aharon je napisao:
(nastavak od prošli put, preneseno sa istog Izvora)
S obzirom na svoje izuzetno sugestivno djelovanje, proročanstva su uvijek bila "zahvalna" za zloupotrebu. Često su proročanstva korištena i u političke svrhe. Nama najbliži primjer je takva zloupotreba tzv. Kremanskog proročanstva Miloša i Mitra Tarabića i to u svrhe međudinastičkih borbi Obrenovića i Karađorđevića. Međutim, isto proročanstvo je i kasnije obilato korišteno da navede vodu na izvjesne mlinove. Zato je i čuveni Mišel Nostradamus ....
NOSTRADAMUS - VALOV PROROK
Iz knjige Nostradamusova prorocanstva - Mr Pavle Dzelatovic Ivanov:
str. 41.
poznato je da se u raznim razdobljima pojavljuju "bogom dani" ili "djavolom nadahnuti proroci", kojima je zadatak da ljudima rasklupcavaju buducnost.
str. 48.
Drzeci u ruci grancicu lovora, kojom dodiruje tronozac na kom sedi, poziva svog duha BALA da mu pridje i pomogne pri proricanju.
str. 49.
Spise i knjige spalio je u svom kabinetu, u istom kabinetu gde su mu bile knjige i pergamenti, jedna mrtvacka glava, bocice sa tajnim tecnostima i zemljana bocica u kojoj je palio te tecnosti da bi od sebe oterao fantome i zle duhove i lakse prizvao BALA da mu pomaze u proricanjima, carobno ogledalo, pescani sat, astrolab, globus, terazije i drugi rekviziti potrebni za proricanje i podsticanje njegovog prirodog dara svojstvenog onima iz plemena ISAHAR, kako sam kaze, narocito sa stvaranje "Groba Velikog Rimljanina".
Opaska: kroatizovano-zapadnjacka verzija BAL ( baal -"gospodar"), u srpskoj verziji je VAL, bas kao i mnoge druge: Babilon, Baltazar, Benjamin, Bartolomej, barbarin, Belzebul ...
NEKOLIKO BIBLIJSKIH DOKAZA PROTIV VALOVIH PROROKA:
I KNJIGA O CAREVIMA 18,21 ... Ako je Gospod Bog, idite za njim; ako li je Val, idite za njim ...
18,22, A Ilija rece narodu: ja sam sam ostao prorok Gospodnji; a proroka Valovih ima 450.
JEREMIJA 23,13 U proroka Samarijskih video sam bezumlje prorokovahu Valom, prelascuju narod moj Izrailja.
OSIJA 11,2. Koliko ih zvase, toliko oni odlazise od njih; prinosise zrtve Valima, kadise likovima
2,17 Jer cu ukloniti iz usta njenih imena Vala: i nece im se vise pominjati imena.
I MOJSIJEVA 49,14 Isahar je magarac ...
=============================
Sto se tice Tarabica, u Srbiji je konacno pre vise meseci, mozda i godinu dana, konacno istina izasla na videlo (bilo je TV emisija, pisala je stampa, izasla je knjiga).
Elem, neki cova je temeljno istrazio arhive, te dokumentovao da je sve bila najveca prevara 20. veka u nas, jer TARABICEVO PROROCANSTVO NI NE POSTOJI, VEC KAKO SE KOJI DOGADJAJ DESIO ON JE NAKNADNO PRIPISIVAN, DOPISIVAN U ONO STO MI DANAS NAZIVAMO "KREMANSKIM PROROCANSTVOM".
DAKLE, NPR. ONO DA CE DOCI U SRBIJU COVEK NA BELOM KONJU (TITo), i da ce umreti od noge, JE NAPISANO POSLE TITOVE SMRTI.
Ono sto mene boli, je to sto je CRKVA U SRBIJI cutala, a i dalje cuti povodom ovoga falsifikata, kao i povodom mnogih drugih bezboznistava.
http://www.paralax.co.yu videti link-kremansko prorocanstvo
Autor ovog sajta (bio i na TV-u, objavio knjigu), mislim, nije vernik, vec ima iskljucivo naucan i dokumentacijski pristup.
Dakle, cinjenicno stanje.
==========================
STO SE TICE TAKOZVANOG-SAMOZVANOG OTKRIVENJA-APOKALIPSIS-A, S KRAJA 1. VEKA, E TU MORAM NOVU TEMU DA OTVORIM.