banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 22:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Apr 2006, 22:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 17:26
Zelim da podijelim sa vama jedno iskustvo koje sam imao sa Bogom. Naime prije nekih 6 mjeseci, zajedno sa nekim od mojih prijatelja posjetio sam bolesnike koji boluju od raka na onkoloskom odjelu. Cilj nam je bio da ohrabrimo te ljude i da im damo motivaciju da se bore. Ponijeli smo i nesto voca i sokova i kad smo obisli sve sobe izasli smo u hodnik i vidjeli da su nam ostale jos dve kese voca. Posto nismo obisli sobe za intenzivnu njegu, odlucili smo da ove kese odnesemo tamo. U jednoj od tih soba sreli smo djevojku S... koja je imala 29 godina i bolovala od raka limfnih zlijezda. Rak se sirio i imala je metastaze u vratu. Dojmila mi se jer je bila veoma pozitivna i puna duha. Sprijateljili smo se s njom i ona mi je cesto slala poruke. Posto ne zivi u Banja Luci svaki mjesec je dolazila na hemoterapiju u bolnicu na Paprikovcu. Moji prijatelji i ja smo odlucili da se molimo za njeno ozdravljenje. Svakog jutra smo se sastajali u 7 ujutro da se molimo. Jednog dana S. me pozvala da je posjetim u bolnici. Bila je veoma tuzna i ispricala mi da su joj leukociti veoma niski i da zbog toga ne moze da uzima terapiju. Narocito joj je tesko palo sto je narednog ponedeljka bio rodjendan njene cerke na koji je obecala da ce doci. Ukoliko sledeceg dana ne pocne terapiju nece moci da je zavrsi do ponedeljka. Kad sam to cuo, bio sam veoma dirnut i otvoreno sam joj rekao da cu se moliti za nju i da sam siguran da ce u ponedeljak biti sa cerkom. Sledeceg dana sam se sa posebnim zarom molio za nju i njeni leukociti su skocili sa 1,6 na 4, 2 i pocela je terapiju. Tacno u ponedeljak terapija je bila gotova ali je S. bila zalosna sto nece imati vremena da svojoj cerki napravi tortu. Mi smo se organizovali i donijeli smo joj tortu iz pekare Manja.
Nakon nekoliko sedmica njeni leukociti su ponovo dramaticno pali tako da su S. u kolima hitne pomoci doveli u Bluku. Poslala mi je poruku u kojoj me je molila da se molimo za nju. Ponovo smo se molili i tog dana nismo nista ni jeli da bi smo citav dan bili u duhu s njom. Sledeceg dana leukociti su ponovo skocili.
Nesto kasnije odlucili smo da S. iznenadimo i tako smo nas 10 sjeli u voz i jedne nedelje otputovali u grad gdje ona zivi. Jedan od mojih prijatelja se bavi uzgojem pasa i on joj je poklonio stene rotvajlera. Dosli smo pred njenu zgradu i mobilnim je pozvali da izadje na terasu. Ne mogu da vam opisem koliko je bila srecna kad nas je vidjela i koliko je cerka bila srecna poklonom.
Prije nekih petnaestak dana S. me je pozvala iz Beograda i saopstila da nema ni traga od raka. Sva moguca ispitivanja su pokazala su rak i metastaze nestali.

Ovo fantasticno iskustvo me je ohrabrilo da se vise molim i da u vjeri vise trazim od Boga. Ovim zelim da ohrabrim i sve vas da se molite vise ili da pocnete ako to do sada niste radili. Ja sam osoba koja voli avanture ali nikad nisam dozivio bolje avanture od onih u molitvi.

Poslednji put menjao duhovni prijatelj dana 18 Apr 2006, 20:01, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Apr 2006, 22:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2005, 15:55
zvuci nevjerovatno , drago mi je u svakom slucaju ako je djevojka ozdravila(ako nije zatisje pred buru kako kod raka zna biti jer on moze mirovati i p[o par godina pa da krenu metastaze opet) i ako prica nije izmisljena ,dakle ali ljudi budite ozbiljni (ipak smo u 21 vijeku )jer stvarno mislite da je ona ozdravila zbog molitvi iskreno bih stvarno volio da se na taj nacin rjesava rak ! ali nazalost najcesci ishod raka je zna se koji :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2006, 02:42 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Apr 2006, 02:23
pokusao sam ti pisati duhovni prijatelju ali mail nije radio. imao sma slicno iskustvo kao i ti. ne radi se o istoj bolesti i o nekom drugom vec o samom meni. molio sma za pomoc i dobio je naravo. sve zavisi koliko vjerujes. kad a bismo vjerovali potpuno mogli bis smo bukvalno sve . svako bolest izlijeciti pa i planine pomijerati. nazalost danas skoro da nicija vjera nije toliko jaka tako da su ''cuda'' ovakva danas gotovo nemoguca. ipak vjera cesto daje rezultate nezamislive popjedincima, a uvjerio sma s e i na svojoj kozi. sto se tice bolesti o kojoj si govorio, rak limfnih zlijezda ili Hočkinsova bolest, iako je maligna nije uvijek i smrtonosna. cesto se da izlijeciti i nestati. poznajem osobu o mojoj blizini koja s e izlijecila. naravno veliku ulogu ovdje igra i duh i svijest te osobe. znaci ova bolest iako je smrtonosna ako s e ne lijeci a ponekad i kada se lijeci ipak se desava i d a lijecenje uspije jer je to takav oblik raka. ovim n ezelim reci kako je vjer a uzaludna i molitve, naprotiv ... zelim samo reci da s e iskreno nadam da je osoba zakoju si molio ziva i zdrava i d a je ok.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2006, 10:29 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2006, 04:55
Духовни је заборави рећи да се то никада није десило.

