banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 18:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Tekst za razmisljanje
PostPoslato: 24 Mar 2006, 12:33 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
    Četvrta pjesma o Sluzi Gospodnjem

Gle, uspjet će Sluga moj,
    podignut će se, uzvisit i proslaviti!
    Kao što se mnogi užasnuše
    vidjevši ga
    - tako mu je lice bilo neljudski iznakaženo
    te obličjem više nije naličio
    na čovjeka -
    tako će on mnoge zadiviti narode,
    i kraljevi će pred njim usta
    stisnuti,
    videć ono o čemu im nitko nije
    govorio,
    shvaćajuć ono o čemu nikad
    čuli nisu:

"Tko da povjeruje u ono što
    nam je objavljeno,
    kome se otkri ruka Gospodnja?"

Izrastao je pred njim poput izdanka,
    poput korijena iz zemlje sasušene.
    Ne bijaše na njem ljepote ni sjaja
    da bismo se u nj zagledali,
    ni ljupkosti da bi nam se svidio.
    Prezren bješe, odbačen od ljudi,
    čovjek boli, vičan patnjama,
    od kog svatko lice otklanja,
    prezren bješe, odvrgnut.

A on je naše bolesti ponio,
    naše je boli na se uzeo,
    dok smo mi držali
    da ga Bog bije i ponižava.

Za naše grijehe probodoše njega,
    za opačine naše njega satriješe.
    Na njega pade kazna-
    radi našeg mira,
    njegove nas rane iscijeliše.

Poput ovaca svi smo lutali,
    i svaki svojim putem je hodio.
    A Gospod je svalio na nj
    bezakonje nas sviju.
    Zlostavljahu ga, a on puštaše,
    i nije otvorio usta svojih.
    Ko jagnje na klanje odvedoše ga;
    ko ovca, nijema pred onima
    što je strižu,
    nije otvorio usta svojih.

Silom ga se i sudom riješiše;
    tko se brine za njegovu sudbinu?
    Da, iz zemlje živih ukloniše njega,
    za grijehe naroda njegova
    na smrt ga izbiše.

Ukop mu odrediše među zločincima,
    a grob njegov bi s bogatima,
    premda nije počinio nepravde,
    nit su mu usta laži izustila.

Al se Gospodu svidje da ga pritisne
    bolima.
    Žrtvuje li život svoj za naknadnicu,
    vidjet će potomstvo,
    produžit sebi dane,
    i Gospodnja će se volja po njemu
    ispuniti.

Zbog patnja duše svoje vidjet će
    svjetlost
    i nasititi se spoznajom njezinom.
    Sluga moj pravedni opravdat će
    mnoge
    i krivicu njihovu na sebe uzeti.
    Zato ću mu mnoštvo dati u baštinu,
    i s mogućnicima plijen će dijeliti,
    jer sam se ponudio na smrt,
    i među zlikovce bio ubrojen,
    da grijehe mnogih ponese na sebi
    i da se zauzme za zločince. (Izaija, 53)

Poslednji put menjao Dak dana 01 Okt 2006, 11:21, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2006, 07:36 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Feb 2006, 18:59
Brate Dak toliko mi je drago sto vidim da volis Boga a takodje sto si inspirisan Biblijom. Izvini sto se dugo ne javljam imaqm puno nekog posla. Da ti kazem iskreno toliko mi je je sinoc bilo krivo sto covjek puno puta puta vise rasmislja o nekim drugim stvarima a ne o Bogo. Nema brate nista bez naseg dragog Boga

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2006, 14:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Рука руку мије. Тако јеретик мије јеретика. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2006, 21:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2006, 11:53
Lijepo je kad vidim da ljudi danas ipak traze Boga i pored svega kroz sta prolaze.Velika pohvala ovom forumu ,a takodje i svim ljudima koji se javljaju , komentarisu i prenose svoja iskustva . Nadam se da ce se mnogi ljudi koji ma je Bog pomogao javiti da se svi zajedno ohrabrimo

NESTO MALO O MENI:
http://www.mladen.iwarp.com

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2006, 15:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Тражити Бога по сектама? Откада се то Бог тражи по сектама? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2006, 20:33 
Majstor
Majstor

...

