Da definitivno...
Ovi linkovi sto si poslao gore su vrlo vrijedni pogotovo sto se ticu naseg jezika kompletno... Legende kao Ahmed Bosnic i Drago Plecko su konsultanti ovih sajtova.
Nista bolje nema nego kad vidim da su ljudi nakon svih ovih godina ostali definitivno i jos jace u svojoj bransi...
Znaci svi sajtovi tj. online casopisi su idealna replika stranih poznatih casopisa sa prevodom na nas i nasim zbivanjima kao ova piramida na Visocici sto je otkrivena...
Ja sam namjerio da kontaktiram Dr. Semira Osmanagica jer sam primjetio nesto sto tad nisam smatrao bitnim...
Smatrao sam da je koincedencija da brdo moze biti poput piramide i da to nema veze sa ludim mislima!!!
Medjutim, koliko lude nase misli mogu biti???
Kad sam vidjeo prekjuce na televiziji Dr. Semira Osmanagica sa kaubiojskim sesirem koji je dosao u BiH nakon dugo vremena samo da prouci piramidu Visokog, zabezeknuo sam se kad sam vidjeo kako to brdo izgleda....
Naime, izgleda identicno skoro isto kao ono brdo ovog ljeta koje sam vidio kad sam se vracao sa Manjace nakon ispracaja brata u vojsku tacnije zadnje regrute u BiH...
Na 180 stepeni okuci iznad izvora pored ceste na usponu na Manjacu s desna se vidi ogromno brdo koje izgleda isto kao piramida gdje cak kad se covjek zagleda ima i strane...???!!!
Taj film mi se sav odmotao kad sam prekjuce pogledao brdo Visocicu i sjetio se ovoga...
Osmanagic namjerava da dobije podrsku od opstine grada da radi iskopine tamo i da u iducih 5 godina otkrije i razotkrije porijeklo piramide koja je stara po njemu od 12000 do 14000 godina...?!
Moja namjera je da ga kontaktiram u vezi sa ovim sto sam vidio pored Manjace i da asociram slucaj s paralelom... jer sam uvjeren da niti on niti itko nema pojma da ovo moze da bude jedan jos veci slucaj piramide. Poredjenja radi, ona u Visocici je oko 3 puta manja od ove. Ovo je ogromno *ebena brdusina

))) Ne znam zasto ali golica me pomisao da je NATO baza na Manjaci bas stacionirana ...???
Bosanska piramida u Visokom
Istraživac, koji vec dulje vrijeme živi i radi u SAD-u, na podrucju Visokog, tridesetak kilometara sjeverno od Sarajeva, otkrio je kamenu piramidu monumentalnih razmjera!Iznio je to u ponedjeljak bosanskohercegovacki istraživac Semir Osmanagic, koji vec dulje vrijeme živi i radi u SAD-u, piše Vecernji list. Objavljujuci rezultate višemjesecnih geoloških i arheoloških istraživanja na podrucju Visokog, Osmanagic je ustvrdio da se ispod sadašnjeg brda Visocica krije stepenasta piramida stara oko 12.000 godina. Osmanagic, koji je u proteklih 15 godina intenzivno istraživao piramide u Americi, Aziji i Africi, te o tome napisao veci broj knjiga, kaže kako je vec nakon prvih istraživanja na lokalitetu Visocice siguran da je otkrio prvu europsku piramidu, koja je vrlo slicna piramidama otkrivenim u Južnoj Americi. "Projekt bi mogao potpuno promijeniti znacenje BiH na svjetskoj arheološkoj karti", kaže Osmanagic. U ponedjeljak je poceo drugi dio istraživanja, ciji je glavni cilj dokazati postojanje zidova piramide. Na vrhu "bosanske piramide Sunca" bio je hram koji su, kao i piramidu, sagradili prailiri, narod ciju starost Osmanagic procjenjuje na oko 27.000 godina. Potomci prailira, odlucno tvrdi, i danas cine 50 posto stanovništva BiH, Hrvatske i Slovenije. Prema njegovu mišljenju, drevni ilirski gradovi Asseria i Varvaria u Dalmaciji, Daorson u Hercegovini i Medun u Crnoj Gori znatno su stariji nego što službeni arheološki izvori tvrde. U iducih pet godina Osmanagic ce, kako kaže, potpuno rasvijetliti slucaj "bosanske piramide Sunca", ali i dokazati postojanje "bosanske piramide Mjeseca" ispod susjednog brda Križ, piše Vecernjak.
