banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jun 2025, 23:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 404 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2005, 01:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
Citiraj:
Dženita,
Kažeš da nam je „original“ Svetog Pisma nedostupan, a da li nam je dostupan „original“ Kur’an–a?

Allah dz.s je rekao da ce bdjeti nad Kur`anom,i da nece dozvoliti onako nesto kao sto se dogodilo sa Biblijom.Ima ajeta dosta,a ja se nadam da si u medjuvremenu nailazio na te ajete.A meni je Allahovo obecanje dovoljno.
Takodjer treba razmisliti kako je precizno zapisan Poslanikov zivot i ono sto je on govorio i cinio :).Dali imamo tako pouzdane informacije o Isusu?
Prosle godine sam pronasla u djedovu kucu Kur`an koji je samo na arapskom.Nije imao korice,ali sam na zadnjoj stranici pronasla datum koji pokazuje da je taj Kur`an star vise od 400 god.
Jako me je zainteresovalo pa sam ga ponijela do vjerodostojnog hodze iskrenog vjernika i veoma dobro poznatog dobrog covjeka.Zamolila sam ga da ga procita i da uporedi ovaj danasnji sa prevodom Besima Korkuta,i zamisli,sve je isto :D

Citiraj:
Ja vjerujem da sve dokaze koje ti, ili bilo koji drugi Islamac, možeš navesti o vjerodostojnosti Kur’an-a, mogu navesti i Hrišćani ili Jevreji o vjerodostojnosti Svetog Pisma.

Meni je dovoljna Allahova rijec i Njegovo obecanje.A dali si ti pronasao Njegovo obecanje u bilo kojoj drugoj Svetoj Knjizi?

Citiraj:
Od kud znamo da neko nije dopisao ono u Kuranu gdje se govori o tome da je Pismo mijenjano? Jer kako u Kuranu može da stoji savjet da se proučava Sveta Knjiga koja je mijenjana?

U KUr`anu jasno stoji da je namjenjen svima,bas zato dragi Micelijus.Poslan je cijelom covjecanstvu do svih onih do kojih dopre....sad ko Ga odbaci sam je birao,ko Ga prihvati sam je birao

Citiraj:
Ne bi valjda Allah savjetovao svoje sluge i navodio ih na pogrešan put?

Allah je rekao da smo se razisli onda kad su nam dosli dokazi jasni i Poslanik cisti koji donosi ciste rijeci i ciste listove,pa ti sad vidi :)

Citiraj:
Meni tu nešto „škripi“. Nekako mi je skroz van pameti da mi neko savjetuje da proučavam neku knjigu a onda mi kaže da je ta knjiga običan plagijat…

Tebi nesto skripi u zadnje vrijeme na sve strane :P

Citiraj:
Što se tiče ikona, slažem se u potpunosti, ali mi je isto izgledalo i kada sam skoro gledao emisiju o hodočašću (Hadžiluku) gdje ljudi kao u transu žele samo da dodirnu onaj nekakav crni kamen… Zašto je taj kamen nešto posebno više nego npr. ikone kod Pravoslavaca ili kipovi kod Katolika? Kamen ko kamen, niti može da diše, niti da govori, niti da tješi ni da voli…

Muhammed a.s je u Kabi nasao 365 bogova,koje je uspio za kratko vrijeme da polomi i unisti a sa tog kamena je prvi put izucen ezan i poziv vjernika na spas.Sa tog kamena je Bilal jedan od prvih Allahovih robova pozivao vjernike da se obozava samo Allah.To je ritual koji je radio Muhammed sa svojim ashabima,sisanje na celavo ,klanje kurbana i hodocasce oko tog kamena.
Kamen kao kamen nema neko svojstvo,i da ti iskreno kazem ni meni se bas ne svidja to nesto,ali ako je Muhammed tako radio i na samoj samrti posmatrao kako vjernici cine hodocasce i klanjaju u safovima,onda to ima i te kako znacaja,jer samo zamisli sta je uspio da uradi.Unistiti 365 bogova i dokazati da nema boga sem Allaha nije mala stvar.
no....nista ne biva bez Bozije volje i odredjenja.