Poslednji put menjao Dak dana 05 Apr 2006, 10:24, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2006, 21:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
u jebote! :shock:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2006, 16:55 
Majstor
Majstor

Slijedi jedna veoma POUCNA prica o jednom djecaku, prica se zove "Istina o mom ocu". Malo je poduza, ali molim vas da je iskrenog srca procitate jer slijedi poruka na kraju:

------

Kad se rodio, nitko nije bio srecniji od njegovog oca. Uzeo je svog sina u narucje, zagrlio ga, i ucinio mu zavjet da ce uvijek biti uz njega kad bude trebao pomoc i kad god mu bude bilo tesko, da ce ga uvijek tjesiti, i da ce ga uvijek voljeti bez obzira sta se desi. Otac je po njegovom rodjenju spremio veliko slavlje, pozvao je i znane i neznane da se vesele sa njime, ali niko nije bio veseliji od njega medju prisutnima.
Njegova majka pak, postala je velika bludnica, veoma malo se brinula o djetetu, cesto ga je tukla i prijetila mu govoreci kako je opako dijete i da ce ga dati u sirotiste. Jednog dana, kad je dijete bilo jos veoma malo, majka je ostavila njegovog oca uzevsi dijete sa sobom, i otisla je sa jednim kriminalcem daleko u drugi svijet. Uskratila je djetetu svaki kontakt sa ocem, a ocu zabranjivala svaki moguci pristup djetetu. Djetetu je rekla da ih je otac napustio zato sto ih vise ne voli i da je umro, da ne postoji vise...
Za svoj 6. rodjendan djecak je pozelio svim srcem da dobije bicikl da moze biti jednak medju drugarima. Medjutim, njegova majka mu nije htjela kupiti bicikl lazuci da nema dovoljno novca, iako je ogroman novac trosila na najskupocjenije stvari nastavljujuci zivot u bludu i lazi. Tako, dok je jednom sjedio i gledao svoje drugare kako se voze svako na svom biciklu, zajecao je i zaplakao pokrivsi svoje lice rukama da ga njegovi drugari ne vide. U sebi je rekao: "Da je moj otac sada ovdje, on bi mi sigurno kupio jedan lijepi bicikl. Tata, tata, zasto si me napustio!?". U tom trenutku je osjetio neciju ruku na svojim malim ramenima, kroz suze je pogledao i ugledao covjeka koji ga sa blagim osmjehom upita: "Zasto places malisa? Tko te je toliko rastuzio da nekome svojim suzama srce slamas?". Djecak mu kroz suze isprica o svojoj neostvarenoj zelji da dobije bicikl, na sta mu taj covjek svojom rukom suze obrisa i odgovori: "Ja sam upravo danas kupio jedan bicikl za svoga sina u zelji da mu ostvarim san. Evo, poklanjam taj bicikl tebi!". Djecak nije mogao doci sebi od iznenadjenja i radosti kada je ugledao bicikl, u zivotu njegove oci nisu gledale ljepsi bicikl od tog. On i njegovi drugari potpuno su bili zauzeti divljenjem biciklu, i kad se djecak dosjetio da se zahvali nepoznatom covjeku i okrenuo se da ga potrazi pogledom, covjek je nestao.
Kako je dijete raslo, pocelo se pitati sta se desilo sa ocem, zasto je nestao njegov otac, i cesto je pitalo majku o njemu. Majka mu je pricala najvece lazi o ocu savjetujuci mu da ga izbrise iz pamcenja, rekla mu je da ga je otac napustio i zauvijek zaboravio, da ih je ostavio kada im je bilo najteze, i da je nakon odredjenog vremena umro zato sto je bio krvozedni zlocinac i zato sto je ljude zavadjao i tjerao da ubijaju jedni druge.
Djecak je poceo na taj nacin da mrzi svog oca, bio je toliko opsjednut mrznjom prema svome ocu da ga ja svaki dan proklinjao i psovao, poricao ga je neprestano govoreci kako nikad nije ni imao oca, da njegov otac nije nikad ni postojao. Za svaku zivotnu kob on je osudjivao svog oca. Svaka asocijacija sa njegovim ocem izazivala je gadjenje i lavinu ironicnih dosjetki, svako ko je o njegovom ocu fino govorio bio je u njegovim ocima fanatik i ludak, sve je to govorio iz svoje obijesti i mrznje prema svom ocu. Kad se svadjao, mislio je da se svadja iz nekog pravednog razloga, mislio je da promice istinu, a nije vidio da je zelja za svadjom dolazila iz dubokog nezadovoljstva. I dalje je samouvjereno slamao srca drugima...
