banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 05:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Nedeljni zakon
PostPoslato: 28 Mar 2009, 16:10 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Molim sve ljude dobre volje da otvore svoje Biblije kako bi zajedno videli šta se uči u nekim crkvama po pitanju nedelje kao dana.
Danilo nigde ne pominje nedelju kao dan koji je opasan ili izdvojen niti to čini Jovan u Otkrivenju.
Odakle potiče podatak da je nedelja dan koji je opasan po život tačnije da će svako ko odmara u taj dan biti pogubljen? Taj zaključak se rodio u umu jedne žene koja je konstatovala da je subota dan koji je Bog posvetio i blagoslovio za odmor (što je tačno) a logični nastavak njenih misli je da je nedelja onda žig zveri i tako se nedelja uvuče kao dan zvani zlo odnosno posta žig zveri.

Kao prvo Danilo upozorava da će se pojaviti bezakonik kao ličnost i ta osoba će pomišljti da promeni vremena i zakone. Kome Danilo ovo piše paganima ili svom narodu?
Pa naravno svom narodu jer je Bog njima dao zakon po ocima.
Gde će doći taj bezakonik?
Sešće u crkvu Božiju a ona je u Jerusalimu.

To što je pomišljo bezakonik da učini daje mu se da čini tri i po godine sve dok nedođe onaj kome pripada carstvo i Taj će bezakonika i njegovog kompu lažnog proroka baciti u jez. ognj.
Dakle ta osoba će do Gospodnjeg dolaska biti živa jer ih žive hvata i baca.

Koje zakone i vremena menja bezakonik?
One zakone date Jevrejima jer oni imaju ono što im je dato da drže.
Pagani prigrabiše subotu-šabat-dan odmora i odmah rekoše da oni što drže nedelju biće u ognju jer za njih nedelja predstavlja žig zveri.
Ako priznajemo Pavla za apostola i pomazanog Duhom Svetim priznaćemo i reči ,,KO RAZLIKUJE DANE BOGU RAZLIKUJE A KO NE RAZLIKUJE BOGU NE RAZLIKUJE.''

Misao one žene ruši Pavlove reči govoreći da ko ne razlikuje dane pogibe a ko razlikuje spašava se.
Kome sad verovati ženi ili Pavlu?
Danilo ne pominje pagane niti zakon dat njima a Jovan piše takođe da će u Jerusalemu biti neznabošci tri i po godine i da će gaziti grad sveti (Jerusalim) a ne da će i paganima biti nametnut neki zakon već da se to dešava u Jerusalemu od strane onog što usta iz bezdana i koji će na kraju ubiti ona dva Božija čoveka (PROROKA).

Nemože kontinent biti ličnost-bezakonik niti se paganima sudi po danu jer ko razlikuje neka razlikuje a ko ne razlikuje neka ne razlikuje.
Gospod nije pitao ni jednog paganina da li odmara subotom.
Kornelije primi Duha Svetog a šta je jeo i koji je dan držao?

Ne piše Danilo o Americi već o ČOVEKU koji dolazi iz BEZDANA i on seda u crkvu Božiju i on GOVORI da je Bog.
Lažni prorok je takođe osoba koja se ŽIVA hvata i baca sa bezakonikom u jez. ognj.

Žig zveri se UTISKUJE u čelo a ko vam nedelju utiskuje u čelo ili desnu ruku kao znak da bi mogli KUPOVATI i PRODAVATI.
Nedelja se svetkuje oko 17 vekova pa to znači da žig zveri postoji 17 vekova što ga onda očekujemo kad je već tu?
piše da se NEĆE moći kupovati i prodavati ko nebude imao žig ( ko ne odmara nedeljom)
Ma čućete svašta.Zatim se kaže ne ovakva nedelja nije žig već kad Ameri kažu da se mora nedeljom odmarati tek od tad je nedelja žig.
Sve ovo ruši Danilove i Jovanove i Pavlove reči pa ko ne veruje istini daće mu se nešto drugo...