Citiraj:
Međutim, isto kao što sam uvidio da ne treba previše kritikovati npr. Pravoslavce zbog obožavanja ikona, isto tako ne treba niti Islamce niti bilo koga drugoga, jer ako oni to sami ne uvide, džaba ja tupim zube. Mislim samo da je dobro biti svjestan da to sve postoji sa razlogom i mislim da ne trebamo druge osuđivati ni zbog čega, a ponajmanje zbog onoga što i mi sami u nekom obliku praktikujemo, jer koga smo tada osudili do sami sebe…

Daleko je to od kritike,ja zamolih da me ne shvatite kao provokatora,ali to je poredjenje medju dvije religije.
Ja znam da ovo sa hodocascem ispada kao da se moli kamenu,ali nije tako.To je sveto mjesto i upravo tamo su se molili 365 bogova,klanjali se njima itd. tako da ima znacaja.A o tome cu detaljnije pisati kada posjetim to sveto mjesto,sto inshallah imam u planu.

svako dobro

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2005, 08:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Dzenita je napisao:
Allah dz.s je rekao da ce bdjeti nad Kur`anom,i da nece dozvoliti onako nesto kao sto se dogodilo sa Biblijom.Ima ajeta dosta,a ja se nadam da si u medjuvremenu nailazio na te ajete.A meni je Allahovo obecanje dovoljno.

Je li, curo, sto si se ti toliko uzjogunila da prikazes i dokazes kako je i koliko Islam i Kuaran najbolja vjera na svijetu??? Jeste, ali za tebe... Ako ti ne mozes prihvatiti tudju vjeru i tudje Sveto Pismo onda si ti sve, ali najmanje Allahov sljedbenik i vjerni procavalac Kurana...
Nisi odgovorila Micelijusu - zasto bi Allah svoje vjernike upucivao da proucavaju Sveto Pismo ako je ono prepravljano???
I ko to kaze da Kuran nije prepravljan??? Ti ili neki hodza??? Nasmijacu se na to...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2005, 11:44 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2005, 11:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
=D> =D> =D>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2005, 12:50 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Apr 2005, 04:11
Dzenita je napisao:
Citiraj:
Uzor je Isus Hrist, Bozji sin koji se krstio kada je imao 30 godina. Njegovo krstenje je bila javna izjava da je spreman da vrsi volju svog Oca, Boga i Stvoritelja i ispuni zakon i razlog zbog koga je poslat na zemlju. Kao sto vidimo Isus je u potpunosti bio podlozan svom Ocu i u potpunosti ispunio volju svoga Oca.

Zanima me koliko je to dostojno i istinito i odkud tako pouzdana informacija da se Isus a.s krstio i to bas u 30-toj god.Kur`an jasno govori o tom covjeku,al nigdje Bog nije spomenuo da Mu je Isus sin ili da je krsten,ili da krstenje ima ikakvog znacenja.Dakle,nebi bilo lose da se malo pozabavis uporedjivanjem Biblije i Kur`ana,ja zaista vjerujem u Bibliju ali u njezin original,al`na zalost taj original vise ne postoji jer su ljudi vjekovima dopisivali kako se njima dopadalo :(

Evo na primjer,uporedivala sam crkvu i dzamiju,to su za mene obje Bozije kuce koje cijenim jednako...al`dzamiji vise pripadam :)
Tu skoro sam obisla ortodoksnu crkvu u Baselu.Ne svidjaju mi se ikone,jer mi nekako sprecavaju blizinu Boga.Vidis,kod nas muslimana kad se okrecemo prema Kibli,ne smije da visi slika ,jer ispada da se klanjamo slici,a to ne smijemo.Ne dopadaju mi se krstovi na sve strane,sta oni znace?Marijina slika sa djetetom u rukama i molitve i obracanje njoj :( Zalosti me takvo nesto,jer samo se Bogu treba obracati.U dzamijama ne mozes na tako nesto da naidjes.Izgleda kao svaka normalna kuca :)

nemoj me molim te shvatiti kao provokatora,daleko je to od toga,to je bilo samo malo poredjenje :)

svako dobro

:D

Pozdrav Dzenita!