Ipak, bio je nesrecan, u dubini svoga srca osjecao je veliku tugu, prazninu, nesto je nedostajalo u njegovom srcu, jedan veliki ponor je zjapio u njegovoj dusi. Ali on nikad nije htio da misli na to, nikad nije htio da se suoci sa tom prazninom, nego je trazio utjehu u drogi, alkoholu, brzim autima, zenama, titulama, pohvalama, u prolaznim ljubavima... Ali usamljenost je uvijek bila tu, osjecao se i dalje usamljen, ostavljen od svih. Kad je bio sam, cesto ja plakao i razmisljao o tome da okonca svoj zivot. Nije htio da prizna da sva mrznja, svadljivost, oholost, podmuklost, cinizam, licemjerje, dolaze iz te duboke tuge i nezadovoljstva u srcu sa kojima nije htio da se suoci. Svu svoju mrznju i oholost je pravdao i pravdao lazuci i sebe i druge. Mnogi ljudi su patili zbog njega, mnogima je slomio srce, ali on se nije mijenjao, i nije htio da se suoci sa pravim razlogom svoje nesrece... Bio je mnogo puta prevaren i razocaran, na kratko vrijeme je dozivljavao da bude voljen od drugih, u tome je vidio iskru smisla i ljepote, ali je razocarenje poslije uvenule ili lazne ljubavi bilo jos vece i produbljivalo je njegovu tugu.
Godine su prolazile, zavrsio je osnovnu i srednju skolu i htio da upise visu skolu i ostvari svoj san. Medjutim, njegova majka je odbila da mu finansira studij i ispuni zivotnu zelju, jer je strahovala da nece moci vise da uziva u raskosnom i bludnom zivotu, da nece moci vise da si priusti skupi nakit i bunde. On je otisao u svoju sobu, zakljucao se i gorko zaplakao. Njegove rijeci bile su: "Zasto sam ovako usamljen, zasto me je moj otac zaboravio, zar me je toliko malo volio da me napusti?". Iduce jutro saznao je da mu je ponudjena stipendija na koledzu koji je htio da pohodi, iz mase privatnih lica koja stipendiraju studente neko je odlucio da bas njega stipendira.
Godine su prolazile, zavrsio je i koledz. Jednog dana mu je dosla sljedeca misao na um: "Toliko sam slusao od razlicitih ljudi o mom ocu, a sve izjave su protivrjecne jedna drugoj. Zar ne bi bilo najbolje da ja licno iz prve ruke saznam kakav je bio, i da rijesim dilemu za citav zivot, da vidim kakav je moj otac zaista bio?". I tako je krenuo da ga trazi, u srcu je odlucio da upozna njegov pravi karakter. Nasao je neke njegove dalje rodjake koji su mu pricali o njemu, kako je pravedan i pun ljubavi bio, kako je bio saosjecajan, i kako je uvijek oprastao kada neko nesto lose ucini, toliko je milosti u svome srcu imao. Nasao je oceve stare prijatelje koji su mu pricali kako je njegov otac bio presrecan kada mu se sin rodio, kako je bio najsrecniji covjek na svijetu kad mu se sin rodio.
Isao je tako kroz grad, i ne mogavsi da izdrzi naviruce emocije, sjedne na klupu i pocne da place. Srce mu se steglo od tuge, pozelio je da umre, ogroman teret je osjetio u grudima, nista mu vise nije bilo vazno na ovome svijetu, nista vise nije htio od zivota, samo da zauvijek ode. Rekao je poluglasno izmedju jecaja: "Oce moj, citav moj zivot zivio sam u lazima, okruzen lazovima, koji su mi pricali lazi o tebi, da si me napustio, da me ne volis. A sada, kada sam te iskrenog srca potrazio sa zeljom da saznam kakav si bio, nasao sam istinu o tebi, sada sve razumijem, u mom srcu vise mrznje nema. Sada znam zasto sam bio nesrecan, sada znam odakle mrznja u meni - jer ti si nedostajao u mome zivotu, onakav kakav si zaista. A ja sam te citavo vrijeme gledao ocima onih koji su te mrzili, koji su te prezirali."
U tom trenutku jedna ruka se spusti na njegova ramena, i rece mu jedan poznati glas: "Zasto places mladicu? Tko te je toliko rastuzio da nekome svojim suzama
srce slamas?". I podigao je pogled, i prepoznao covjeka koji mu je na njegov 6. rodjendan poklonio bicikl. Covjek mu je rekao ove rijeci: "Sine moj ljubljeni,
kad si se rodio, dao sam ti zavjet da te nikada necu napustiti, da cu uvijek biti tu kad me budes trebao, da te se nikad necu odreci. I odrzao sam svoje
obecanje, samo zato sto te ljubim svim svojim srcem, i sto sam te oduvijek ljubio.". Mladic je spoznao da je to bio njegov otac, da je on njegov koledz stipendirao,
da je sve njegove na neobjasnjivi nacin ispunjene zelje njegov otac ispunio, i rekao mu je: "Oce moj, sad kad sam te upoznao, kad znam kakav si zaista, vjerujem
ti, u mom srcu nema vise sumnje. Ti si moje snove ostvarivao, ti si uvijek bio uz mene, nikada me nisi napustio, ni kada sam te svim srcem mrzio, nisi me se odrekao".
Pali su jedan drugome u zagrljaj i plakali dugo suze radosnice. Bas zato sto ga je toliko mrzio, sada ga je toliko volio, vratio se svome ocu, sam od sebe, bez nagovaranja, bez prisile. I to nije bio san...