Gro ljudi u Americi čeka da Amerika donese već jednom taj zakon da svi mMORAJU nedeljom odmarati jer je tamo opasnost u tom danu a ovamo primaju mikročipove i elektronska dokumenta a za divno čudo baš se oni utiskuju kako piše (čelo ili ruka).

Da rezimiramo:
Da bi neko udivio narod mora stići iz bezdana pa lažni prorok da predloži da narod načini ikonu-sliku tog ,,svetog čoveka'' koji ustade pa zverkica odlazi u crkvu Božiju i traži obožavanje njega(sebe samog) a oni što do tad ne primiše žig tad će prisilno morati.
Tada taj bezakonik nameće svoj dan i traži kršenje tri zapovesti nad Judejima.

Jadan narod neće za Bogom već za ženom.

Vrh

Tema posta: Re: Nedeljni zakon
PostPoslato: 28 Mar 2009, 16:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Bila je tema na ovom forumu, 12 stranica je napisano "Ko su subotari (adventisti sedmog dana)" i pisano je o Elen Gold Vajt.

viewtopic.php?f=38&t=3357

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 16:48 
Veteran
Veteran

Ne pominjem nikog već znam zašto to baš sad pišem.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 17:22 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Ako priznajemo Pavla za apostola i pomazanog Duhom Svetim priznaćemo i reči ,,KO RAZLIKUJE DANE BOGU RAZLIKUJE A KO NE RAZLIKUJE BOGU NE RAZLIKUJE.''

nema ovaj tekst veze sa subotom ili nedeljom... :cat:

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 19:35 
Veteran
Veteran

Pozdrav bratu Spavacu.
Ako pogreših brat će me ispraviti ,,ko razlikuje praznike Bogu razlikuje a ko ne razlikuje praznike Bogu ne razlikuje.'' ili ,,ko razlikuje vremena Bogu razlikuje a ko ne razlikuje vremena Bogu ne razlikuje.''
Opet nisam pogodio... zato imam brata da mi pomogne.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 22:08 
Veteran
Veteran

Rimljanima 14. 5
,,Netko razlikuje dan od dana, nekomu je opet svaki dan jednak. Samo nek je svatko posve uvjeren u svoje mišljenje.''
Spavac reče da ovde nije reč o suboti i nedelji jer to nisu dani zato što se u gornjem tekstu pominju dani pa ih neko razlikuje a neko ne.
Moj brat možda misli da je to reč o noći pa se ne vidi koji je dan?
Još se ne zna....kako neko reče. :cat:

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 22:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Da prvo proucimo otkud potice ova ideja o nedjeljnom zakonu. Potice od Elen Vajt. Naime, adventisti tvrde da je zig zvijeri koji se pominje u otkrivenju postovanje subote. I da ce prema otkrivenju to biti zig zvijeri ko ne bude postovao subotu.
Ali sta to znaci. Toznaci da bi se onda uglavnom samo adventisti spasili. Ustaljena prica. Zasto? Zato sto svaka crkva naginje ka tome da ce uglavnom spasenje imanti samo njeni vjernici.
Napomenuo bi da su adventisti takodje tumacili da su 144000 onih iz otkrivenja samo adventisti, ali kad se broj adventista povecao preko tog broja, onda su odustali od toga. Slicno je bilo i sa 1844 kad su najavili dolazak mesije, a kasnije su rekli da je ta godina pocetak sudjenja na nebu, sto je takodje nedokazivo na zemlji pa se zbog toga odrzalo do danas ali je malo vjervatno da je bas to. Ali oni i dalje to vjeruju.
Sta hocu reci. Da je moje skromno misljenje da to nije vjerovatno zig zvijeri. Jer kao sto rekoh, svaka crkva uzima da tumaci da je zig zvijeri ono sto im odgovara. Subotari kazu da je zig zvijeri nedjelja, pravoslavci da je zig zvijeri neki chip, treci kazu da su to platne kartice itd. Znaci nema adekvatnog odgovora dok se god ne zbude vrijeme, a tad ce ko je duhovan vjerovatno prepoznati. Jer cinjenica je da niko nije protumacio skoro nista tacno dok se nije zbilo. I kad se zbude onda su svi pametni. Cak i kad je dosao Isus, Jevreji nisu znali da je on mesija, a da ne govorim da su prorekli mjesto i datum njegovog rodjenja. Tako da hocu reci, svaka crkva ima svoja naklapanja, ali istinu zna samo Bog, a mi uglavnom saznamo kad se nesto zbude da je to proreceno.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 22:58 
staromodan
Korisnikov avatar

a Tito dragi.... :lol:

Vime, za domaci prouci dobro adventizam...koliko si procitao moga0 si valjda nauciti sto se tice organizacije od kog datuma je....to 1844 nisu bili adventisti...cisto da znas...takodje i za to 144.000..ma mrzi me da pisem...

lavic, radi se o drugim danima prijatelju..nemoj biti papak pa dodavati rijec noc koja nema veze sa vezom.. :cat:

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2009, 23:27 
staromodan
Korisnikov avatar

lavic, rijec je o praznicima...znaci ne danu subota ili nedelja...kao sto danas ima sive zone, tako je bilo i u to vrijeme...postojala je podjela u rimskoj crkvi..prvi problem je bila hrana.tako da su neki jeli zelje ili travu, drugi meso. ovi sto su jeli travu su govorili za ove drugu da cine grijeh. znaci nema nikakve veze sa zdravstvenom ishranom (neki adventisti koriste ove stihove, vegetarijanci)..rijec je o sivoj zoni unutar hriscanstva. al ajde hranu ostavimo kasnije...nakon hrane Pavle govori o danima..rijec je o praznicima...ne o suboti i nedelji..kao sto danas ima crvenih slova, bilo je i tada..i u vezi toga su poceli da optuzuju jedan drugog, koji je jak, a koji je slab..Rimska crkva je bila sastavljena od jevreja obracenih i neznabozaca obracenih..ako citas djela, korincanima poslanice, galatima, mozes vidjeti tu podjelu izmedju njih kad je u pitanju "siva zona"...

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2009, 12:13 
Veteran
Veteran

Brate Spavacu sad sam ti posebno zahvalan na korektnom odgovoru bez mnogo vređanja i od tebe mi je to prijatno iznenađenje.
Znaš da sve što si sad rekao sam pisao u prošlim temama godinu-godinu i po unazad i da sam upoređivao reči dani i praznici i tad i podsećam te da je i o hrani bila poduža terma ali nije važno.
Pitam ostale učesnike zašto se na mnogim mestima u Bibliji pominju praznici kao praznici a dani kao dani.
Danilo ne pominje 2300 praznika niti Gospod kaže kako umeju razlikovati vremena(ne misli na vekove) već misli na vremenske pojave i kad govori o danima ne misli na praznik jer praznik naziva praznikom.

Vime brate dobro si u kratkim crtama opisao neka od načela u nekim crkvama ali ima još crkvi koje takođe uče da su baš njihovi članovi pripadnici 144000.
Vidiš kolika gužva jer svi zaboravljaju ko se pečati u 7-oj glavi i od čijih kolena pa još poimenično.
pozdrav.

Poslednji put menjao lavić dana 31 Mar 2009, 13:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2009, 13:27 
Veteran
Veteran

Karakteristika nekih crkvi je da mesta koja u njihovom razumevanju (po ljudskoj mudrosti-doktrini) nije moguće svrstati ni na belo niti na crno pa taj smisao definišu kao sivu zonu i koriste razne izraze da prikriju svoju nedoumicu govoreći kako su reči u Bibliji teške za razumeti.
Bilo bi još bolje kad bi rekli narodu pošto vam već dajemo (lekcije-Biblijske doktrine) vi nemate porebu da čitate Pismo i stvar rešena.
Zašto da idete narode za Bogom kad možete za dogmom i drugi će dati odgovor za vas vi samo ubacite koji novčić i budite mirni i ne pitajte puno i eto je savršena harmonija jer glava i tako služi za šišanje a i džepovi imaju svoju ulogu.