Tvoj stav je veoma iskren i ja duboko cenim takve osobe. Vidi se da volis Boga i da trazis istinu! Postavila si mnogo pitanja na koja nije lako odgovoriti u par recenica.

Pitanje verodostojnosti i istinitosti Biblije je veoma kompleksno pitanje i zahteva dosta vremena da se prodiskutuje ovo pitanje. Ja sam spreman da se pozabavimo time, a vidim i ti.

Sada zurim na posao, ali cim nadjem vremena, eto mene.

Pozdrav, Dragutin!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2005, 13:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ali o pitanju vjerodostojnosti Svetog Pisma otorite posebnu temu. Za svako veće pitanje otvorite posebnu temu. To je ljepše i preglednije jer novi učesnici mogu da pronađu ono što ih zanima na odgovarajućim temama, a ne da se sve i svašta trpa na teme koje se ne tiču tih pitanja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2005, 16:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

daljac je napisao:
Dzenita je napisao:

Je li, curo, sto si se ti toliko uzjogunila da prikazes i dokazes kako je i koliko Islam i Kuaran najbolja vjera na svijetu??? Jeste, ali za tebe... Ako ti ne mozes prihvatiti tudju vjeru i tudje Sveto Pismo onda si ti sve, ali najmanje Allahov sljedbenik i vjerni procavalac Kurana...
Nisi odgovorila Micelijusu - zasto bi Allah svoje vjernike upucivao da proucavaju Sveto Pismo ako je ono prepravljano???
I ko to kaze da Kuran nije prepravljan??? Ti ili neki hodza??? Nasmijacu se na to...

pozdrav Daljac

Ne vidim razloga da me tako napadas.Ja svijet niti hocu niti mogu da promijenim,to su moji stavovi koje ja kako vidis iskreno iznosim,u ostalom forum je zato i tu,jel `da?:)
Musliman ne porice ni jednu svetu knjigu,vec to hriscani(vecina) cine poricanjem Kur`ana.Muslimani vjeruju ali u originale :)
A na to Micelijusovo pitanje sam odgovorila,povrati se pa procitaj.
Samo....nema odgovora na moja pitanja.Mnogo sam puta do sad pitala,ali nema niko da mi pojasni...neznam zasto je to tako.

Ti se samo smij,smjeh je zdrav...
A da Kur`an nije prepravljan rece onaj Otac kojeg Ga tako zove tvoje Sveto Pismo,a meni je Njegova rijec dovoljna :D

Svako dobro

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2005, 16:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Micelijus je napisao:
Dženita,
Nema problema, vjerovatno je to ono što ti kažeš da kod ovog blesavog Micelijusa nešto „škripi“ tako da non stop lupa gluposti i ne treba ga uzimati u obzir kao ozbiljnog sagovornika, a u tom smislu se ne treba ni truditi uzimati njegova pitanja za ozbiljno niti o tim pitanjima ozbiljno razmišljati a kamoli na njih odgovarati. Možda ćeš se začuditi, ali slažem se sa tobom(sobom) u ovim konstatacijama.

hehe,Micelijus daleko od toga :D :D

Citiraj:
Ipak, postaviću si ovde par hipotetičkih pitanja i dati par hipotetičkih odgovora, kao čovjek koji priča sam sa sobom pa ga „normalni“ proglase ludakom ne zbog toga što priča, već zbog onoga o čemu priča…

