banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jun 2025, 00:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Ljubav
PostPoslato: 23 Apr 2008, 19:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
x

Poslednji put menjao lavić dana 09 Jan 2009, 13:48, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta: Re: Ljubav
PostPoslato: 24 Apr 2008, 00:27 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

previse subjektivizma, kako za adventiste tako i za ostale grupacije.
ajd da prvo podjem od vlastite tetke koja ima oko 80 godina, i zena je bas coool coooool katolicki vjernik. tako da s pravom mogu reci da poneki adventisti treba da se postide svog zivota.

u cemu je poenta. pises o temi ljubav, i kako je to Isus uradio u praksi i onda poredis sa sistemom, a ne gledas pojedince i njihova srca. da li ti je poznato individualno spasavanje. vjerujem da jeste. da li ti je poznata poslanica Rimljanima 2 glava, 15 stih, gdje kaze da ce biti spaseni i neznabozci kojima je razum bio zakon jer onaj pravi nisu poznavali.. ovaj tekst kaze da ce i neznabosci biti spaseni, zar ne. :wink: razum je bio njihov zakon koji ih je ukoravao. tako da nisu svi neznabosci zlocinci. ajd opet sliku moje drage tetke. ona je cula o Bogu onako kako je cula, i od rodjenja ga slavi na taj nacin. meni kao adventisti je tesko da u toku druzenja sa Bogom kroz cin molitvu kleknem jedno sat vremena. dok njoj nije. to je njena zajednica. niko joj nije rekao da mora jer to je vezano za njeno spasenje. ona kleci i moli se jer osjeca i zeli da bude blizu Bogu. eh sad ti meni reci zbog cega ironija prema organizacijama koje si naveo i to na jedan sarkastican nacin. ne zaboravi da kad je rijec o advenitizmu da si ovdje javno branio i pisao o suboti. :wink: zasto imam osjecaj da za tebe ne vazi "Adventista kaže: Gospode, spasi me jer držim subotu. Gospod: ,, Ne dadoh li ja 10 zapovesti?'' ----- a kolega zar se ne vidis u ovoj recenici. :D o ostalim ne vrijedi komentarisati. potpuno promaseno, i cista manipulacija sa rijecima, jer je u pitanju praksa. a u praksi svi grijesimo. :evil3:
ispricao si dogadjaj iz Biblije, al pouka ili parabola te price u danasnje vrijeme je potpuno promasena.

dao sam ti jedan primjer, vezan za tebe. sto se tice subote.

ajd jos jedan primjer, svjedoci priznaju Isusa za sina ako nisi znao. :wink: pitam se kako ga ti priznajes, takodje da li ti pravilno izgovaras i prizivas ime Boga.
kojem Bogu si ti prizvao ljude. :D sve sto si ti napisao o drugima, mogu da pronadjem za tebe kroz tvoje postove :evil3: i strpam u isti taj kos ili margine koje si ti napisao.

93 godine dve porodice koje su izbjegle iz jednog grada su dosli kod mojih. sve sto smo imali u frizider stara je iznjela na sto. prvo sam se smejao u sebi gledajuci te ljude kako su jeli, malo viljuskom vise prstima. nakon 5 min osmjeha je nestalo. bilo je zalosno ih gledati. al s druge strane shvatio sam da pola te hrane nisu vidjeli nekoliko mjeseci. otac srbin, majka katolkinja --- sta mislis u tom momentu kako ce Isus da racuna to njihovo dobro, ako vec pricamo o toj cuvenoj Hristovoj prici o prolazniku i citajuci te tvoje subjektivne parabole. vjerujem da svako moze napisati slican ovakav dogadja gdje su bili "prolaznici" i iskreno pomogli nekome.

eto, pa ti razmisli drugi put da li taj bumerang koji si ti bacio ,kada je rijec o 4 religiozne organizacije, ne zakaci i tebe u povratku - kad je u pitanju tvoj zivot. :wink:

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2008, 08:57 
Veteran
Veteran

Ja subotu ne držim kao pečat Božji koji će mi biti utisnut na čelo jer subota to nije. Adventisti drže subotu baš iz gore navedenog razloga a ja je držim zato što je blagoslov na njoj i što je sastavni deo 10 zapovesti i ništa više od tog.

