banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 21:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 90 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Okt 2004, 10:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2001, 01:00
Kao prvo svim forumasima islamske vjeroispovjesti zelim RAMAZAN SERIF MUBAREK OLSUN!

Citiraj:
Po prvi put nakon rata

U BANJA LUCI EZAN ĆE SE ČITI SA ŠEST DŽAMIJA
Ovog ramazana čuće se ezan i teravija klanjati i u džamiji u banjalučkom naselju Gornji Šeher
Za vrijeme ramazana teravih-namaz će se klanjati u šest džamija i čuti ezan s pet džamija na području koje pokriva Medžlis Islamske zajednice Banja Luka, potvrdio je FENI predsjednik Medžlisa IZ Banja Luka Kasim Mujičić.
Istaknuo je da će se ovog ramazana, prvi put nakon rata, čuti ezan i teravija klanjati u džamiji u banjalučkom naselju Gornji Šeher. Ta džamije je srušena 1993. godine, a njena obnova je pri kraju. Zvanično otvorenje te džamije je planirano za ljeto naredne godine. Teravih-namaz će se ovog ramazana, prvi put nakon rata, klanjati i u Sefer-begovoj džamiji u centru grada čije je zvanično otvaranje predviđeno za period nakon ramazana.
Na području Banje Luke 1993. godine porušeno je 16 džamija. Od toga je 12 džamija u fazi obnove. Tri džamije su već otvorene.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2004, 11:08 
Pridružujem se čestitkama.

U redu je da ljudi upražnjavaju svoje običaje i vjerujem da im niko u BL neće praviti probleme zbog toga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2004, 11:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
vaistinu se rodi........ :lol: :lol:

pridruzujem se cestitkama.........ma da bolje bi bilo da su koju fabriku napravili pa zaposlili kojeg povratnika..i onako pokrepase od gladi.

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2004, 13:30 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2004, 21:59
Niko vam ne brani da upraznjavate vjeru...

U drzavi R.Srpskoj je zagarantovana vjerska prava i slodode.

Primjeti se jedno:ko o cemu Bosnjaci o dzamijama i agresiji i genocidu...

Ni rijeci o razvoju svoje drzave R.Srpske...

Bilo bi dobro da zajednicki razvijamo otadzbinu nasu,R.Srpsku!

Ne zivi se od ezana i klanjanja...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2004, 14:05 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Citiraj:
Primjeti se jedno:ko o cemu Bosnjaci o dzamijama i agresiji i genocidu...

:lol:
Otprilike kao ti o DRZAVI RS. :lol: , samo mi istinu govorimo.

Citiraj:
U redu je da ljudi upražnjavaju svoje običaje i vjerujem da im niko u BL neće praviti probleme zbog toga.

Nadam se i ja. I vrijeme bi vec bilo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2004, 14:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...vaistinu mubarek olsun...sta ovo znaci u prevodu(ako nije sveta tajna)...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2004, 17:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2004, 23:12
Pridruzujem se cestitakama !

ps "Provokativniji naslov nisi mogla pronaci" ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2004, 18:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 19:34
maestro_78 je napisao:
ps "Provokativniji naslov nisi mogla pronaci" ?

Sto jest`-jest`!

Za pohvalu su oni koji tako nesto cestitaju pa cak i oni koji bi svasta nesto napisali ali se eto suzdrzavaju!
Ima jos pristojnosti i kulture na brdovitom Balkanu! :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2004, 19:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
i kaze "ja ne provociram"

:wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2004, 19:56 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Avg 2004, 11:35
Kako vas je to ona provocirala? sto je rekla istinu "i opet ce se ezan cuti"... i, kakva je to provokacija?

Pa, zar nije provokacija da se jedna medjunarodno priznata drzava od UN-a i njenih 200 clanica drzava priznata, i od cijelog svijeta cca 6 milijardi stanovnika osim 7-8 miliona sumara sa istoka...