Uzimam hipotetičku situaciju da neko nađe jednu jabuku, podigne je sa zemlje i jabuka mu se neopisivo svidi zbog svoje prekrasne boje. Zamišljam kako taj čovjek nema želje a možda ni hrabrosti da pogleda tu jabuku sa druge strane, da je malo okrene, obrne, a kamoli da je gricne ili malo bolje zagrize ne bi li osjetio i njen okus. Zamišljam dalje kako taj čovjek toliko vjeruje da je jabuka savršeno ista sa svih njenih drugih strana da sve oko sebe pokušava da ubjedi kako je to uistinu tako, čak i kada sagovornik sa druge strane gleda tu jabuku iz perspektive koju je pronalazač uskratio sam sebi zbog uvjerenosti da je jabuka cijela ista ili čak da uopšte i ne postoje druge strane jabuke. Zamišljam da je čovjek toliko opsjednut mišlju o savršenosti svoje jabuke da svima drugima pokušava da dokaže kako su njihove jabuke ružne, kvrgave, kisele…, jednom riječju nesavršene, iako nikada nije imao smjelosti da svoju jabuku čak pogleda sa druge strane, a kamoli da je zagrize i isproba, on nalazi za shodno da dokazuje drugima kako su njihove jabuke kvrgave, kisele, nesavršene…
Razmišljam o ovoj hipotetički postavljenoj situaciji i pitam se zašto je pronalazaču toliko stalo da svima oko sebe dokaže kako je jedino njegova jabuka savršena? Pitam se šta je to u njegovom umu što mu govori da će tako njegova jabuka ostati savršena ili čak postati još „savršenija“ nego što jeste, šta je to što mu govori da će savršenost njegove jabuke izblijedjeti ako ne dokaže nesavršenost drugih jabuka?
Razmišljajući tako, pitam se koliko je, i da li je uopšte, ova hipotetička situacija uopšte moguća? Kako je moguće da neko ko toliko vjeruje u savršenost postaje vječiti tragalac za nesavršenostima…
Pitajući se tako, odgovor mi se i nenadano nameće sam, jer gle, pojavljuje mi se nova slika u mom hipotetičkom konstruktu, a izgleda ovako:
Pronalazač nosi jabuku svom drugu koji je tu istu jabuku uvijek i isključivo gledao sa iste strane sa koje i on, drugu koga pronalazač poštuje, kome vjeruje, drugu koji treba da potvrdi vjerodostojnost savršenosti njegove jabuke, drugu koji će to nesumnjivo i učiniti jer nikada nije ni želio a možda ni imao hrabrosti da pogleda jabuku sa neke druge strane, a kamoli da je zagrize i da je okusi… Pitam se, mada naivno, zbog čega pronalazač nosi svoju jabuku baš tom drugu za koga zna da će potvrditi njegovu viziju istine?
Dakle, pronalazač, iako zdušno pokušavajući da svima oko sebe (čitaj: samom sebi) pokaže i dokaže svoju vjeru u savršenost jabuke, ipak traži dokaz za svoju vjeru, ili je možda pak bolje da kažem, ipak pokušava da uguši svoju sumnju…
Ostaje pitanje da li je pronalazač ugušio svoju sumnju u savršenost svoje, nipodaštavajući druge jabuke, da li je ugušio sumnju tražeći provjeru savršenosti, ili ju je time samo još više nahranio? Da li će sumnja splašnjavati ili će rasti i da li će ga možda jednog dana natjerati da okrene jabuku i sa druge strane a možda čak i da je zagrize i okusi? Da li će sumnja toliko ojačati da ga jednog dana natjera da okusi i druge jabuke za koje je toliko dokazivao njihovu nesavršenost a samo zbog toga što je jabuka čiju je savršenost dokazivao bila „NJEGOVA“? I na kraju, da li će smoći snage poslije tolikih godina uzaludnog dokazivanja, da prizna samom sebi kako se boja, oblik i okus svih tih jabuka uopšte i ne razlikuje toliko, hoće li uspjeti da skrene svoj pogled sa svoje jabuke i pogledavši oko sebe vidi da je cijelo vrijeme sjedio sa svojim drugovima ispod jednog te istog jabukovog drveta suludo pokušavajući da dokaže kako je samo njegova prava, savršena, a sve samo zbog toga što se baš ta jabuka skotrljala najbliže baš njemu, hoće li uspjeti da shvati da ni jedna jabuka nije savršena kao što je savršeno jabukovo stablo koje ih daje, ali da je svaka dobra i da svaka može biti savršena ukoliko joj sjeme padne na plodnu zemlju…