IZVOR
Stoga saljem transkript koji je on napisao u vezi sa Evropskim i Balkanskim piramidama na podrucju Balkana gdje su nekad zivjeli Iliri....
Citat Dr. Osmanagica:
Prije 12.500 godina veći dio Evrope je bio pod debelim ledenim naslagama. Međutim, južni evropski obod, od Baskije, preko Španjolske, Italije, Hrvatske, Bosne, pa sve do Turske i zakavkaskih oblasti je bujao ljudskim kulturama.
Razvijene civilizacije Pacifika, Atlantika i Sredozemlja ostavljale su jakog traga na arhitekturu, socijalnu organizaciju i spiritualni život južnih Evropljana. A za njih su prostori današnje Bosne i Hercegovine i Jadranskog bazena bili posebno važni kao energetski vrlo potentni.
Nekoliko stotina kilometara radijusa, od Save do Jadrana, smatrani su za najprivlačnije u tadašnjoj Evropi. Višemilenijsko prisustvo Ilira i naroda Baskijsko-zakavkaske grupe ostavilo je iza sebe genijalnost oličenu u piramidama, monumentalnim kamenim gradovima i kompleksnim energetskim sistemima.
Svemirska kataklizma od prije 12.000 godina i otapanje leda u Evropi izazvalo je podizanje nivoa mora od nekoliko stotina metara. Tragovi civilizacije su prekriveni vodom. Ubrzo, povlačenjem mora i protokom vremena, piramide su prekrili nivoi zemlje i rastinja.
Sada imamo rijetku priliku da dodirnemo tragove naših davnih predaka. Od nekoliko dostupnih sličica moći ćemo naslutiti kako je izgledao mozaik.
Mozaik koji čini Bosnu i Hercegovinu svjetskim arheološkim draguljem.
Primjera radi ...
Bivši kanadski ministar obrane zauzeo stav o realnosti NLO-a
Paul Hellyer, bivši kanadski Ministar obrane, obratio se javnosti 25. rujna 2005. godine na egzopolitičkom simpoziju održanom na Sveučilištu Toronto oko realnosti NLO-a. Hellyer je bio na dužnosti ministra tijekom 60-ih godina, a ove godine je po prvi put iskazao na simpoziju svoj javni stav o NLO-ima. Iako je za vrijeme svoje službene karijere dobivao izvješća o NLO-ima pridavao im je malo značaja smatrajući da tema nema ozbiljnog uporišta.
OPSIRNO
Nakon umirovljenja Jeana Jacquesa Velasca i SEPRA-e, Francuska svemirska agencija (CNES) odlučila je ponovo reaktivirati službeno proučavanje NLO-a pod CNES-om, no ovaj put u okviru poznatog odbora GEPAN. Sa NATO funkcije, za ravnatelja novoga GEPAN-a postavljen je Yyes Sillard, inače bivši ravnatelj same CNES agencije. 29. rujna 2005. godine na Radio France International u posebnom intervjuu, Yyes je najavio kontinuitet ozbiljnog proučavanja NLO fenomena. Uzevši u obzir poznati COMETA report iz 1999. godine, Francuska je očigledno i dalje vodeća država koja nastavlja sa iznimnom pozornošću popunjavati dugogodišnju NLO bazu podataka.
Pogledajte samo sta kaze YYES SILLARD direktor Francuske svemirske agencije vezano za Americku tajnu sluzbu i crne projekte...
OPSIRNO
Ovo je definitivno nevjerovatno... Sto vise ulazim u informacije pogotovo u poslednjih godinu dana, to vise uvidjam da ovo gdje mi zivimo pitanje je je li uopste ono sto stvarno jeste...
Jer iz nekih ogromnih razloga globalno usvojen sistem drzave i monete nas drzi u skoro totalnom mraku vec sada i danas kao mozda cak usudjujem se reci... i u ropstvu totalno skoro neprimjetnom gdje slavimo kad dodje 25ti i kad dobijemo platu koja je u stvari nasim radom 50% porezom i doprinosima bas u njihovim dzepovima...
Na globalnom nivou... zamislite koliko je to novca i gdje cirkulise 10 do 30 postotni visak budzeta svake drzave koji je planiran a u godisnjem izvjestaju izvrsenja budzeta nije nigdje proknjizen...???
Hvata me i strah da ozbiljno pocnem da proucavam i pojave tipa Astral i tumacenje sna, za sta sam maximalno zagrijan...
Ima li kraja