hocu da kazem da ja stvarno nemam protiv toga da svako vjeruje u sta hoce i iskreno cijenim najiskrenije ako su motivi pozitivni i humanisticki orjentisani. A da je prakticki i istorijski gledano, religija prosula mnooogo vise zla u ime samog tog presvetog Boga, njegovog sina i svetoga duha...to je toliko ocigledno da o tome ne treba pricati uopste. Papa prijeti, zastrasuje, uvijek je to radio, uvijek ce to raditi, i to ne zato da bi kao svaki dobri pastir svoje stado k spasenju priveo, vec zato sto je to stado neophodno kontrolisati, iskoriscavati i njime srecno i uspjesno vladati.

Zato je najbolja stvar evolucije to da moze, a i funkcionise, bez icijeg upliva i sama od sebe. sve ide prirodno Kao savrsen kompjuterski program, algoritam koji ce u svojim beskonacnim krugovima i grananjima dati jedan konacan rezultat.
a jos kad smo mi kao proizvod tog programa poceli pomalo odgnetati sam kod koji lezi unutar svega toga, pa cak i stvarati neke nase male programcice upotrebljavajuci taj kod :D

Religija se shvata i tumaci vjerom, ne logikom. Vjera preuzima na onom mjestu gdje logika nestaje. Stoga je uzaludno truditi se da razumom seciramo bibliju ili kuran i izbijemo iz necije glave zabludu koja u tu istu glavu nije razumom ni usla. Zato ja ovo i shvatam kao razmjenu misljenja a ne kao prepiranje.

Frisky_Dingo je napisao:
Da krenemo od srednjeg vijeka, sta bi sa jevrejima u Medini?...

Preciziraj.

sve ih je pobio i protjerao

ad je Muhammed a. s. čuo da je Sad ibn Ubade rekao “da je danas dan pokolja i da niko od mušrika neće biti pošteđen”, oduzeo mu je komandu, i vođstvo nad četom povjerio hazreti Aliji. Dvadesetog dana ramazana 8. godine po hidžri (11. januara 630. godine po Isa a. s.)
Na pitanje Muhammed a. s.: “Kurejšije, šta mislite kako ću s vama postupiti”? Kurejšije su odgovorile: “Blago i humano, jer ti si najplemenitiji brat ...” Muhammed a. s. je odgovorio: “Reći ću vam kao što je Jusuf a. s. rekao svojoj braći: “Ja vas sada neću koriti, idite, vi ste slobodni”.

Zadovoljan ??? :D

Ne, svi su poklani i pobijeni...o tome pise Muhameda Ibn Ishaqa u Sirat Rasul Allah kao najstariji Muhamedov biograf. Muhamed je klao sve sto je stigao pred sobom, kasnije je sve naravno uljepsano. Samo da ne bude zabune... ono sto mislim o Islamu se ne razlikuje od Hriscanstva. Biblija tokom dva milenijuma bezbroj puta je rucno prepisivana od strane odanih vjernika koji su htjeli da pomognu zabludjelim nevjernicima, dodajuci, prepravljajuci, a sve to dobronamjerno i u cilju pojasnjenja neobjasnjivog.

evo nekih djelova Sirat Rasul Allaha da vidis ko ti je mjera za moralnost:

Od svih ljudi koje je Muhamed pobio, Uqba je vjerojatno najvise zasluzio kaznu. Ismijavao je i kinjio Muhameda jos dok je ovaj bio u Meki. Uqba je toliko prezirao Muhameda da mu je jednom pljunuo u lice,a kasnije se kod Badra i borio protiv muslimana. Ovdje je naveden samo zbog posebno okrutnog odgovora koji mu je Muhamed dao pri njegovoj egzekuciji:

Kada je apostol naredio da ga ubiju, Uqba je rekao, “Ali Muhamede, ko ce se brinuti o mojoj djeci?” “Pakao,” odgovorio je Muhamed.

Apostol je rekao… “Ko ce me rijesiti Ibnu’l-Ashrafa [Ka’ba]? Muhammad bin Maslama… je rekao, “Ja cu se obracunati s njim za tebe, o apostole Bozji, ja cu ga ubiti.” “Napravi to ako mozes”, rekao je [Muhamed]… Apostol je rekao, “Sve što se od tebe zahtjeva je da pokusas.” On je rekao, “O apostole Bozji, mora cemo lagati.” On je odgovorio, “Reci što god želiš, za ovo imaš odriješene ruke.