Nema drzave Republike Srpske, nema de shvatite! Kontatel vi ista? Jestel ikad uzeli atlas, pasos, tablice, novac... jestel vi previse glupi, sta vam je?

Nikad ovo nije bila Srbija ni dio Srbije, ni jedan dio Bosne nikad u svojoj historiji nije bio Srbija i nemoze biti.

RAT je moguc jedino ako RS pocne govoriti o ocjepljenju!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2004, 21:43 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2004, 21:59
Citiraj:
Pa, zar nije provokacija da se jedna medjunarodno priznata drzava od UN-a i njenih 200 clanica drzava priznata, i od cijelog svijeta cca 6 milijardi stanovnika osim 7-8 miliona sumara sa istoka...

To ti ne znaci nista...

SFRJ je bila jedna medjunarodno priznata drzava od UN-a i njenih 200 clanica drzava priznata, i od cijelog svijeta cca 6 milijardi stanovnika,pa je nema vise...

Vi muslimani ste prvo morali traziti priznanje od sumara sa istoka ,jer vam to priznanje od cijelog svijeta ne znaci nista(obzirom da niste,sada je situacija takva da imate R.Srpsku)!

Mozete sa tim priznanjem od cijelog svijeta guzicu da obrisete,ako vam drzavu ne priznaju Srbi!

Citiraj:
Nema drzave Republike Srpske, nema de shvatite! Kontatel vi ista? Jestel ikad uzeli atlas, pasos, tablice, novac... jestel vi previse glupi, sta vam je?

Pa hoces li ti da vjerujes svojim ocima ili meni? :D

Ja nisam vidio nijedno obiljezje BiH u Banjaluci...niti zastave,niti sam cuo himnu(ne znam ni kako ide,iako bih je volio cuti),niti narod pominje na ulicama tu tvoju BiH,nema vojske BiH,nema policije ,nijedna sportska ekipa BiH ne dolazi u BL...

Ali sam zato vidio srpsku zastavu,srpsku himnu Boze pravde cujem u svakoj za to prigodnoj prilici,ljudi pominju samo R.Srpsku,policija ima srpska obiljezja,vojska ima grb Nemanjica na ramenu,navija se za srpske klubove...

Kada znas da je ovo tacno,objasni mi koja je
drzava prisutna u BL,Prijedoru,Trebinju,Zvorniku,Bijeljini?

Bosna nije garant!

Citiraj:
Nikad ovo nije bila Srbija ni dio Srbije, ni jedan dio Bosne nikad u svojoj historiji nije bio Srbija i nemoze biti.

Drzava Bosna i Hercegovina je juzno od R.Srpske i sastoji se od 10 kantona.

To je jedina istina...

Citiraj:
RAT je moguc jedino ako RS pocne govoriti o ocjepljenju!

Pozivam te da dodjes o mom trosku u BL,da te pocastim sa jednim srpskim pasuljem!

Nemoj da jedes g...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2004, 22:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...a sto , nek jede...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2004, 23:30 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Feb 2004, 11:06
E dugo me nije bilo ovde i sve isto po starom :roll:

bošnjak061 još uvjek ratuje :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2004, 09:59 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 19 Jan 2003, 22:48
kao prvo i ja se pridruzujem cestitkama .

- kao drugo , glupo mi izgleda da neko nekom cestita pocetak posta .logicnije je da se cestita na kraju , ali neka obicaj je obicaj .
imamo i mi u nasoj religiji cudnih obicaja tako da slobodno mozete da preskocite preko tacke dva.

- trece :
ovo ne biste smjeli zaobici .
post nije samo odricanje od jela i pica ili prociscavanje tijela . jos vaznije je prociscavanje duha . covjek se odrice grijesnih misli , ne provocira i ne odgovara na provokacije .
ti bosnjak 061 procitaj jos jednom ono sto si napisao pa kazi sta to ima zajednicko sa vasim postom i nemoj slucajno da kazes da su oni prvi poceli inace moracu opet malo da te poducavam sta kaze tvoja religija

ezan ni ti nisi daleko od njega .
i jos jednom

SVIM VJERNICIMA ISLAMSKE VJEROISPOVIJESTI RAMAZAN SERIF MUBAREK OLSUN

- Ne, ali ja sam ipak doąao odande.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2004, 10:25 
Pripravnik
Pripravnik

gogo99 je napisao:
Citiraj:

To ti ne znaci nista...

