*Sisiban* je napisao:
kefalo je napisao:
knele cova! no sikiriki! svak ima svoje razloge, to sto on kaze u tome ima i istine.

Naravno da ima, to će ti reći svaki bolje upućeni teolog. Slavljenje slava je samo još jedan dokaz koliko je među Srbima ukorijenjeno mnogobožačko praznovjerje...
Moras biti svjestan cinjenice da smo mi, Srbi postali hriscani tek godinama nakon dolaska na Balkan. Znaci da smo vise vremena proveli kao pagani i samim tim to se zadrzalo u nasoj kolektivnoj svijesti do danas. Zatim i nacini sirenja Hriscanstva iz Rima i iz Konstantinopolja bili su veoma razliciti. Dok su se misionari iz Rima koristili viteskim redovima da paganskom stanovnistvu nametnu Hriscanstvo silom, misionari iz Konstantinopolja su dopustali da narodi koje su pokrstavali zadrze neke uspomene na staru religiju. Odnosno neke njihove dotadasnje obicaje su vjesto uklapali,onoliko koliko su mogli, u Hriscansko propovjedanje prave vjere. Najocitiji primjer toga su slave koje pored pravoslavnih Srba slave i neki katolici na prostorima Hrvatske. Zatim sujevjerje prilikom stajanja na kucni prag, kucanje u drvo...
Sto se mene tice ponosan sam i na svoje Slovensko porijeklo i na moje Hriscansko vjerovanje. Moja porodica,pa samim tim i ja,slavimo Svetog prvomucenika i arhidjakona Stefana 9.januar.Taj dan je i Dan Republike Srpske