Ibn Sunayna je bio zidovski trgovac ciji je jedini zločin bilo to što se našao u gradu kada su muslimani krenuli ubijati:

Apostol je rekao, “Ubijte svakog Zidova koji vam dopadne šaka.” Tako se Muhayyisa bin Mas’ud zaletio na Ibn Sunayna, zidovskog trgovca s kojim su imali drustvene i poslovne veze, i ubio ga

evo sta je bilo sa jevrejima u Medini:

“Tada su se predali, a apostol ih je zatocio u Medini… Tada je apostol otišao do Medinske tržnice (koja je i danas na istom mjestu) i naredio da se na njoj iskopaju rovovi. Onda je poslao po njih i odrubio im glave u tim rovovima, kako su mu ih dovodili u gomilama… Bilo ih je 600 do 700, iako neki tvrde da ih je bilo i do 800 ili 900. Kako su ih u gomilama dovodili pred apostola, pitali su Ka’ba sta ce biti s njima. On im je odgovorio, “Kad ce te vec shvatiti? Ne vidite li vas se stalno odvodi, a da se odvedeni ne vraćaju? Sto ce biti s vama? Po Alahu, bice smrt!” Ovo se nastavilo sve dok Muhamed nije sve dokrajcio.

i tako dalje, toga imas more...90% svega sto je izgovorio je bilo ubi zakolji, odsjeci itd...

Zbilja...rekao ti je to? :D Kako kad Kur'an kaze :" Nema prisile u vjerovanju"

jel znas ko su apostati??? ubio je svakog na koga je naisao i naredio svojim ljudima da ubijaju:

Abdullah bin Khatal je bio musliman koji je apostazirao (odrekao se svoje vjere). Imao je dvije dvjevocice koje su o Proroku pjevale satiricne pjesmice. Cim je Muhamed ojacao i dobio moc, naredio je da se svo troje pobije. Abdullaha su ubila dvojica muslimana. Jedna od djevojcica je takodje ubijena.

Neki muslimani su se vracali Muhamedu kada je jedan od njih, ubica imena Amr, otisao u pecinu. Tamo je ubrzo susreo jednookog covjeka koji je vodio ovcu. Jednooki covjek je legao pokraj Amra (ne shvatajuci da je musliman) i poceo pricati:

Dok sam živ neću biti musliman,
Niti ću se na njihovu vjeru obazirati.

Amr nije propustio svoju priliku da ubije nevjernika:

čim je zaspao i počeo hrkati ustao sam i ubio ga na najužasniji način na koji je itko bio ubijen. Stavio sam jedan kraj svog luka u njegovo zdravo oko, a onda sam gurao sve dok luk nije izašao na stražnju stranu njegovog vrata.

Kada je Amr Muhamedu ispričao detalje, Prorok ga je zbog njegovih djela blagoslovio

Dakle, u Islamu definicija morala je Muhamed,on je apsolut, u odnosu na njega se sve ravna. Iz izvora koje imamo jasno je da se radilo o masovnom ubici, bolesnom psihopati i manijaku, u najmanju ruku....ali
idemo dalje :D

A da zene nemaju nikakvih prava govori cinjenica da je jos Aisa r.a. bila prvi savjetnik za fikhska pitanja unutar serijata tzv FAKIH (najveca titula u fikhu), a vidi cuda bila je zena.

Blago njoj :D Sjecam se da sam svojevremeno cuo da je u Saudiskoj Arabiji zenama zabranjeno da voze auta, bilo mi je simpaticno :D

Kad smo kod Arabije, jel znas da je age of consent 9 godina???
U prevodu, dozvoljen je sex sa djevojcicama od 9 godina. i to zato sto je moralni temelj Islama Muhamed imao zenu od 9 godina.

Inace, Kuran trazi da se biju zene:
4:34
Ljudi su poglavari ženama, zato što ih je odlikovao Allah jedne nad drugima, i što troše oni iz imetaka svojih. Zato su dobre poslušne, čuvarke nevidljivog, što čuva Allah. A one za koje se plašite nepokornosti njihove, pa posavjetujte ih, i ostavite ih u posteljama, i udarite ih.