Šta znače reči da ne budu mnogi učitelji?
Imamo jednog učitelja i On ulazi u svako srce koje ga prima i večera (hrani ga istinom),,poučiće vas svakoj istini''
Ko želi za čovekom nakupiće sebi učitelje kako je milo uhu njegovom i diviće se dok ne dođe čas istine i devojke se pokažu šta imaju a šta nemaju.

Učitelj ne sprema lekcije na papirima već Duh Sveti govori ono što je potrebno a čovek je kao nosorog i samo jedan pravas vidi i to je pravac njegovog uma a ne Duha otuda mnoge nauke i isto toliko učitelja.

Poslednji put menjao lavić dana 31 Mar 2009, 13:55, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2009, 13:50 
Veteran
Veteran

stigla je nova postava mladih propovednika u nekim crkvama i dečica malo guglala i našli pričice o nedeljnom zakonu kao izglasanom i usvojenom i odmah u crkvama na sav glas povikali ,,Gotovo je kraj je tu nedeljni zakon je donet''
Ta informacija je u najmanju ruku za neke crkve toliko značajna kao racimo da Ameri i Ruje objave rat do isrebljenja sa atomskim oružjem.

Sad još kad bi narod rasprodao imovinu kao pre vek i po i dao vođama bilo bi kul.
Samo ova generacija je tvrda za davanje pa se sve svelo samo na suze i žalost.
Čemu žalost kad čekaste Gospoda???

Pa...???

Da li ga zaista čekaju ili im je lepo ovako....?

Kad neko izvuče donju kartu a ono se cela građevina sruši i karte razlete i sve novo treba učiti a vremena neće biti toliko---------------------------
Malo treba saviti ponosni vratić i zaviriti u srce a ne u lakovane cipelice.

Vremena su teška i svakom je danu dosta zla njegova zato vam opraštam a kako će te međuse oprostiti tad ....pisala je neka teta i o tome.

Nemože žena biti kriva što je drugi uzdižu i izjednačavaju sa nekim veoma velikim.
Nije ona kriva što svoje reči stavljaju u njena usta i što opravdavaju u poukama svoje zaključke odnosno samo pokušavaju a narod u zabuni...pitajući se odkud sad to mnogo toga je uslovljeno, mnogo toga različito rečeno...itd.

sretno bilo braćo, bilo bi lepo kad bi i Božija reč nekad stigla na red a ne da služi samo kao predmet dokazivanja dogme.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 11:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
vim je napisao:
Da prvo proucimo otkud potice ova ideja o nedjeljnom zakonu. Potice od Elen Vajt. Naime, adventisti tvrde da je zig zvijeri koji se pominje u otkrivenju postovanje subote. I da ce prema otkrivenju to biti zig zvijeri ko ne bude postovao subotu.
Ali sta to znaci. Toznaci da bi se onda uglavnom samo adventisti spasili

ne bas, zaboravljas da i Jevreji "slave" subotu kao sedmi dan, dan odmora
ono sto meni nije jasno je kako se i kad to promjenilo u Hriscantsvu ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 20:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
lavić je napisao:
Brate Spavacu sad sam ti posebno zahvalan na korektnom odgovoru
bez mnogo vređanja i od tebe mi je to prijatno iznenađenje.

Извињавам се што упадох у дискусију, али Спавач је засигурно најцивилизованији саговорник на подфоруму ДиР,
никад никога није увриједио (да се ја могу сјетити) и чак се није вријеђао ни на најгоре провокације са моје стране,
све у свему, о њему могу да кажем све само и искључиво у позитивном свјетлу
(без обзира на можда нека разилажења у ставовима, али Боже мој, нисмо у Кинеској комунистичкој партији,
па да морамо бити униформисаног мишљења).

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 22:35 
staromodan
Korisnikov avatar

:lol: :lol: :lol: :lol:

ma njemu ako covjek kaze da je bosanac on bi se uvrijedio..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]