Pogrešno si protumačio navedene verske grupacije i primenio ih na pojedince to se nemože činiti. Sve što si naveo u primerima pojedinaca rečeno je u Mateju kao plaćanje po dobrim delima i tu nema mesta dogmi niti lažnoj nauci to neide u isti koš.Bog razdvaja svoje ovce i izvodi iz svih torova a ja ne govorim o tim ispravnim ovcama već o TOROVIMA.

Ovaj opis je poprečni presek tih torova (verskih grupacija) i koliko je njihovo uzdanje u Boga a koliko samoopravdanje. Odnosno koliko sebe drže svetima nad ostalima jewr kaže ,,Svetiji sam od tebe ne dotiči me se''(parafrazirao)
Poruka je dobronamerna i treba da se prepoznaju i isprave taj način spasenja po onom zadnjem primeru nadam se da je bar to jasno.
Zamolio bih te kao čoveka i vernika da ne koristiš smajlije kad je reč o Bogu i Njegovim porukama a izbor je tvoj.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2008, 11:03 
Veteran
Veteran

Spavac je rekao:
,,potpuno promaseno, i cista manipulacija sa rijecima, jer je u pitanju praksa. a u praksi svi grijesimo.
ispricao si dogadjaj iz Biblije, al pouka ili parabola te price u danasnje vrijeme je potpuno promasena.
dao sam ti jedan primjer, vezan za tebe. sto se tice subote.
ajd jos jedan primjer, svjedoci priznaju Isusa za sina ako nisi znao. pitam se kako ga ti priznajes, takodje da li ti pravilno izgovaras i prizivas ime Boga.''

Tvoj primer o ljudima koji žive ispravnim životom i koje netreba pominjati po narodnosti su one ovce iz Božjeg stada jer čine po Božjoj volji dok one u torovima(ona većina) povode se za ljudima i nemaju u srcima ono što imaju ljudi iz tvog primera.
A što se tiče pitanja kojem Bogu ja privodim ljude lako je odgovoriti: onom jednom jedinom čije reči su napisane preko proroka. Ne privodim ih ja već im samo ukazujem na istinitost Božje reči a Sveti Duh ih urazumljuje i utvrđuje i vodi ka spasenje.

Koje ime prizivam pa ono što nam je dato (parafraziraću) I nema drugog imena datog ljudima do imena Isusa Hrista. Svedoci prizivaju Jehovu a šta ta reč znači?
Prvosveštenik Aron je imao 4 slova na sebi kao sluga onog čije ime nosi a to su J H V H
koje se pravilno izgovara (odnosno ne izgovara već se pokloni na tom mestu gde piše ime jer kaže ne izimaj to ime uzalud) ali smemo ga uzeti u teškoj bolesti, u životno ugroženom momentu kao i u zadnjim časovima života. Ono glasi JAHVE.
Postoji reč koja ukazuje na slavljenje ili proslavljanje a govori se ALELU a ona ima nastavak koji ukazuje koga proslavlja pa neko dodaje dva a neko tri početna imena Božja JA ili JAH
što zajedno zvuči ALELUJA- ALELUJAH.
Šta znači prizvati ime Gospodnje?
To ne znači izreći to ime i gotovo već molitvom i pokajanjem tražiti od Boga oproštaj i onaj ko bude uslišen jer je prizvao ime Gospodnje (ima više primera u starom zavetu) kaže mu se da je uslišen. Nekaže se KO IZGOVORI IME GOSPODNJE već ko PRIZOVE to je sasvim drugo značenje.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2008, 17:38 
staromodan
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Ja subotu ne držim kao pečat Božji koji će mi biti utisnut na čelo jer subota to nije. Adventisti drže subotu baš iz gore navedenog razloga a ja je držim zato što je blagoslov na njoj i što je sastavni deo 10 zapovesti i ništa više od tog.

Pogrešno si protumačio navedene verske grupacije i primenio ih na pojedince to se nemože činiti. Sve što si naveo u primerima pojedinaca rečeno je u Mateju kao plaćanje po dobrim delima i tu nema mesta dogmi niti lažnoj nauci to neide u isti koš.Bog razdvaja svoje ovce i izvodi iz svih torova a ja ne govorim o tim ispravnim ovcama već o TOROVIMA.

