banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 19:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: 70 nedelja
PostPoslato: 23 Apr 2008, 19:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
x

Poslednji put menjao lavić dana 09 Jan 2009, 13:55, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta: Re: 70 nedelja
PostPoslato: 23 Apr 2008, 23:53 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ako sam te dobro razumio to prorocanstvo od 2300 traje 6 godine ili tih 70 nedelja traje 6 godina.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2008, 09:04 
Veteran
Veteran

Spavacu

U knjizi Josifa Flaviusa ,,Judejski rat'' opisan je u celosti početak i kraj tog vremena ja sam tu temu prošle godine objavio a više godina unazad napisao. Evo pastiraću ti neke isečke ali pre toga bih rekao da je taj rok tačno iznosio 2300 večeri i jutara ili ti 2300 večernjih i jutarnjih žrtava jer se žrtva prinosila svakodnevno.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2008, 09:18 
Veteran
Veteran

x

Poslednji put menjao lavić dana 09 Jan 2009, 13:57, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2008, 17:34 
staromodan
Korisnikov avatar

:lol: :lol: :lol:

kako mozes pricati o vremenima i uz primjer gdje si naveo da su vremena godine ne upotrijebis kad je u pitanju cifra 2300. citas li ti svoje kontradiktornosti.

,, A rečena utvara o večerima i jutrima ISTINA JE'' Danilo 8. 26 Ovde se naglašava da su te večeri i jutra istinite stvarne i doslovne večeri i jutra .Bog nikad nije davao lažne lance da bi za ovaj tvrdio da je istinit već se ta tvrdnja odnosi na VEČERI I JUTRA.

receno da je utvara ISTINA. :D ili te gramatika slabo sluzi. tako da Bog nije dao drugu komandu. prema tome ostaje ona komanda koju si ti spomenu u tekstu "Bog rekao proroku dan za godinu". :evil3:

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2008, 18:31 
staromodan
Korisnikov avatar

"Danilo 8.8-11 Molim vas pročitajte stihove.
Pomenuti jarac je Grčko carstvo koje se raspalo na 4 dela a jedan od tih delova je u to vreme mali rog (mala sila, država) i zove se Rimsko carstvo."

ovo iznad tvoje rijeci biseru jedan(primjetih da ti koristis ovaj izraz nekoliko puta i to na sarkastican nacin - samo ucim od tebe :wink: ), vezane za mali rog. e pa dragi prijatelju jevrejski u sake pa prouci odakle je dosao taj mali rog, dali iz 4 roga ili iz vjetrova.

pravi si biser. :lol:

imas nesto protiv jehovinih svjedoka, a uzimas od njih Antioha Epifana. pa imas li ti neko svoje tumacanje, ili tako kupis od drugih pa onda kako ti Bog opali chvoku ti napises i ispadne pravi bosanski lonac, i opet da dodam BISERU jedan. :lol:

nadam se Vaderu da ovo neces obrisati, jer ne bi zelio. takodje sa rijecju biser samo sam zelio ukazati kako je lavic pravi hricsanski dobrica u ponizavanju drugih zajednica.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2008, 20:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Jun 2006, 18:46
lavić je napisao:
Spavacu

U knjizi Josifa Flaviusa ,,Judejski rat'' opisan je u celosti početak i kraj tog vremena ja sam tu temu prošle godine objavio a više godina unazad napisao. Evo pastiraću ti neke isečke ali pre toga bih rekao da je taj rok tačno iznosio 2300 večeri i jutara ili ti 2300 večernjih i jutarnjih žrtava jer se žrtva prinosila svakodnevno.

Pitanje je da li Flafije govori o tome što ti sugeriraš, pa bih baš voleo da postiraš to što misliš da je krucijalan dokaz. Ovo ostalo što si naveo ne čita mi se, previše texta, malo razmaka i sl., a umoran sam.Doduše-iskreno rečeno, tema me zanima. 8)

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2008, 07:40 
Veteran
Veteran

Antropos
Prijatelju ako neko nešto želi da učini on će uvek naći vreme i način da to ostvari a ako ne želi ne vredi to ni da pominje, jer svako za sebe daje odgovor.

Poslednji put menjao lavić dana 17 Jan 2009, 13:11, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2008, 14:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

lavić je napisao:
Antropos
Prijatelju ako neko nešto želi da učini on će uvek naći vreme i način da to ostvari a ako ne želi ne vredi to ni da pominje, jer svako za sebe daje odgovor.