„Poznaćete Istinu i Istina će vas osloboditi“ (Jovan 8:32).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2006, 18:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Zanimljivo je to... Skoro sam citao jedno istrazivanje gdje su naucnici ustanovili da bolesne osobe imaju mnogo vece sanse da se ozdrave ako se neko moli za njih... Znaci, ukoliko covjek nije slagao, ovo je jedan dokaz tog istrazivanja... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2006, 19:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 17:26
Abvun dbasmajo je napisao:
Духовни је заборави рећи да се то никада није десило.

Duhovni ne laze. Ne zelim nikoga ubjedjivati ali imao sam mnostvo slicnih iskustava. Svako ko se moli ih ima. Pokusajte i vi sami. Ako ne vjerujete kazite:Boze nisam siguran da postojis. Ako postojis nadji nacin da mi se otkrijes.
Ja sam se u pocetku molio zbog mojih potreba. Danas to nije prventstveni razlog zbog kojeg se molim. Ja i danas uzivam kad Bog odgovori na moju molitvu ali mnogo vise od toga mi znaci odnos koji sam izgradio sa njim kroz molitvu. Ne mogu da pocnem dan ako prije toga nisam bio sa Bogom u molitvi. Znam da ljudima koji ne vjeruju to izgleda cudno ali molitvu je nemoguce objasniti. Ona se mora dozivjeti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2006, 22:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

:wink:

Poslednji put menjao groznium dana 18 Apr 2006, 23:33, izmenjena 3 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2006, 22:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
groznium oladi malo

Počinješ sve više da vrijeđaš, a to neće proći. Niti ima potrebe za tim. Ako ti ne kontaš koncept vjere i vjerovanja onda OK, to je tvoj stav, iznesi ga ali na normalan i ljudski način, i onda batali dalju priču oko toga. Pogotovo se kloni vrijeđanja. Time nećeš postići ništa, samo srozavaš sebe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2006, 23:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
da OK, to je tvoj stav, iznesi ga ali na normalan i ljudski način, i onda batali dalju priču oko toga. Pogotovo se kloni vrijeđanja. Time nećeš postići ništa, samo srozavaš sebe.

to isto se moze primjeti i na one koje u jednoj ruci drze bibliju i tripaju da su bog i batina za sve neistomisljenike ,

ps. na uvredama na moj(licni) racun odgovorio sam uvredom(izuzetak duhovni prijatel uz duzno izvinjenju samo njemu) jer ne mozez okrenuti drugi obraz i nadati se da ce netko postati bolja osoba kad
te dobro isamara , dakle sa ljudima ljudski , a sa neljudima neljudski !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2006, 20:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2006, 14:12
Citiraj:
to isto se moze primjeti i na one koje u jednoj ruci drze bibliju i tripaju da su bog i batina za sve neistomisljenike

To je nazalost tacno ali druze moj ima i onih koji zaista se trude da zive u skladu sa Svetim Pismom i Bozijim zapovjestima . Prepoznaces ih po krotkosti i zelji da o Bogu pricaju u svjetlu NJegovog karaktera. Pri tom ne vrjedjajuci i ne mrzeci svoje neistomesljenike !!!
Da bi prepoznao ko je ko i ako to zelis znati moras vise citati Bibliju .
[-o< [-o<

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Apr 2006, 23:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

pozdrav ! cijenim to sto si rekao iako sam ateista tolerantam sam prema vjernicima koji postuju svacije pravo na slobodan izbor ,
Citiraj:
Da bi prepoznao ko je ko i ako to zelis znati moras vise citati Bibliju .

hvala na savjetu ali najbolje ucim i prosudjujem ljude na osnovu licnog iskustva sa istima .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2006, 14:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Христови следбеници се не препознају само по понашању, него и по чистоти вере. Има много оних који се претварају да су Христови следбеници, а заправо су вуци грабљиви. На такве нас Писмо упозорава. Таквих има много и на овом форуму, покушавајући да преваре људе својом слаткоречивошћу. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2006, 23:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Da pocev od tebe , koji ni ukom slucaju nisi slatkoreciv nego pravi mali netolerantni pravoslavni fasista koji se krije iza svoje "vjere" (citaj mrznje jer nisam primjetio da si sirio i ako hoces ljubav i 'boziju" nego si samo gnjevno napadao neistomisljenike/ce pokazujuci svu dvolicnost svoje "ciste vjere" u praksi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2006, 13:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Промени свој надимак у трла-баба-ланко. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2006, 14:15 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Jun 2003, 16:30
Koliko me sjecanje slusa na ovom forumu se vremenom pojavljivao i iscjeljitelj (ili tako nesto) koji je uz pomoc kurana lijecio ljude. Znaci, ako je vjerovati, takvih slucajeva ima i hi hi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2006, 22:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Maran Ata je napisao:
Промени свој надимак у трла-баба-ланко. :lol:
takodjer

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2009, 17:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Jun 2006, 18:46
Nemam običaj dizati teme koje su davno pale u zaborav, no ova mi bila interesantna. :)

Zna li se epilog? Voleo bih da se javi postavljač teme i nešto više kaže o tome. :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]