Ovaj opis je poprečni presek tih torova (verskih grupacija) i koliko je njihovo uzdanje u Boga a koliko samoopravdanje. Odnosno koliko sebe drže svetima nad ostalima jewr kaže ,,Svetiji sam od tebe ne dotiči me se''(parafrazirao)
Poruka je dobronamerna i treba da se prepoznaju i isprave taj način spasenja po onom zadnjem primeru nadam se da je bar to jasno.
Zamolio bih te kao čoveka i vernika da ne koristiš smajlije kad je reč o Bogu i Njegovim porukama a izbor je tvoj.

u tom opisu koji si ti dao ja takodje vidim tebe kad je u pitanju "svetiji sam od tebe" :D

Bogoljub i ja smo u odlicnoj vezi, tako da nemas brige za smajlije. :wink:

kako ostali tako i ja drzimo ili slavimo subotu zbog blagoslova. :evil3: tako da si previse subjektivan po pitanju toga.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2008, 12:04 
Veteran
Veteran

KRAJ.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2008, 08:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41

DESIRE

A lover knows only humility.

He has no choice.

He steals into your alley at night, he has no choice.

He longs to kiss every lock of your hair.

Don't fret, he has no choice.

In his frenzied love for you,

he longs to break the chains of his imprisonment.

He has no choice.

A lover asked his beloved,

'Do you love yourself more than you love me?'

Beloved replied:

'I have died to myself and I live for you.

I've disappeared from myself and my attributes,

I am present only for you.

I've forgotten all my learnings,

but from knowing you, I've become a scholar.

I've lost all my strength, but from your power I am able.'

I love myself...I love you.

I love you...I love myself.

I am your lover, come to my side, I will open the gate to your love.

Come settle with me, let us be neighbours to the stars.

You have been hiding so long, endlessly drifting in the sea of my love.

Even so, you have always been connected to me.

Concealed, revealed, in the known, in the un-manifest.

I am life itself.

You have been a prisoner of a little pond,

I am the ocean and its turbulent flood.

Come merge with me, leave this world of ignorance.

Be with me, I will open the gate to your love.

I desire you more than food or drink

My body, my senses, my mind, hunger for your taste

I can sense your presence in my heart

although you belong to all the world.

I wait with silent passion for one gesture, one glance from you.

http://www.youtube.com/watch?v=tVgMyj3nKyw

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2008, 09:13 
Citiraj:
Ljubav je polje zelenog `ita
Ljubav je kad Jovanka voli Tita
Ljubav je polje zrelog ra`a
Ljubav je odnos Tito - Dra`a
Ljubav je fluid divan, topao
Ljubav je vrela k'o parni kotao
Ljubav je opojni miris cve}a
Ljubav je tuga, ljubav je sre}a

Ljubav je sna`na, velika i jaka
Ljubav je simpatija malog |aka
Ljubav je Ljuba, ljubav je Manda
Ljubav je ~ak i Bata Kanda
Ljubav je ptica u slobodnom letu
Ljubav je kad ~ika sale}e tetu
Ljubav je riba {to brzo pliva
Ljubav je gajba 'ladnog piva

Zaigraj uz ritam taj
Sad mi novu snagu daj
Nemoj mene grditi
Hajdemo se ljubiti

Ljubav je kao Grejs Keli lepa
Ljubav je kao Stivi Vonder slepa
Ljubav je dodir voljenog bi}a
Ljubav je mamurluk posle pi}a
Ljubav je sme{na k'o dobar vic
Ljubav je igla, droga i {pric
Ljubav je putovanje kroz dimenzije
Ljubav je smislila razne perverzije

Btw koja muzika je taj budhha bar??

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2008, 09:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Dosta mi se sviđa ta pjesma, jako lijepo zvuči, uvijek je volim poslušati, jedna od najboljih na cijelom Buddha Bar-a.

Hvala @Vader. Btw, kad sam vidjela da si se javio, mislila sam da ces me ruziti, kao sto to obicno cinis ( vec sam u glavi pocela prevoditi tekst ... :lol: :lol: ).

Nego, zeljela sam ovaj tekst postaviti na temi 'Naljepsa duhovna muzika', sjecas se, ali je nisam mogla naci.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2008, 09:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
Btw koja muzika je taj budhha bar??

