banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Jul 2025, 07:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 583 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 30  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Dec 2002, 14:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Ucenje Jehovinih svedoka

Smesa je svih jeresi osudjenih na sedam Vaseljenskih Sabora - nema nista hriscansko sto nisu porekli ili izvitoperili :

1. Smatraju da je to mnogobostvo, jer je 1+1+1=3, a ne 1.
2. Bog nije svuda prisutan , ima svoje mesto stolovanja i moze mu se pristupiti;
3. Isus Hristos nije Bog. Nije vaskrsao telesno , vec duhom ;
4. Duh Sveti nije Bog , vec Bozja sila;
5. Smatraju da dusa ne postoji kao takvo, vec da je krv dusa, zato vernicima ne dozvoljavaju transfuziju krvi , sto cesto dovodi do nepotrebnog gubitka zivota;
6. Veruju u skori dolazak Hristovog hiljadugodisnjeg ovozemaljskog carstva;
7. Smatraju da je Isus Hristos drugi put na zemlji nevidljivo dosao 1914. godine;
8. Sluze se novim , "tacnijim" prevodom Svetog Pisma.

Pravoslavni odgovor

1. Upravo Sveto Pismo jasno uci o jednom Bogu po sustini , koji se javlja u tri Lica (Ipostosi) , kao Bog Otac, Bog Sin i Bog Sveti Duh :" Jer je troje sto svedoci na nebu : Otac, Rijec i Sveti Duh, i ovo troje je jedno. "(1. Jn.5,7)
2. Bog je svuda prisutan. Dokaza je mnogo u Svetom Pismu. Ovde navodimo : "Kuda bih otisao od duha Tvojega i od lica tvojega kuda bih utekao? Da izadjem na nebo, Ti si ondje. Da sidjem u pakao, ondje si." (Ps. 139. 7-10). "Moze li se ko sakriti na tajno mesto da ja ne vidim?, govori Gospod; ne ispunjavam li ja nebo i zemlju ?,govori Gospod."(Jer. 23,24)
3. Isus Hristos je Bog. Apostol Toma kaze:" Gospod moj i Bog moj!"(Jn. 20,28).
4. I za bozanstvo Duha Svetoga postoji puno dokaza u Svetom Pismu:"... rece Bog Izraoljev" (2.Sam.23,2-3);"... nisi slagao ljudima nego Bogu"(Dela 5, 1-4).
5. Dusa postoji , svesna posle telesne smrti , i besmrtna: "Ljudi u gradu uzdisu i duse pobijenih vicu"(Jov 24,12). "ne bojte se onih koji ubijaju telo, a dusu ne mogu ubiti" (Mt. 10,28).
6. Nema nista od carstva na zemlji, jer "zemlja ce izgoreti"(2. Petr. 3,10) , ali " ce doci novo nebo i nova zemlja" (2. Petr. 3,13)
7. "Niko ne zna dana ni casa" (Mk. 13,23).
8. Jehovisticki prevod ne vred ni komentarisati. Manipulacija, skracivanja, izostavljanja, dopuna i sl. ima na sve strane.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2002, 16:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zar nema nijednog JS na ovom forumu ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jan 2003, 19:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Reklo bi se da nema...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jan 2003, 00:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Ma ja ih otjeram chim mi dodju na vrata...