-----------------------

Ne gledajmo na Boga ocima drugih, potrazimo naseg pravog Oca sami, upoznajmo naseg pravog Oca kroz Njegovu rijec koju nam je dao, naucimo kakav je Bog zaista, uzmimo njegovu rijec u ruke i citajmo od pocetka, razgovarajmo s njime u tisini svoje sobe. Tek kada ga zaista upoznamo, moci cemo da mu vjerujemo. Ne treba vam nikakva zajednica, nikakva sekta, nikakav guru ili ucitelj. Spoznacete da je On taj koji vase snove u tajnosti ostvaruje, da je On taj koji vas ljubi ljubavlju vjecnom, da je on taj koji suze sa vasega lica svojom rukom otire, da je On ono sto u nasim zivotima nedostaje. Dace nam On to sve ako ga iskrenog srca potrazimo.

"Moze li zena zaboravit svoje dojence,
ne imat sucuti za cedo
utrobe svoje?
Pa kad bi koja i zaboravila,
tebe ja zaboraviti necu" (Izaija, 49.15)

Bratski pozdrav od Drazena

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 10:31 
Majstor
Majstor

Ova pjesma potiče od apostola Pavla, nalazi se u njegovoj poslanici Korinćanima, par. 13. Pjesma je namjenjena svima nama za pouku, zato vas molim da je pažljivo pročitate.

Hvalospjev ljubavi

Kad bih ljudske i anđeoske
      jezike govorio,
      a ljubavi ne bih imao,
      bio bih mjed sto ječi,
      ili cimbal sto zveči.
      Kad bih imao dar proricanja
      i znao sve tajne
      i sve znanje;
      kad bi imao puninu vjere,
      tako da bih brda premještao,
      a ljubavi ne bih imao,
      bio bih ništa.
      Kad bih na hranu siromasima
      razdao sve svoje imanje,
      kad bih tijelo svoje predao
      da se sažeže,
      a ljubavi ne bih imao,
      ništa mi koristilo ne bi.
      Ljubav je strpljiva,
      ljubav je dobrostiva;
      ljubav ne zavidi,
      ne hvasta se,
      ne oholi se.
      Nije nepristojna, ne traži svoje,
      ne razdražuje se,
      zaboravlja i prašta zlo;
      ne raduje se nepravdi,
      a raduje se istini.
      Sve ispričava, sve vjeruje,
      svemu se nada, sve podnosi.
      Ljubav nigda ne prestaje.
      Proroštva? Ona će iščeznuti!
      Jezici? Oni će umuknuti!
      Znanje? Ono će nestati.
      Jer, nesavršeno je naše znanje,
      i nesavršeno naše proricanje.
      Kad dođe sto je savršeno,
      iščeznut će što je nesavršeno.
      Kad sam bio dijete,
      govorio sam kao dijete,
      mislio kao dijete,
      sudio kao dijete.
      Kad sam postao zreo čovjek,
      odbacio sam sto je djetinje.
      Sad vidimo u ogledalu, nejasno,
      a onda ćemo licem u lice.
      Sad nesavršeno poznajem,
      a onda ću savršeno spoznati
      kao što sam spoznat.
      Sad ostaje vjera, ufanje i ljubav
      - to troje - ali je najveća među
      njima ljubav. (Korinćanima I, 13)