Ok, kako ti kažeš.

Citiraj:
Deveti stih precizira odakle stiže ,,mali rog'' ,,Iz jednoga njih izide jedan rog malen i naraste vrlo velik prema jugu i itoku i prema krasnoj zemlji.''
Jasno se vidi da je mali rog nastao iz jednog od pomenuta 4 koja nastaše delenjem velikog roga koji se slomio a bilo je pod Aleksandrom Makedonskim.
Taj mali rog koji se naglo širi beleži Biblija i istorija je Rimsko carstvo koje stiže da porobi svetu zemlju,,krasnu zemlju''.
Nije mali rog nastao iz VETRA već iz jednog od 4 roga što nastaše raspadom velikog.

Pa da li je baš taj "mali rog" nastao iz četiri roga ili iz vetra??

Citiraj:
Ne borite se vi tu protiv mene već protiv Biblijskog teksta zar to još ne uviđate?

Ne znam na koga misliš kada pričaš u množini, ali ko god da je u pitanju-ne bore se oni protiv tebe, to je tačno, ali ni protiv Biblijskog texta, već protiv tvoje interpretacije biblijskog teksta, na što svako ima pravo, i to je jedna velika razlika između ono dvoje koje si ti kazao, i Bože sačuvaj da se iko bori protiv tebe kao ličnosti a još manje protiv biblijskog texta. :wave:

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2008, 14:48 
staromodan
Korisnikov avatar

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

alo biseru LAVICU nepopravljivi. pa majka mu stara sto si tako tvrdoglav.

Danilo 8:8 " i jarac posta vrlo velik, a kad osili , slomi se veliki rog, i mjesto njega narastose znamenita cetiri roga prema cetiri vjetra nebeska.
9 stih - i iz jednog njih izide jedan rog malen ......

ni sam stih ne kaze bas iz 4 roga, zar ne. zar ne zavrsava 8 stih sa vjetrovima. :D

posto vidim da si lijen, a fino sam ti rekao pogledaj jevrejski evo samo za tebe cu napisati.

rog - jevrejski "keren" je zenski rod, dok zamjenica njih je muski rod. takodje vjetar je muskog roda.

e sad trk kod jevreja u sinangogu da provjeris ovaj podatak. :wink:

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2008, 11:41 
Veteran
Veteran

Za mene je Bog napisao a ja mu verujem tako da svoje viđenje nemoraš meni upućivati već onima što će više verovati tebi nego Danilu. KRAJ.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2008, 12:45 
staromodan
Korisnikov avatar

:lol: :lol: :lol:

ne moze sad kraj kad je najsladje. :D

imas li ti protivodgovor na jevrejsku rijec koja kaze da mali rog ne izlazi iz 4 roga ili ne.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2008, 19:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

lavić je napisao:
Za mene je Bog napisao a ja mu verujem tako da svoje viđenje nemoraš meni upućivati već onima što će više verovati tebi nego Danilu. KRAJ.

Čuj, drugar, na temi koju sam postavio o Božjim imenima kritikovao si svedoke, a sada se ponašaš kao oni-što nema smisla. Nemoj me pogrešno razumeti, nemam apsolutno ništa protiv tebe ni bilo koga, ali čemu ova tema?? Čisto pitam. I samo bih da napomenem (što isto važi i za j.svedoke), kada kažeš da je Bog nešto napisao-onda opomeni se da On nije pisao na srpskom jeziku. 8)

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2008, 19:29 
Veteran
Veteran

A

Poslednji put menjao lavić dana 17 Jan 2009, 13:12, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2008, 19:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Nema problema, izvini ti.

Jedino što mi nisi kazao-na kom je jeziku Bog pričao?? To te pitam zato ono što ti spavač veli ima smisla. Nemoj da budeš dogmatičan u izjavam koje slabo drže vodu, jedino to (mada mi to i ne smeta). 8)

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2008, 11:35 
Veteran
Veteran

