banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 20:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2008, 17:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Da, postoji nešto više od Svetog Pisma: Otac, Sin, Duh Sveti, Sile Nebeske.

Spoznaje dolaze preko kontakta sa Njima. Od Njih. Ne dolaze neposredno iz Svetog Pisma već samo posredno, kroz proučavanje i duhovni rad tj. kroz uspostavljanje jasnije veze sa Njima.

Kao kada tražimo stanicu na radiju, podešavamo naš prijemnik sa ciljem da odgovara frekvenciji radio stanice, kad se to dvoje poklopi onda čujemo šta stanica emituje, a do tada čujemo samo hrčanje. Sveto Pismo je jedan od alata za podešavanje naših unutrašnjih prijemnika koji se kroz duhovni rad postepeno sve više i više poklapaju dok se ne poklope sa frekvencijom na kojom Bog priča. A i prije potpunog poklapanja dok još "tražimo stanicu" u onom hrčanju nekad razaznamo šta nam se priča, bar djelimično. Zato treba stalno Raditi i napredovati. Sveto Pismo i upućuje na lični kontakt sa Bogom, ali doslovan, a čini mi se da drugi to ne shvataju tako i suviše se opuštaju u duhovnosti, ili stalno traže neke posrednike. Proroci su mogli čuti Boga ali Sveto Pismo poziva i ostale na takav nivo:

Zovi me, i odazvaću ti se, i kazaću ti velike i tajne stvari, za koje ne znaš. (Jeremija 33,3)

Još vam mnogo imam kazati; ali sad ne možete nositi. A kad dođe on, Duh istine, uputiće vas na svaku istinu. (Jovan 16,12-13)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2008, 17:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Daljac je napisao:
Ти си поставио питање о злу, али ниси назначиоо да се наши одговори морају држати искључиво Светог Писма.

Ne moraju se držatio samo Svetog Pisma. Na početku teme sam naveo i neke citate iz Kur'ana, a kasnije sam se pozivao i na Bhagavad-Gitu.

Vrh

PostPoslato: 28 Jan 2008, 15:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Citiraj:
Još vam mnogo imam kazati; ali sad ne možete nositi. A kad dođe on, Duh istine, uputiće vas na svaku istinu. (Jovan 16,12-13)

Vrh!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]