previse subjektivizma, kako za adventiste tako i za ostale grupacije.
ajd da prvo podjem od vlastite tetke koja ima oko 80 godina, i zena je bas coool coooool katolicki vjernik. tako da s pravom mogu reci da poneki adventisti treba da se postide svog zivota.
u cemu je poenta. pises o temi ljubav, i kako je to Isus uradio u praksi i onda poredis sa sistemom, a ne gledas pojedince i njihova srca. da li ti je poznato individualno spasavanje. vjerujem da jeste. da li ti je poznata poslanica Rimljanima 2 glava, 15 stih, gdje kaze da ce biti spaseni i neznabozci kojima je razum bio zakon jer onaj pravi nisu poznavali.. ovaj tekst kaze da ce i neznabosci biti spaseni, zar ne.

razum je bio njihov zakon koji ih je ukoravao. tako da nisu svi neznabosci zlocinci. ajd opet sliku moje drage tetke. ona je cula o Bogu onako kako je cula, i od rodjenja ga slavi na taj nacin. meni kao adventisti je tesko da u toku druzenja sa Bogom kroz cin molitvu kleknem jedno sat vremena. dok njoj nije. to je njena zajednica. niko joj nije rekao da mora jer to je vezano za njeno spasenje. ona kleci i moli se jer osjeca i zeli da bude blizu Bogu. eh sad ti meni reci zbog cega ironija prema organizacijama koje si naveo i to na jedan sarkastican nacin. ne zaboravi da kad je rijec o advenitizmu da si ovdje javno branio i pisao o suboti.

zasto imam osjecaj da za tebe ne vazi "Adventista kaže: Gospode, spasi me jer držim subotu. Gospod: ,, Ne dadoh li ja 10 zapovesti?'' ----- a
kolega zar se ne vidis u ovoj recenici. 
o ostalim ne vrijedi komentarisati. potpuno promaseno, i cista manipulacija sa rijecima, jer je u pitanju praksa. a u praksi svi grijesimo.
ispricao si dogadjaj iz Biblije, al pouka ili parabola te price u danasnje vrijeme je potpuno promasena.
dao sam ti jedan primjer, vezan za tebe. sto se tice subote.
ajd jos jedan primjer, svjedoci priznaju Isusa za sina ako nisi znao.

pitam se kako ga ti priznajes, takodje da li ti pravilno izgovaras i prizivas ime Boga.
kojem Bogu si ti prizvao ljude.

sve sto si ti napisao o drugima, mogu da pronadjem za tebe kroz tvoje postove

i strpam u isti taj kos ili margine koje si ti napisao.
93 godine dve porodice koje su izbjegle iz jednog grada su dosli kod mojih. sve sto smo imali u frizider stara je iznjela na sto. prvo sam se smejao u sebi gledajuci te ljude kako su jeli, malo viljuskom vise prstima. nakon 5 min osmjeha je nestalo. bilo je zalosno ih gledati. al s druge strane shvatio sam da pola te hrane nisu vidjeli nekoliko mjeseci. otac srbin, majka katolkinja --- sta mislis u tom momentu kako ce Isus da racuna to njihovo dobro, ako vec pricamo o toj cuvenoj Hristovoj prici o prolazniku i citajuci te tvoje subjektivne parabole. vjerujem da svako moze napisati slican ovakav dogadja gdje su bili "prolaznici" i iskreno pomogli nekome.
eto, pa ti razmisli drugi put da li taj bumerang koji si ti bacio ,kada je rijec o 4 religiozne organizacije, ne zakaci i tebe u povratku - kad je u pitanju tvoj zivot.