Bog nije pisao ni na jednom jeziku,to su činili proroci na svom govornom jeziku a Božji jezik je ljubav koji je univerzalan i sva ga tvar razume osim ponekih tvrdovratih ljudi.
Za mene jedino smisao ima uvezi ,,malog roga'' i njegovog nastanka na onaj način kako to reče Danilo a on reče da ponovim za mog brata Antroposa ,,I jarac posta vrlo velik; a kad osili, slomi se veliki rog, i mjesto njega narastoše znamenita 4 roga prema 4 vjetra nebeska.'' Prvo protumačimo ovaj stih da bi smo razumeli sledeći: Danilo govori o VELIKOM ROGU (velikom caru sa velikim carstvom) koje je Aleksandar Makedonski i njegovom smrću raspada se to njegovo carstvo na 4 dela koje dele njegovi bivši generali. U kom pravcu se širiše ta četri nova roga? U sva četri pravca odnosno u sve četri strane sveta odnosno u sva četri vetra. ,,prema 4 vjetra nebeska'' nisu te države išle u nebo niti su u vetrovima već vladaju na zemlji ali je zato potrebno znati da vetrovi opisuju(silu, strane sveta, ratove) u zavisnosti od konteksta.
Sledeći stih DAN. 8. 9 ,,Iz jednoga njih izide jedan rog malen i narste vrlo velik prema jugu i istokuprema krasnoj zemlji.''
Priča o 4 gore novonastala carstva raspadom jednog velikog se nastavlja i kaže:,,Iz jednoga njih izide jedan rog malen '' Dakle iz jednog od ta 4 novonastala izlazi ,,MALI ROG'' a ne iz vetra ili strane sveta. Kakva je dalja sudbina tog malog roga?
,,i narste vrlo velik prema jugu i istokuprema krasnoj zemlji.'' taj mali rog je osilio kasnije dobija ime Rimsko carstvo koje porobljava krasnu zemlju Izrailj.

Ako brate ovo nije jasno onda mi molim te objasni šta je vetar i kako on rodi MALI ROG i šta je mali rog ako je on nastao iz vetra? I još mi reci šta su ona 4 vetra koji se zadržavaju na početku 7-me glave Otk. da ne kvare zemlju? I naravno pitanje o ona 4 vetra što se sudariše na moru ko su ti vetrovi i šta je more i šta nastade iz toga u Danilu na početku 7-me glave. Dakle sve ovo je upućeno Antroposu a ostale odgovore ignorišem.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2008, 13:21 
staromodan
Korisnikov avatar

Biblijski tekst

8. I jarac posta vrlo velik; a kad osili, slomi se veliki rog, i mesto njega narastoše znamenita četiri roga prema četiri vetra nebeska.

9 I iz jednog od njih iziđe jedan rog malen i naraste vrlo velik prema jugu i istoku i prema krasnoj zemlji.

to sto izbjegavas jevrejski tekst, gramatiku kao i rijec koga govori odakle je to izasao mali rog je tvoj licni problem.

za pitanja koja si postavio jednostavno me mrzi da ti pisem, jer si tvrdoglav. a i vjerujem da ih znas, tako da se pitam zbog cega ih zelis znati ponovo. posto si krenu u samom pocetku sa pljuvanjem i pricom "oni biseri adventisti pricaju za rog ovako, te za jarca ovako, te za 2300 ovako onako" ----- prema ovome se da zakljuciti da si procitao i ponudjenu teoriju o tom malom rogu i sta je vjetar.

s pravom smatram da ce i antropos samo da izgubi vrijeme sa tobom.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 16:47 
Veteran
Veteran

Antroposu

Ako se nevaram gore piše da brata Antroposa interesuje tema o 70 nedelja i ja ga zamolih da mi kaže svoje mišljenje ako se već ne slaže sa mojim ali . . . ja čekam i dalje da čujem.

Da ponovim:

,,Ako brate ovo nije jasno onda mi molim te objasni šta je vetar i kako on rodi MALI ROG i šta je mali rog ako je on nastao iz vetra? I još mi reci šta su ona 4 vetra koji se zadržavaju na početku 7-me glave Otk. da ne kvare zemlju? I naravno pitanje o ona 4 vetra što se sudariše na moru ko su ti vetrovi i šta je more i šta nastade iz toga u Danilu na početku 7-me glave. Dakle sve ovo je upućeno Antroposu a ostale odgovore ignorišem.''

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 19:15 
staromodan
Korisnikov avatar

nije vjetar rodio mali rog. :D gdje si to procitao.

jel ti to mene vise ne volis kad kazes ostali ignore. :lol: stavis temu i onda se ponasas poput dzordza busha. :evil3:

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2008, 13:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Lave, nemam vremena da se više posvetim ovoj temi, napisaću šta mislim kada ga nađem, stvarno mi je žao-ne mogu baš na sve dobre teme da stignem, i ne želim da mi sve ovo postane napor nego dobra volja i druženje sa svim ljudima. :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]