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2006, 00:25 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Apr 2006, 02:23
u nekim stvarim se slazemo. nadam se.
Slazemo se da je bog pun ljubavi tj. da je ljubav njegova savrsena i toliko velika da mi ovak onesavrseni i mali nikada ne mozemo prema nekome i necemu osjecati takvu ljubav kao sto to moze bog.
jer bog je postojao oduvijek i jos prije postanka vremena. znaci on je oduvijek i zauvijek sam po sebi potpun i dovoljan jer je njegovo postojanje oduvijek potpuno i savrseno. sve ovo tesko je zamisliti nama jer su nasi umovi u odnosu na njegov neograniceno mali i nesavrseni. nama je tesko u glavi zamisliti i d a svemir nema kraja a kamolio ovo drugo ai opet znamo d a je tako.
isto tako je i s a bozijom ljubavi. zamisli kolika i kakva je to ljubav kad tako savrseno i samo po sebi potupuno bice stvori sve ove divne stvari i sva stvorenja ( materjalna poput nas ili zivotinja i biljaka i nematerijalna poput andjela)
Znaci to savrseno bice koje je izvor bozanske i savrsene ljubavi koja nema granica , je samo iz ljubavi podarilo postojanja drugima.
Dao nam je dar postojanja iz ljubavi. to je nseto zaista nevjerovatno i zadivljujce. kada smo mi ista priblizno uradili ?
njegova ljubav zaista nema granica i nemoze se izmjeriti.
A sta kazu danasnje crkve poput pravoslavne ili katolicke i slicno ?
kazu da postoji zagrobni zivot tj raj i pakao.
Pa zar bi jedno takvo bice kao sto je bog, neko ko je izvor ljubavi i neko ko prestavlja svjetlo i ljubav i koji nas voli koliko ni zamisliti ne mozemo i koji nam prasta oduvijek jer nas voli i zna da smo slabi i nesavrseni, zar bi takav bog stvorio mjesto gdje ce se neko muciti u strasnim mukama VJECNO ???
Ljudi znate li sta govorite oni koji u ovo vjerujete?
Jedno bice iz kojeg izvire savrsena i cista ljubav ne bi dozovlilo da takvo mjesto postoji a kamoli da ga stvori.
To nebi palo na pamet ni najvecem monstrumu da nekog tako muci i to ne dan ili dva ili godinu vec vjecno. i najveci monstrum bi poludio od svega toga a vi tako kazete o bogu.
Bog koji je izvor ljubavi i koji nas i stvoti iz ljubavi nebi ni dao da s estvori takvo mjesto a kamoli d a ga on stvori ?
Bojte se boga kad ovako vjerujete i pricate kao sto ovakve crkve kazu. Jer ako okrecete ledja ljubavi okrecete ih i sinu bozijemu koji nas iz ljubavi opra krvlju od grijeha. Okrecete ledja i ocu tj. bogu koji sve stvori iz ljubavi. I onaj ko s e okrene od boga okrece se ka zlu , a svo zlu je od sotone koji s e i sam okrenu od boga.
A mogao je bog i njega d a unisti i d a ne bud e zla. Ali bog nas nije takav. ne ubija ko m ustane na put. to radi sotona. jer kako bi ostali andjeli vidjeli boga da je tako uradio. pustio je tvorac nas sotonu da vidi da s e bez oca ne moze kao sto n iovce bez pastira ne mogu. i znade sotona tad da ce propasti jer ljubav i u njemu nema odrekao je se. a ljubav je temelj. i tako bijesan cini zla i povlaci sv e vise storenja bozijih za sobom. ali samo onih koji se ljubavi ne drze i koji boga ne ljube iskreno. bog ne odbacuje vec oni koji ga odbace sotona ugrabi. jer bogh nije zlo vec svjetlo i ljubav. a kraj sotonina zla na zemlji dolazi i bijesan jer jer zlo c e sam o sebe umistiti a ljubav ce ostati.
U ovo vjeruju jehovini svjedoci i LJUBAV je osnov svega u sta vjeruju. ljubav u bliznjeg tj sve ljude ok o sebe, ljubav u sina bozijeg, ljubav u boga, ljubav sveopsta.
A gdje s e PAKAO uklapa u ljubav ako vec pricam o o zagrobnom zivotu ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2006, 00:32 
Početnik
Početnik