Naravno, sve ovo o čemu sam pričao govori o katastrofalnom stanju voćarstva u našoj državi i o potrebi da se ta situacija promijeni, a ako neko misli da tome (stanju u našem agraru) ovde nije mjesto, neka moderator slobodno briše, premješta ili šta već, jer, kao što već neko reče, ovom Micelijusu stvarno nešto „škripi“ i ne treba ga ni u kom slučaju shvatati ozbiljno, ni za živu glavu. :D

ovo ti bi super i slazem se u potpunosti i shvatam poentu.
Ali, kad mi se nesto ne dopada u islamu ja jasno kazem,sto drugi i nisu bas u stanju da kazu za svoje :P
Evo npr.klanje kurbana mi se ama apsolutno ne svidja iako je u dobru svrhu,jer ja stvarno zivotinje volim.
I na taj dan samo Allah zna koliko je meni zao i koliko u tom danu strada zivotinja.Niti mi se dopada fanatizam koji pojedini cine i izivljavaju se nad mnogo kime sa izgovorom da u Kur`anu tako stotji :( niti mi se dopada obrtanje u Kabi oko crnog kamena.Al`sta cu ja kao jedinka?
U ostalom,Kur`an kao Kur`an je za mene put i istina,a ako nekome smetam zbog toga,izvinjavam se.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2005, 06:01 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Micelijus je napisao:
Dragutine,
Pošto vidim da si veliki stručnjak u kvalifikovanju „pogrešnih“ religija, da li bi nas onda isto tako mogao „prosvijetliti“ pa nam reći koja je to „prava“ religija? (Mada tvoj odgovor već odavno naslućujem…)

Ne smatram sebe strucnjakom (odavno sam prevazisao tu fazu) i nije potrebno biti strucnjak da bi se razumela Biblija. Potrebno je biti ponizan i spreman na ucenje. Ja pokusavam da primenim najbolje savete date u Bibliji u sopstvenom zivotu. Nemam nameru da se raspravljam, da dokazujem da sam ja u pravu i kako ti kazes "prosvetljavam". Cini mi se da nisam nastupio tako nametljivo i razmetljivo i ako jesam nije mi bila namera-korigovacu svoj stav. Sva tri obelezja koja sam naveo nisam ja izmislio, vec su zapisana u Bibliji, sto se moze vrlo lako dokazati i potvrditi. Za prvo i trece obelezje jasno su navedeni stavci u Bibliji koji potvrdjuju ono o cemu govorim.
Trudim se da razgovore na ovom forumu po pitanju religije ne primam licno. Nastojim da budem objektivan koliko je god to moguce. Mozda ti imas protivargumente za prethodna tri obelezja prave religije koja sam naveo. Razumljivo, ocekujem demant i razgovor na temelju Biblije.

U svakom slucaju hvala ti na kritici prijatelju!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2005, 08:18 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 16:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Dragutin je napisao:
Da bi se razumela Bozja volja potrebno je ozbiljno i temeljito studiranje i proucavanje Biblije.

Како су могли ову твоју фантазију да постигну милијарде неписмених људи у протеклих 2000 година? :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 18:22 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 19:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Лик говори о студирању и проучавању... Како је то могуће без да си писмен, пошто је реч о књизи... :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 20:57 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Zar Isus nije pricao svojim slijedbenicima, ovi pamtili, prenosili s koljena na koljena, pa tek su onda to zapisivali. Mozda grijesim?? Da li su svi bili pismeni u to vrijeme? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 21:27 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Maran Ata je napisao:
Dragutin je napisao:
Da bi se razumela Bozja volja potrebno je ozbiljno i temeljito studiranje i proucavanje Biblije.