SFRJ je bila jedna medjunarodno priznata drzava od UN-a i njenih 200 clanica drzava priznata, i od cijelog svijeta cca 6 milijardi stanovnika,pa je nema vise...

SFRJ je prestala postojati tek kad je cijeli svijet priznao Sloveniju, Hrvatsku i zapamti dobro 15. aprila 1992. godine Bosnu i Hercegovinu! 15. april je dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, zapamti ga dobro, to je tvoj dan nezavisnosti! Koga bude briga sta ce Srbija reci kad je UN, 200-ak zemalja i 5,5 milijardi ljudi reklo sretno nezavisna Bosno i Hercegovino!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2004, 10:30 
Pripravnik
Pripravnik

venera je napisao:

ti bosnjak 061 procitaj jos jednom ono sto si napisao pa kazi sta to ima zajednicko sa vasim postom i nemoj slucajno da kazes da su oni prvi poceli inace moracu opet malo da te poducavam sta kaze tvoja religija

i jos jednom

Hvala na pozdravima! Ja se stvarno izvinjavam ako sam uvrijedio bilo koga neovisno od toga jel Bosnjak, Srbin il Hrvat... samo sam se trudio govoriti cinjenicama, nadam se da cinjenice ne vrijedjaju ljude ovdje!

Banja Luka je Bosna i Hercegovina, evo tako sam maloprije procitao na UN stranici, World Atlasu... Ne znam stvarno za Banja Luku, nisam bio ima sest mjeseci u Banja Luci, ali u Prijedoru, Bosanskom Novom imas na vise mjesta zastavu Bosne i Hercegovine. I, prije sest mjeseci nisam vidio nikakve zastave ali sam na gro auta vidio tablice BiH i naljepnice BiH, takodje sam tamo placao sa BAM (citaj konvertabilnom markom)... U Srbiji ne mozes nista kupiti sa BAM, u Banja Luci mozes!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2004, 11:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Čestitam, ali...zar nije bilo pametnije da ste napravili koju fabriku, zaposlili nekoliko ljudi nego što sve pare trošite na džamije, pa puna ih je Federacija. Ali vaša stvar...RS je demokratska republika.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2004, 12:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2004, 15:02
Pa da li vi zaista mislite da narod iz svojih dzepova daje novac za gradnju dzamija? Dobro, u nekim selima su fakat ljudi skupljali ili je neki iz vana dosao i napravio ljudima dzamiju, ali kakav je smisao govoriti nama "bolje da ste fabrike otvorili"...Pa znate li vi koliko je potrebno novca za fabriku a koliko za dzamiju? Da li i mi trebamo predpostavljati, kada se gradi crkva, da ste vi skupljali novac za nju, pa da vas napadamo kao vi sada nas! Pa covjece, uostalom neka se gradi i neka gradi i donira ko sta hoce, nemojte biti zatucani!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2004, 14:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...u pravu si blabla - nek se gradi , boli nas dupe za dzamijama...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2004, 15:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2002, 15:42
venera je napisao:

- kao drugo , glupo mi izgleda da neko nekom cestita pocetak posta .logicnije je da se cestita na kraju , ali neka obicaj je obicaj .
imamo i mi u nasoj religiji cudnih obicaja tako da slobodno mozete da preskocite preko tacke dva.

- trece :
ovo ne biste smjeli zaobici .
post nije samo odricanje od jela i pica ili prociscavanje tijela . jos vaznije je prociscavanje duha . covjek se odrice grijesnih misli , ne provocira i ne odgovara na provokacije .

i jos jednom

Slika RAMAZAN SERIF MUBAREK OLSUN

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 90 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]