i jos nesto, eto vidm da nek i kaz u da ih otjeraju cim ih vide. Jehovin i svjedoci ne tjeraju nikog, pa ni onda kada ta osoba ne prihvati njihova uvjerenja vec ostane pri svojima. jer jehovini svjedoci su boziji svjedoci. svjedoce o istini tj o ljubavi. jehovini svjedoci vole bez razlike i predrasuda. vole i prijatelje i neprijatelje. vole boga i sve oko sebe. vole i one koji zlo postupaju samo ne vole njohve postupke. oni se mole za takve i u srcu im je zao jer zele da i svi osjete ljubav koja je od boga data. otjraces covjeka koji rijec ljubavi govori ali neces otjerati ljubav. ljubav ce ostati a zl o ce samo sebe unistiti. jer ljubav je od boga a zlo nije. a jeli tjeranje nekoga a d a ga i ne saslusas ljubav ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2006, 01:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 00:24
@Maran Ata

Na ovom forumu Ti si fakat kapitalan primjer kako univerzalna, monoteistička i profetska religija, sa svojom totalitarnom i intezivnom pretenzijom na individuu, može da porodi sindrom izabranosti i uz njega veoma čestu fanatičnu religioznu i opštu netoleranciju.
No to nije ono što je najgore, najgore je to da si Ti uvjeren kako si dobar hrišćanin i pravoslavac.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Maj 2006, 19:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2006, 18:58
Citiraj:
Ma ja ih otjeram chim mi dodju na vrata...

Tako je jos zarade i koju cusku od mene...!!!

- WHITE POWER -

Vrh

Tema posta: maran ata
PostPoslato: 17 Maj 2006, 02:28 
Početnik
Početnik

Korinćanima poslanica prva 16:22. Ako ko ne ljubi Gospodina Isukrsta da bude proklet, maran ata.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2006, 20:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Јеховисти су масонска креација. Ако знамо да иза масона стоји свеколика јеврејска клика, јасно је и зашто јеховисти не признају божанство Сина, нити Светог Духа, тј. зашто је њихова смејурија од вере ближа старозаветном јудаизму, него ли Хришћанству. :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2006, 06:31 
Početnik
Početnik

Prvo , ne znam na koga mislis kada kazes Jehovisti. Drugo Ako mislis na jehovine svjedoke onda je to sto si rekao laz koja je prorecena i u svetom pismu. Jer je receno da ce olajavati one koji iskreno u boga vjeruju i one koji u ljubav i zive tj prave hriscane. proreceno je da ce biti predmet izrugivanja, optuzbe i olajavanja.