Buddha bar je kompilacija duhovne muzike ( uslovno receno ) iz najrazlicitijih miljea.

Tekst koji si postavio je...neprimjeren, ali kako hoces.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2008, 12:54 
Veteran
Veteran

Japanese_rose

Vaše reči daju svežinu i čine reči svetlijim, to je ženska lepota u kojoj se vidi skromnost i odiše širokogrudošću. Sasvim je normalno što je Isus Hrist morao pozivati muški rod na službu i pokajanje a ženski rod je sam dolazio u poniznosti i tako dadoše nama ugled kako treba činiti.
Muškarci ne gledaju iznad sebe glavu koja je nad njim Isusa već ispod sebe glavu ženinu nad kojom žele (a i dato im je) gospodariti međutim prvo bi trebali videti svoju poslušnost pa onda to zahtevati i od drugih što žene uglavnom čine za razliku od muške populacije.

Gornji tekst je kao što napisah poprečni presek verskih zajednica odnosno pojedinca u njima i neka bi dao Bog da se svi prepoznaju u zadnjem primeru u nizu a prvom po veličini. Amin.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2008, 13:08 
staromodan
Korisnikov avatar

:lol: :lol: :lol:

ooooo japanko, vidi kako te lavic prekrstio.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2008, 13:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Joj @spavac, ja tebe cesto ne shvatam. Ali nema veze.

Dragi @lavic,

Hvala ti na lijepim rijecima, iako ja ne pripadam hriscanstvu. Ali ima nesto mnogo vaznije od toga o cemu razmisljam danima. Ti si me nesto zamolio, a ja to nisam uradila. Dopustila sam sebi da me prevlada svakodnevna trka. Danas cu potraziti ono sto si trazio od mene. Izvini molim te.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2008, 13:50 
staromodan
Korisnikov avatar

eto sama si rekla "ja ne pripadam hriscanstvu". prema tome ono gore je vise upuceno lavicu koji ne cita sta drugi pisu, a samim tim i ne vidi ko kojoj religiji pripada, pa onda fino prekrsti osobe kako on zazeli. :lol:

p.s. ma nema potrebe da me cesto shvatas. :wink:

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2008, 13:52 
Veteran
Veteran

Veoma zahvalan dragoj sestri i želeo bih reći da je prijatelj nabavio pomenuti lek iz Mađarske. Što se tiče religije ona je ispod Čoveka jer je Čovek veći od religije i podela.
Jedan je otac a svi smo mi braća i sestre neki manje neki više poslušni.
Mir i blagoslov tebi i domu tvom. Amin.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2008, 13:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ljudi se ne mjere po pripadnosti odredjenoj religiji @spavac.

Ili jesi, ili nisi.

pozz

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2008, 13:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Veoma zahvalan dragoj sestri i želeo bih reći da je prijatelj nabavio pomenuti lek iz Mađarske. Što se tiče religije ona je ispod Čoveka jer je Čovek veći od religije i podela.
Jedan je otac a svi smo mi braća i sestre neki manje neki više poslušni.
Mir i blagoslov tebi i domu tvom. Amin.

Hvala ti dragi @lavic. Sve najbolje i tebi i tvojima.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2008, 14:00 
staromodan
Korisnikov avatar

Japanese_rose je napisao:
Ljudi se ne mjere po pripadnosti odredjenoj religiji @spavac.

Ili jesi, ili nisi.

pozz

e bas ti hvala, nisam znao.

p.s. vidim ja da ti bas nisi skontala onaj prvi post, al nema veze. :)

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2008, 22:53 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Maj 2008, 13:25
pomaže Bog! površno sam pogledao odgovore i vidim da je ljubav u pravoslavlju shvaćena na jedan pogrešan način, to nije kao ljubav između muškarca i žene, to nije ljubav između majke i djeteta ili oca i djeteta...ljudi pričate o nečemu o čemu ne znate...laviću, dosta mi stvari kod tebe nije jasno, u kog to ti boga uopšte vjeruješ...trebao si ovu temu sraviti negdje drugo a ne u duhovnost i religiju...

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2008, 19:30 
Veteran
Veteran

x

Poslednji put menjao lavić dana 17 Jan 2009, 13:09, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]