Kuran dozvoljava silovanje:
70:22-30
Koji se suzdržavaju od seksa, Osim sa onima spojenima S njima u bračnoj vezi, Ili (zarobljenicama) koje posjeduje Njihova desna ruka-Jer su (u tom slučaju) Slobodni od krivnje.

ima jako puno hadisa koja govore o silovanjima koje Muhamed odobrava, ali nema potrebe da citiram.

Nije. Kralj saudijaca nije vjerski lider... :D U islamu kralj nikad nije izdavao fetve, to je radila ulema.

Stani, zar kralj S. Arabije nije imam? Jesu se to neke reforme desile u medjuvremenu

A da demokratija ne postoji rezultat su izbori u svim islamskim zemljama pocev od Irana, Afganistana, S.Arabije, Egipta, Malezije, Kuvajta, itd. i tako blize. Izbori su odraz demokratskog drustva jel tako.

Demokratija je smo fikcija u islamskim zemljama...dobro si rekao, ako se ne prihvataju vrijednosti francuske revolucije, zasto bi i demokratija. demokratski proces u zemljama kao Iran u stvari sluzi samo kao spoljna legitimacija. Sva vlast je u rukama vjerskih vodja.Sekularna drustva u Islamu i ne postoje i onos sto je bilo propalo je.
Danas u Afganistanu zenama bacaju kiselinu u lice ako se ne oblace po islamskim propisima...a to je nekad bila sekularna drzava koja je cak imala lijevicarsku vlast :roll:

14 MILIONA ARAPA SU KOPTI KRŠĆANI

hahhaha kako da ne.... U Saudiskoj Arabiji Islam je , ponavljam, drzavna religija i ilegalno se izjasnjavati kao hriscanin. U Jerusalimu je danas ostalo sveka 2% hriscana od nekadasnje apsolutne vecine.

Sudan je proglasen islamskom republikom 1991. godine. U brutalnom gradjanskom ratu na jugu zemlje protiv crnih hriscana i animista ubijeno je oko 2 milijona ljudi od strane muslimana.
U Afganistanu vise ne postoje otvorene crkve.

zadnjih 20 godina muslimani su protjerali 2 miliona hriscana sa Bliskog istoka

Islam se odrice ubica, jer Kur'an jasno kaze :" Onaj ko ubije bespravno kao da je citav svijet poubijao..."

5.33. Kazna za one koji protiv Allaha i Poslanika Njegova vojuju i koji nered na Zemlji cine jeste: da budu ubijeni, ili razapeti, ili da im se unakrst ruke i noge odsijeku ili da se iz zemlje prognaju. To im je ponizenje na ovom svijetu, a na onom svijetu ceka ih patnja velika,

2.191. I napadajte takve gdje god ih sretnete i progonite ih odande odakle su oni vas prognali. A zlostavljanje je teze od ubijanja! I ne borite se protiv njih kod Casnog hrama, dok vas oni tu ne napadnu. Ako vas napadnu, onda ih ubijajte! - neka takva bude kazna za nevjernike.

pazi ovaj citat:

«Ислам је систем домаће деспотије и спољне агресије... Права немуслиманских поданика су неодређена и ограничена, а верски рат је света дужност кад год постоји шанса на успех против "неверника". Средњовековни и савремени мухамедански, нарочито турски, прогони Јевреја и хришћана понајбоља су илустрација овог фанатичног верског и политичког духа.»

znas odakle je??? iz katolicke enciklopedije. to su ona vasa braca koju jako volite i priznajete.

Dvostruki moral ne moze da postoji

Vrh

PostPoslato: 02 Jan 2010, 16:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Frisky_Dingo je napisao:
Ti kazes, ne znam, ali vjerujem…ja kazem, ne znam, ali sam spreman da prihvatim sve sto prodje naucnu metodu…

Ne, nego ja kazem vjerujem i spreman sam da prihvatim sve sto prodje naucnu metodu...

Frisky_Dingo je napisao:
Zato je najbolja stvar evolucije to da moze, a i funkcionise, bez icijeg upliva i sama od sebe. sve ide prirodno Kao savrsen kompjuterski program, algoritam koji ce u svojim beskonacnim krugovima i grananjima dati jedan konacan rezultat.