Kad osuđujemo druge, kad im "čitamo levitanije", kad ih ukoravamo, zapitajmo se koliko ljubavi ima u nama dok to činimo, po tome ćemo znati da li ispravno činimo.
Čemu moja vjera u Boga ako nemam ljubavi prema drugom ljudskom biću? Ako nisam u stanju da saosjećam sa drugim, ako nisam u stanju da razumijem drugog, da osjećam njegovu bol i da pokušam da mu ne nanosim bol? Čemu hiljade citata Svetog Pisma u hiljade postova ako to ne činim sa ljubavlju? Po tome razlikujte pravog od lažnog vjernika, kao sto Isus reče svojima učenicima: "Ljubite jedan drugog kao što sam ja vas ljubio, po tome će svi ljudi znati da ste moji učenici".

VELIK JE GOSPOD U MOJIM OČIMA, BLAGO ONOM KO SE U GOSPODA UZDA!

Bratski pozdrav svima!

Drazen

Poslednji put menjao Dak dana 10 Jul 2006, 15:22, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 15:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Нажалост, многи јеретици прекоре који имају за циљ њихово исправљање у вери не виде као акт љубави, јер им егоизам то не дозвољава. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 16:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2006, 13:28
također predlog da se zabrani korišćenje ikona kao avatari.
Ima takvih koji skrnave tako ikone misle da su Bog ili najpametniji oko vjere isl..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2006, 18:37 
Majstor
Majstor

E ovo je jedna pjesma koja na najljepsi nacin opisuje ono sto ja osjecam, ZAHVALNOST.

Bless The Broken Road (Rascal Flatts)
    I set out on a narrow way many years ago
    Hoping I would find true love along the broken road
    But I got lost a time or two
    Wiped my brow and kept pushing through
    I couldn't see how every sign pointed straight to you
    Every long lost dream lead me to where you are
    Others who broke my heart they were like northern stars
    Pointing me on my way into your loving arms
    This much I know is true
    That God blessed the broken road
    That led me straight to you

I think about the years I spent just passing through
    I'd like to have the time I lost and give it back to you
    But you just smile and take my hand
    You've been there you understand
    It's all part of a grander plan that is coming true

Every long lost dream lead me to where you are
    Others who broke my heart they were like northern stars
    Pointing me on my way into your loving arms
    This much I know is true
    That God blessed the broken road
    That led me straight to you

--------------------------------------------------------------------------------------

No matter HOW much pain you have caused to others, no matter how many hurtful acts you have committed, ANYONE CAN turn it all around, once they turn themselves around. (Barbara Rose)

Bratski pozdrav svima!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2006, 19:51 
Majstor
Majstor

Psalm 91
    Koji živi u zaklonu Višnjeg, u senu Svemogućeg počiva
    Govori Gospodu: Ti si utočište moje i branič moj, Bog moj, u kog se uzdam.
    On će te izbaviti iz zamke ptičareve, i od ljutog pomora;
    Perjem svojim oseniće te i pod krilima Njegovim zaklonićeš se; istina je Njegova štit i ograda.
    Nećeš se bojati strahote noćne, strele, koja leti danju,
    Pomora, koji ide po mraku, bolesti, koja u podne mori.
    Pašće pored tebe hiljada i deset hiljada s desne strane tebi, a tebe se neće dotaći.
    Samo ćeš gledati očima svojim, i videćeš platu bezbožnicima.
    Jer si Ti, Gospode, pouzdanje moje. Višnjeg si izabrao sebi za utočište.
    Neće te zlo zadesiti, i udarac neće dosegnuti do kolibe tvoje
    Jer andjelima svojim zapoveda za tebe da te čuvaju po svim putevima tvojim
    Na ruke i na aspidu nastupaćeš i gazićeš lavića i zmaja.
    "Kad me ljubi, izbaviću ga, zakloniću ga, kad je poznao ime moje.
    Zazvaće me, i uslišiću ga; s njim ću biti u nevolji, izbaviću ga i proslaviću ga.
    Dugog života nasitiću ga, i pokazaću mu spasenje svoje".

Želim svima da dožive istinitost ovih riječi.

Pozdrav svima!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2006, 18:47 
Majstor
Majstor

Does He Still Feel The Nails (Ray Boltz, Steve Millikan)
    Does He still feel the nails, every time I fail?
    Does He hear the crowd cry "crucify" again?
    Am I causing him pain, when I know I've got to change?
    'Cause I just can't bear the thought of hurting Him.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2006, 18:50 
Majstor
Majstor

Your Love Is Amazing (Bryan Doerksen, Brenton Brown)

Your love is amazing,
    Steady and unchanging;
    Your love is a mountain,
    Firm beneath my feet.
    Your love is a mystery,
    How You gently lift me;
    When I am surrounded,
    Your love carries me.