Како су могли ову твоју фантазију да постигну милијарде неписмених људи у протеклих 2000 година? :lol:

Makarije rec je o sadasnjem vremenu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2005, 07:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Božija riječ je utkana svuda oko nas i u nama samima, a ono što je dato Božijim Poslanicima i zapisano ima osnovnu svrhu da nam pomogne da to (ponovo) otkrijemo i da uspostavimo lični kontakt sa Bogom pri čemu nam riječi Svetog Pisma (i ostalih Svetih Spisa) služe kao duhovni udžbenik, vodič i uputa (i da tako kažem, zbirka primjera, riješenih zadataka iz duhovnosti).
Međutim sve to malo vrijedi ako se ne primijeni na naše svakodnevene životne zadatke, isto kao što napamet naučene lekcije ne pomažu ništa bilo kome ko uči bilo šta.
Samo ono znanje koje nađe svoju primjenu u životu ima svoj puni smisao i vrijednost. Samo ona vjera koja zaista preobražava čovjeka i približava ga Bogu (pa makar i mic po mic) ima svoj pravi smisao, sve ostalo je prazna ljuštura.
(Kad kažem "vjera" tu ne mislim na neko vjersko učenje niti zajednicu odnosno "crkvu", nego na duhovni stav pojedinca ili šire zajednice. Stav je mnogo važniji od samog učenja ili dogmatskog sistema.)

Nepismeni ljudi su kroz vijekove na osnovu jedne duhovne rečenice koju su nekad od nekog čuli gradili dobre živote i duhovno napredovali, a danas neki znaju Sveto Pismo (i mnog šta drugo) maltene napamet i nemaju ništa osim pune glave, a s punom glavom se kroz tijesna vrata ne prolazi.
Danas, u vrijeme pismenosti, lakše je doći do mnoštva informacija, i one mogu biti veoma korisne i blagotvorne ako se dobro poslože, ali je još lakše od šume ne vidjeti drvo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2005, 08:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Dzenita je napisao:
pozdrav Daljac
Musliman ne porice ni jednu svetu knjigu,vec to hriscani(vecina) cine poricanjem Kur`ana.Muslimani vjeruju ali u originale :)

Evo poente tvoje price i ne znam sto neces to da kazes... Ko procita izmedju redova tvoj post dobice ovu poruku:"Hriscani ne valjaju jer poricu Kur'an. Muslimani vjeruju u originale, a kako je njima Allah dao da znaju sta je original, a sta ne, tako oni ne vjeruju ni u jednu Svetu knjigu osim u Kur'an..."
Zasto ti smatras da je Kur'an jedina Sveta Knjiga? Zasto mislis da Sveto Pismo nije objava rijeci Bozije?
A na Micelijusevo pitanje si odgovorila, ali ne na ono pitanje koje je on tebi postavio...

Dzenita je napisao:
Ti se samo smij,smjeh je zdrav...
A da Kur`an nije prepravljan rece onaj Otac kojeg Ga tako zove tvoje Sveto Pismo,a meni je Njegova rijec dovoljna :D
Svako dobro

Ti vidis i citas samo ono sto tebi odgovara... Jedno je sigurno: Ako ti ne postujes i ne smatras i druge Svete Knjige svetima, onda ti nisi iskreni musliman i ne radis po Allahovim principima...
I kao samo moje Sveto Pismo naziva Ocem onog gore?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2005, 12:34 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

4. Karakteristika prave religije zapisana je u Mateju 7:13,14 gde se kaze:

" Udjite na uska vrata; jer sirok je i prostran put koji vodi u unistenje, i mnogo je onih koji njime idu; dok su uska vrata i tesan je put koji vodi u zivot, i malo je onih koji ga nalaze."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2005, 13:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dragutin je napisao:
Maran Ata je napisao:
Dragutin je napisao:

Makarije rec je o sadasnjem vremenu!

Божји план спасења је одједном постао овисан о писмености? :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Maj 2005, 15:01 
DELETED

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 404 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]