Pa prvo mislim da se uopste nismo slozili da evolucija postoji, a ti vec napravi njen pocetak, zaplet, rasplet i konacan rezultat, hrabro i naravno naucno :D

Frisky_Dingo je napisao:
Religija se shvata i tumaci vjerom, ne logikom

I vjerom i logikom.
Frisky_Dingo je napisao:
Zato ja ovo i shvatam kao razmjenu misljenja a ne kao prepiranje.

Razmjenjujemo misljenje evo vec godinu dana pa nista.
Nije ovo razmjena misljenja jer ti uradis klasicno kopiranje s par stranica koji blate religiju, ovo je upravo prepiranje i prepucavanje ciji je konjo brzi ili ko moze vise pljunuti.
Budici da si me izazvao ocekivao sam kvalitetnu raspravu ma u kojem smijeru ona isla.
To kazem iz razloga sto ne poznajes ono o cemu govoris i vrsis prepricavanje antiislamskih ili antireligijskih stranica koje nadjes na netu.
Vidjecemo na sljedecim odgovorima, poznavanja tvoje islamske istorije. Nemoj mi samoreci da te to ne interesuje buduci da nisi religiozan, ali ako te ne interesuje sto se latas nekih dogadjaja iz istorije ako ne znas njihov kontekst ili pozadinu.

Uvidjevsi stranicu koju ne zelim ovdje reklamirati ako hoces poslacu ti je na pp s koje si kopirao kompletan tekst i sve navedene licnosti.
I ne samo to kopirao si i žar antiislamizma koji je opisan na toj stranici. :D :D to mi je doista i najsmjesnije ali eto takav si kakav si.

prijevod članka Davida Wooda...to si uradio, dakle nista originalno nisi smislio, nego klasicni plegijat, smjesno frisky smjesno.
Ali evo par pitanja za tebe u kozi Davida Wooda.

Zasto je Poslanik s.a.w.s. sve Jevreje protjerao... ukoliko govoris istinu???
Zasto je popustio zahtjevu Abdullaha Ibn Ubejja, da to ne ucini???
Ko je bio Abdullah Ibn Ubejj???
S kojim je jevrejskim plemenima u Jasribu imao ugovor o nenapadanju i uzajamnom pomaganju???
Ko je prekrsio ugovor i zasto ???
Kojem je plemenu pripadao tvoj famozni (Ka'ab Bin El-Esref)???
Koje je pleme opsjedano i zasto od sevala 2. g.p.h. pa do prvog zul-kadeta????
Objasni sam sebi pohod na Zi-Emr i Suvejk, i povode pohode, ko je bio Ebu Sufjan i gusarski napad na cetvrt Jasriba El-Arid???

Naravno Davidu Woodu to nece biti tesko, a da vidimo tebe... :D :D :D

Frisky_Dingo je napisao:
Muhameda Ibn Ishaqa u Sirat Rasul Allah kao najstariji Muhamedov biograf.

Posto spominjes Muhamed Ibn Ishaka, volio bih da nadjes njegovo djelo na koje se pozivas buduci da su sva djela izgubljena kako kaze encikopedia britanica

Dakle

Work
Ibn Isḥaq wrote several works, none of which survive. His collection of traditions about the life of Muhammad survives mainly in two sources:

* an edited copy, or recension, of his work by his student al-Bakka'i, as further edited by Ibn Hisham. Al-Bakka'i's work has perished and only Ibn Hisham's has survived, in copies. (Donner 1998, p. 132)
* an edited copy, or recension, prepared by his student Salamah ibn Fadl al-Ansari. This also has perished, and survives only in the copious extracts to be found in the volumimous historian al-Tabari's. (Donner 1998, p. 132)
* fragments of several other recensions. Guillaume lists them on p. xxx of his preface, but regards most of them as so fragmentary as to be of little worth.

Dakle da bi dalje diskutirali o Ibn Ishaku morao bih da znam koje od njegovih djela si koristio buduci da su sva ili izgubljena, ili dozivjela promjenu.

Ako hoces mozemo nastaviti razgovor na doticnoj stranici buduci da je i sam admin antiislamski raspolozen...

