banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 21:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 150 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Feb 2008, 13:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2008, 18:47
Samo je provoslavlje slobodna vjera
Islam nije vjera vec obaveza

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 15:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Citiraj:
Samo je provoslavlje slobodna vjera
Islam nije vjera vec obaveza

Islam je predanost i pokornost. :)
To bi bila u najkracem definicija Islama.
Tema je i te kako dobra i svaka cast onom ko je postavi.
Svaki covjek sam sebe treba zapitati da li mu je rat s drugom vjerom potreban.

Kako bude sebe definirao na taj ce nacin i interpretirati skripte i zapise iz svetih izvora.

Damaskine brate kako si mi, je li i kod tebe kao i kod mene kompletan zivot izmedju nade i straha??? :wink:

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2008, 14:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2006, 14:28
Islam je u svakom slucaju veliki teret i obaveza...!!!

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2008, 14:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Oficir s ruzom je napisao:
Islam je predanost i pokornost. :) To bi bila u najkracem definicija Islama.
Tema je i te kako dobra i svaka cast onom ko je postavi.
Svaki covjek sam sebe treba zapitati da li mu je rat s drugom vjerom potreban.

Kako bude sebe definirao na taj ce nacin i interpretirati skripte i zapise iz svetih izvora.

Damaskine brate kako si mi, je li i kod tebe kao i kod mene kompletan zivot izmedju nade i straha??? :wink:

Исто брате мој, надам се добру, а секирам се да опет неки
који ни о вјери ни о људскости не знају ништа не изазову поново хаос
у којем се они сналазе као риба у води...
Док обични вјерници пате, страдају и гину, они своје породице пошаљу у иностранство, и богате се тргујући несрећом...
Браћа им нису ни истог народа ни исте вјере, већ њима слични из свих редова.
Такви нам владају, такви нас трују и преко таквих ће демони поново да узму власт
онда када Богу досадимо својим тврдим срцима и нашом себичношћу...

А ја се свеједно молим да не буде тако и да се научимо поштовати живот и једни друге, па самим тим и Бога,
па да опет важи она стара народна "Брат је мио ко је вјере био", односно да прави вјерници воле и уважавају једни друге,
јер се не клањају демонима овога свијета, данашњим идолима новца, моћи, власти, самољубља,
већ једином истинитом Богу, и кроз нелицемјерну љубав према Богу стичу љубав и према човјеку као божијој творевини и слици Божијој.

Свако добро брате!

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2008, 14:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
SER SISNERO KLITORIS je napisao:
zamislite bliski istok bez pojave islama,pa to bi bio najrazvijeniji deo sveta,,mozda cak i bez suve klime,jer pre pojave islama je velik deo bio navodnjavan,dolaskom islama je poceo sunovrat,nesto slicno komunizmu :angry1:

Ovo je dobro zapazanje. Koliko odredjena ideologija ili religija moze negativno ili pozitivno da djeluje. Slicno, u Evropi da nije bilo pape i srednjevjekovne diktature crkve danas bi Evropa bila daleko razvijenija, da ne pominjemo Hitlera, iako je njegova religija bila vise paganska, ali to ne mijenja sustinu. Da sad ne spominjemo rat u bivsoj sfrj koji kako se izgovaraju isto potice iz religije. Ali rekao bih da je religija samo izgovor ako ljudi hoce da nesto rade zbog toga sto je pomocu religije lako manipulisati ljudima zbog straha. Evo probali su Rusi i bez religije pa smo vidjeli sta je bilo. Dakle religija uglavnom nije uzrok, nego izgovor onih koji cine bezakonje.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2008, 14:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vim je napisao:
Ovo je dobro zapazanje. Koliko odredjena ideologija ili religija moze negativno ili pozitivno da djeluje.
Slicno, u Evropi da nije bilo pape i srednjevjekovne diktature crkve danas bi Evropa bila daleko razvijenija,
da ne pominjemo Hitlera, iako je njegova religija bila vise paganska, ali to ne mijenja sustinu.
Da sad ne spominjemo rat u bivsoj sfrj koji kako se izgovaraju isto potice iz religije.
Ali rekao bih da je religija samo izgovor ako ljudi hoce da nesto rade zbog toga sto je pomocu religije lako manipulisati ljudima zbog straha.
Evo probali su Rusi i bez religije pa smo vidjeli sta je bilo. Dakle religija uglavnom nije uzrok, nego izgovor onih koji cine bezakonje.