A po cemu su to jehovini svjedoci masonska organizacija ? Koja je korist masonima od Jehovinih svjedoka ? Pa jehovini sbjedoci bas ne zele da se stapaju s a ovozemaljskim carstivma i toliko s e sklanjaju od materijalizma i ovosvjetskih politickih organizacija pa i beskrupuloznih biznismena i vladara jer je to u suprotnosti od onoga u sta vjeruju. Jehovini svjedoci ne idu i ni jednu vojsku jer ne zele da ubijaju. Ne glasaj u za nikoga jer ne zele biti dijelom politike koja izaziva uvijek mrznju i netrepeljivost. Jehovini svjedoci mogu samo biti trn u oku masonima a ne masonska organizacija. Kako mozes reci da imaju ista sa organizacijom kojom uprvaljaju Jevreji kada vjeruju u Sina bozijeg Isusa Hrista i pridrzavaju se iskljucivo NOVOG ZAVJETA koji nam Hrist donese. On ukide stari zakon jer bjese tezak iako je imao svrhu i cilj. I donese jednostavan i ucinkovit zakon. zakon ljubavi. Ljubi bliznje svoje i ljubi boga svog. Ljubi i prijatelje i neprijatelje svoje. Odkle ti onda teorija da s e oslanjaju na stari zavjet ?
Jehovini svjedoci su ljudi koji ne traze nikakvu korist od toga sto propovijedaju Rijec. Oni istinu govore iz ljubavi i dobrovoljno, jer tako je i Isus radio. Njima ne trebaju organizacije i posrednici niti novac. Sve je kod njih dobrovoljno i iz ljubavi. Jehovini svjedoci prihvataju sve ljud e kao bracu i nista ne traze jer su pravi hriscani prepuni ljubavi prema svima i prema bogu. Nema clanarine ili kartice ili organizacije i slicno. Jednostavno ljubav i vjera u Boga i Sina bozijeg Isusa. Temelj njihovog vjerovanja je iskljucivo Rijec bozija tj sveto pismo bez ikakvog umetanja i apokrifa.
Oni su svjedoci istine tj rijeci bozije. Znaci Boziji svjedoci. Posto Bog ima ime ( na starojevrejskom J H V H ) u originalnima zapisima, onda su boziji tj Jehovini Svjedoci. Jer ta rijec J H V H se ne moze prevesti sa Gospodin kao sto se danas radi u pravoslavlju i katolicanstvu jer za gospodin ima drugacija rijec na tom starom jeziku koja cesto stoji ispred tog cetveroznaka J H V H.
zato citajuci takve prevode svetog pisma nailazimo na Gospodin Gospodin jedno do drugog jer drugacije nisu mogli prevesti rijec J H V H. A lijepo stoji Jehova Gospodin. Istina je da se u starojevrejskom nisu pisali samoglasnici. Zato je nemoguce znati tacan izgovor imena bozijeg. Ali isto kao sto razliciti narodi izgovaraju npr biblijsko ime Avram drugacije tako je i sa Jehova. U sustini je to isto ime bilo da neko kaze npr Avram ili Abram ili drugacije. Ili npr Jovan ili Ivan ili John sta znam. Ali Bog ima ime svoje koje je napisano u svetom pismu J H V H.
Ja ne vrijedjam nikoga a ti ipak vrijedjas maran ata i zao mi je sto to cinis jer bih zelio da osjecas drugacije, da osjecas ljubav ma koje vjere bio. A onaj citat iz korincana je bio vise pitanje tebi otkud da uzmes bas nick Maran Ata ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2006, 19:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Масонска творевина масончине Расела:

http://www.cephasministry.com/masonic_c ... tower.html

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Maj 2006, 17:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2006, 11:53
Ja jako dobro poznajem Jehovine Svedoke. Znam njihovu nauku izuzetno. Uostalo se trudim da dobro poznajem osnovna vjerovanja svake "crkve". Veoma cesto imam diskusije sa njima i jako ih cjenim zato sto su jako posteni ljudi. Istina je da je organizacija kule strazara jako losa i da intezivno vara svoje vjernike. Isto tako ima i veliki teoloskih promasaja, kao sto je u pogledu Hristovog bozanstva i licnosti Duha Svetog.

Nikako ne mogu da se pomirim sa ovakvim napadima na njih kao sto je ovaj od strane Maran Ate. Mislim cemu to?

Kada bi oni o pravoslavlju pisali imali bi da napisu mnogo vise nego sto ti marane mozes da nadjes za njih. Oni niti ubijaju, niti kradu, niti se u njihovim skupstinama drze nacinalisticki govori kao sto je to slucaj u nekim crkvama.

Ja mislim da je ovde evidetna pojava pogresno shvacenog spasenja.
Ja vjerujem da Bog ljudima sudi po savjesti (Rimljanima 2,14-16). Dakle On ne gleda koje pravoslavac a ko JS ili adventista, ali babtista. On gleda kako je ko zivjeo po istini koju je imao. Ako je neko imao karakter i razvijao ga u smislu da tezi Bogu, njega Bog ce spasti. Iako ta osoba mozda se nikada nije pricestila, ili ako nije znala za neke stvari koje su bitne za jevandjelje onako kako ga je Isus postavio. Ako je neko cuo samo deo jevandjelja i vjeruje u njega, ja mislim da ce biti spasen. Jer Bog nece od njega da trazi ono sto doticni nije bio u stanju da zna. Ali ako neko nesto zna i ne zeli da zivi tako taj cini veliki i teski greh.
Samo bih jos sa vama podjelio ovaj Biblijski izvestaj. Matej 25,32-46:
31. А кад дође Син човечији у слави својој и сви свети анђели с Њиме, онда ће сести на престолу славе своје.
32. И сабраће се пред Њим сви народи, и разлучиће их између себе као пастир што разлучује овце од јараца.
33. И поставиће овце с десне стране себи, а јарце с леве.
34. Тада ће рећи цар онима што Му стоје с десне стране: ходите благословени Оца мог; примите царство које вам је приправљено од постања света.
35. Јер огладнех, и дасте ми да једем; ожеднех, и напојисте ме; гост бејах, и примисте ме;
36. Го бејах, и оденусте ме; болестан бејах, и обиђосте ме; у тамници бејах, и дођосте к мени.
37. Тада ће Му одговорити праведници говорећи: Господе! Кад Те видесмо гладна, и нахранисмо? Или жедна, и напојисмо?
38. Кад ли Те видесмо госта, и примисмо? Или гола, и оденусмо?
39. Кад ли Те видесмо болесна или у тамници, и дођосмо к Теби?
40. И одговарајући цар рећи ће им: Заиста вам кажем: кад учинисте једном од ове моје најмање браће, мени учинисте.
41. Тада ће рећи и онима што Му стоје с леве стране: Идите од мене проклети у огањ вечни приправљен ђаволу и анђелима његовим.
42. Јер огладнех, и не дадосте ми да једем; ожеднех, и не напојисте ме;
43. Гост бејах, и не примисте ме; го бејах, и не оденусте ме; болестан и у тамници бејах, и не обиђосте ме.
44. Тада ће Му одговорити и они говорећи: Господе! Кад Те видесмо гладна или жедна, или госта или гола, или болесна или у тамници, и не послужисмо Те?
45. Тада ће им одговорити говорећи: Заиста вам кажем: кад не учинисте једном од ове моје мале браће, ни мени не учинисте.
46. И ови ће отићи у муку вечну, а праведници у живот вечни.

Ovde nema ni reci o pravoslavlju niti o adventizmu, niti o Jehovinim Svedocima. Ovde se samo pominju oni koji su u svom zivotu pokazali ljubav i oni koji nisu.

NESTO MALO O MENI:
http://www.mladen.iwarp.com

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Maj 2006, 00:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Zašto ne odete na njihova predavanja i vidite o čemu ti ljudi razgovaraju?
Sada su baš intezivna? Ja mislim da su to filozofi i ništa više! dobri tumači duše! Ja sam pravoslavac , ali bih volio i njihovo mišljenje da čujem!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Maj 2006, 11:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
filozof sa vrbasa je napisao:
Zašto ne odete na njihova predavanja i vidite o čemu ti ljudi razgovaraju?
Sada su baš intezivna? Ja mislim da su to filozofi i ništa više! dobri tumači duše! Ja sam pravoslavac , ali bih volio i njihovo mišljenje da čujem!

Ta ucestala predavanja nisu od Jehovinih svjedoka vec od adventista.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Maj 2006, 11:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
И знају бити веома поучна...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Maj 2006, 13:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Daljac je napisao:
И знају бити веома поучна...

Jesi bio?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Maj 2006, 15:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
Bogu nije ime Jahve. Bog je Mojsiju samo rekao:"Ja jesam koji jesam!"
To znaci:" Sta te briga za moje ime, ja sam Bog, jer nema drugog!"
Jehovini svjedoci su biznis-sekta njihovih vodja, koja i njih i njihove naivne sljedbenike paklenim putem vodi.

Vrh

Tema posta: Hm...
PostPoslato: 24 Maj 2006, 00:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Meni, da budem iskren, nikad nije bilo jasno toliko insistiranje na Božijem imenu. Valjda kad se kaže Bog zna se na koga se misli. Bar u jednobožačkim religijama :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Maj 2006, 00:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2005, 15:55
provociram , nisam bio dugo ovdje al vidim da su stvari ostale iste , he ,he nista se ne mijenja osim garnitura

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 583 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 30  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]