Hallelujah, hallelujah, hallelujah
    Your love makes me sing.
    O Hallelujah, hallelujah, hallelujah
    Your love makes me sing.

Your love is surprising,
    I can feel it rising,
    All the joy that's growing
    Deep inside of me.
    Every time I see You,
    All Your goodness shines through,
    I can feel this God song,
    Rising up in me.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2006, 11:12 
Majstor
Majstor

Preksinoc je moj sustanar umro od plucnog tumora, imao je 67 godina. Jutros sam se oprostio sa njegovom sestrom, i ispricao sam joj sljedecu pricu.

Prije tri godine sam imao grdnih problema, bio sam sam, nikog nije bilo da mi pomogne, i onako iz ocaja zavapim Bogu: "Boze, jesam li stvarno od sviju napusten, je li nema nikog da mi pomogne, kako da znam da si ti uz mene, da mi pomazes, i da gledas moje puteve". I usnim tu noc dva sna. U prvom snu sjedim ja u svojoj sobi, i neko kuca na vrata. Otvorim ja vrata, kad ono moj sustanar stoji i drzi u ruci prelijepu crno-bijelu kosulju i rece mi: "Evo imam jednu lijepu kosulju za Vas, poklanjam Vam je". Odmah poslije toga usnim sljedeci san: "Sjedim ja u svojoj sobi i razmisljam gdje cu da perem svoj ves, jer mi je bilo naporno svakog vikenda nositi ves na drugo mjesto da ga perem kao sto sam do tada radio. I u tom trenutku kuca neko na moja vrata, ja otvorim, kad ono isti taj sustanar, i upita me: "Da li biste htjeli da perete ves u mojoj ves-masini(!!!!). I ja uzviknem: "Sam Bog Vas salje meni!!!". Ta dva sna su bila istinita jer su se desila otprilike godinu dana prije te noci. Od toga dana, poslije tog sna, taj sustanar je bio za mene kao Bozji andjeo, nikad mi nije rekao "NE" kad sam ga nesto zamolio, koliko sam samo stvari dobio od njega kao poklon, sjecam se peglu da mi je poklonio i jedan veliki kofer, izmedju ostalog. I kazem njoj: "Imali ste predivnog brata". Tu je bila i moja gazdarica koja je vec bila u suzama, a siguran sam da je i njegovoj sestri bilo mnogo lakse. Kad sam zavrsio sa pricom, krenula njegova sestra da mi pokazuje sta je moj sustanar ostavio i sta daju meni. I kazem ja njoj: "Njegov duh kao da je nastavio da zivi u Vama". :-)

Neka mu Bog da mir koji mu ovaj svijet nije mogao dati.

Bratski pozdrav svima!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Okt 2006, 12:07 
Majstor
Majstor

"Love as much as you can, by all the means you can, in all the
ways you can, at all the places you can, during all the times you
can, for as many people as you can, for as long as you can."
(K.W.)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Okt 2006, 12:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2002, 13:34
Dak...imam jedno pitanje... mislim da je bash iz vedra neba, al eto... jesi ti zaljubljen? :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Okt 2006, 12:28 
Majstor
Majstor

:-)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Okt 2006, 15:11 
Majstor
Majstor

Take Heart, My Friend
    Take heart, my friend, we'll go together
    This uncertain road that lies ahead
    Our faithful God has always gone before
    And He will lead the way once again

Take heart, my friend, we can walk together
    And if our burdens become too great
    We can hold up and help one another
    In God's love, in God's grace

Take heart my friend, the Lord is with us
    As He has been all the days of our lives
    Our assurance every morning
    Our defender in the night

If we should falter when trouble surrounds us
    When the wind and the waves are wild and high
    We will look away to Him who rules the waters;
    Who speaks His peace into the angry tide

He is our comfort, our sustainer
    He is our help in time of need
    When we wander, He is our Shepherd
    He who watches over us never sleeps

Our defender every night

Our defender in the night. (F.O.)
VELIK JE GOSPOD U MOJIM OČIMA, BLAGO ONOM KO SE U GOSPODA UZDA!!!

Bratski pozdrav svima!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]