Потписујем сваку ријеч!

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2008, 15:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
In the name of
And by the power of
The holy spirit
May we invoke your
Intersession for
The children of england
Some of whom have seen
Murder so obscene
Some of whom have been taken

Let not another child be slain
Let not another search be made in vain

Jah forgive us
For forgetting
Jah help us
We need more loving
See the teachers
Are representing you
So badly
That not many can see you

Jah calls the ones whos
Beliefs kill children too
Feel the love of you and be healed
And may we all cry too
For representing you
So badly so badly

Jah forgive us
For forgetting
Oh jah help us
To be forgiving
The teachers are representing you
So badly that not many can see you

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2008, 02:21 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jun 2007, 02:33
Nezelim nikoga vrijedjati svako ima pravo na svoju religiju i vi hriscani na hriscanstvo i mi muslimani na islamstvo a da prvo kazem jer je bilo pisano-- koliko znam ni hriscanstvo a ni islamstvo te ne uci da cinis zlo drugome ali dok god nas smrtnika ima bice i zla nazalost.
Zao mi je sto se ljudi blesavim terorom ubijaju ali damaskin da ti malo objasnim i taj glupi teror sa bombama i slicno--- nastao je 70-tih godina tj novi nacin terora se rodio i to u Irskoj pocetkom 70-tih gdje su postavljali bombe u auta, skole i slicno da se ne ide u detalj,tako da su teroristi sirom svijeta to prihvatili i krenuli upotrebljavati u svom kojekakvom ratu.
Najavio si damaskin mozda ne direktno rijecima da muslimani koriste taj nacin terora nazalost oni jesu rodjeni kao muslimani ali oni su teroristi a ne muslimani jer to sto oni rade je grijeh i u islamu tako da ne zelim braniti njihova dijela ali zelim odvojiti islam od njih.
Isto si rekao da nema hriscana koji koriste isti nacin terora nazalost ima i njih u irskoj se koristilo u usa se koristilo u libanonu su koristili to isto zidovski ekstremisti da ih nazovem i ima jos primjeraka ali u zadnje vrijeme se desava u Izraelu i ljudi ginu zbog ekstremnih idiota koji nisu vjernici nego teroristi.
Nadam se da nisam nikog uvrijedio ! Kasno sam stupio na ovaj foruma pa nisam bas sve citao samo ono s pocetka zato se izvinjavam unaprijed ako sam nekog uvrijedio.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2008, 03:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Боже сачувај, ниси никог увриједио, сасвим нормално пишеш и размишљаш,
ја се извињавам што некад превише бурно реагујем на провокације понеких злонамјерних учесника.
Никада ми не би ни пало на памет да генерализујем, односно да све муслимане представљам генерално као лоше, а хришћане као добре, напротив.
Као што сам поменуо ужасан примјер неких екстремиста у салафијском исламу данас,
на сличан сам начин писао и о франачком римокатоличком екстремизму у средњем вијеку
који је на многе посредне и непосредне начине довео до опште поплаве атеизма на западу.
Потпуно се слажем са тобом да је највећи проблем када се људи без духовног живота, зрелости и љубави у срцима,
из неких чудних разлога окрену вјери, па је не крену изучавати, већ је прекрајати и тумачити по својим мјерилима.
Не замјери ако сам те каквим исхитреним ранијим коментаром увриједио и праштај.

Свако ти добро и мир од Господа!

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2008, 19:16 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jun 2007, 02:33
Hvala stari na odgovoru nisi me uvrijedio ni prije jer znam da ljutnja iskaze vise nego sto covijek i misli ali sam htjeo da pojasnim malo kad i kako je nastao ovaj nacin terorizma sto ga vidimo.
Mnogo pozdrava svima!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 150 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Sva vremena su u UTC [ DST ]