Frisky_Dingo je napisao:
Ibn Sunayna je bio zidovski trgovac ciji je jedini zločin bilo to što se našao u gradu kada su muslimani krenuli ubijati:

Daj mi samo pravo ime Ibn Sunayne Dawide i nema problema nastavicemo s diskusijom. :D jer vidis u Americi je svojevremeno ubijen Dzon, ubistvo je naredio izvjesni Dzek, a svirepo ga ubio poznati Bil....jako naucno Dawide, jako naucno :D

Abdullah Bin Katal...Dawide, da vidimo gdje kako i zasto, jer vidis Dawide s kojim razlogom je djevocica dobila imunitet, to ni pravi Dawid ne zna jel tako ...

A slucaj anonimnog jednookog pastira....ma daj Dawide, ko ti je to ispricao, da nije slucajno ubijeni anonimni jednooki pastir inace star 1 400 godina???? :D

Frisky_Dingo je napisao:
Kad smo kod Arabije, jel znas da je age of consent 9 godina???
U prevodu, dozvoljen je sex sa djevojcicama od 9 godina. i to zato sto je moralni temelj Islama Muhamed imao zenu od 9 godina.

Ne, sex nije dozvoljen od 9 godina niti je temelj tog brak Poslanika s.a.w.s. s Aisom r.a..
U tvojoj idealno ateistickoj drzavi je brak dozvoljen s navrsenih 18 godina, osoba se smatra "zrelom" medjutim tijelo osobe je davno zrelo i prije ovih 18 godina, nemoj mi samo reci da si ti usao u pubertet s 18 godina. Kad si ti skonto da mozes da imas familiju??? Dok si ti to mozda i konto, tvoje tjelo jeto skontalo davno i "reagiralo". to je dokaz da ti mozes da imas familiju (to bi bar ti kao vrsan poznavalac prirode i evolucije trebao da znas)...a sto se tice psihickog sazrijevanja vidimo da dosta budala ima i s 18 i sa 80 godina...Kad je po tebi covjek psihicki zreo, A kad fizicki da bi mogao da ima familiju.

U arapskom svijetu je dozvoljen brak i konzumacija braka a ne sex o kojem ti mastas.

Frisky_Dingo je napisao:
Sjecam se da sam svojevremeno cuo da je u Saudiskoj Arabiji zenama zabranjeno da voze auta, bilo mi je simpaticno

Jelde...a dal li si se zapitao da li je to ispravno??? Odakle se crpe izvor za zabranu voznje autom i dali oni uopste postoje???

Frisky_Dingo je napisao:
Inace, Kuran trazi da se biju zene:
4:34
Ljudi su poglavari ženama, zato što ih je odlikovao Allah jedne nad drugima, i što troše oni iz imetaka svojih. Zato su dobre poslušne, čuvarke nevidljivog, što čuva Allah. A one za koje se plašite nepokornosti njihove, pa posavjetujte ih, i ostavite ih u posteljama, i udarite ih.

komentar ajeta ti je ovdje pa bujrum Dawide http://blog.magazin.co.ba/da-li-je-kura ... -zenu.html

Ajeti o ratovanju vrijede za stanje rata a ne mira, to ti je kao kad bi svakodnevno primjenjivao zakone i obicaje ratovanja u mirnodopskim uslovima, dali to cinis ???

Frisky_Dingo je napisao:
znas odakle je??? iz katolicke enciklopedije. to su ona vasa braca koju jako volite i priznajete.

Raspravu izmedju brace krscana ostavi tamo, izgleda da stvarno nemas originalnih ideja nego sve kopiras, i neces moci dobiti odgovor koji ocekujes od mene, jer je ova rasprava izmedju mene i tebe i nemoj govoriti kroz usta krscana kad to nisi niti kroz krscanske stranice kad opet nisi jedan od njih... budi ono sto jesi govori s aspekta svoje evolucije i ateizma, nemoj ni pokusavati da nas zavadis. :wink:

Jel u redu Dawide :wink:

Frisky_Dingo je napisao:
Dvostruki moral ne moze da postoji

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2010, 22:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

:wink:

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2010, 09:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
:wink:

'Evo mene
Ime mi je Kemo
Ima l' koga
Da bi se polem'o !?!'

:D :D :D

Ma liberté

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 151 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]